Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

LISTOPADÓWKI 2018

Polecane posty

Gość Wika900
Ale ten troll ma nudne zycie

Gość Mery87
Jestem juz pod gabinetem. Za 20 min wizyta a mi sie tak chce kupe ze ledwo wytrzymuje. Ufff jakoś dam radę

Ten gośc z serduszkowaniem,bejbikiem,fasolinka itp to ewidentnie tez troll... wiecie taka szydera z tych zdrobnien niektorych przyszlych mam. Kurde chyba nie da sie tutaj udzielac .

hej:) z miłą chęcią dołączę do waszego grona. Termin mam na pierwszego listopada. JUż jestem po dwóch wizytach, a umówiona jestem na genetyczne 26. U nas koszt samego USG to 200 zł. To moja druga ciąża. Córka ma już 6 lat ale dopiero teraz zdecydowaliśmu się na drugie.

Cześć dziewczyny, fajnie że jest nas więcej :) trola ignorujcie, w końcu się znudzi i jak wszystkie będziemy zarejestrowane to nie będzie miał pod kogo się podszywać. Byłam wczoraj na badaniach i już widziałam część wyników, nie jest tak źle, tylko lekka infekcja pęcherza ale tego się spodziewałam. Babeczka w labolatorium się śmiałam, że mam puste żyły i dopiero za drugim razem udało jej się pobrać te hektolitry krwii :P Mery zazdroszczę braku objawów. U mnie w kratkę, są dni że jest spoko i takie gdzie zdycham. Jedyne co to piersi mnie cały czas bolą i bardzo szybko się męcze, a mdłości, przysypianie i inne objawy mam coraz żadziej. Wika zazdroszczę stałego dostępu do morza, uwielbiam tą przestrzeń i patrzenie na horyzont :):) ja tak jak Zołza mam usg na kazdej wizycie, czy chodzę prywatnie czy na nfz. U mnie wizyta z badaniem i usg to koszt 150 zł a to usg genetyczne 200 zł.

Zapytam lekarza o to usg genetyczne czy jest potrzeba robić, a jeżeli tak to gdzie i za ile. W jednym mieście niedaleko mnie kosztuje 400 zł więc sporo.

Zołza u mnie usg genetyczne to jest tak naprawdę to usg, które się robi po pierwszym trymestrze gdzie mierzy się i ogląda dokładnie dziecko.

Ok kumam, to jest normalnie refundowane. A ja mam ba myśli genetyczne które robi soecjalista od genetyki. Cały czas się zastanawiam nad tym czy robić czy nie.

Ja jak rozmawiałam z moją gin, to nic nie mówiła o badaniu u genetyka. Wspominała właśnie o tym usg i teście z krwii. Ja zobaczę jak wyjdzie to usg u niej 9 maja i wtedy podejmiemy decyzję czy będziemy robić coś więcej.

Dziewczyny ,jesli ktoras nie widziala jeszcze to polecam blog mamaginekolog. Skarbnica wiedzy medycznej .informacje przekazane w bardzo przystepny sposob. Są tez tematy usg genetycznego, testow genetycznych itp. :)

Agapee bo tych usg nie robia genetycy tylko ginekolog, najlepiej z certyfikatem FMF :)

Cześć dziewczyny, co u Was słychać? U mnie coraz lepiej. Nie mam już mdłości, chociaż dalej odrzuca mnie od niektórych pokarmów no i zaczęły mi się zachcianki, ostatnio na pierogi ruskie :D Mam też jakby więcej energii, chociaż dalej czasami zdarza mi się w dzień przysnąć i szybko się męcze ale też szybciej odpoczywam. Jedyne co się nie zmieniło to ból piersi :( Powoli też zaczynam się irytować tym czekaniem: na kolejną wizytę, na kompletowanie wyprawki, na poród etc. Na razie to ta ciąża to taka abstrakcja, niby coś się dzieje ale nie do końca widać co ehhh :D

Gość gość
agaape który tc teraz zaczęłaś?

Gość Mery87
Hahaha Dziewczyny, ale ktoś się ładnie pod mój pseudonim podszył. Pozdrawiam gościa z takim poczuciem humoru:)

zarejestrowałam nick także nie powinno być już takich głupich komentarzy ;) Jak dziewczyny samopoczucie?

Mery i jak po wizycie? Ja dzisiaj znowu jakis spadek energii.. zasnelabym w minute,ale wzielam sie za robienie obiadu i jakos sie rozruszalam :p W srode wizyta,juz sie nie moge jej doczekac.

Hej dziewczyny :) ja mam wizytę dopiero 9 maja ale mój mąż już świruje i najchętniej kupiłby sibie usg żeby w domu podglądać malucha :D mnie coraz bardziej męczy alergia, mam jakieś leki zastępcze ale one coraz słabiej działają. Mam wrażenie, że niedługo zwarjuje, ciągły katar, w nocy budze się po 5 razy do toalety, ciągle mi duszno ehhh .... a tak cieszyłam się, że mdłości mi przeszły i teraz już będzie ok. Bierzecie już jakieś witaminy? Ja biore Acti-vitaminer Prenatal DHA plus dodatkowy kwas foliowy ( więc wychodzi, że biore go 800% zalecanej dawki) który mi został jeszcze no i żurawinę bo złapałam jakąś infekcje pęcherza.

Gość Mery877
Wizytę mam w środę (ten wcześniejszy wpis z czekaniem u gin to troll). Nie mogę się doczekać ale też bardzo się boję czy wszystko jest okej :) samopoczucie bez zmian, kompletnie nic się nie dzieje. Trzymam kciuki za Was dziewczyny i dam znać czego się dowiedziałam na pierwszym usg ;)

Mery ja też przed pierwszą wizytą się strasznie bałam, ale jak zobaczyłam Kropka to już wyluzowałam w pełni :) będzie wszystko dobrze :)

Mery myslalam,ze wizyte mialas ,w takim razie daj znac. Ja tez sie boje. Dam znac w srode, w sumie to tez bedzie dopiero pierwsze porzadne usg, bo wczesniej tylko widoczny byl pecherzyk ciazowy. Agape ja biore jodid, vigantoletten i folik.

Wika ja to się czuję jak mały ćpun, tyle tych leków biore :P rano eutyrox plus luteina, wieczorem luteina, witaminy dwie tabletki, żurawina, kwas foliowy do tego cztery razy na dobę lek na katar ehhh ...

hejo:) Wczoraj miałam robiony test pappa z kryptorami, za tydzień wyniki i w ten sam dzień usg genetyczne. ( wszystko razem 450 zł ) A 8 maja wizyta, już trzecia u mojego ginekologa. Mdłości męczą mnie już tylko czasami :)) Przewijał się tu temat wakacji. My planujemy Bułgarię, mam tylko nadzieję, że nie będę wielką beczką i dam radę wytrzymać dwa dni w podróży. A co lekarst to ja tylko kwas foliowy i magnez

Gość Agaape
Luna, w którym ty jesteś tygodniu?

Gość Mery877
Cześć Dziewczyny ja też się czuję jak lekoman. Magnez, wit b6, duphaston, prenatal uno cholina, inofem i luteina... Musiałam kupić sobie pojemniczek na leki bo łatwo się pogubić ;P

Gość siepniowa mama
Ja łykam tylko kwas foliowy. Ogólnie czuję się bardzo dobrze, mdłości i senność minęły, mam nadzieję że bezpowrotnie, humor mi dopisuje, samopoczucie dobre, nie mogę narzekać.