Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zgodzilybyscie sie na taka prace czy szukalybyscie dalej?

Polecane posty

Gość gość

9-17, z dojazdem nie byloby mnie w domu od 8:30 do 17:30. Korporacja, 2 kola na reke. Mam dzieci 13 lat i 4 lata, wychodza z domu do szkoly i przedszkola o 8, mlodsza chodzi spac o 19:30. Radykalnie obkurczylby mi sie czas dla rodziny. Co o tym sadzicie?

Gość gość
a mąż?

Gość gość
w korpo 2 kola na reke? to chyba jakis zart...

Gość gość
sram na korporacje ale dobre , że na rano tylko.

Gość gość
Tak, bardzo krótki czas dojazdy, kasa ok

Gość gość
To zależy jakbym nie miała co do gara włożyć to pewnie,że tak.

Gość gość
Mysle że tak, nie możesz się uzaleznić od faceta całkiej bo jak cie zostawi to bedzie dramat

Gość gość
to ty w ogóle nie pracowałaś przez ten czas? :O

Gość gość
w korporacji 2 tys. haha Polacy sie nie szanuja, zachodnie firmy robia z Polakow murzynow. co wy jestescie uposledzone ze wiecej nie umiecie wynegocjowac? potem takie place sa jakie sa. U mnie w korpo we Wrocku kilka osob zarabia 2500zl i inni patrza na to z politowaniem bo pracuja za duzo wiecej. Ogarnijcie sie ludzie, to jest wymagajaca praca, dla firm zachodnich ktore maja miliardy na koncie a wy sie godzicie pracowac za pensje ekspedientki z galerii handlowej. Kon by sie usmial normalnie.

Gość gość
tak

Gość gość
16.58 po jakim wyksztalceniu mozna znalezc prace w korpo?

Gość gość
Ja odrazu bym się zgodziła. No dojazd jest extra jak dla mnie.

Gość gość
Poniżej 8 tys na rękę w ogóle nie biorę oferty pod uwagę, ale mam ukończone trzy kierunki studiów, w tym jeden na Sorbonie i znam biegle w mowie i w piśmie cztery języki obce.

Gość gość
musisz dobrze znac jezyki to podstawa wszystkiego, albo chociaz jeden, najlepiej inny niz ang bo z ang duzo ludzi to moga przebierac jak w ulegalkach. wiedza z obszaru it jest pozadana i wtedy pensja rosnie

Gość gość
17:15 to jakis sfrustrowany podszyw

Gość gość
ja mam taką pracę i podobny wiek dzieci. Jestem zadowolona.

Gość gość
No matko, to posada gońca. 2 tys nie jest źle. Praca to praca. To zgodzilybyście się?

Gość gość
,,poniżej 8 tyś nie biorę'' człowieku co Ty tutaj robisz na takim forum? po Sorbonie :O to chyba jakaś prowokacja i to marna :O

Gość gość
czy francuski poziom b2 (nauczylam sie we Francji, wiec mialam kontakt z zywym jezykiem) i angielski tez poziom b2 + studia z finansow wystarcza, aby starac sie o prace np. w ksiegowosci? Mam doswiadczenie 4 letnie w malych firmach. Jakie sa stawki w korpo? Warto zainwestowac w kurs np. angielski/ francuski w finansach?

Gość gość
17:21 ale po co? tutaj jest Polska i mówi się po polsku jak chcą z zagranicy robić interesy w Polsce to niech się nauczą naszego języka bo we Francji nikt Cię nie obsłuży po polsku !!!!

Gość gość
Dojazd super, tylko pół godziny, normalny etat 8 godzin. W czym problem? Jeśli szukasz etatu to masz a jeśli nie to ci nie spasuje

Gość gość
Niestety takie są zarobki, nawet w Warszawie w polskim Banku, po 10 latach pracy

Gość gość
No ja bym szukala dalej. Za taka kase widywac sie z dziecmi 2h dziennie? Jakis zart. W szoku jestem ze co druga z was pisze "ok". No ale zalezy jakie kto ma priorytety (oczywoscie pod warunkiem ze to nie sytuacja z nozem na gardle).

Gość gość
Nie bierz i siedź dalej w domu. Lepiej być na utrzymaniu męża.

Gość gość
Firma istniejaca w bodajze 70 krajach swiata, tu w polsce owa korporacja również bardzo znana, daje swoim pracownikom na stanowisko asystenta na back Office np kadry, ksiegowosc, administracja albo front office czyli recepcja, 1600 netto na początek. I to w stolicy, a wcale tak latwo sie do nich nie mozna dostac. Daja umowy tymczasowe, a wiec niby jestes jak zwykly etatowiec ale nie masz praw wynikajacych z kodeksu pracy jak zwykly etatowiec. Myslicie, ze jak jest korpo to zaraz placi krocie. Nie kazde korpo. Poza tym stolica niby taka miodem i mlekiem plynaca a tych korpo tu mnóstwo, owszem ale jak mowie, jest tez duzo korporacji ktore placa malo. No i wszystkie sądy, zusy, skarbówki - te na poczatek placa najnizsza krajowa. Tak, moi drodzy, w stolicy.

Gość gość
Co to za korporacja, gdzie płacą takie grosze? Nawet recepcjonistka ma wyższą pensję, jako asystentka 10 lat temu miałam 3 tys na rękę.

Gość gość
dziś jeśli to międzynarodowa firma, to z palcem w d..ie mogą płacić znacznie więcej. Rynek psują ludzie, którzy przychodzą i są skłonni pracować za takie grosze - oczekują, że po jakimś czasie dostaną podwyżkę, tylko nie biorą pod uwagę, że od groszowej pensji podwyżka również będzie groszowa.