Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boję się rodzić naturalnie przez hemoroidy

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 7 mies. Borykam się z tym problemem już kilka lat, nawraca co jakiś czas. Teraz w ciąży od 5 miesiąca jest masakra, co 3-4 dni się wyprozniam , po wyróżnieniu dwa dni dochodzę do siebie. Potrafią mi wyjść na zewnątrz nawet 3 żylaki o***tuna na raz. Maści czopki już nie pomagają. Panicznie boję się porodu naturalnego, boję się, że mi o***t wypadnie.

Gość gość
Ja miałam po porodzie hemoroidy i to jest coś, co najgorzej wspominam z tego okresu. Ale wszystko do przeżycia. Ból łagodził paracetamol. Najlepsze czopki i maść to dla mnie Procto Glivenol. Nie pomogły od razu, ale z czasem hemoroidy się wchłonęły. Próbowałaś je wkładać z powrotem do środka? Tak się powinno robić, ja specjalnie wzięłam do szpitala rękawiczki jednorazowe żeby mi było łatwiej. Po porodzie praktycznie przez rok miałam spokój, potem wyszedł malutki, ale znowu maść pomogła. Teraz w ciąży ciężko się ich pozbyć, ale potem może być łatwiej. Może jedz więcej produktów ułatwiających wypróżnianie - śliwki suszone, naturalne kefiry, maślanki, szklanka wody z miodem na czczo.

Gość gość
hemoroidy?- sprawdź jelita idż do gstrologa coś nimi jest nie tak,może alergia lub nietolerancja pokarmowa i stąd hemoroidy u mnie tak jest gdy pije mleko krowie i gluten jednocześnie mam przerost flory bakteryjnej w jelicie cienkim copowoduje nietoleracncje pokarmową -sibo przypadkowi gastrolodzy nie umieją tego leczyć , robi się badanie i leczy antybiotykami i dietą a pierwotnie 10 lat wcześniej zdiagnozowali u mnie jelito drażliwe na odwal się

Gość gość
Ja przy pierwszym porodzie sn nabawilam się takich hemeroidow, że 3 miesiące je leczylam. Lekarz powiedział że to przeciwskazanie by następny poród odbył się sn. Porozmawiaj o tym z lekarzem ginekologiem. Teraz jestem w 3msc a już wyłażą mi na zewnątrz. Boję się czegokolwiek używać. Po kąpieli wpycham je i lekko maścią smaruję:(

Gość gość
Mialam hemoroidy i rodzilam sn - ogromny blad. Popekaly a do tego wypadl mi splot zylny. Chirurg powiedzial, zebym w nastepnej ciazy przyszla po skierowanie na ciecie cesarskie, poniewaz porod sn moze sie skonczyc niekontrolowanym krwotokiem i koniecznoscia operacji ratujacej zycie.

Gość gość
ja mam hemoroidy od 8 roku życia poniewaz od zawsze miałam zaparcia... potem w okresie dojrzewania zaczęły wyłazić również przy okresie... w pierwszej i jak dotad jedynej ciąży cały czas chodziłam z hemoroidem wielkości śliwki, który za nic nie chciał się wchłonąć. Nie pomagały żadne masci ani czopki. Nie mogłam się wypróżniac, cała ciąże miałam lewatywy co 3 tygodnie. niestety, dla mojego lekarza prowadzacego nie było to wskazanie do cesarki (a może czekał na kopertę?). Olałam go i poszłam na cc do prywatnej kliniki, hemoroidy mam po dziś dzień i pewnie zostaną na wieki wieków, a w drugą ciążę zachodzić nie zamierzam.

Gość gość
tu autorka. jem dużo warzyw i owoców, piję jogurty, kefiry, min. 2,5 l wody dziennie. nic nie pomaga. zaparcia są, to i hemoroidy są. boję się właśnie takich poważnych konsekwencji zdrowotnych o których tu piszecie. a jeśli lekarz mi napisze to wskazanie do cc ze względu na hemoroidy to szpital to uszanuje, czy może olać?

Gość gość
szpital może olać twoje wskazanie (jakiekolwiek i od jakiegokolwiek lekarza) poniewaz zawsze decyzja nalezy do ginekologa mającego dyżur w danym dniu i to on przeprowadza kwalifikacje do cc

Gość gość
Hemoroidy pojawiły się u mnie w 2 ciąży. Podczas porodu wyszedł mi na zewnątrz i pękł. Położna wepchała go do środka, trochę się męczyłam, ale wszystko przeszło.

Gość męczarnia za Adama
to kara dla was kobiet od Boga za zniszczenie raju przez waszą chciwość i teraz musicie się męczyć, a miało być tak pięknie

Gość gość
hemoroidy to raczej jakaś nietolerancja lub alergia pokarmowa, może nawet celiakia, raczej hemoroidy to tylko objaw jakieś choroby jelit

Gość gość
Ja po tej ciąży myślę o zabiegu na hemoroidy. Nie mam już siły z tym się borykać. Jeśli szpital nie uhonoruje zlecenia do cc że względu na hemoroidy to wybiorę taki, który to uszanuje

Gość gość
nie wpierajcie mi jakichś nietolerancji i alergii, ja po prostu od zawsze mam problem z zaparciami. a hemoroidy tez u mnie rodzinnne. miała je matka i siostra. jaki lekarz daje wskazanie do cc ze względu na hemoroidy- ginekolog, czy trzeba do proktologa? autorka.

Gość gość
Ja nie miałam nigdy wcześniej hemeroidow dopiero po porodzie ale w rodzinie były. Mi lekarz w szpitalu jeszcze (proktolog) tłumaczył to tak, że one będą wracać. W żyle gdzie utworzył się hemeroid już w tym miejscu jest ścianka słabsza i będzie się odnawial. Jest zabieg "gumkowania" (o ile dobrze nazwę panietam) i w tym miejscu już nie powinny się robić co nie znaczy że w nowym miejscu nie powstaną. Polecał tylko zabieg jak już nie będę chciała więcej dzieci bo w ciąży na pewno się zrobią skoro jest taka tendencja. To taki urok a nie dieta czy alergia- to są czynniki przyczyniając się ale nie na każdego działają. Myślę, że proktolog spokojnie wystawi Ci informację i ktoś będzie musiał ja uznać