Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Magnez plus potas w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Od dwóch tygodni drętwieją mi dłonie w nocy. Dzisiaj mam zawroty głowy - dosłownie czuję się jakbym była na kacu. Jestem w 31 tygodniu ciąży. Czy mogę zażywać magnez plus potas lub magnez plus Wit. B6? Dodam, że przed ciążą miałam problemy z magnezem(od dawna) takimi falami. Zaczynało się drętwieniem dłoni, a potem jeszcze skurcze w łydkach. Nie chcę dopuść do tych skurczy. W poniedziałek pójdę zrobić badanie na poziom magnezu i potasu. Myślicie, że jak do poniedziałku będę zażywać ten magnez (2 razy dziennie) na własną rękę, to będzie ok? Chodzi mi o to, że na opakowaniu było napisane, żeby kobiety w ciąży powinny przed użyciem skonsultować się z lekarzem. A może potraficie polecić dobry magnez dla kobiet w ciąży?

Gość gość
Magnezu w ciąży można brać nawet 6 tgabketek dziennie. Ja też się czuła kiepsko i lekarz dał mi magnez oraz d3+K2 i jest lepiej. Mimo to zapytaj swojego lekarza, niczego w ciąży nie bierze się jak się chce i samemu, w dodatku te objawy nie muszą znaczyć tego co ci się wydaje.

Gość gość
W ciazy zaleca sie asparagin zawierajacy magnez i potas. Powinnas ustalic to z lekarzem, bo ten preparat moze maskowac przedwczesne skurcze i o tym nie wiesz.

Gość gość
W ciąży można magnez bez problemu, mi kazał i ginekolog i kardiolog bo miałam kołatania serca. Brałam magne B6. Potas w ciąży też brałam ( zalecenie kardiologa ) z tym że taki mocniejszy na receptę.

Gość gość
ja jestem w 30 tygodniu ciazy i zazywam magne b6. do tego mama dha premium plus - tam tez jest dawka magnezu. a potas to sobie idz do laboratorium i zbadaj ile masz go o roganizmie, to samo zreszta mozesz zrobic z magnezem

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi. Zażyłam Magnez forte+ vit. B6 (tibbi) bo akurat to miałam w domu. Dzisiaj idę na to ostatnie USG, to spytam się przy okazji czy mogę to zażywać czy może coś innego. Na pewno pójdę zbadać poziom magnezu i potasu, tylko dopiero w poniedziałek. Miło mi, że tak szybko udzieliłyście odpowiedzi :)