Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka Polka1

Już mam dosyć słuchania newsów o rencie i odszkodowaniu dla Komendy!

Polecane posty

Gość gość
14:42 żeby tylko dwa zarobiła haha :D

Gość gość
A kto cię w Polsce trzyma?? Granice mamy otwarte. Jedź tam gdzie ci będzie lepiej. Wodomo że mężczyzna nie dalyby rady urodzić dlatego rodzi kobieta. To naturalne i medal się za to nie należy. Pozatym nikt ci rodzic nie kazał jak to dla ciebie za wiele trzebabylo nie mieć dzieci.

Gość gość
ale wy jestescie tepe, nawet nie wiecie na jakim swiecie zyjecie. jaka byla kiedys afera jak w wiezieniu wiezniarki zmuszane byly do prostytucji. musialy uprawiac seks z klawiszami. o tym tez nie zlyszalyscie? faceci siedzacy za g**** i pedofiilie nie maja w wiezieniu zycia, sa gwalceni. a komenda siedzial tam za g***t

Gość gość
To idź amebo na policję i poddaj się dobrowolnie że kogoś zabiłaś, znając naszą policję skażą Cię bez dowodów posiedzisz z 15 lat i narobisz rabanu że nie wiedziałaś co robisz, ktoś się zlituje i pomoże Ci udowodnić niewinność, wyjdziesz, zgarniesz odszkodowanie i będziesz szczęśliwa. W końcu więzienie to wczasy nie?

Gość gość
i takim jak on nieslusznie oskrazonym to chce placic, a nie matkom. 500plus co to robia dzieci i zyja z zasilkow. niech same pracuja na swoje dzieci. zreszta ile ty tych podatkow placisz, ile zarabiasz ze sie tak rzucasz wielmozna bogaczko. pewnie dwojke zarobisz i wielce sponsorka hahha. kon by sie usmial normalnie xx dla twojej wiadomosci przekraczam próg i płace 32% wiec dużo sponsoruję i też mnie szlag trafia na 500, bo nie dostaję, w ogóle nic nigdy nie dostałam od tego patologicznego kraju, chociaż cierpiałam biedę jako dziecko, bo patologicznei i niewydolne państwo nie potrafiło ściagnać alimentów z mojego ojca. Teraz też z niczego nie korzystam, całe leczenie prywatne, czekam z dzieckiem 16 mcy w kolejce do specjalisty a co miesiac chodzę prywatnie, a jak policzę ile juz wpłaciłam na nfz to niebagatelne kwoty.

Gość gość
1448 To ja Cię oświecę :D i tak nie dostaniesz nic od państwa, niezależnie od tego czy zlikwidują 500+ czy Komenda nie dostanie kasy, taki lajf

Gość gość
Odszkodowanie owszem ale nie z kieszeni podatnika, tylko od tych co go wsadzili niesłusznie! Renta nie, bo ta jest dla chorych/niezdolnych do pracy, a on jest silny i może pracowac. Ale to co wypisujecie o odszkodowaniu za bicie czy gwałty to jest absurdalne! Społeczeństwo ma płacić, bo ktoś go bił czy gwałcił? Niech poda nazwiska współwięźniów czy klawiszy którzy go szykanowali i niech wytoczy im procesy, to dostanie odszkodowanie bezpośrednio od sprawców!!! xx RACJA

Gość gość
dziś a to jest wina Tomka Komendy?

Gość gość
Zasiłek dla bezrobotnych NIE - jaki to problem znaleźć prace??

Gość gość
Macierzyński NIE - trzeba się zabezpieczyć finansowo albo zapierdalać do pracy od razu po porodzie to jakiś problem?

Gość gość
to ja cię oświecę smiech.gif i tak nie dostaniesz nic od państwa, niezależnie od tego czy zlikwidują 500+ czy komenda nie dostanie kasy, taki lajf xx a może właśnie jak państwo przestanie szastać kasą podatników i wydawać ja na wszelkiej masci patologię aby kupic jej głosy (tak tak, tu nie chodzi o tego biednego komende tylko o zrobienie zadymy pod publike jak to niby cudowne panstwo sie poczuwa zadbac o obywatela). moze bedzie lepiej?

Gość gość
to ja cię oświecę smiech.gif i tak nie dostaniesz nic od państwa, niezależnie od tego czy zlikwidują 500+ czy komenda nie dostanie kasy, taki lajf xx a może właśnie jak państwo przestanie szastać kasą podatników i wydawać ja na wszelkiej masci patologię aby kupic jej głosy (tak tak, tu nie chodzi o tego biednego komende tylko o zrobienie zadymy pod publike jak to niby cudowne panstwo sie poczuwa zadbac o obywatela). moze bedzie lepiej?

Gość gość
Odszkodowanie dla Komendy NIE - wywczasował się w pierdlu, all inclusive, spokój, cisza a teraz kasę chce??? Powinien wyjść i zarabiać, najlepiej jako prezes w końcu tylko 18 lat ma wycięte z życia.

Gość gość
A te krowy na L4??? Wylezie taka z łóżka i już po l4 leci... Baby z dziećmi powinny mieć dożywotni zakaz pracy!!

Gość gość
hej nie przekrecajcie, nie pisałam o macierzyńskim! tylko o 500 i zasiłkach! dla bezrobotnych tylko w wyjątkowych przypadkach, zeby nie było tak, ze ktoś się latami uchyla od podjęcia zatrudnienia i przychodzi tylko podbić papiery do pUP, a tak naprawdę robi na czarno i nie płaci podatków, czyli okrada nas wszystkich!

Gość gość
Odszkodowanie dla Komendy NIE xx następna przekręca, było napisane, ze NIE z kieszeni podatnika, tylko niech mu pacą z własnej kieszeni ci co go wsadzili!!!

Gość gość
14:57 lepiej tzn jak? Ty chcesz jakieś dofinansowanie czy co? Zawsze ktoś będzie niezadowolony, wystarczy poczytać kafe. Bezdzietni są oburzeni że pomaga się rodzinom z dziecmi, ci co mają dzieci chcieliby żeby bezdzietne płacili podatki, matki są szykanowane na rynki pracy i można tal w kółko...

Gość gość
Potem szykany w pracy i w końcu wypowiedzenie za to, ze ośmieliła się być na wychowawczym, a musiała go wziąć, bo brak miejsc z żłobkach i przedszkolach. Na końcu głodowa emerytura, bo za mało lat składkowych! xx potwierdzam, każą rodzić dzieci ale wtedy nie da się uzbierać lat składkowych, przy zrównaniu wieku em. to niemożliwe, a przy obniżeniu dla kobiet o 5 lat to wychodzi na wychowanie 1,5 dziecka, a każa rodzić po 2 i 3, a potem kto zapewni takiej matce emeryturę???

Gość gość
A ja się zgadzam... jaki cel ma zasiłek macierzyński? Taki że krowy rozpłodowe rodzą po 5 dzieci pod rząd i siedzą na l4, macierzyńskim i wychowawczym a pracodawca jest w czarnej doopie...Socjal jakikolwiek do likwidacji ..

Gość gość
pracodawca jest w czarnej doopie xx że cooo?? niech idzie do PUP tam całe kolejki bezrobotnych :)

Gość gość
jaki cel ma zasiłek macierzyński? Taki że krowy rozpłodowe rodzą po 5 dzieci pod rząd i siedzą na l4, macierzyńskim i wychowawczym a pracodawca jest w czarnej doopie...Socjal jakikolwiek do likwidacji .. xx celem jest zapewnienie środków do życia kobiecie w okresie niezdolności do pracy I TO NIE JEST SOCJAL bo macierzyński mają tylko te, co wcześniej pracowały czyli płaciły składki na zus. Socjal to kosiniakowe i 500.

Gość gość
14:48 ja dobrze rozumiem, ze czekasz z dzieckiem 16 miesięcy do specjalisty?

Gość gość
Macierzyński to nie jest socjal debilko, tak samo jak emerytura. To jest odbieranie należnych mi pieniędzy, które wpłaciłam wcześniej w składkach ZUS. Socjal to uprawia pis który chce, zeby ludzie nie pracujący dostawali coś na co się nie składali!!!W ten sposób kupuje glosy patologii.

Gość gość
Jestem tyle mcy w kolejce ale w międzyczasie cały czas chodzę prywatnie, ale jakbym nie miała kasy to dziecko byłoby skazane na czekanie z nfz :)

Gość gość
14:48 ty jesteś jednak z/j/e/b/a/n/a jak mało kto. Wina państwa,ze klepałaś biedę jako dziecko? A może wina matki, która rozłożyła nogi przed pierwszym lepszym, który miał ją w doopie? A może wina ojca, który pomimo, ze twoją matkę miał gdzieś, to tobą powinien się zająć? Może wina matki, która nie znalazła lepiej płatnego zajęcia, aby nie klepać biedy? To nie wina państwa, ze miałaś durnych rodziców. Byli obydwoje niewydolni i państwa do tego nie mieszaj, tylko podziękuj rodzicom za spaprane dzieciństwo.

Gość gość
14:57 lepiej tzn jak? Ty chcesz jakieś dofinansowanie czy co? xx cały czas politycy wszelkich opcji się tłumacza, ze kraj jest biedny bo byliśmy pod zaborami okradani naokoło przez wszystkich a przez 20 pare lat od upadku komuny nie zdażyliśmy nic zgromadzic, więc ja sie pytam, jak mieliśmy zgromadzić, skoro państwo uprawia rozdawnictwo! Tak sie wzorują na USA jaki to cudowny kraj wiec czemu nie wprowadzą ich zasady, ze za błędny wyrok czy błąd w leczeniu płaci sędzia czy lekarz z własnej kasy a nie państwo do chole/ry???

Gość gość
15:11 to po chooy blokujesz miejsce na nfz?

Gość gość
To nie wina państwa, ze miałaś durnych rodziców. Byli obydwoje niewydolni i państwa do tego nie mieszaj, tylko podziękuj rodzicom za spaprane dzieciństwo. xx ty jesteś jakas psychiczna!!! a co to ja byłam gorszym dzieckiem niż takie np. z domu dziecka, na które państwo przeznacza kilka tys. miesięcznie-wiem, bo kolegowałam sie z dziewczyną stamtąd i miała wszystko lepsze ode mnie. Na takie dziecko miało państwo kase, na mnie nie.

Gość gość
Nie powinien dostać odszkodowania od państwa tylko od poszczególnych osób które doprowadziły do tego, że siedział ? Sądy to nie jest prywatna instytucja, skazał go sąd a więc państwo. Państwo zawiniło, państwo ponosi konsekwencje. Może wam też zabierzmy 500 + - w końcu podatnicy wam nie kazali rodzić dzieci... za szkołę swoich gówniaków też płaćcie z własnej kieszeni. Choroba ? bulicie z własnej kieszeni kilkadziesiąt tysięcy bo to nie wina społeczeństwa, że chorujecie. Jeżeli przydarzy wam się wypadek który uniemożliwi wam pracę to niech rente wam wypłaca ten kto zawinił.. Oczywiście emerytura też wam się nie należy bo to nie wina podatników, że nie możecie pracować... Pójdźcie kobiety po rozum do głowy, bo to mi wygląda na odpieluchowe zapalenie mózgu

Gość gość
15:11 to po chooy blokujesz miejsce na nfz? xx bo zamierzam skorzystać jak się w końcu doczekam, a ty po chooy blokujesz miejsce, wypisz sie z przychodni rejonowej, skoro i tak chodzisz wszędzie prywatnie :)