Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moj synek dostal na roczek ksiazke...troche to smutne ....

Polecane posty

Gość gość
A co niby miał dostać na taką zwykłą okazję jak urodziny? Moi synowie dostają jakieś drobne zabawki, książki, puzzle a z doświadczenia wiem, że ci bardziej zamozni z reguły dają skromniejsze rzeczy. Ja mam chrzestnego baaardzo bogatego i na urodziny tylko raz dostałam od niego prezent -sam kubek, nawet bez bombonierki czy czekolady do tego.

Gość gość
12.33 Nie to nie jest normalne, że dzieci robią sobie nawzajem przykrosc dlatego, że jedno ma mniej a drugie wiecej. To jest właśnie dowód na to jak ludzie wychowują dzieci. Od małego dziecko powinno wiedzieć aby doceniać małe rzeczy i się z nich cieszyc.

Gość gość
Do gość 12:24 To, że masz tylko cywilny nic nie zmienia. Jesteś coś takiego jak "świadek chrztu" i możesz nim zostać. Działa tak samo jak bycie chrzestnym tylko dla księdza jesteś "świadkiem" :)

Gość gość
Jak goście dają symboliczne prezenty to ty następnym razem zrób symboliczny obiad z jednym rodzajem mięsa i z jednym kawałkiem ciasta. & Tak dokładnie było - dziki łosoś z duszonymi warzywami, pasztety wegetariańskie, 3 sałatki i jeden tort za 220 zł;)))

Gość gość
12:39 Ale dzieci nie myślą takimi kategoriami. Nie chwała się czymś, żeby sprawić komuś przykrość tylko pokazują swoją radość. Naprawdę dzieci myślą bardziej prościej niż wszystko utrudniający rodzice.

Gość gość
I takie zaglądanie innym do portfela, że zamożni a dali mało. Dali taki prezent jaki uważali za stosowany.

Gość gość
A jakiego prezentu spodziewalas się dla swojego Brajanka? Tableta?

Gość gość
Autorko wiele razy padło pytanie jaka książka tytuł i autor. Odpowiesz?

Gość gość
ja tam osobiście lubię dawać upominki dzieciom bo wiem jak je to cieszy i co z tego że dziecko dostanie zabawkę fiszer która gra , świeci się i co tam jeszcze , jeżeli dziecko się cieszy to gitara książki dawać dziecku na komunie , jebniętm trzeba być nie mówię że zaraz miliony dawać , ale lepiej dać po parę złotych żeby dziecko kupiło sobie porządną rzecz a nie jakieś usrane albumy o ptakach dawać i weżcie przestańcie się zgrywać na takie minimalistki przesada jest zła w każdą stronę

Gość gość
A dzieci to ogólnie za dużo w d****h mają ;) Pełne pokoje zabawek, wszystkiego, wszystko co zapragnę to mam a potem rosną takie małe samoluby co tylko czyhają na prezenty. Ciekawe ile matek uczy dzieci, że jak dostają prezenty to i w drugą stronę działa ... dzieci nie zarabiają wiem ale cokolwiek, czekolada czy rzecz za grosze ale po co ;) to dzieciom się tylko prezenty należą z każdej okazji i uwaga! broń Cie aby zbyt tanie nie były

Gość gość
nie uogólniaj i mów za swoje dziecko jak już ja tam uczę że mały prezencik dla babci , dziadka czy innych trzeba mieć , można zrobić coś fajnego itp moje dziecko bardzo się cieszy jak może kogoś czymś obdarować w d****h to się dorosłym miesza i potem przekazują takie wzorce dzieciom

Gość gość
Babcia, dziadek a ciocia, wujek, chrzestni? Skoro chrzestni to fundusz prezentowy dzisiaj

Gość gość
Może tej zamożnej osobie w głowie się nie poprzewracało tak jak tobie .Lepiej poczytaj dziecku książkę .

Gość gość
pracuję i stać mnie na to żeby dziecku kupić wiązankę kwiatów i drobiazg dla każdego dorosłego w mojej rodzinie jeżeli zachodzi taka okazja np urodziny , święta imieniny tak aby mogła ich obdarować

Gość gość
To w takim razie jeśli jest tak że nawet jako grzesznica w świetle kościoła katolickiego osoba po ślubie tylko cywilnym może być świadkiem chrztu to proboszcz mojej parafii był niedouczony i nie wyraził zgody a ja mam od tego czasu spokój.. huuuurrrrra ;) A na poważnie to sama dostałam Biblię w obrazkach dla dziecka i jakoś nie ścigam z tego tytułu Chrzestnych. Prawda jest taka że co dzieci słyszą w domu, wynoszą poza dom i komu jak komu ale bobasowi jest wszystko jedno czy dostał książkę czy wagon pieluch, problemem jest matka tego dziecka, która wyobraziła sobie grubą kopertę, pewnie stos markowych ciuchów i zabawek a tu takie rozczarowanie...Mam pytanie czy dziecko na znak protestu przestało pić mleko czy może pomyślało " Boże czemu mnie nie podmienili w szpitalu "?

Gość gość
wiesz ale teraz się popisałaś może tobie trudno zrozumieć że dziecko z pewnych prezentów się cieszy a z innych nie bardzo i jest zawiedzione i to bardzo dorośli też tak mają a jak nie wierzysz to poszukaj tematów o tym jak to teściowa dała taki czy sraki prezent synowej ta nie jest dzieckiem i powinna prędzej takie rzeczy zrozumieć ale nie rozumie i nawet tematy na kafe o tym zakłada tak mocno czuje się urażona dziecku jednak można dać byle co nie stosownie do jego wieku no nie ? błazny

Gość gość
Najlepiej wcale nie robić urodzin, wykosztujesz się po to, żeby dostać zabawki z pepco za 20 zl. Zamiast wydawać na poczęstunki dla sknerowatych gości wolę kupić dziecku porządny prezent i jeszcze mi zostanie.

Gość gość
14:42 I za to szacunku dla Ciebie i zero pretensji do kogokolwiek a nie jakieś pozoranctwo jak wesela na 200 osób czy chrzciny dla dziecka zamiast napisać na zaproszeniu robię to tylko po to by zgarnąć chojne datki i prezenty.

Gość gość
Zachodząc w ciąże nie podpisywałaś umowy z rodziną, koleżankami aby zapamiętały, że Twoje dzieci przyjmują tylko drogie i najfajniejsze prezenty. Szczerze to ich to pewnie średnio interesuje jak bardzo będzie zachwycone prezentem jednym ze 100, aby się jako tako cieszyło i mieć z głowy

Gość gość
Ludzie zamożni zazwyczaj tacy są bo nie rozpieprzają pieniędzy na głupoty jak prezenty dla dzieci znajomych i rodziny

Gość gość
Nie ma nic lepszego na prezent niz dobra ksiązka ! Madry wie dlaczego, głupi nie zrozumie chocby mu przed nosem bylo napisane.. Zawsze jak sie pytaja co kupic moim dzieciom odpowiadam, ze ksiązke.. i ewentualnie podaje pare tytułów..

Ja swojej corce organizuje zawsze ultraurodziny - catering w dodatku sama cos pichce, mieszkanie zmienia sie, a pokoj w ktorym organizujemy przyjecie jest wypelniony balonami z helem, girlandami i milionem innych kolorowych dodatkow na stole i w powietrzu. :) To jest dla mojej corki najfajniejszy prezent - tworzymy cos dla niej i zawsze slyszymy "dziekuje, jest pieknie". Teraz ma 5 lat, za chwilke kolejne urodziny. Na zwrot za telerzyk nie liczymy. Jestem strasznie rodzinna i ciesze sie kiedy wszyscy przychodza i mozemy tak po prostu swietowac razem. Zawsze wszystkim powtarzam, ze nie zycze sobie drogich prezentow dla corki. Zamiast elektronicznych p*****lek albo koperty lepiej kupic fajne mazaki, bloki i w tedy mozemy rysowac razem i spedzac ze soba czas. Znajac moje upodobania goscie w wiekszosci pytaja i konsultuja z nami prezenty, a koperte corka dostaje tylko od 1 dziadkow - 50zl. :) Moral z tego taki, ze dziecko powinno dostac prezent - Twoje dostalo. Jesli liczysz na drogie prezenty to nie organizuj przyjec i nie bedziesz rozczarowana. Albo urzadz nareszcie porzadne przyjecie, a nie kawe i ciasto - kazdy tak moze zrobic na odpierdziel i liczyc na niewiadomo co.

Gość gość
Mnie właśnie chrzestna pytała co kupic synowi na Chrzest, poprosiłam o Biblię dla dzieci. Szatkę sama też zakupiłam bo chciałam mieć z haftowana datą i imieniem, w końcu będzie to pamiątka dla syna. Myślę, że id drogich prezentów są rodzice. Zazwyczaj gdy ktoś mnie pyta o to co kupic to proponuję grę planszową lub właśnie książkę, ew. Cos do rysowania. Sama kupuje dzieciom Playmobil-a bo mi się podoba i na pewno takim kosztem nie chciałabym obarczac gościa.

Gość gość
Smutne, że dostał książkę na roczek? Przecież to jest bardzo fajny prezent!

Gość gość
Dobra ksiazka fajna rzecz, ale nie kazdy roczniak lubi czytanie i usiedzi przy ksiazce. W tym wieku dziecko naprawde czesto cieszy cos innego, czyli chociaz najprostsze i niekoniecznie drogie zabawki. Co do komunii, moja cirka dostala rolku, bransoletke, zegarek, biblie tez ( chociaz biblia lezy tylko). Plus jakies drobne kwoty pieniezne. Ja na swoja distalam od chrzestnej zegar plastikowy.. Dopiero bylo mi przykro. Bardziej juz ucieszylam sie z lancuszka z medalikiem.

Gość gość
Autorko, jesteś tu? Czy możesz podać tytuł i autora książki?

Gość Romek999
Sami materialiści, prezent drogi, za tani, podróba a później się dziwić, że dziecko wyrasta na takiego samego materialistę jak rodzice. Liczy się gest, ale zawsze można kupić zabawkę ekologiczną i wtedy gest jest podwójny, jest fajny prezent (1) i jest ekologiczny (2) a ostatni chyba moda na eko-zabawki coraz większa no i jest w czym wybierać, najlepiej drewniane przeczytaj http://blogartura.prv.pl/2018/04/14/zalety-zabawek-drewnianych/

Gość gość
Synek dostsl ksiazke "wycieczka do lasu". To jest ksiazeczka dzwiekowa wydawnictwa olesiejuk.

Gość gość
Jasne. Mam pelno znajomych z dziecmi pokoje wrecz pekaja w szwach od zabawek, wiec gdzie ten minimaluzm, gdzie ksiazki? Kafeteryjne teorie... To moje dzieci maja naprawde malo. Corka 10l dopiero na swieta dostala telefon. Nie ma tych ps4 czy co to za cudo. Ma gry planszowe. Wieze ma do sluchania muzyki. A piza tym rolki, rower i deske. A i tak nie ma z kim wychodzic i jezdzic, bo dzieciaki wola smartfony i gry. Syn ma rok i tez bardzo malo zabawek, owszem fisher price ma- garnuszek klocuszek, piaramidke. Do tego gadajacy odkurzacz i jezdzik. Kilka ksiazeczek i kilka samochodzikow. Czasami czuje sie jak dziadowa patrzac co maja inne dzieciaki. Ale czy to je cieszy?