Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie ma kasy na żądania matek niepełnosprawnych

Polecane posty

Gość gość
"gość dziś Bo bogatym ta kasa nie jest potrzebna tak bardzo jak biedniejszy . " ok, to znaczy że ten biedniejszy to z automatu INNY człowiek o DUUZO większych potrzebach. To nic, że bogatszy mógł ciężko pracować na swoją pozycję przez lata (a nawet i jego rodzice) inwestując w siebie, w interes, planując. Teraz za karę ma płacić więcej no bo tak. Ehhh... z takim myśleniem to już na zawsze będziemy tylko krajem rozwijającym się, gdzie nie opłaca się ciężko uczciwie pracować. Niby po co taki biznesmen ma wchodzić w wyższy próg podatkowy i płacić podatek (jak będzie zarabiać niewiele więcej pracując dużo wiecej) jak można pracować mniej? A tymczasem produkuje się u nas mało w porównaniu do innych krajów np. USA, Niemcy, Korea PD. Zna ktoś Polską markę telefonu komórkowego, lodówki, samochodu?

Gość gość
12:46 Teraz wybieram się na samorządowe i na pewno Jaki zobaczy mój głos jak świnia niebo....

Gość gość
PS. A np. LIDLe są pełne zagranicznych produktów, gdzie mało co jest produkowane w Polsce. Bo przepisy są takie że zagraniczne sieci mają łatwiej i jeszcze łatwiej wciskają nam zagraniczne produkty. Śmieszny przykład - widziałam kiedyś zapakowane w folię gotowane, obrane buraczki z Holandii- kosztowały chyba 3zł za 2szt. Super produkt jak można za połowę tej ceny mieć dwa razy więcej i to zdrowszych Polskich buraków.

Gość gość
A dlaczego oceniasz, ze osobie zamoznej sie te 500 zl nie przyda? My z mezem w sumie mamy 9600 tys zl na miesiac. Mamy jedno dziecko. I mialabym co zrobic z dodatkowymi 500 zlotymi. Tak samo mysle, ze z dwa razy wiekszymi dochodami tez mialabym co zrobic.z dodatkiem 500 zl. Dla was to tylko na bialy chleb i na szary papier toaletowy maja byc te pieniadze przeznaczane...

Gość gość
gość 12:47 znam polską lodówkę, pralki i inne graty Amica, jeszcze jest Zelmer i MPM chyba, a telefony Maxcom i Alcatel produkowane w kraju, a samochody to wygoogluj sobie, bo nie mam czasu. Ludzie wolą kupować AGD zagranicznych producentów, choćby Beko albo Indesit byle nie Amica, to potem dobre polskie rzeczy znikają z rynku

Gość gość
13:11 Jakoś Reserved i cała ich grupa mają się dobrze, fakt że żadna z ich marek nie ma polskojęzycznej nazwy :P

Gość gość
gość dziś Bo znam ludzi gdzie maja duze dochody i te 500 zł nie ma dla nich żadnego znaczenia . Za to tam gdzie dochód na os wynosi 801 zł to te 500 zł ma duze znaczenie . Prędzej powinno należeć sie takiej rodzinie (pisze tylko o pracujących a nie o tych co żyją z opieki ) niz rodzinie gdzie maja wysokie dochody .

Gość gość
12:55 Popieram, mamy podobną sytuację i jedno dziecko, miałabym na co wydać

Gość gość
No tak tylko ty te 500 zł wydasz na pierdoły a biedniejsza rodzina na lepsze jedzenie .

Gość gość
I co z tego? Na nasze kaleki brakuje kasy, ale choj , najważniejsze jest dziecko chore w Anglii, no i te poczete, a nie urodzone jeszcze.

Gość gość
13:18 Jakie masz prawo żeby oceniać że pierdoły? A może założyłabym konto oszczędnościowe?

Gość gość
gość dziś Bo tak bys wydala to na pierdoły . Przy takich dochodach nie potrzeba 500 zł żebyś założyć konto oszczędnościowe dla dziecka . 500 zł powinno byc dla biedniejszych .

Gość gość
13:30 To nie miał być dodatek socjalny ale zachęta do rozmnażania się :D Może i mogłabym ale tak jest więcej np na szkółkę narciarską

Gość gość
A skąd wiesz że na pierdoły? Nie mierz swoją miarą. To że Ty wydałabyś całe 500zł na paznokcie , rzęsy, torebki i co tam jeszcze nie oznacza, że wszyscy tacy są. Ja wydałabym na dodatkowe zajęcia dla dziecka, książki dla dziecka. Poza tym sam, tak jak wspominałam, sam żłobek w mojej okolicy kosztuje ok.1000zł Później, w szkole zaczynają się wydatki na wycieczki szkolne itp.

Gość gość
gość dziś Przy takich dochodach nie stać cie na dodatkowe zajęcia dla jednego dziecka ?

Gość gość
Szczerze to niepełnosprawny niepełnosprawnemu nie równy. Mam ciocie niepełnosprawną. Szczerze to nawet nie do końca wiem co jej jest. Napewno jeździ na wózku i ma też jakąś chorobę psychiczną albo jakiś zespół. Ale może pracować!! Tylko do 40rokh życia jej się nie chciało. Miesiąc temu podjęła pracę. Chyba zrozumiała że jej rodzice już coraz starsi i niedługo umrą. Kiedyś nawet chodziła o kulach ale jest leniem i nie chciała na rehabilitacje, do pracy też jej się nie chciało, 40 lat ja rodzice utrzymywali. Rozumiem dzieci niepełnosprawne ale czasem ludzie robią z siebie bardziej niepełnosprawnych niz naprawdę są.

Gość gość
14:15 Niepełnosprawny, który może pracować ma i tak dużo szczęścia. Swoją drogą, nawet dla pracującego koszty rehabilitacji są horrendalne!

Gość gość
do dziś My nie pobieramy 500 plus na pierwsze dziecko bo przekraczamy próg finansowy; będziemy pobierać dopiero przy drugim a to wychodzi 250zł na dziecko. Jak będzie drugie dziecko to będę wydawać pierwsze 250 na przedszkole państwowe (comiesięczny koszt) a drugie 250zł na pieluchy, kosmetyki i inne rzeczy na drugie dziecko. Więc faktycznie za te 500zł zaszaleję jak nie wiem co...

Gość gość
14:01, dokładnie! Dla mnie kolejne ksiazki dla dziecka, lokata czy inwestowanie w hobby dziecka to nie sa p*****ly. I 500+ tak jak ktos tu napisal nie mial byc programem socjalnym, tylko dla najbiedniejszych (rzad wyraznie to mowil). Mial to byc program zachecajacy do rodzicielstwa. Wiec argument zeby zabrac 500+ bogatszym jest nietrafiony. I choc nie mam ani niskich ani bardzo wysokich dochodow to goraco popieram bogatych ze pobieraja to swiadczenie. W koncu wkladaja oni duze podatki do systemu, niech tez cos z tego maja. A patologia niech sie wezmie do roboty (nie mylic z biednejszymi ale pracujacymi).

Gość gość
Przerazajace sa tutaj niektore poglady, do szpiku kosci socjalistyczne. Zabrać bogatym. Masakra. Domy i samochody tez im zabrac i podzielic w spoleczenstwie po rowno? Lenin wiecznie zywy. Nauczcie sie, ze sprawiedliwie to nie znaczy wszystkim po rowno, ale kazdemu wedlug zaslug (Arystoteles). Dlaczego ten bogaty ma nie miec? Wlozyl w swoj majatek duzp pracy, talentu, cierpliwosci w jego pomnazaniu. I skonczcie swoje biedne polozenie usprawiedliwiac, ze bogaty to napewno nakradl. Od sadzenia nieuczciwych sa sady. Ja finansowo stoje calkiem dobrze, ale jak ja robilam kolejne studia i uprawnienia, moja pato-kuzynka rozkladala nogi w remizie. I ona teraz krzyczy to co wy socjalistki....

Gość gość
Teraz to istny socjalizm.I czym to się skonczylo? ze dopiero niedawno został spłacony dlug z czasów E.Gierka. Zaraz ci co biorą 500+ będą spłacać sami to,co wzięli ich rodzice na nich.Przeciez logiczne,ze ktoś to musi oddac kiedyś.

Gość gość
Na rydzyka kasa jest a na pomoc niepełnosprawnym nie ma!

Gość gość
Policjant patrolujący ulicę Demokratyczną ma na oku: wielki dom, garaż z kilkoma samochodami i biżuterię pana Bogatego oraz majątek pana Biednego na który składa się parę mebli w wynajętym mieszkaniu. Kto więcej zyskuje na pracy policjanta? Kto więcej powinien płacić za tę pracę? I dlaczego niepełnosprawny biedak musi dokładać do ochrony mienia bogatego przedsiębiorcy?

Gość gość
16:29. Ja bym powiedziala ze z biedakami policja ma wiecej roboty. Awantury, rozruby, pijanstwo, kradzieze, darcie mordy i przemoc w rodzinie. Tak wyglada zycie w biednej dzielnicy. Moj ojciec pracował przez kilka lat jako dzielnicowy. W bogatszej dzielnicy jest wieksza kultura, a ludzie maja strzezone domy i alarmy, nie mowiac o poszanowaniu dla wlasnosci sasiada. A nie tak jak w biednych dzielnicach, kradzieże rowerow z piwnic i obszczane klatki schodowe.

Gość gość
Do gosc 16.29 - a dlaczego bogaty ma sie dokladac do leczenia biednego? Przeciez bogaty nie wyrzadzil biednemu choroby.

Gość gość
Jak debil po dopalaczach trafi do szpitala, to niech płaci!

Gość gość
I biedny po zatruciu denaturatem rowniez!

Gość gość
"gość dziś Do gosc 16.29 - a dlaczego bogaty ma sie dokladac do leczenia biednego? " Jakim trzeba byc dnem żeby pisać coś takiego :( Choroba nie wybiera i ciesz sie ze jesteś zdrowa.

Gość gość
Nie chce mi się czytać Waszych wypowiedzi, więc napiszę co mam napisać. Ogólnie zgadzam się, że kolejny wydatek jest nie na miejscu, rząd nie może rozdawać pieniędzy na prawo i lewo. Z drugiej jednak strony to ten rząd nawołuje to rodzenia bardzo chorych dzieci i jest wielce przeciwny aborcji. Skoro chcą ochrony każdego życia to faktycznie, niech zapewniają później takim ludziom godne życie. Jak się mówi A trzeba też powiedzieć B.

Gość gość
cholery pisowskie na 500+ i to nawet bardzo bogatych mają, a dla chorych nie, no nie, jak sobie pomyślę, że jak beznadziejny jest nasz obecny rząd to aż palpitacji serca dostaję