Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Serio dziecko wam nie pozwala się umyć?!

Polecane posty

Gość gość
17.18 najmądrzejsza wypowiedź w tym temacie! Brawo

Gość gość
17.16 to nie "bachory" są agresywne, tylko jak wnioskuję po słownictwie takie matki jak ty. Może tobie też pozwalali się wypłakać skoro to takie szkodliwe na mózg haha

Gość gość
Ja również się zgadzam z panią z 17.18 i moim zdaniem ta wypowiedź powinna zamknąć dyskusję. Amen.

Gość gość
Te wasze aniołki to zwykłe zamuły, takie dzieci zwykle mają matki niezbyt inteligentne.

Gość gość
U nas w domu normalnie się rozmawia, słucha muzyki, przyjmuje gości i ogląda tv gdy dziecko śpi i nie budzi się, nie płacze. A kuzynka nauczyła od małego, że jak corka zasnela, to tylko szeptem i na paluszkach po domu. Teraz nawet pierdnąć nie mogą, bo się obudzi :-D

Gość gość
No i co z tego? To jej sprawa debilko.

Gość gość
Moje pierwsze dziecko anioł mogłam oglądać telewizję, robić obiadki, ćwiczyć. Drugie dziecko - zjedzenie kanapki na śniadanie to problem,ciągła potrzeba uwagi. Diabelek mały. Nie spał całe dnie. Ci sami rodzice, te same zasady , jak to wytlumaczysz? High news baby z opisu kropka w kropkę. Jako Ci się drugie urodzi takie jak mi to przestaniesz pisać głupoty. Dziecko od urodzenia ma określony temperament I nic nie zrobisZ

Gość gość
Jak dla mnie niektóre matki to histeryczki . Nawet jak dziecko popłacze 5 minut to to co sie takiego stanie ?

Gość gość
17.29 u mnie to samo, tyle że pierwsze hnb a drugie aniolek. Na drugie odwazylam się zdecydować dopiero po 8 latach.... Taki koszmar miałam z pierwszym

Gość gość
Zobaczcie jaką agresję wywołała krytyka HNB... Piszą o dzieciach "bachory", "zamuły", ludzi wyzywają od pajaców, debili ... To świadczy o was mamuśki dzieci z rzekomym HNB. Wy same jesteś teście "haj nid psychiatra" chyba. Bo już od tej frustracji wam żyłki w tylkach popekaly. Skoro wasze dziecko takie HNB że nie ma czasu na prysznic, to jakim cudem macie czas pluć się tutaj na kafe :-P Może by lepiej w tym czasie wziąć prysznic hehe

Gość gość
To co, pół roku brudne chodzicie, nie sprzątacie, nie pierzecie i nie gotujecie obiadów? Gratulacje, lepiej zarosnąć brudem i żreć syf, ale dziecko nie płacze ani minuty.

Gość gość
Też się zastanawiam jak one wytłumacza ze dwoje dzieci tych samych rodziców są inne. No dawajcie swoje teorie :)

Gość gość
Na kafe zawsze jest czas, ale zjeść kanapkę, wziąć prysznic już nie, bo HNB hahaha

Gość gość
Kiedyś nie było high needs baby? Było. Mój mąż i jego siostra 40letnni. On aniołek, ona masakra, do tej pory teściowa wspomina co z nią przeszła za koszmar. Trzy lata musiała całe noce kołyska bujać bo dziecko nie spało. Całe dnie rozdarte. Już 40lat temu

Gość gość
Na kafe jest czas dziecko Ci wisi na piersi pół dnia to ręką piszesz na. Kafe

Gość gość
17.35 nie ma dwoje jednakowych dzieci, ale to jeszcze nie dowodzi HNB

Gość gość
Właśnie... Moje dziecko pierwsze pół roku na piersi siedzialo u mnie bo inaczej wrzask i ryk. Ile ja tematów na kafeteria przeczytałam. Prysznica nie wezmę podczas karmienia

Gość gość
17.37 kuźwa normalnie Matka Roku :-D dziecko wisi na cycku, a ta na kafe siedzi w telefonie. Padłam!

Gość gość
gość dziś piszesz o tolerancji, a sama nazywasz spokojne dzieci zamułami tylko dlatego, ze sama masz rozwydrzonego, rozdartego bachora:O

Gość gość
No dobra ja rozumiem ze dzieci sa rożne ale co sie stanie jak dziecko popłacze 5 minut ? Jak matka ma bliźniaki i jest sama w domu to zanim ogranie to pierwsze to drugie placze. I co ma sobie w leb strzelić bo to drugie musiało popłakać zanim nakarmiła to pierwsze ?

Gość gość
17.41 w punkt! Świetny przykład

Gość gość
One nazywają nasze normalne dzieci " zamułami" żeby wbić szpilkę, a tak naprawdę one nam zazdroszczą, co wcale mnie nie dziwi. Też bym była zazdrosna gdybym się nie mogła umyć i brudem zarastała.

Gość gość
dziś A jak dziecko poplacze 5minut to coś się stanie ? Głupie wymówki x No. Jak się zadławi i udusi, to poczytasz potem komentarze pod artykułem na pierwszym lepszym portalu informacyjnym o wyrodnej matce, która zostawiła dziecko bez opieki i stała się tragedia.

Gość gość
Jeszcze się słyszałam, żeby się dziecko zadusilo od płaczu. A ty słyszałaś? To prześlij tu link do tej informacji z jakiegokolwiek portalu informacyjnego

Gość gość
Poczytaj jak działa 5minut płaczu dziecka pozostawionego samego sobie bez nikogo bliskiego na jego mózg i potem się wymadrzaj.

Gość gość
Gdy dziecko płacze to je przytulam. Tak robią kochające matki.

Gość gość
17.56 to ty się wymądrzasz. Odkąd przewrazliwone matki maja dostęp do publikacji psychologicznych, to same czują się jak kwalifikowani psycholodzy. Siostra mojej babci 40 lat temu miała urlop macierzyński w wymiarze 6 tyg. Po tym czasie wróciła do pracy, a z dzieckiem został w domu... Nikt! Szła na 7 do pracy i wracała na przerwę o 10, wtedy swojego syna karmila, przewijają i dalej do pracy. O 12-13 wracaly że szkoły jej starsze dzieci i pilnowaly młodszego brata aż matka wróciła. Policz ile godzin to dziecko mogło płakać codziennie. Dziś jest normalnym 40 letnim facetem. Ale tak wyglądało kiedyś życie na wsi i macierzyństwo. A teraz wam się w głowie nie mieści, że dziecko płacze 5 min...

Gość gość
Nie uwierzę że to (a już na pewno nie tylko) kwestia przyzwyczajania czy dziecko śpi czy nie. U mnie też pierwsze spało jak kamień i można by ścianę mu nad głową wiercić- nawet by się nie skrzywił, też byłam dumna z siebie jak to ja pięknie przyzwyczaiłam, nauczyłam i jakie mam super metody wychowawcze. Z drugim postępowałam tak samo- i dupa... budzi je każdy szmer, do pokoju gdzie śpi nie można wejść, w nocy spi kiedy wszyscy się położą, nie ma mowy nawet o załadowaniu zmywarki, tylko zupełnie ciche czynności da się ogarnąć jak ma drzemkę. Owszem, wierzę że są dzieci które nie dają się umyć, mimo że sama takich nie mam. Jeszcze pół biedy z takim które zostanie w łóżeczku, ale takie które ma ponad 1,5- 2 lata i samo z niego wyjdzie? Widziałam już sporo małych kaskaderów których strach było spuścić z oka. Zastanawia mnie co innego- czy te wszystkie matki żyją bez męża/partnera, bo trudno mi uwierzyć w dziecko sine z płaczu kiedy tatuś, zajmujący się nim od urodzenia, nosi, tuli, kołysze, poda mleko kiedy mama się myje.

Gość gość
Oj jaka oczytana mama nam się tu trafiła. Rozumiem, że po tych 5 minutach płaczu następują nieodwracalne zmiany w mózgu i trauma na całe życie :D A czy ojcowie waszych "wymagających" dzieci nie mogą ich przytulić jak wy się kąpiecie? Pewnie nie, bo tylko matka może, bo też na pewno będzie trauma. Pewnie też są jakieś badania w tej kwestii. Ogólnie jedna wielka trauma, szczególnie u madek :D

Gość gość
dziś Nie chodzi o uduszenie się płaczem. Niemowlęciu może się ulać, albo może zadławić się śliną.