Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Serio dziecko wam nie pozwala się umyć?!

Polecane posty

Gość gość
Dziewczyny przecież jak ktoś nie miał takiego dziecka to nigdy tego nie zrozumie choćby się starał. Nie zrozumie jaki to koszmar, tylko będzie uważał że to matka nieudolna. Dajcie spokój. Szkoda czasu nawet na tłumaczenie. Na pocieszenie wa powiem że mojej córce przeszło to przed roczkiem a teraz ma półtora i śpi normalnie. Nadal malo ale normalnie....

Gość gość
Bardzo protekcjonalne myślenie, że coś tylko ty potrafisz zrozumieć. Ludzie maja wyobraźnię i uwierz ze wiele rzeczy potrafią zrozumieć. Myślisz żeadz najgorzej i taka biedna jesteś. Zresztą ty też nie umiesz zrozumieć że ktoś ma takie samo dziecko jak ty, ale sobie z tym lepiej radzi niż ty. Od razu zakładasz że jego dziecko pewnie i tak jest spokojniejsze. Wiec przyganial kocioł garnkowi

Gość gość
Hmm.. katorga straszna z dziećmi tak ogólnie ale z jakiegos powodu mimo to kobiety decydują sie na macierzyństwo. Podobnie ludzie idą w wysokie gory choc wiedza ze to ekstrema i bol. Ja mimo wszystko wole gory bo do dzieci nie mam miłości ani żadnych ciepłych uczuć wogole. Ale wiadomo - każdy jest inny.

Gość gość
Matko ja jestem w ciąży i jak mi się takie dziecko trafi to się załamie. Ale i tak uważam, że dopóki noworodek to wiadome ale niektóre po prostu nic nie zmieniają i na każde pisknięcie lecą ... to potem powoduje to że się jest na smyczy. Trzeba dziecko przyzwyczajać do pewnych sytuacji bo się po prostu przyzwyczaja do takiej a nie innej sytuacji, czasem drastycznie ale nic się nie stanie jak popłacze chwilę i nie będzie miało w 100% to czego by sobie zażyczyło ... może będę złą matka ale tak mam zamiar robić bo chcę funkcjonować normalnie z dzieckiem

Gość gość
Niektore nawet wody sie nie moga napic czy wysikac i chodza glodne, bo nawet na wziecie czegos z lodowki dziecko reaguje wrzaskiem, ze nie jest caly czas w centrum zainteresowania. Nie mam dzieci, ale robie platne ankiety, ktore sugeruja ze w wiekszosci rodzin to kilkuletnie dzieci decyduja jak spedzic weekend czy gdzie jechac na wakacje, czyli zapomnij o letniwej sobocie na plazy jesli dziecko chce spedzic ten dzien ogladajac bajki czy wyjezdzie w gory jesli dziecko woli do disneylandu czy zostac w domu i siedziec w piaskownicy.rowniez dzieci wybieraja restauracje w ktorej wszyscy beda jesc.Tak wiec sie nie dziwie ze nie wolno napic sie wody jesli dziecku sie to nie podoba.jedne nie beda reagowac na wrzask, ale wiekszosc sie dostosuje do dziecka

Gość gość
Ja jestem mamą kp, jak mam się umyc jak dziecko placze o cycka? Mowicie, że jest ojciec- ale on nie ma mlecznych piersi, jak ma uspokoic dziecko?

Gość gość
Chyba sobie jaja robisz ze małe dzieci decydują gdzie na wakacje, gdzie w niedzielę i jak. Jeśli w jakiejś rodzinie tak jest to ta rodzina jest j******a, a dzieci rozwydrzone. O życiu decydują dorośli, koniec kropka. Potem z takich rodzin wyrastają skrajni egoisci i egocentrycy

Gość gość
Mleczne cycki, ja p*****le. Może jescze święta pipka. Karmisz 24 h na dobę czy co?

Gość gość
Może nie wiesz, ale dziecko jak płaczę to nie zawsze o cycka. Wiem że pewnie nie próbowałaś, ale może sprobuj go zwyczajnie przytulić, pospiewac, mówić. Jak od razu leciałas z cyckiem do buzi to się nie dziw że dziecko nie nauczyło że na kazde kwikniecie dostaje cycka. I myj sie, to cycki ci nie beda jechać mlekiem to i dziecko nie będzie tak czesto kwiczec o cycka

Gość gość
Heh dobre... Ja kiedyś skorzystałam z takich rad, żeby zostawić dziecko do wypłakania. Zostawiłam , poszłam pod prysznic, dalam sobie 5 minut. I co? Sąsiedzi wezwali policje, bo córka darła się tak że aż się wystraszyli, wrzask był niesamowity, zaczęła się zapowietrzac. Powiedziałam policji i sąsiadom że córka jest chora i ją boli bo co miałam powiedzieć, że poszłam się umyć? Blagam nie gadajcie że tak nauczylqm bo od urodzenia tak miała, to co w brzuchu ją tak nauczyłam? Teraz ma rok i nie ma takich akcji ale blagam, odrobinę empatii i zrozumienia. Możecie pisac ze po prostu sobie nie radzę, mam to gdzieś myslcie co chcecie. Też bylam kiedys taka wymadrzala a teraz na własnej skorze poczulam jak jest mieć takie dziecko.

Gość gość
Czytać też nie umiesz, bo nie pisze nic o zostawieniu do wypłakania

Gość gość
Do kogo piszesz? Bo jakbys nie zauważyła to tu więcej pisze osób.

Gość gość
Przytulanie, kolysanie nie działa. Mam hnb, rozumiecie? Rakie dzieci wiszą na cysiu i po 2 lata.

Gość gość
Ale piszesz o zostawieniu dziecka lub wsadzeniu w bujaczek a ono wtedy się drze więc wiadomo że to też jest zostawuenie do wyplakania. Zrozum wreszvie że niektore dzieci się tak wydzieraja, jak tak nie masz to się ciesz ale nie krytykuj innycg matek które mają trudniej. Owszem niektóre zwyczajnie nie potrafią sobie poradzic, nie twierdze że tak nie bywa, ale jest pewna cześć dzieci przy której nawet bardzo zorganizowana matka sobie nie poradzi. Moja siostra po synku aniolku tak się wymadrzala a potem wpadla i urodziła córkę właśnie taką rozwrzeszczana

Gość gość
To daj smoczka. Dziecko nie pije z piersi cała dobe.

Gość gość
Moja akurat nie wisiala na cycku ale są takie dzieci na które smoczki i inne bzdety nie działają. Naprawdę dziewczyny, nie wiecie jak to jest i nie zrozumiecie. Oby wam się tak nie trafiło . o

Gość gość
No tak tak, biedna masz najgorzej i nikt cię nie rozumie.

Gość gość
Po co mam dawać smoczka? Co bylo pierwsze- pierś czy smoczek? Dzidzi ma poczuć się odrzucone bo marka musi wlosy umyc? Jestescie powazne?

Gość gość
Wy myslicie że ona nie proboeala ze smoczkiem bujaniem itd? Hehe madre rady macie, na pewno nikt na nie nie wpadl :D na pewno tego probowaly ale skoro nadal jest problem to jest cos na rzeczy. Takie dzuecko na pewno dla świętego spokoju trzeba przebadax, bo czesto przy wzmozonym napięciu mięśniowym tak jest lub przy alergii o

Gość gość
11.16 życzę ci szybkiej ciąży i rasowego wyjca przy którym od jego płaczu będzie ci łeb pękał i nie dasz rady się wysrać.

Gość gość
No to nie p*****l na forum że masz źle, skoro rozwiązanie masz pod nosem i swiadomie z jego nie chcesz korzystać. Pampersow weź nie było. Po chuj używasz

Gość gość
Te, wróżka skos wiesz ze skorzystała? Czemu Odpowiadasz za kogoś

Gość gość
Tępe jesteście wszystkie. ...

Gość gość
A skad wiesz k***a mac że ja już dziecka i że nie było takie, tylko ja sobie z tym umiałam prowadzić? Mądra p***a się znalazła. Myślisz że jesteś najbardziej poszkodowana, a ty po prostu jesteś tepa i nie umiesz sobie życia ogarnąć. Uważaj p**do, zle życzenie zawsze wraca do zyczacego

Gość gość
Dobra to powiedzcie mi jak mam zostawiać dziecko skoro ono od razu rycxy i sąsiedzi wzywają policje? No slucham, jakie rady?

Gość gość
A ja sadze, ze jestescie kiepskimi matkami :P Kazda normalna mtka potrafi bez problemu rozroznic czy jej dziecku cos dolega, czy po prostu sie drze, bo drze. Bo nie chche lezec w lozeczku/bujaczku tylko na rekach matki ciekawiej..To normalnie slychac. I ulegac kazdej zachciance dziecka - bo sie drze ? Niech sie drze, nic mu nie bedzie ! Placz z prawdziwej potrzeby, bolu, strachu- on brzmi zupelnie inczej.. W calym temacie dzieciaki szczegolnej troski to byly te pierwsze.. Drugie juz dziwnym trafem byly " normalne ". Nie, on byly takie same, tylko rodzice w koncu poszli po rozum do glowy...

Gość gość
11.23 dziecko też takich ladnych słów uczysz? To super życie ogarniasz. Bez odbioru tępaku.

Gość gość
Wiadomo że tępe dzidy z cycami wylazlymi na wierzch cały dzień nie przyznadza że sobie zwyczajnie nie radzą. One i tak zawsze będą uważać że ich dzieciaczek jest wyjątkowy, jedyny, płaczący, śpiący najmniej że wszystkich dzieci. Oh Oh, one takie biedne

Gość gość
Nie, tylko do tych co zasługują na to k****o

Gość alicja1232
My nie mamy tego problemu. Od czasu kiedy zakupiliśmy produkty do mycia zębów dla dzieci nasze pociechy małe dają nam spokój. Polecam wziąć pod uwagę kilka słów z tego bloga dotyczącego pielęgnacji zębów: https://profilactica.pl/pasty-plyny-szczoteczki-dla-dzieci niektóre produkty nie są tak oczywiste jak by się nam wydawaly.