Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co odpowiadacie na głupie komentarze "ciąża to nie choroba"?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Po to płacę nie małe składki na ubezpieczenie zdrowotne, żeby z niego korzystać. Jak Ci przeszkadza, że ciężarne mają pierwszeństwo w kolejce to sama chodź prywatnie, ktoś ci broni? Kobieta kobiecie wilkiem, jesteście p******e jak lato z radiem. I szczerze to mam gdzieś, że będą takie jak Ty pluły w tych kolejkach, bo donoszenie ciąży, a co za tym idzie zdrowie mojego dziecka jest dla mnie ważniejsze niż twój ból d**y, że musisz mnie przepuścić. Nie będę ryzykować przedwczesnym porodem, bo jaśnie pani jest pozbawioną empatii zimna suczą, która nie rozumie, że nie każda kobieta znosi ciążę książkowo i bez powikłań. A jak jeszcze nie byłam w ciąży to zawsze przypuszczałam ciężarne w kolejce do badań i korona mi z głowy nie spadła. Jak ktoś mnie poprosił, żeby go przepuścić bo się śpieszy do roboty to też nie robiłam mu problemu.

Gość gość
Cale szczęście u nas w przychodni nikt nie ma pierwszeństwa . Ostatnio było 40 osób do laboratorium i wszyscy grzecznie czekali w kolejce . Nikt nikogo nie przepuszcza ia jakos każdy wytrzymał . W przychodni sa duze kanapy , krzesełka , wc i spokojnie kazdy może poczekać .

Gość gość
Tylko ze kobieta w ciąży może mieć np zagrożona ciąże, może poronic, itd. Po co ludzie z grypa idą do laboratorium jak powinno się badać i tak jak się jest zdrowa? Nie chcecie czekać to trzeba być dawca krwi, wtedy też masz pierwszeństwo. Tyle braku empatii i jeszcze od kobiet które mogą wiedzieć jakie to może być czasem męczące. Tak bardzo Wam przeszkadza kiedy jedna ciężarna idzie pierwsza? Bo 2 min dłużej trzeba czekać? Jeszcze to jest takie rzadkie zjawisko, to nie dzieje się codziennie

Gość gość
To twoja przychodnia działa niezgodnie z prawem, bo są grupy uprzywilejowane ustawowo, którym prawnie należy się wejście na badania bez kolejki.

Gość gość
Moj maz nie przepości kobiety w ciąży dlatego ze od 25 lat choruje na cukrzyce 1 stopnia (od dziecka na insulinie ). Jak jedzie rano na badania to tez zle sie czuje. xx jak taki niemrawy to na co poleciałaś, chyba na jego rentę???

Gość gość
ja jestem zasłużonym honorowym krwiodawcą i zawsze przepuszczam ciężarne, natomiast nigdy nie przepuszczam staruchów, dlatego, ze kilka razy przepuściłam bo mnie okłamały, ze "tylko po receptę", albo "tylko się coś zapytam", a potem siedzą po 40 min. albo i dłuzej :) żadna stara baba albo dziad nigdy nie podziekowali, za to kobitki w ciąży zawsze podziękują i się uśmiechną :)

Gość gość
A jaka ustawa przewiduje wejście do laboratorium poza kolejnością? Lekarz- owszem, apteka, punkt zabiegowy- też, ale badania to co innego. Niektóre punkty pobrań mają to w swoim własnym regulaminie (mają prawo), ale nie jest to obowiązkowe.

Gość gość
Raczej mi sie taki komentarz nie trafił, ale jeśli go gdzieś słyszałam w stosunku do kogoś innego to tłumaczę to sobie tym, że po prostu tak to wygląda kiedy jeden drugiego ma w d***e lub jest na niego cięty. To tylko zwykły okaz wrogości. Kojarzy się to też z obłudą. Kobieta która tak komentuje obce kobiety w ciąży to nigdy by tak nie wysłowiła się w stosunku do własnej córki, a mężczyzna te słowa wypowiadający to nie myśli o tym, że jakaś kobieta nosiła go w swym łonie i znosiła trudy ciąży aby go na świat wydać, a oprócz tego ten sam meżczyzna ma swoje chwile słabości gdy sam czuje się fatalnie lub będzie takie miał za X lat i wtedy będzie liczył na to, że ktoś będzie skakał nad nim. Najczęściej kobieta. To zawsze tak działa. Ogólnie to cóż. Tak funkcjonuje prawo dżungli. Prawo bliskich i dalekich. Przykra prawda ale jest ona faktem. Obcych ludzi często się miewa w d***e. Czasami odzywa się empatia, ale też jest to dość wybiórcze zjawisko, wcale nie stałe. Nawet do bliskich to poczucie by wspierać jest ograniczone. Tak oto działa planeta ziemia. Można być życzliwym ale to kropla w morzu i prędzej czy później życie, praca, osobiste frustracje i zrutynienie nas zeżre

Gość gość
gość dziś Tylko ze tych ciężarnych jest ostatnio bardzo duzo . Na te 40 osób w przychodni było 6 ciężarnych . Wiele osób robi takie badanie przed praca i nie każdy ma czas żeby przepuszczać 6 osób .

Gość gość
gość dziś Jak chcesz podwazac autorytet lekarza, to najpierw skoncz studia, a potem sie madraluj bo wychodzisz na prostaka i ignoranta. xx Na prostaczkę i ignorantkę, to wyszłaś w tej chwili Ty. Nie masz pojęcia, do kogo się zwracasz ;) Zapraszam Cię do ukończenia studiów medycznych i zajęcia odpowiedniego stanowiska, a wtenczas na równi ze mną będziesz miała prawo zabierać głos. Obecnie ja posiadam wiedzę zgodną, ze stanem faktycznym, natomiast Ty wciąż produkujesz fantastyczne bzdury :)

Gość gość
Ustawa o świadczeniach zdrowotnych 🖐️

Gość gość
Moja siostra wczoraj wróciła z krwi oburzona bo właśnie ja tak zwyzywano. Ale nie w przychodni tylko w Tesco gdzie babka przed która ona weszła ustawowo, okazało się ze godzinę potem siedziała na kasie. A moja siostra poszła sobie na zakupy a tamta się darła ze premii mieć nie będzie za spóźnienie do pracy. Siostra naskarzyla na nią do koerowniczki

Gość gość
Art. 47c. 1. Kobiety w ciąży, świadczeniobiorcy do 18 roku życia, posiadający zaświadczenie, o którym mowa w art. 47 ust. 1a, osoby, o których mowa w art. 43 ust. 1, inwalidzi wojenni i wojskowi, kombatanci oraz działacze opozycji antykomunistycznej i osoby represjonowane z powodów politycznych mają prawo do korzystania poza kolejnością ze świadczeń opieki zdrowotnej oraz z usług farmaceutycznych udzielanych w aptekach. Z tej samej ustawy: świadczenie zdrowotne – działanie służące profilaktyce, zachowaniu, ratowaniu, przywracaniu lub poprawie zdrowia oraz inne działanie medyczne wynikające z procesu leczenia lub przepisów odrębnych regulujących zasady ich udzielania; Pobieranie materiału do badań to jak najbardziej inne działanie medyczne wynikające z procesu leczenia oraz działanie służące profilaktyce. Jeśli jest finansowane ze środków publicznych to podlega pod tę ustawę.

Gość gość
18:56 akurat prostaku cokolwiek ukonczyles to chyba gimnazjum w Pcimiu Dolnym. Z takim ignoranctwem w stosunku do kobiet w ciazy to kwalifikujesz sie na zwykłego robola.

Gość gość
To jest niesamowite jak ciężarne w przychodni nie moga poczekać 10 minut bo każda ma ciaze zagrożona . W kolejce do kasy tez nie moze poczekać bo jest jej za ciezko aleee chodzić godzianmi po marketach z wielkim brzuchem to juz nie jest ciężko .

Gość gość
Jak jest jak byk na drzwiach w laboratorium napisane ze ciezarna poza kolejnoscia to o co ci chodzi? Jak ma prawo, to korzysta i final. Ja jestem w 9 miesiacu ciazy, dzisiaj przyszlam i grzecznie pytam kto ostatni, ale sami ludzie mnie przepuscili, a nawet sie nic nie odzywalam. We wczesniejszej ciazy, jak jeszcze pracowalam, to specjalnie czekalam 40 minut przed otwarciem na mrozie, w grudniu zeby byc pierwsza bo laboratorium czynne od 7:30 a ja mialam do pracy na 8, wiec nie uogolniaj. Ja ze swojego prawa nie korzystalam, ale jak ktos chce to prosze bardzo, taki jego przywilej, a to czy to sie tobie podoba czy nie, to nikogo nie obchodzi. Jak sie nie zgadzasz z regulaminem laboratorium, to nie korzystaj z jego uslug.

Gość gość
Tak samo w kolejce w markecie, jeszcze nigdy sie nie wepchalam poza kolejnoscia, mimo ze brzuch jak balon. Niekiedy jak kasjerka zauwazy, to mnie wola. W tramwaju raz mi sie zdarzylo ze mi ktoś miejsca chcial ustapic, a byla to UWAGA! kobieta w ciazy, powiedziala ze ona jest w mlodszej ciazy, dopiero jej brzuch zaczal byc widoczny, ale mi ustapi, bo wie jak to jest. Podziekowalam jej i powiedzialam zeby sobie siedziala bo ja juz 8 miesiac a ona dopiero poczatki i zeby dbała o dziecko, a moje nawet jak sie w 8 urodzi to przezyje. Nikt, dosłownie nikt inny sie nie podniosl.

Gość gość
gość dziś 18:56 akurat prostaku cokolwiek ukonczyles to chyba gimnazjum w Pcimiu Dolnym. Z takim ignoranctwem w stosunku do kobiet w ciazy to kwalifikujesz sie na zwykłego robola. xx No proszę, ponownie potwierdzasz moją opinię, dając zarazem świadectwo własnego nie wyłącznie ''ignoranctwa'', ale i braku kultury :) Akurat mam do czynienia z takimi roszczeniowymi księżniczkowatymi kobietami na codzień, które robią wszystko, byleby im się należało zwolnienie i byleby mogły robić z siebie ofiary losu. Niestety, badania najczęściej mówią co innego i większość kobiet zostaje odesłana z kwitkiem. Jedynie ledwie 10% kobiet faktycznie wymaga specjalnego potraktowania, także... no cóż, życzę owocnej pracy nad sobą i swym słabym charakterem ;)

Gość gość
19:35 ty to chyba sprzatasz jak lekarz skonczy prace :-) nie wmawiaj mi zes ginekolog bo mialam w. swoim zyciu wiele z nimi do czynienia i zaden nie byl tak wrogo nastawiony do kobiet ktore leczy. Idz opowiadaj bajki swoim dzieciom na dobranoc.

Gość gość
A nawet gdyby sie trafil taki zawziety lekarz i wrogo nastawiony do pacjentow, to zaraz ich nie ma, bo kazdy woli pojsc do innego. Tobie sie za duzo wydaje, calkiem niepotrzebnie

Gość gość
gość dziś gość dziś Manipulacji niskich lotów ciąg dalszy :) Przy prywatnych rozmowach ginekologów Ciebie nie ma, ciesz się z tego. Natomiast, jeśli nie dysponujesz rzetelną wiedzą i faktami, zwyczajnie milcz. Oczywiście, dla roszczeniowej kobiety brak zwolnienia na bolący paluszek będzie ''chamstwem'' ze strony lekarza, jak najbardziej, jestem tego świadomy. Ale to tylko świadczy wprost o pacjentce, nie lekarzu ;)

Gość gość
Ja odpowiadam, że zaraz wezwę policję i się skończy, próżne p***y

Gość gość
19:50 Wzywaj :) Wszyscy razem podyskutujemy sobie o tym, czym są argumenty, kultura dyskusji, oraz bezpodstawne pomówienia, za które przewidziana jest prawna ''nagroda'' :)

Gość gość
Kretynie, wszystkie powyzsze to sa moje posty, o laboratorium, o markecie i o tramwaju. Pracowalam do 5 miesiaca, sam gin wyslal mnie na L4. Powtarzam raz jeszcze, przy takim wyborze lekarzy, ktos taki jak ty nie istnieje. Nie po to place za wizyte nie powiem ile zeby mnie jakis burak pod plaszczykiem kultury obslugiwal. Zegnam

Gość gość
gość dziś To było prowo... Jesteś bystra jak woda w kiblu, pozazdrościć.

Gość gość
gość dziś '' Nie po to place za wizyte nie powiem ile zeby mnie jakis burak pod plaszczykiem kultury obslugiwal. '' x Oh, czyli że dopłacasz, by robiono z Ciebie świętą krowę? Współczuję :) xx gość dziś Oczywiście, jakoś się musisz wytłumaczyć z idiotycznego wyskoku :) Kiepskie zagranie.

Gość gość
masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Napisalam ze sam lekarz wyslal mnie na L4. A tak, place i mam prawo wyboru kto mnie leczy, zwlaszcza ze oplata mala nie jest. To chyba normalne? chyba nie sadzisz ze pojde do lekarza, zaplace i zeby mnie ktos traktowal jak zlo konieczne

Gość gość
Obserwacja z dzisiejszego dnia. Byłam w osiedlowym samoobsługowym sklepiku. Zrobiłam niewielkie zakupy dla chorej, znajomej pani. Stanęłam w kolejce. Kasjerka obsługiwała jakąś panią [kilka produktów], za nią dwóch, młodych mężczyzn w wieku ok 8-9 lat każdy z jednym lodem, za nimi stanęłam ja [3 produkty]. Podchodzi ciężarna kobieta [brzuszek już widoczny], wpycha się przed chłopców bez słowa! Kolejka, czyli chłopcy i ja nie reagujemy. Ciężarna płaci i wychodzi ze sklepu. Przed sklepem spotyka znajomą, rozmawiają. Ja załatwiłam sklep, zaniosłam zakupy, odebrałam dziecko z przedszkola [wszystko to trwało ok. 20 minut] a ciężarna pani nadal pod sklepem dyskutuje w tym samym miejscu - na stojąco!!!

Gość gość
Nie podoba mi sie bardzo rozczeniowa postawa ciężarnych ale taka sytuacja ktora opisala pani wyzej jest naprawde rzadkoscia. Zazwyczaj ciężarne kobietki choć wiem że często zwyczajnie cierpią są ciche spokojne a jeśli już chcą skorzystać ze swojego prawa to robia to kulturalnie pytając. Najgorsze są osoby w podeszłym wieku. Wszedzie- w sklepach, u lekarza. Osoby które są na rencie, emeryturze kłócą się zajadle choćby miały minutę dłużej posiedzieć na krzeselku. I Tak- zawsze puszcza ciężarna. Gdzie bym nie zobaczyła. Robię to głośno i wyraźnie bo to by starsi ludzie usłyszeli. Wiem jak ciężarna kobieta może się czuć. Ja również miewalam fatalne samopoczucie w ciąży. Mało tego- w brzuchu nosi malutkie dziecko a nie ma nic cenniejszego w danej chwili niż ten bezbronny maluch i my jako naród głupi bo głupi powinniśmy zadbać o taka kobietę. W d***e mam czy idzie sobie na spacerek przespać się itp a ja do roboty na parę h. Kompletnie mnie to nie interesuje.

Gość gość
"my jako naród głupi bo głupi " xxx Dlaczego uważasz, że jesteśmy głupim narodem? Ktore narody są od nas mądrzejsze i dlaczego? Ty i Twoja rodzina, znajomi też jesteście głupi?