Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co odpowiadacie na głupie komentarze "ciąża to nie choroba"?

Polecane posty

Gość gość
Jestem w 9 miesiącu ciazy, kilka razy zdarzyło mi się, ze ktos mnie przepuścił w kolejce, najczęściej to były młode kobiety i młodzi mężczyźni, a osoby 50+ najgorsze. Ciaza nauczyła mnie, ze na pewno starym ludziom nie ustąpię już miejsca. Zwłaszcza jak te staruszki z pełnymi koszami pchają się w marketach byleby szybciej, a ja trzymam w ręku 2 rzeczy. Hitem była prośba faceta czy go przepuszczę w kolejce, bo on ma 3 rzeczy,a ja miałam 4 rzeczy i jestem w 9 miesiącu!

Gość gość
Zgeneralizowalam cały naród może niepotrzebnie bo oczywiście są jednostki mądre życzliwe i empatyczne. Ogólnie jako naród charakteryzujemy się zawiscia i zlosliwoscia skierowana w stronę drugiego człowieka. Mieszkałam w dwóch innych krajach co pozwolilo mi na wysnucie takich wniosków. Ten wątek też jest tego dowodem

Gość gość
Nie rozumiem tej teorii wy młode ciężarne nie możecie postać 10 minut ale babcia 80 letnia juz moze?

Gość gość
gość dziś Nie rozumiem tej teorii wy młode ciężarne nie możecie postać 10 minut ale babcia 80 letnia juz moze? xxx No nie mogą. Każda ma ciążę zagrożoną albo koszmarne dolegliwości ciążowe i bardzo cierpi z tego powodu. A potem zachod******olejną ciążę. Takie to straszne.

Gość gość
Dla mnie babcia 80 l może iść pierwsza. Najbardziej denerwujące są kobiet w wieku 50-60 lat które myślą że są już chodzacymi trupami I wszystko im się należy. Będąc w ciąży, jedna taka się pchala przede mną że aż uderzyła mnie wózkiem a ja miałam tylko lody. To jest bezczelność. I zgadzam się z tym że to jest złośliwy naród. Całe życie spędziłam w Stanach, przeprowadziła się tu mając 18 lat. 10 lat jeszcze tu nie mieszkam ale sposób w jaki Polak traktuje drugiego człowieka jest straszny. Byle tylko wszyscy mieli pod górą i najlepiej żeby nie mieli dobrze, szczególnie wtedy jak ty nie masz. Szkoda słów. Trochę empatii tylko trzeba.

Gość gość
może nie każda ma zagrożoną, ale ja rozumiem że od takiego nadmiaru kg może boleć kręgosłup, wy jestescie typowym przykładem polactwa, tylko żeby komuś dowalić, wredota wrodzona czy nabyta? Musicie byc bardzo nieszczesliwe.

Gość gość
09:05 a widziałes kiedykolwiek żeby 80letnia babcia stała? p********z jak potłuczona. przestań wymyslac jakies bajki

Gość gość
"To jest niesamowite jak ciężarne w przychodni nie moga poczekać 10 minut bo każda ma ciaze zagrożona . W kolejce do kasy tez nie moze poczekać bo jest jej za ciezko aleee chodzić godzianmi po marketach z wielkim brzuchem to juz nie jest ciężko . " Wydaje mi się, że to łażenie po marketach spożywczych to raczej konieczność, a nie rozrywka. Co mają z głodu zdychać ?

Gość gość
a zresztą skąd wie, że te kobiety chodzą godzinami? śledzi je czy co? większosc tych historyjek jest zwyczajnie zmyślona lub naciągnięta, żeby się wyzyc na ciezarnych. Ja mieszkam z mężem sama ponad 300km od najbliższej rodizny i jak bylam w ciazy to niestety musialam biegac nie tylko po sklepach (maz siedział do pozna w pracy), to chodziłam po sklepach zeby miec z czego obiad zrobic, bo zawsze czegos zabrakło. nawet w 9 miesiacu nie zdarzylo mi sie nigdy zeby mnie ktokolwiek przepuscil, jeden facet jeszcze biegl do kasy zeby byc przede mna a mial w cholere zakupow, gdzie ja z dwiema rzeczami człapałam z brzuchem i mnie nie przepuscil. Niekiedy kasjerka mnie wolala, jak zauwyazyla. W banku w kolejce tez stałam w 9 miesiacu, bo maz do 18 w pracy był a dostalismy telefon ze trzeba przyjsc i zlozyc podpis pod polisa na mieszkanie plus cos tam jeszcze. Stałam wtedy kilkadziesiat minut bo trzech facetow i dwie babki 50+ siedzialy sobie na dostepnych w banku krzeslach. Ludzi w cholere, stanelam w kolejce i czekam, na szczescie facet jak mnie zobaczyl i skonczyl obslugiwac klientow, to mnie zawolal poza kolejnoscia. na szczescie! bo juz mi kregoslup razem z nogami do tylka wchodzil.

Gość gość
może nie każda ma zagrożoną, ale ja rozumiem że od takiego nadmiaru kg może boleć kręgosłup xxx Każdego może boleć kręgosłup. A co z osobami otyłymi, facetami z dużymi brzuchami? Oni tez dźwigają dodatkowe kilogramy. Im też powinno należeć się pierwszeństwo.

Gość gość
Ciaza, to choroba, rzuca się na mózg, co widać tutaj, współczuję i na szczęście nie każdego spotyka, tylko patologie:(, :)

Gość gość
to napisz do rzadu zbey uchwalili nowa ustawe dla osob otylych, albo niech maja najlepsza diete ŻM - zryj mniej albo ŻP- zryj polowe.

Gość gość
ale z ciebie debil, kogo obchodzi ze facet wpieprza wiecej niz organizm potrzebuje, albo ze pije piwsko? u kobiety to jest naturalna kolej rzeczy ze brzuch rosnie, po porodzie znika. I nie wyskakuj z argumentem z przedszkola - sama chciala ciaze to ma. Gdyby nikt w ciaze nie zachodzil z powou bolejacego kregoslupa, to by nie bylo ludzi, zreszta to zwykly ludzki odruch ustapic kobiecie w ciazy. Niektorzy z was zostali chyba mocno skrzywdzeni przez wlasnych rodzicow, ze wyrosliscie na takich chamow.

Gość gość
gość dziś ale z ciebie debil, kogo obchodzi ze facet wpieprza wiecej niz organizm potrzebuje, albo ze pije piwsko? xxx No a kogo to obchodzi, że kobieta zaszła w ciążę? chciała zajść to zaszła. Facet chce pić piwsko to pije. Dla mnie bez różnicy.

Gość gość
"Gdyby nikt w ciaze nie zachodzil z powou bolejacego kregoslupa, to by nie bylo ludzi" xxx No to by nie było. Nie widzę problemu.

Gość gość
No to by nie było. Nie widzę problemu. xxx ale z ciebie dekiel :) i z kim tu dyskutować? :) zegnam

Gość gość
No a kogo to obchodzi, że kobieta zaszła w ciążę? chciała zajść to zaszła. Facet chce pić piwsko to pije. Dla mnie bez różnicy. xxx jeśli tu dla ciebie róznicy nie ma to nie wchodzę w dalsze dyskusje bo się ośmieszyłes i sięgnąłes dna. Bez odbioru

Gość gość
ale z ciebie debil, kogo obchodzi ze facet wpieprza wiecej niz organizm potrzebuje, albo ze pije piwsko? xxx No a kogo to obchodzi, że kobieta zaszła w ciążę? chciała zajść to zaszła. Facet chce pić piwsko to pije. Dla mnie bez różnicy. xxx twoje rozumowanie jest na poziomie przedszkola - wszystko albo białe albo czarne bez pośrednich kolorów. Kobiety w ciąży podciągasz pod tą samą półkę co patolę z brzuchami piwnymi. Zero różnicowania ani wyciągania wniosków, pewnie dzieciak jakiś się wypowiada, bo mu się nudzi w szkole. Z takim prostackim myśleniem, bez głębszego zastanowienia się nie wróże ci większej kariery w życiu dorosłym.

Gość gość
gość dziś No to by nie było. Nie widzę problemu. xxx ale z ciebie dekiel usmiech.gif i z kim tu dyskutować? usmiech.gif zegnam xxxx Po prostu nie masz argumentów. Nie potrafisz wyjaśnić dlaczego jest takie istotne aby nasz gatunek trwał. Zwyczajnie nie ma takiej konieczności.

Gość gość
gość dziś No a kogo to obchodzi, że kobieta zaszła w ciążę? chciała zajść to zaszła. Facet chce pić piwsko to pije. Dla mnie bez różnicy. xxx jeśli tu dla ciebie róznicy nie ma to nie wchodzę w dalsze dyskusje bo się ośmieszyłes i sięgnąłes dna. Bez odbioru xxx No nie ma różnicy. Jedną osobę boli kręgosłup i drugą boli kręgosłup. Zarówno jedna jak i druga osoba źle się czuje i nie może stać. Przyczyna tego bólu jest nawet taka sama: nadmiarowe kilogramy. Inna sprawa co jest przyczyną tych nadmiarowych kilogramów. Jednak fakty są takie, że obie osoby cierpią tak samo :-D

Gość gość
Jesli chcesz ustalac własne zasady, to pojedz do Afryki i mieszkaj z murzynami, tam każdy robi co chce w swoich lepiankach i szałasach. Tutaj jest państwo zorganizowane - żyjemy w społeczeństwie, gdzie uchwala się prawo, płacone są podatki i generalnie chodzi o to żeby być użytecznym dla kraju. Kobiety namawia się do rodzenia, aby w przyszłości te dzieci pracowały m in dla emerytur obecnego pokolenia. Dlatego też kobieta w ciąży cieszy się pewnymi przywilejami, poza tym, tak jak juz wcześniej pisałam, to również zwykły LUDZKI odruch, którego tobie najzwyczajniej w świecie brakuje. gdyby nad takimi jak ty nie ostaniało prawo, to prawdopodobnie potrafiłbys drugą osobe zniszczyć, zgnoić za nic.

Gość gość
Po prostu nie masz argumentów. Nie potrafisz wyjaśnić dlaczego jest takie istotne aby nasz gatunek trwał. Zwyczajnie nie ma takiej konieczności. xxx to wygiń jak dinozaury wygineły :) Tobie na takie pytanie trzeba w ogole odpowiadac? masz iq na poziomie ameby hehe

Gość gość
Tylko ze kobietom w ciąży może zagrozić wczesny poród. Facet z brzuchem piwnym już nie. Kobieta w ciąży ma żywe ciało w brzuchu. Otyla kobieta już nie. Są różnice. Ja nigdy nie miałam problemu z ciśnieniem, zaszłam w ciąży i miałam. Miałam od 16 t.c do samego końca straszny ból w pachwinach tylko wtedy kiedy chodziłam i nie mogłam na to nic brać. Nikt nie wie jak druga osoba się czuje. Jakby to było widoczne, ja bym puściła każda osobę bo po co ktoś ma cierpieć? Ja mogę stać w kolejce nawet i 30 min, nie przeszkadza mi to. Skąd tyle chamstwa w niektórych z Was?

Gość gość
to wygiń jak dinozaury wygineły usmiech.gif Tobie na takie pytanie trzeba w ogole odpowiadac? masz iq na poziomie ameby hehe xxx Na pewno wyginę. Tak samo jak Ty. Oboje umrzemy, Twoje dzieci też umrą. I będzie Ci dokładnie zwisać po śmierci czy jakieś osobniki z Twojego gatunku żyją na Ziemi czy nie. Jeśli ktoś z nas dwojga ma iq na poziomie ameby to nie jestem to ja.

Gość gość
to wygiń jak dinozaury wygineły usmiech.gif Tobie na takie pytanie trzeba w ogole odpowiadac? masz iq na poziomie ameby hehe xxx PS. Po prostu nie znasz racjonalnej odpowiedzi na to pytanie. Nie podejmiesz się tego, prawda?

Gość gość
Jesli chcesz ustalac własne zasady, to pojedz do Afryki i mieszkaj z murzynami, tam każdy robi co chce w swoich lepiankach i szałasach. xxx O przepraszam. Oni też mają swoje zasady plemienne i nie każdy robi co chce.

Gość gość
Kobiety namawia się do rodzenia, aby w przyszłości te dzieci pracowały m in dla emerytur obecnego pokolenia. xxx Aha. I jeszcze mi powiedz, że właśnie dlatego kobiety rodzą dzieci. Żeby być pożyteczne dla społeczeństwa i aby dać Państwu kolejnych wyrobników :-D Bardzo zabawne.

Gość gość
12:21 to nie ja pisalam ale ci odpowiem, zostana przeciez zostana inni ludzie, twoi potomkowie, potomkowie twoich dzieci. Nie jestes pepkiem świata i swiat nie kreci sie wokol ciebie. ciebie nie bedzie ale beda inni

Gość gość
"poza tym, tak jak juz wcześniej pisałam, to również zwykły LUDZKI odruch, którego tobie najzwyczajniej w świecie brakuje. " xxx A więc, w zwyczajnym ludzkim odruchu powinniśmy ustępować miejsc i przepuszczać w kolejkach panów z piwnymi brzuszkami. Im TEŻ JEST CIĘŻKO.

Gość gość
Zamiast dążyć do tego aby się czuć dobrze, że wszystko w porządku to narzekać, gderać i cierpiętnicę z siebie robić ...