Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co odpowiadacie na głupie komentarze "ciąża to nie choroba"?

Polecane posty

Gość gość
12:24 a nie przyszlo ci do glowy cwiercinteligencie ze ktos po prostu chce miec dzieci bo czuje taka potrzebe? ja nie jestem takim twardoglowym czlowiekiem jak ty i mam w sobie jakies poklady empatii i to rozumiem i zawsze ustepuje kobiecie w ciazy. jestes tak beznadziejnym czlowiekiem ze az zal bierze, serio

Gość gość
gość dziś 12:21 to nie ja pisalam ale ci odpowiem, zostana przeciez zostana inni ludzie, twoi potomkowie, potomkowie twoich dzieci. Nie jestes pepkiem świata i swiat nie kreci sie wokol ciebie. ciebie nie bedzie ale beda inni XXX OK. Będą inni. Ale czy to jest konieczne? Dlaczego? Dlaczego gatunek ludzki ma trwać na tej Ziemi? Komu to jest potrzebne? Do czego?

Gość gość
panow z brzuszkami piwnymi to ja mam w dopie. pociagu to alkoholu i obzarstwa nie pochwalam ale macierzyństwo jak najbardziej.

Gość gość
gość dziś 12:24 a nie przyszlo ci do glowy cwiercinteligencie ze ktos po prostu chce miec dzieci bo czuje taka potrzebe? ja nie jestem takim twardoglowym czlowiekiem jak ty i mam w sobie jakies poklady empatii i to rozumiem i zawsze ustepuje kobiecie w ciazy. jestes tak beznadziejnym czlowiekiem ze az zal bierze, serio xxx Widzisz nawet nie ćwierćinteligencie, przychodzi mi to do głowy, że ktoś chce mieć dziecko. Powiem więcej. To jest własnie powód, dla którego ludzie te dzieci mają. Ludzie nie robią dzieci dla Państwa, dla społeczeństwa, po to aby wyprodukować kolejnego podatnika. Ludzie robią dzieci by zaspokoić swoje własne potrzeby biologiczne, emocjonalne, zapienienia SOBIE towarzystwa czy opieki na starość). I o to własnie chodzi w moim poście, który komentujesz, a którego w ogóle nie zrozumiałaś. I wyobraź sobie jeszcze, że ustępuję kobietom w ciąży, osobom starszym i chorym.

Gość gość
gość dziś panow z brzuszkami piwnymi to ja mam w dopie. pociagu to alkoholu i obzarstwa nie pochwalam ale macierzyństwo jak najbardziej. xxx No widzisz. Masz w d***e, że ktoś cierpi. Tak samo ktoś może mieć w d***e cierpiącą ciężarną, bo akurat nie pochwala macierzyństwa. :-D

Gość gość
Jak nie pochwala macierzyństwa to po jaki huj się urodził?

Gość gość
gość dziś Jak nie pochwala macierzyństwa to po jaki ch*j się urodził? xxx Serio? To rodzimy się na własne życzenie? Może Ty. Mnie nikt o zdanie nie pytał.

Gość gość
gość dziś No tak jak myślałam. Nie znasz odpowiedzi.

Gość gość
przecież ci napisała bez odbioru, zresztą jak to czytam to aż mi ciebie szkoda, spusć z tonu bo ci żyłka pęknie i więcej zyczliwosci życze ignorancie

Gość gość
Hallo o co te kłótnie ? Faktem jest że kobiecie w ciąży ciężej jest stać w kolejce i w sumie w sklepie czy innym miejscu mozna jej ustąpić miejsca . Ale na badania to może usiąść na krześle i poczekać bo do laboratorium to raczej zdrowe osoby nie przychodzą . Wszyścy się żle czują wiec wypadałoby każdego puszczać poza kolejką . Ja mam nadciśnienie , cukrzycę , badania robię na czczo co przy cukrzycy skutkuje omdleniami . .Po za tym choruję na boreliozę , mam zrujnowany kręgosłup , kolana i biodra , niesamowicie bolą mnie stawy i mięśnie .Kto nie chorował na tę chorobę to nawet nie potrafi sobie wyobrazić jaki to ból i męka . Mam dopiero 50 lat , niby w kwiecie wieku a nikt nie wie jakie cierpienie i męki pokonuje idąc czy stojąc gdziekolwiek w kolejce. Sklepy ogarnia za mnie mąż , do lekarza umawiam się na godzinę ale badania niestety muszą odstać swoje . Jeśli więc przychodzi kobieta w ciąży i chce się wepchać przede mnie to naprawdę wyć mi się chce z bezsilności ale takie jej prawo niestety choc uważam że w wielu przypadkach mogłaby odstać swoje.

Gość gość
Tylko ze kobietom w ciąży może zagrozić wczesny poród. Facet z brzuchem piwnym już nie. xxx Facetowi z brzuchem może grozić zawał albo udar. Mowa była o bólu kręgosłupa.

Gość gość
gość dziś przecież ci napisała bez odbioru, zresztą jak to czytam to aż mi ciebie szkoda, spusć z tonu bo ci żyłka pęknie i więcej zyczliwosci życze ignorancie xxx Ja apeluję o życzliwość dla factów z brzuchami, którym też jest ciężko stać, a Wy piszecie, że macie ich w d***e. I kto tu jest nieżyczliwy?

Gość gość
Nieprawda, nie wszystkie kobiety moga siedziec, moja koleżanka miala ciaze lezaca, mogla wstawac jedynie do toalety, ciagle krwawienia i plamienia miala. a chodzic na badania musiala regularnie. Malo jeszcze widzieliscie chyba

Gość gość
W domu też Wasi męźowie, rodzice żyją myślą tylko że ich Pani jest w ciąży i może trzeba dodatkowo w okół niej podskoczyć bo może przypadkiem jej macica zaraz wypadnie bo przecież jest w ciąży a to taki ryzykowny i śmiertelnie nie do przeżycia stan?

Gość gość
czy ty nie rozumiesz dalej ze nikogo nie obchodzi czyjes obzarstwo i brzuch z przejedzenia, natomiast to ze ktos nosi czlowieka w brzuchu juz tak? naparwde nie potrafisz roznicowac?

Gość gość
Ja jestem kobietą, która nie może w ciąży siedzieć dłużej niż kilka minut, bo grozi mi to przedwczesnym porodem. Więc nie będę siedzieć w kolejce skoro ustawowo należy mi się pierwszeństwo.

Gość gość
i w ogole twoje porownania sa z dopy, nie wrzuca sie wszystkich do jednego wora, to prostackie i swiadczy o waskich horyzontach.

Gość gość
I co z tego, że to człowiek w brzuchu? To takie święte? Każdy gatunek się rozmnaża a człowiek to qrwa tylko człowiek, jeden z wielu

Gość gość
13:29 omg ale z ciebie prostak :) i burak :) haha nie mam pytan ignorancie. sprawdz sobie co to empatia, odrobina ludzkiego odruchu, człowieczeństwa. moze powinienes zamieszkac w dzungli ze zwierzetami, one tez posluguja sie jedynie instynktem bez przemyslen jakichkolwiek :) nie znaja czegos takiego jak wspolczucie, empatia. jestes tak prosty jak kij od szczotki i beznadziejny w swej beznadziejnosci. Zeganm :) Ide sobie do sklepu :)

Gość gość
dodam tylko jeszcze ze nadałbys sie do przedszkola, tam dzieci tez takie maja proste myslenie i takie pytania zadaja. PA!

Gość gość
Prędzej Ty jesteś zadufaną w sobie osobistością, która własnie nie ma odczuć wobec innych bo to jaaaaaa jestem najważniejsza :)

Gość gość
gość dziś czy ty nie rozumiesz dalej ze nikogo nie obchodzi czyjes obzarstwo i brzuch z przejedzenia, natomiast to ze ktos nosi czlowieka w brzuchu juz tak? naparwde nie potrafisz roznicowac? xxx No to przepuszczamy panie w ciąży ze względu na ciążę, czy na to to, że źle się czują w ciąży? Myślałam, że ze względu na to drugie. Czyjeś obżarstwo rzeczywiście nikogo nie obchodzi. Tak samo jak czyjaś ciąża. Obchodzić może natomiast, że ktoś się źle czuje i trzeba mu pomóc.

Gość gość
u mnie najwiekszym problemem jest ze ciazy prawie nie widac mimo ze 7 miesiac... jestem szczupla i niewiele przytylam, jak zaloze tunike ciazowa to kazdy sie glowi czy to taka budowa ciala ze tluszczyk mi idzie tylko w brzuch (jak u mojej kolezanki) czy ciaza. oczywiscie tez mam problemy ciazowe z ktorych najgorsze to hemoroid z zakrzepem oraz pozostalosc po ropniu czyli przetoka ktora pobolewa :-O wszystko staram sie zalatwiac albo prywatnie (ginekologa, pobranie krwi- mam przychodnie niedaleko mieszkania i zawsze jestem pierwsza wiec nie musze sie szarpac) ale pech chcial ze dopadl mnie ropien okoloo******czy i teraz jezdze na nfz do proktologa z powodu saczacej sie ropy z przetoki (to ordynator oddzialu gdzie mialam robiony zabieg ostrodyzurowy). kolejka do rejestracji kilometrowa, poczekalnia cala zapelniona. jak bylam z mezem to szlismy na sam przod kolejki i prosilismy aby ktos nas wpuscil bo jestem w ciazy i mimo braku entuzjazmu i zadowolenia to nikt nie odmowil. boje sie tam jechac sama bo czuje ze nikt mnie nie bedzie chcial przepuscic :( maz zbiera urlop na narodziny dziecka i namawia mnie zebym za tydzien jechala z mama taksowka a mi sie niedobrze robi jak pomysle ze bede musiala sie uzerac i wyklocac :(

Gość gość
gość dziś miejcie więc trochę empatii wobec innych osób - np. otyłych i z brzuchami. Widać, że co jak co, ale bycie empatycznymi Wam mało wychodzi. Jesteście proste jak kije od szczotki.

Gość gość
13:29 zobaczymy jak bedziesz spiewal jak sie zestarzejesz albo zachorujesz na jakas przykra chorobe ktora bedzie sprawiala ci silny bol a kazdy stwierdzi ze jestes tylko czlowiekiem jednym z wielu i mozesz sobie stac. z reszta prawik, impotent i przypadek ktory nigdy nie zalozy rodziny bo go zadna nie chce nie powinien sie wypowiadac

Gość gość
gość dziś I myślisz, że wszystkie te osoby stojące w kolejce są zdrowe i nic im nie dolega? Tak się składa, że osoby, które Cię przepuszczą mogą mieć dużo większe problemy zdrowotne niż Ty. No ale prawo jest prawem.

Gość gość
to przecież mają gębe, jezyk i mogą sie odezwac, poprosic, kazdy jest czlowiekiemi i zrozumie, jedynie niektorzy to tepe dekle, zawziete

Gość gość
gość dziś No tak jakby wszyscy w kolejce u lekarza zdrowi byli. Brawa dla tej Pani.

Gość gość
gość dziś No to niech się 20 sob z kolejki odezwie, żeby zostały przepuszczone. I jak będziemy je ustawiać w kolejce? Kto wejdzie pierwszy a kto 20-ty?

Gość gość
Ten temat to kwintesencja internetu: zawiść, zazdrość, epitety, wyolbrzymianie, porównania z d**y, odpowiadanie nie na temat. Szambo.