Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co odpowiadacie na głupie komentarze "ciąża to nie choroba"?

Polecane posty

Gość gość
Powtarzam raz jeszcze, przepuszczanie w kolejce kobiety w ciazy nie jest tematem do jakiejkolwiek dyskusji. Takie jakie jest prawo w tym kraju i koniec kropka. Kobieta w ciazy wchodzi poza kolejnoscia, reszta czeka. Bez odbioru.

Gość gość
Kobieta sama nie chce ciąży i sama się nie zapłodni, z tego co wiem podejmuje decyzję z mężczyzną. xxx Ale chyba mężczyzna jej nie zmusza do niczego i nie zapładnia jej na siłę?

Gość gość
Bycie w ciazy niestety laczy sie z przykrymi dolegliwosciami. Gdyby kobiety w ciaze nie zachodzily i nie rodziły dzieci to cale panstwo byloby w kiepskiej sytuacji, zyjemy w cywilizowanym społeczeństwie ktorego ty rowniez jestes czescia. Rodzenie sie nowych obywateli jest mocno chciane. Poza tym kazdy ma w sobie chyba jakies poklady czlowieczenstwa. To zwykla ludzka uprzejmosc i zrozumienie. Gdyby kazdy byl taki jak ty to by sie ludzi zabijali z nienawisci na ulicach za byle co. Dlatego prawo trzyma takich za ryj.

Gość gość
gość dziś Powtarzam raz jeszcze, przepuszczanie w kolejce kobiety w ciazy nie jest tematem do jakiejkolwiek dyskusji. Takie jakie jest prawo w tym kraju i koniec kropka. Kobieta w ciazy wchodzi poza kolejnoscia, reszta czeka. Bez odbioru. xxx Dokładnie. Tak samo powiedzenie, że ciąża to nie choroba nie jest głupim komentarzem a stwierdzeniem faktu. I tu też nie ma o czym dyskutować.

Gość gość
14:27 zapladnia ja za obopolna zgoda. Kobieta sama sie nie zaplodni ani mezczyzny nie g****i

Gość gość
gość dziś Akurat jeśli chodzi o dzieci i społeczeństwo to liczy się jakość a nie ilość.

Gość gość
Mnie też w ciąży nikt nie przepuszczal. Ale też nigdy o to nie prosiłam bo nie czułam takiej potrzeby. Jedyne co to właśnie w laboratorium wchodziłam bez kolejki ale u mnie mała przychodnia i zawsze Panie prosily na początek kolejki. Ale powiem wam, ze często to mi ktoś się wpychal do kolejki. Czy to u lekarza czy w sklepie. Nie wspominając już o autobusie

Gość gość
Wiecie co, urodzilam dziecko w PL i urodzilam dziecko w USA. U nas wszystkie ciezarne ciaze znosza tragicznie!!!!maja wszystkie mozliwe dolegliwosci. W USA nie ma czegos takiego jak zwolnienie na ciaze i te kobiety jakos pracuja do dnia porodu. Czy to jakis inny gatunek kobiet?!

Gość gość
Ja pod sam koniec ciąży bylam w laboratorium i pierwszy raz chcialam skorzystac z przywileju wejscia bez kolejki jako zasluzony honorowy dawca krwi . Nie obylo sie bez glupich komentarzy i oburzonych min ... :\

Gość gość
Piszecie, że zachodząc w ciążę wiedziałaśmy jakie są konsekwencje i mamy je potulnie znosić.... Nie ja nie wiedziałam, że będę zagrozona przedwczesnym porodem. Nie mam czarodziejskiej kuli. I owszem, znoszę te konsekwencje, ale to nie znaczy, że nie mam prawa skorzystać ze swoich przywilejów. A tak przy okazji KAŻDE BADANIE w laboratorium robię PRYWATNIE i za nie płacę, jednak w laboratorium jest jedna kolejka dla tych że skierowaniem i dla tych co płacą, więc nie piszcie "zrób sobie prywatnie badanie". Autorka

Gość gość
A przypadkiem kobiety w ciąży nie maja prawa u lekarza czy w aptece wejść poza kolejnością?

Gość gość
W USA inaczej się żyje niż w Polsce. Tam Ci mówią dużo a w Polsce byle brać kasę, proszę następna. Inaczej traktują ludzie w USA a w Polsce jedna jest lepsza od drugiego. W USA nie oceniają jak tu i bez problemu puszczają kobiety w ciąży. Nie wybierają tam kto ma gorzej, kto gorzej się czuje itd. Tu jest inny świat. Zachowuja się w Polsce jak niecywilizowane małpy.

Gość gość
Nie ma nic złego w przepuszczaniu kobiet w ciąży ale denerwujące jest to, że baby w ciąży uważają się za święte krowy, pępki świata. A potem zachowują się tak jako matki i ich dzieci tak samo ;) Zarozumiałe, samolubne, wredne, zawistne. I ja jestem w ciąży ale od nikogo względów z tego powodu nie oczekuje. Jak przyjdzie czas, oby nie, kiedy nie będę mogła chodzić samodzielnie lub ustać 15 minut to grzecznie poproszę w kolejce, że czuję się tak i tak i czy ktoś by mnie nie przepuścił bo zaraz jebnę na ziemie :) Zresztą jak ktoś się czuje źle to widać. W innych wypadkach można chwilę poczekać i nie udawać umierającej

Gość gość
gość dziś Liczyłaś na to, że przejdziesz ciążę zupełnie bezproblemowo? Serio nie wiedziałaś, że mogą być problemy?

Gość gość
Wiedziałam, że mogą być problemy, liczyłam się z tym, ale nie wiedziałam, że do tego stopnia, ze będę zagrozona przedwczesnym porodem.

Gość gość
Ojej jakie wszystkie cierpiące od razu bo są w ciąży, to po co zachodziłyście jak to takie podłe dla Was. Jak to mój prowadzący ciąże zapytał: On: Chcesz chorobowe? Ja: Nie, chce pracować. On: Ewenement, inne są w ciąży 1,5 miesiąca, od 5 dni wiedzą i już nagle rzygają, słabo im i wszystkie dolegliwości możliwe już mają i muszą iść na chorobowe oczko.gif xxxx Następna mundra inaczej i jej lekarz z koziej dopy, co chyba świat zza biurka całe życie oglądał. Wyobraź sobie, że ja dojezdzałam w korkach do pracy w jedną stronę prawie płótorej godziny (mpk), pracowałam w szkole jako nauczyciel, zawrotna pensja 1700zł z jakimiś tam groszami. W ciąże zaszłam w sierpniu, po nowym roku poszłam na L4 bo: ciągle chodziłam chora, rodzice puszczają do szkoły dzieci z jelitówkami, zakatarzone, przeziebione i z gorączką. Sam lekarz mi zasugerował, żeby dla dobra własnego dziecka iść juz na L4. Nie wiadomo jakie tam wirusy i bakterie dzieci przynoszą. Nie mierz więc wszystkich jedną miarą bo to ignoranctwo i krótkowzroczność.

Gość gość
napiszę wam coś -moja 40 letnia kuzynka jest w ciąży z 3 dzieckiem 37 tydz. jest bardzo opuchnięta , ma duży brzuch , zle sie czuje , ale z dzieckiem wszystko wporządku, wcześniej 2 ciąze wspaniałe i ma 2 chłopców, teraz ma być dziewczynka, tez kolejka labolatorium byłam z nią bo na czczo sie tak zle czuje ze bała sie by nie zemdlec, wchodzimy a tam mnóstwo ludzi i ja mówię tak do pani z kolejki, która ma zaraz wchodzić, kuzynka jest w ciązy zle sie czuje przepusci ja pani, babka udała ze nie słyszy, za to ludzie dalej jaki raban podnieśli, jedna kobitka mówi ze nie prawda ,że ta pani i pokazuje na kuzynkę cygani bo na ciąze jest juz za stara,inni ludzie zaniemówili i dopiero jakiś pan rozkazał, że ona ma teraz wejśc, kuzynka długo nie mogła się uspokoic,

Gość gość
ale jak sie czeka w laboratorium na badanie krwi, to pewnie z powodu jakiejs choroby, wiec ci ludzie w kolejce tez maja prawo czuc sie zle

Gość gość
O 9:00 ludzie też mogą się śpieszyć do pracy... więc akurat pora dnia nie ma tu nic do rzeczy. Doskonale rozumiem sytuację autorki, ale o pierwszeństwo upominam się (grzecznie) tam gdzie mam do tego prawo. Na miejscu oznaczonym dla kobiet w ciąży w komunikacji miejskiej (regulamin nakazuje ustąpić w takiej sytuacji), w kasie pierwszeństwa, w kolejce do lekarza internisty, w aptece. Nie pytam czy mogę, tylko spokojnie mówię "przepraszam panią, teraz ja wejdę, potrzebuję skorzystać z pierwszeństwa". Natomiast do głowy by mi nie przyszlo upominać się w miejscu w którym nie mam takiego formalnego prawa. W takiej sytuacji można grzecznie poprosić i wypada zrozumieć odmowę, bo również uważam że akurat w laboratorium jest masa ludzi chorych, cierpiących- nawet jak tego po nich nie widać, inne kobiety mogą być we wczesnej ciąży którą też się nieraz znosi fatalnie... Niektóre laboratoria mają zaznaczone że kobiety w ciąży i honorowi dawcy krwi wchodzą bez kolejki, moje akurat nie miało.

Gość gość
Jakby zwolnienie w ciazy nie bylo by 100% , to nastapilo by wiele cudownych ozdrowien:-P

Gość gość
gość dziś Jakby zwolnienie w ciazy nie bylo by 100% , to nastapilo by wiele cudownych ozdrowien x Fakt.

Gość gość
16:26 naparwde tak uwazasz? myslisz ze ktos ryzykowałby strate ciazy dlatego ze nia miałby płatne 100%? chyba jestes psychiczna. Myslisz ze ktos będzie chodził do pracy z rozwarciem, skrajacaca sie szynka albo chocby po to zeby siedziec w siedlisku zarazków i nrazac płod na wirusy? a nigdy nie wiesz co sie przypałeta. zadne pieniadze nie sa tego warte. Myslisz ze ktos ryzykowałby zły rozwój płodu?

Gość gość
gość dziś Potrafisz czytać ze zrozumieniem, czy tylko manipulować?

Gość gość
manipulujesz ty twierdzac ze wiekszosc kobiet siedzi na zwolnieniach a sa zdolne do pracy. Taki madry jestes aby podwazac diagnozy i autorytet lekarza?

Gość gość
gość dziś No bo tak jest :-)

Gość gość
gość dziś Owszem. I w przeciwieństwie do Ciebie posiadam twarde podstawy swoich opinii, w przeciwieństwie do Ciebie, opierającej się na subiektywnych domniemaniach.

Gość gość
Na chorobowe powinny iść kobiety pracujące fizycznie, w jakiś chemikaliach, te które od samego początku rzygają jak koty też. Tylko z tym problem bo połowa ciąż rzyga a lekarzowi można powiedzieć wszystko.

Gość gość
ciężarówy to głupie ciiipy i tyle, normalny człowiek by musiał wogóle nie wejść albo czekać do usranej śmierci, bo wiecznie jakaś się wpycha na krzywy ryj jak nie z brzuchem to z góóówniakiem piiisssdy yebbane a wasze bachory mam w doopie i tak całe życie trzeba dziadostwo utrzymywać i nowi "obywatele" są zbędni dziadóówy cholerrrne

Gość gość
Nie rozumie dlaczego kobiety w ciązy uważają, ze tylko one zle sie czuja . Moj maz nie przepości kobiety w ciąży dlatego ze od 25 lat choruje na cukrzyce 1 stopnia (od dziecka na insulinie ). Jak jedzie rano na badania to tez zle sie czuje.

Gość gość
no to skoro twoj maz jest uprzywilejowany, to wiadomo ze rowniez ma pierwszenstwo. o co ci chodzi? 17:46 nawet nie warto dyskutowac, bo to jakas patologia 17:18 a uwazaj sobie co chcesz, ale jak fryzjerka stoi 8 godzin, to kregoslup jej odpada, kelnerka potrafi latac miedzy stolikami nawet 11 godzin, nauczycielka uzera sie z dziecmi z roznych srodowisk plus jest narazona na wirusy i zarazki, cytomegalie itp. to co ty uwazassz to naprawde nikogo nie obchodzi. Jak chcesz podwazac autorytet lekarza, to najpierw skoncz studia, a potem sie madraluj bo wychodzisz na prostaka i ignoranta. Zreszta ciaza to wyjatkowy czas, gdzie rozwija sie nowy czlowiek i jesli sie ma mozliwosc oczekiwac na swoje dziecko w ciszy i spokoju, to trzeba z tego skorzystac.