Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tylko my z mężem nigdzie nie jeździmy na wakacje bo wolimy wpakować kase w d

Polecane posty

Gość gość
To musi być prowokacja. To ciagle podbijanie "nie lubie tego, nie cierpię tamtego"itd tylko podbija temat.

Gość gość
Osoba która napisała ten post szuka poklasku. Liczyła że większość napisze i fajnie ja też nigdzie nie jeżdżę wolę kupić coś do domu. Dlaczego? Bo po prostu szuka powiernika w tym że nie stać ja na wakacje jest jej smutno chciałaby gdzieś pojechać ale nie ma za co. Dom, piękny ogród, meble to wymysl jej wyobraźni aby usprawiedliwić się od razu czemu na te wakacje nie jeździ. Nie męczcie kobiety bo ją bardziej dolujecie.

Gość gość
Dokladnie ☺️

Gość gość
Dokladnie ☺️ bylo do osoby z 11:01

Gość gość
Hej tu autorka Przecież jestem anonimowa, po co mialabym kłamać ze mnie stac ale nie jeżdżę a w rzeczywistości było by inaczej? Jak już pisałam, ja się polską nie zachwycam. Nibu co? Miałabym się tłuc 8 godzin autem żeby np prZejść się po jakimś parku? Albo jak.ktoś pisze że warto Zobaczyć ścieżki rowerowe? Boze. Jak wakacje to tylko egzotyka, a że to drogie to od razu myślę że lepiej spożytkować na co innego i tyle, co za przyjemność jechać na wycieczke zeby, zwiedzac uliczki? Poza tym no ok , zwiedze ulicZki, spodoba mi Sie, ale co dalej, co z dalszym dniem, caly dzień lazic po uliczkach+ nie potrafiłabym tak

Gość gość
A ja ci współczuję małżeństwa skoro wakacje z mężem nie są dla Ciebie atrakcyjne.

Gość gość
14.31 No dzięki za współczucie. Nie powiem, różnie bywa ale jednak oceniam swoje małżeństwo pozytywnie. Spędzamy dużo czasu razem i Ci powiem, że były czasy gdy mało się widzieliśmy bo takie tryby pracy mielismy, wtedy było lepiej. Niedługo znów wróci taki czas, bo jak juz pisałam wracam do pracy. Jednak nie o tym temat Autorka

Gość gość
Jak wakacje to tylko egzotyka, a że to drogie to od razu myślę że lepiej spożytkować na co innego i tyle, x Jakie drogie ?, drogo to jest w Polsce, ostatnio z last minute -wyspy greckie, Albania, Sardynia samolotem, z opcją all inc. w 4 * hotelu były już od 1000 zł na osobę.

Gość gość
Autorko, nudna już jesteś. Udało ci się dzięki podpuszczaniu i powtórkom treści postów dojść do siedmiu stron i to niech ci wystarczy, co? Czy jeszcze dalej będziesz nawijać to samo ?

Gość gość
14.58 to po co wchodzisz. Ok wystarczy mi. Pojadę gdzieś niedługo. Windą do nieba Autorka

Gość gość
Tylko nie zapomnij ta winda zabrać swoich mebli z ogrodu albo chociaż wspomnień o nich. Męża nie zabieraj bo nudno ci z nim będzie a znajomi no cóż pewnie będą na wczasach.

Gość gość
Koniec tematu Autorka

Gość gość
a ty po co wchodzilas ? napisalas raz,piąty, dziesiąty i stale to samo .No po co? Koniec tematu? nie wierzę, ty z tych co będą tu prowokować.

Gość gość
Autorko czy ktoś cie zmusza do wyjazdu na wakacje ? Pytam serio .

Gość gość
Nie musisz wyjezdzac, przecież absolutnie nikt ci nie każe na siłę, tyle, ze nie dziw sie tym, co to lubia. Ludzie sa rózni. Troszke zlosliwie dodam - gdybys się wiecej ruszala z miejsca, wiedziałabys JAK RÓŻNI, nie dziwiłoby cię to.

Gość gość
Musisz być strasznie nudna i ograniczona ze nie widzisz nic ciekawego w zwiedzaniu. My jezdzimy na urlop 2 razy w roku plus co najmniej jeden weekend poza domem. Dom mamy spoko nie jakiś mega wypasiony, mamy też mieszkanie w bloku które wynajmujemy. Lubię mieć ładne otoczenie ale człowiek dla higieny psychicznej potrzebuje odpoczynku. A co to za odpoczynek w domu? Zsawsze się coś znajdzie do roboty... :( Raz w roku jedziemy na bardziej luksusowy wyjazd- gdzie leżymy i odpoczywamy ale też i trochę zwiedzamy bo wszędzie gdzie jestem staram się poznawać lokalne atrakcje. A drugi wyjazd to na ogół coś w kraju i agroturystyka. Wcale nie jest to tanie, bo czasem można złapać last minute w Grecji czy Austrii taniej jak agroturystyka w pl.

Gość gość
Autorko, Weź sobie globus i atlas do ręki. Później zastanów się czy każdy jeden kraj wskażesz bez zawahania, morze i ocean. Później pomysł kto tam mieszka, jaka tam jest kuchnia i tradycje oraz zabytki. Po tym wszystkim uświadamiasz sobie ze nie wszystko wiesz i dalej Ci tak fajnie w ogordzie i swoim domu? Fajnie nic nie ogarniać? Nic nie poznawać? Niczym się nie interesować? Świat jest taki wielki aTy zamykasz się na niego. Nawet podróżowanie do Bułgarii czy Chorwacji to nic z podróżą na Madagaskar na Wyspy Kanaryjskie czy do Tajlandii.

Gość gość
Tiaaa, odpowie ci,ze geografii fizycznej też nie lubi he he.

Gość gość
Dajcie juz spokoj.

Gość gość
Ludzie którzy nie próbują nowych rzeczy, ograniczają własny rozwój. Nawet w terapii dzieci z deficytami stawia się na włączanie nowych bodźców- podsuwa zabawki ze światełkami, robi zabawy z próbowaniem nowych smaków, z olejkami zapachowymi, bierze na wycieczki, daje coś nowego zobaczyć, dotknąć, posłuchać- bo dzięku temu człowiek zaczyna lepiej funkcjonować, pobudza to mózg do pracy, pozwala tworzyć nowe połączenia nerwowe... Nawet w domu zaleca się czasem zająć przy stole inne miejsce niż swoje ulubione, próbować po zapachu, z zamkniętymi oczami, poznać potrzebne przyprawy, umyć zęby inną ręką, po to właśnie żeby nie zamykać się tylko w swoim, bezpiecznym i sprawdzonym kokonie. Gdyby nie potrzeba rozwoju u ludzi, nie wyszlibyśmy z jaskiń.

Gość gość
a tak z innej beczki, czy ktos z was był na Krymie?

Gość gość
" Gdyby nie potrzeba rozwoju u ludzi, nie wyszlibyśmy z jaskiń. " No i niektórzy nie wyszli, tylko jaskinie trochę lepsze i z kostką przed nimi :D

Gość gość
gość dziś ja byłam na Krymie, ale bardzo dawno temu.

Gość gość
dziś i jakie wrazenia? bo mi sie ze zdjec b podoba

Gość gość
dalej meczycie ten temat? glupia baba nie ptrzebuje do szczescia nic wiecej niz nowej kanapy i kostki brukowej a wy sie produkujecie, po co , kazdy zyje jak lubi

Gość gość
14:25 i właśnie tutaj pokazałaś swoje wąskie horyzonty. Polska fuuuj, tutaj nic nie ma, to czymże mam się zachwycać. Pojedź do głupiego Krakowa, to zobaczysz jaka Polska jest beznadziejna. Tak beznadziejna, że co krok to Chinole, Angole, Niemcy, Hiszpanie spędzający czas na urlopie w Polsce. :)

Gość gość
Polska jest przepiękna tylko pustaki i ograniczeni ludzie tak twierdzą bo nie ruszają d**y z czterech ścian.

Gość gość
Wydaje mi się, że trochę się zapętliliście w tym swoim cudownym domku :D ja wynajmuje mieszkanie, w ostatnich trzech miesiącach zrezygnowałam z tv i abonamentu oraz internetu stacjonarnego. Numer mam teraz w mobile vikings :) i jestem bardzo zadowolona, nie pamiętam kiedy ostatni raz kupiłam sobie coś z sieciówki, cały czas mam na sobie coś z lupma, czasami sobie coś przerabiam :) wyglądam całkiem stylowo, jak na 40 zł które mam na sobie. Dodatkowo gotuje solidne obiady żeby nie jeść na mieście. Ale wakacje to dla mnie obowiązek. Pewnie mysleliście o jakichś kurortach :D one są drogie to fakt, ale jak się dobrze spojrzy to można znaleźć coś taniego, ja byłam już chyba w 21 krajach, inni ludzie inna kultura, czasami tylko po takich podróżach możemy stwierdzić jak mamy dobrze, inni mają gorzej. I teraz jak myślę, to chyba jestem większą szczęściarą bo mam wspomnienia z podróży, a Wy macie piękny materialny dom