Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kawa a chore zapchane zatoki

Polecane posty

Gość gość

Ponoć nabiał jest niepolecany przy zapaleniu zatok. Wzmaga flegmę. Chciałbym napić się kawy, ale piję tylko z mlekiem. Czy nie zaszkodzi?

Gość gość
Hej, lepiej nie pij z mlekiem. wlasnie mleko I jego przetwory u wielu ludzi - nie u kazdego - pogarszaja zdrowie zatok. przyklad/ moj maz. Kiedys czesto chore zatoki, zapalenia ucha, bolesne bardzo. lekarz zasugerowal odstawienie nabialu na jaksi czas by zobaczyc czy to cos zmieni. Maz I tak nigdy fanem mleka nie byl - dawal do kawy ale kaw to 3-4 dziennie pije, ser to na pizzy tylko, czasem jogurt naturalny., tyle. masla nie lubil. smietana gosci u nas niezwykle rzadko. odstawil nabial calkowicie na probne 2 tygodnie - jak reka odjal poprawa. od tego czasu maz pozwala sobie tylko na ser na pizzy - ale to ile, moze 2x w miesiacu. lodow nie je a jak juz to sorbet, do kawy mleko ryzowe lub owsiane. od kiedy odstawil mleko I jego przetwory niemal do zera (patrzy tez na skldy ciastek itd I jak jest mleko w proszku lub maslo to nei zje), ZERO PROBLEMOW Z ZATOKAMI, USZAMI. to juz 3 lata, wiec u niego to pomoglo I to bardzo. ja tez dzieki nie jem juz smietany, nie pije mleka krowiego, ograniczylam jogurty I ser. I nic mi nie jest z tego powodu, nie rozpaczam.

Gość gość
W jakim sensie chore zatoki? bo ja od wielu lat mam zapchane zatoki przynosowe ale nie przeziebieniowo . Naczynioruchowy niezyt nosa . Ciagle cos zalega ,biala matowa wydzielina w gardle a nos suchy, flegmy ,leczenie tak u alergika reszta zatok po latach tez cos nie w porzadku, mam zrobic tk zatok

Gość gość
Chore w sensie jestem zakatarzony, czuję ciśnienie w zatokach, bolą mnie. Alergii na nabiał nie mam. Na co dzień jem dużo nabiału, życia sobie bez niego nie wyobrażam. Sery, kefiry, jogurty, laktoza to podstawa mojej diety. Dlatego ciężko mi sobie odmówić na czas infekcji.

Gość gość
u mnie to tak wyglada jak katar alergiczny ale suchy nos Scieka do gardla to co powinno do nosa , ale alergiczka nie jestem i tak ponad 20 lat . Udraznianie zatok Nasonex aerozol donosowy i Rhinopanteina aerozol . Na bole glowy ktore sie pojawily po 20 latach pomogla Rinopanteina . Co wykaze tk zatok innych to zobaczymy w silniejszych objawzch tylko pseudoefedryna _ sudafed tabl lub cirrus zlozony mimo ze alergi nie mam