Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pamiętacie jak śpiewaczka Kora zbierała na swoje leczenie

Polecane posty

Gość gość
Daj buziaka? Lesba?? fujjjj tak, i bardzo mnie kręcisz:D

Gość gość
14:47 a czy ktoś ciebie nazwał kvrwą? Skończ juz bo ujadasz jak wściekły pies x widzę ze znowu sie na coś nie załapałaś, no szkoda, zwłaszcza zę uzywam raczej krótkich zdań, żeby nikt nie miał kłopotu z odczytaniem. Zwykle sie to sprawdzało:)

Gość gość
14:54 bardzo dobrze zrozumiałam i czekam na odpowiedź, ale od takiego półmózga pewnie się nie doczekam.

Gość gość
14:54 bardzo dobrze zrozumiałam i czekam na odpowiedź, ale od takiego półmózga pewnie się nie doczekam. x nie będę ćwierć mózgowi tłumaczyć bo nie dotrze, zreszta pisałam o tym wyżej, się wróć i sobie poczytaj:) ale to miło ze czekasz na dalszy ciąg rozmowy, też fajnie mi sie z toba wyzywa:D

Gość gość
Ta głupia od x siedzi tu chyba dziś cały dzień i robi chlew,żeby poczuć się jak w domu.

Gość gość
14:48 No cóż, proste pytanie...byłam pewna, ze nie odpowiesz

Gość gość
14.56 wiesz,mam pomysł, moze sie wymienimy mailami, bo naprawdę fajnie się gada, warto mieć czasem kogoś takiego do pogadania jak ty. Ty tez lubisz ten sport, to spokojnie bedziemy sie mogły dalej wyzywać jeszcze dzisiaj pod wieczór. Jesli chcesz oczywiście.

Gość gość
15:01 pod wieczór raczej nie będziesz mieć czasu bo konkubent za kotarka będzie ci robił kolejne 500plus

Gość gość
Ta głupia od x siedzi tu chyba dziś cały dzień i robi chlew,żeby poczuć się jak w domu. x no hej laska z obsesją x tez przyszła. witam:D

Gość gość
15:01 pod wieczór raczej nie będziesz mieć czasu bo konkubent za kotarka będzie ci robił kolejne 500plus x wątpię, nie mam tak g.. zycia jak ty:D. Wiec spokojnie pogadam:). to co chcesz sie zaprzyjaźnić?

Gość gość
gość dziś Ta głupia od x siedzi tu chyba dziś cały dzień i robi chlew,żeby poczuć się jak w domu. x no hej laska z obsesją x tez przyszła. witamsmiech.gif ooooooooooooo o widzę że stała bywalczyni na kafe która kojarzy tematy z minimum miesiąca wstecz. Ty to masz ciekawe życie

Gość gość
15:03 nie, spokojnie róbcie dzieciaka wówczas dostaniesz troche kasy od pisu, może będziesz miała parę groszy na jakieś inne rozrywki i nie będziesz tu siedzieć 24 h na dobę. Może nawet spotkasz podobna do ciebie patolę pod monopolowym i będziesz miała kumpelkę od zasiłków

Gość gość
o widzę że stała bywalczyni na kafe która kojarzy tematy z minimum miesiąca wstecz. Ty to masz ciekawe życie uuuuuu równie ciekawe jak twoje:D

Gość gość
15:03 nie, spokojnie róbcie dzieciaka wówczas dostaniesz troche kasy od pisu, może będziesz miała parę groszy na jakieś inne rozrywki i nie będziesz tu siedzieć 24 h na dobę. Może nawet spotkasz podobna do ciebie patolę pod monopolowym i będziesz miała kumpelkę od zasiłków x nie bądź taka, przecież juz spotkałam tutaj ciebie, jesli chodzi o poziom patologii to jest idealny, ai widzę ze tez spokojnie mozesz spędzać tu całe dnie. Będzie fajnie PS. nie biorę świadczeń od PIS, nie moje klimaty jesli chodzi o polityke

Gość gość
15.07 no chodź, zobacz że razem lepiej możemy zasyfić każdy temat niz samodzielnie. W jedności siła!

Gość gość
Nie czytałam całegopo watku tylko pierwsza strone iczuje obrzydzenie dla heiterow, ktorzy nawet nie maja pojecia w czym rzecz, cos slyszeli ( pewnie w jedynie slusznych mediach, ktore Kory nie lubiły). Slyszałam apel Kory. NIE ZBIERAŁA NA SWOJE LECZNIE. Mowila ,ze ona akurat sobie radzi . Ale chodzi o tych wszystkich ludzi, podobnie chorych, którzy nie otrzymuja zadnej pomocy i nie stac ich na leczenie. To o pomoc dla nich apelowała.

Gość gość
Nie czytałam całegopo watku tylko pierwsza strone iczuje obrzydzenie dla heiterow, ktorzy nawet nie maja pojecia w czym rzecz, cos slyszeli ( pewnie w jedynie slusznych mediach, ktore Kory nie lubiły). Slyszałam apel Kory. NIE ZBIERAŁA NA SWOJE LECZNIE. Mowila ,ze ona akurat sobie radzi . Ale chodzi o tych wszystkich ludzi, podobnie chorych, którzy nie otrzymuja zadnej pomocy i nie stac ich na leczenie. To o pomoc dla nich apelowała. x dzięki za ten fajny, mądry komentarz.

Gość gość
Ale dopiero gdy sama zachorowała, wcześniej miała gdzieś te chore kobiety. Gdyby nie miała raka, to nadal by używała życia a chore ubogie kobiety by umieraly

Gość gość
bo rozumiem, ze ty wyzej tak za zycia cały czas walczysz o t żeby ludzie mieli łatwiej?

Gość gość
Nie mam nic pozytywnego do powiedzenia na jej temat. Jej muzyka mnie nie interesuje a ona sama prezentowała postawę co najmniej naganną. Jutro jest pogrzeb mojej sąsiadki. Też miała 67,lat troje dzieci czworo wnuków. Tylko że ona nie ćpała całe życie i nie deklarowała swoich poglądów wszem i wobec ku poklaskowi polsatow intefałenów

Gość gość
czyli twoja sąsiadka po prostu zyła dla siebiie rodziny, była przecietnym człowiekiem, jej zycie nikogo nie poruszało, niczego nie wniosło do żadnej dziedziny. To nic złego- większość z nas tak życie i tak umrze,a w najlepszym przypadku pamiętać o nas będą jacys krewni. Ale nawet jesli ty Kory nie lubiłaś, to byłamasa ludzi która ceniła jej muzykę, dla których jakas jej piosenka była ważna, miała wielu znajomych, bo jej zycie nie ograniczało sie do własnej zagrody. dlatego jej pogrzeb i pamięć o niej będzie inna niż po przeciętnym zjadaczu chleba. I mniej sie będzie liczyło w tej pamięci to czy robiła dzieciom do szkoły idealne kanapki, a mąż miał zawsze czyste skarpety.

Gość gość
gość dziś Ale dopiero gdy sama zachorowała, wcześniej miała gdzieś te chore kobiety. Gdyby nie miała raka, to nadal by używała życia a chore ubogie kobiety by umieraly x Co ty zrobilas dla chorych na raka kobiet?

Gość gość
Slyszałam apel Kory. NIE ZBIERAŁA NA SWOJE LECZNIE. Mowila ,ze ona akurat sobie radzi . Ale chodzi o tych wszystkich ludzi, podobnie chorych, którzy nie otrzymuja zadnej pomocy i nie stac ich na leczenie. To o pomoc dla nich apelowała. XXXXXXXXXX No jednak wychodzi na to, ze to jednak ty wiesz, ze gdzieś dzwoni, tylko nie wiesz w, którym kościele. Czytaj uważnie co ci napiszę. Kora była podopieczną fundacji Alivia, miała tam swój profil i skarbonkę i ludzie wpłacali na JEJ leczenie. A oto jej słowa na zarzuty, ze ją stać na leczenie " Owszem, stać mnie na taki lek, ale teoretyczniemogłabym go brać do końca życia, więc absolutnie nie mam takich pieniędzy.Starczyłoby mi, zeby stosować kilka miesięcy i musiałabym sprzedać to, to i to. Od trzech miesięcy powinnam brać lek, którego nie biorę". Czyli jasno widać, ze w ogóle nie brała pod uwagę sprzedaży jakiejkolwiek części swojego majątku, aby mieć na leczenie. Wolała przez kilka miesięcy nie wykupic leku, bo sprzedaż chałupy była dla niej nie do przyjęcia, wolała brać od ludzi. Taka jest prawda, więc nie opowiadaj bzdur, ze zbierała kasę dla innych a nie dla siebie.

Gość gość
Czyli jasno widać, ze w ogóle nie brała pod uwagę sprzedaży jakiejkolwiek części swojego majątku, aby mieć na leczenie. Wolała przez kilka miesięcy nie wykupic leku, bo sprzedaż chałupy była dla niej nie do przyjęcia, wolała brać od ludzi. Taka jest prawda, więc nie opowiadaj bzdur, ze zbierała kasę dla innych a nie dla siebie. xxxxxx czyli nie rozumiesz, zę dalej chodzi o to ze państwo powinno zapewniać leczenie takim lekiem, bo zadnego obywatela- nawet tak bogatego jak kora tak naprawdę nei stać na jego regularne opłacanie? a skoro jej nie stać to tym bardziej nie stać kogoś kto nie ma majatku, albo ma taki jak zwykły obywatel tego kraju, czyli małe mieszkanko, stare auto. I to dorobek całego życie, którego sprzedaż wystarcza na góra 3 miesiące brania leku. a potem co, idx chora z dziećmi pod most i zdychaj? Ona mogła sprzedać, ale dzieki tem ze nie sprzedała i zrobiła szum w mediach, to i tak naświetliła problem i dzieki tem lek jest już opłacany przez państwo, a dzieki temu może kiedyś twoja matka, siostra, czy córka albo nie umrze, albo nawet jak umrze to nie będziecie musieli zyć w schronisku dla bezdomnych a wasze prawnuki nie będą jeszcze spłacac długów.

Gość gość
a w dzisiejszych czasach nikt ci nieczego nie da jeśli nie zrobisz szumu medialnego, czy to pozytywnego, czy negatywnego. Bo cicho umierajacy chorzy nikogo nie interesuja. Ludzie sie podniecaja tylko tym co budzi ich emocje. Nawet to ze teraz wyzywają ja , ze nie ruszyła swojego majatku, a mogła nagłaśnia problem zbyt wysokiej ceny leków dla innych, zwykłych chorych.

Gość gość
Kora jest tym bardziej godna podziwu, ze do wszystkiego doszla sama,Miala bardzo ciezkie dzicinstwo, zyla w nedzy, matka ciezko chorowała na gruźlice oddano ja na 5 lat do domu dziecka u zakjonnic, gdzie była bita i ponizana, takze molestowana przez ksiedza. A tu niektorzy wypominaja jej kasę, która sama zarobiła.

Gość gość
Wow z całej mojej wypowiedzi debil wyłapał bląd ortograficzny no fakt tam walnełam ś z ź ale niestety jak sie nie ma merttorycznego mądrego argumentu w odpowiedzimto się łapie za błedy typowa graża

Gość gość
zazdrość i tyle, narodowa cecha, upierdzielić każdego kto ma wiecej i sciągnać go to tego samego poziomu, w którym sie siedzi. Bogata...to pewnie złodziejka, zarobiła bo ludzie chcieli słuchać jej piosenek, no ale przeciez nie miała głosu i nikt tego nie słuchał. a jeszcze źle sie prowadziła. Zbierała kase na leczenie innych, ale dlaczego jak sama zachorowała, anie już 20 lat przed. Albo 30. Ludzie przyszli na pogrzeb- no tak, ale jakoś powinno być wiecej i w ogóle brzydko sie ubrali. Itp , itd

Gość gość
16:02 ale ja to rozumiem, i zgadzam się, ze państwo powinno refundować. Czy ja to gdzieś negowałam? Po prostu odniosłam się do wpisu, nie wiem czy twojego czy innego gościa, jakoby miała zbierać kasę ale nie na swoje leczenie. Oczywiście, ze zbierała na swoje. I proszę nie róbcie z niej świętszej niż był, bo wygląda to tak jakbyście chciały na siłę zrobić z niej matkę Teresę? Tylko po co? A tak swoją drogą, to odpowiedz szczerze, czy mając coś wartościowego, co możesz sprzedać aby móc się leczyć, nie zrobiłabyś tego, tylko wolałabys czekać niewiadomo ile na refundację? Każdy by sprzedał co tylko ma aby żyć. Komu ona zrobiła łaskę, ze nie brała leku przez te kilka miesiecy? A może właśnie ten okres bez leczenia miała wpływ na nawrót choroby z , którego już nie wyszła?

Gość gość
A tak swoją drogą, to odpowiedz szczerze, czy mając coś wartościowego, co możesz sprzedać aby móc się leczyć, nie zrobiłabyś tego, tylko wolałabys czekać niewiadomo ile na refundację? Każdy by sprzedał co tylko ma aby żyć. xxx szczerze, nie wiem, cchiałabym bardzo zyc, ale gdybym z marszu wiedziałą ze cena leku jest zaporowa, ze nie stać mnie na jego opłacenie na rok, a co dopiero na wiele lat jak w przypadku tego, żę moja choroba zrujnuje totalnie mnie, moich rodziców, moje dzieci, a i tak nie mam szans na pełen cykl leczenia, to wolałabym popełnić samobójstwo byle nie zmuszać bliskich do zycia w nędzy, a we mnie rozbudzać nadzieje ze moze kilka miesiecy jeszcze pociągnę...a potem co jak kasy nie będzie?