Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pamiętacie jak śpiewaczka Kora zbierała na swoje leczenie

Polecane posty

Gość gość
16:16 wybacz ale ci nie wierzę.

Gość gość
To wspaniała wiadomość! Będzie nam lżej, z ufnością patrzymy w przyszłość. Dziękujemy Konstantemu Radziwiłłowi, ministrowi zdrowia – mówi Kora w imieniu swoim i 200 Polek z rakiem jajnika w zaawansowanym stadium. Artystka zmaga się chorobą od trzech lat i stała się dla wielu chorych kobiet ikoną walki z bezdusznym systemem polskiej służby zdrowia. By leczyć się olaparibem zaczęła wyprzedawać majątek – miesięczna kuracja to 24 tys. zł, a lek trzeba brać do końca życia, by bronić się przed wznową. Od 1 września lek będzie refundowany xxx ile razem z rodzina masz majątku zeby wykupić dawkę leku za 24 tyś miesiecznie przezkilkanaście-kilkadziesią lat, a może 50, bo jak zachorujesz w wieku 30 lat to możesz do 80 dociągnać. Wiele polskich rodzin nie ma nawet oszczędności na jedna dawkę takiego leku. to powiedz mi co posprzedajecie i na ile wam starczy

Gość gość
16:16 wybacz ale ci nie wierzę. xxx nie musisz, dla mnie rodzina ważniejsza niz ja, zwłaszcza ze śmiertelna chorobą. nigdy nie zmusiłabym rodziny do takiego wysiłku. I nie ja jedna- sa ludzie rezygnujący z leczenia raka mimo że wiedza ze umrą. Z róznych powodów.

Gość gość
zresztą podsumowując, takie leczenie byłoby dla mnie tak bardzo poza zasięgiem finasowym, ze nie ma o co walczyć. A przedłuzyć sobie niesamowitym kosztem i frustracja życie o ile...6 miesiecy , może góra o rok, to naprawdę szkoda szarpaniny. Lepiej dać sobie spokój i cicho odejść. co innego gdyby dawka takiego leku gwarantowała zepo iluś miesiacach choroba moze sie cofnąć czy zatrzymać i już. to jest o co sie zazynać, ale w przypadku gdy musisz brać do końca zycia- to jest nierealne. Po prostu i tak nierealne, nawet przy pomocy fundacji, jakimś sponsorze. Nierealne.

Gość gość
I jednak zbierała na siebie a jakaś nawiedzona karyna juz chciała zataic fakty aby tylko nie postawic idolki w złym świetle. Kłamiąc na ten temat chyba jednak sama widzisz że nie postepowala uczciwie

Gość gość
Kochala bardziej swoj majatek,niz zycie. Majac miliony,nie wykupila leku przez kilka miesiecy. Dla mnie to jest niepojete.

Gość gość
Juz jest w urnie,w grobowcu i ma spokoj.Amen.

Gość gość
A do kogo ty ciągle to amen walisz? Ona była niewierząca, więc stul pysk, katolko

Gość gość
Jestem Dorota,fajnie sie przedstawilas.Amen.

Gość gość
Sipowicz jest okropny...udzielił wywiadu( tak tak, 3 dni po pogrzebie, już udzielił wywiadu) w co ubrał żonę po śmierci, jaką biżuterię jej założył i jaką muzę włączył gdy firma pogrzebowa wynosiła jej ciało z domu. Dno, kompletne dno, opowiadać tak intymne szczegóły.