Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pamiętacie jak śpiewaczka Kora zbierała na swoje leczenie

Polecane posty

Gość gość

Płakała, jaka to ona jest biedna, a w efekcie zostawiła dzieciom spadek w wysokości 6 mln złotych. Co sądzicie o takim pomyśle na zabezpieczenie swojej rodziny? "Do majątku pozostawionego przez Korę należą więc: dom na Roztoczu, który wyceniono na 1,5 mln zł, mieszkanie na warszawskich Bielanach – warte 1,4 mln zł, a także 2 ha działek pod Olsztynem warte ok. 3 mln zł! Dużą wartość będą miały również pamiątki po gwieździe. Trzeba przyznać, że jej rodzina nie musi się przynajmniej martwić o zapewnienie sobie bytu materialnego." (Za Pikio)

Gość gość
Zbierała, co mnie nie dziwi, bo ten lek kosztował chyba 25k dawka, a miałaby go brać co miesiąc do końca życia chyba. A że była bogata, to została za to odpowiednio zjechana przez wszystkich. Ale o ile dobrze kojarzę, to ostatecznie załatwiła finansowanie leku przez NFZ, więc na dobre to wyszło, prawda?

Gość gość
Prawda, załatwiła ten le na nfz. Każdy ma prawo zbierać na leczenie, czy biedny czy bogaty, nic mi do tego, bo nie zazdroszczę tej kasy w obliczu choroby. Mnie zastanawia coś innego, a mianowicie to, ze wszyscy twierdzą jaka wspaniała itd. Goowno prawda. Ćpała na potęgę wszystko co popadnie łącznie z wąchaniem kleju, w tym czasie miała juz dzieci. Wmawiała mężowi, ze dziecko kochanka jest jego dzieckiem. Serio jest taka wspaniała? O zwykłej Kowalskiej mówiono by, że patologia. I taka byłaby prawda, bo ćpanie i chlanie do upadłego, mając pod opieką dzieci to zwykła patola i nic więcej. Takie coś kwalifikuje do odebrania dzieci. No ale to kora...w doopę z taką podwójną moralnością. Aaa, no i jeszcze pozostaje kwestia Ramonki, do której były zaadresowanie narkotyki. Normalnie jakaś organizacja działająca na rzecz zwierząt wzięłaby się za to, ze ktoś szprycuje psa dragami. A co do jej twórczości, to jednemu sie podoba a drugiemu nie, kwestia gusty. Myślę, że gdyby nie bycie na ciągłym haju, nic nie byłaby w stanie tworzyć.

Gość gość
. Ale o ile dobrze kojarzę, to ostatecznie załatwiła finansowanie leku przez NFZ x Jak wyszła za mąż, to z automatu miała ubezpieczenie męża. Mało który artysta myśli o normalnym odprowadzaniu składek zus i nfz. Wszystko umowa o dzieło, a potem płacz. Wielu aktorów zdaje sobie z tego sprawę i skupia się na pracy w teatrze.

Gość gość
Oj oj narkotyki, marycha to była a nie hera i nie dziwie się miała raka na całym świecie chorzy popalaja lub biorą tabl z haszyszem. Myślicie że ona nie oddała by tych pieniędzy aby być zdrowa i cieszyć się rodzina a rodzina myślicie że czyhałaa jej kasę. Oj ludzie skąd wam się to bierze ta nienawiść zazdrość zawiść.

Gość gość
Patologia, to ktoś, kto uważa Core za patologie, wstyd.Ona nie pieprzyla godzinami o majtkach teściowej, artystka, poetka, malarka, piosenkarka, elita społeczeństwa, a jakaś zapyziała wsiora porównuje ja do patologii, wstyd.

Gość gość
Ale ten lek nie był finansowany przez NFZ w ogóle z tego co słyszałam. A dzięki niej jest. I o to mi chodziło z załatwieniem na NFZ.

Gość gość
Tak pamiętam i praktycznie nikt nie przyszedł na koncert . Osobiście uważam, ze to jest WSTYD mając tyle majątku zebrać o kasę na leczenie . Mogła sprzedać działkę , dom cokolwiek i wtedy miałaby kasę na leczenie .

Gość gość
Santa subita!

Gość gość
Osobiście uważam, ze to jest WSTYD mając tyle majątku zebrać o kasę na leczenie . Mogła sprzedać działkę , dom cokolwiek i wtedy miałaby kasę na leczenie . xxx aja osobiscie uważam, ze nic ci do tego. Dzięki niej inne kobiety może przezyja

Gość gość
Serio jest taka wspaniała? x Ona już nie JEST. Ona już BYŁA. Nie Tobie oceniać. Ani mnie.

Gość gość
na pewno ciekawsza niz ty, bardziej utalentowana, no i zostawiła po sobie piosenki,których słuchały tysiące ludzi

Naprawdę? A tak ja lubiłam a ona pieniądze wyciągała od ludzi Boże tak ja lubiłam a to zwykła naciągaczką :(

Gość gość
Zbierała na leczenie ...no i? Każdy ma prawo walczyć z chorobą. Tak się składa,że wyprzedawała swój majątek i głównie dzięki jej apelom Ministerstwo Zdrowia ruszyło tyłek i lek jest wreszcie refundowany w Polsce. Była artystką, zapracowała na to co ma więc nie rozumiem o co ten ból? Że miała więcej niż przeciętny Kowalski? Może już pora najzwyczajniej w świecie zostawić ją w spokoju? Przegrała walkę z chorobą i ziemskie już są poza nią.

Gość gość
*ziemskie problemy

Gość gość
15:47 Wielka mi elita. Zapytaj jej synów jaki mają w pamięci z dzieciństwa obraz nacpanej matki. Jesteś śmieszna jeśli myślisz , ze to była tylko marycha i w dodatku zażywana dopiero po dowiedzeniu się o chorobie. Spytaj jej byłego męża co czuł , gdy po kilku latach wychowywania syna, ta twoja artystka oświadczyła mu, ze dziecko jest sipowicza. Jeśli to dla ciebie elita, to aż strach myśleć w jakim towarzystwie się obracasz.

Gość gość
Naprawdę? A tak ja lubiłam a ona pieniądze wyciągała od ludzi Boże tak ja lubiłam a to zwykła naciągaczką smutas.gif x idź się załam

Gość gość
16.12 ale w sumie co z tego, takie czasy, nie zaćpała się, a taki nr z ojcostwem odwaliła też młoda Kaczyńska. Zreszta ilu facetów wychowuje nie swoje dzieci i o tym nie wie, a jakie przykładne porzadne małżeństwa, w których nikt nawet trawki nie zapalił

Gość gość
W jednym z wywiadow zachwalala trawke,narkotyki,dlatego nigdy jej nie lubilam. Mase mlodych gnije w ziemi,a ona tak dlugo pozyla. To byla egoistka,chamka i nic dobrego nie powiem o niej. Nie dziwie sie,ze matka Sipowicza jej nie mogla zniesc,bo ona wszystkimi chciala rzadzic,i musialo byc ,jak ona chciala. Teraz robia z niej wielka artystke,a ona gowno sama mogla. Kazdy moze malowac obrazy,nie znaczy ze jest Picassem... Pisala wiersze,a one nic nie byly warte,no moze jej kompanom sie podobaly. Taka wielka byla,a byla gowno warta.

Gość gość
16:12Jeśli oglądałaś kiedyś Kabaretowy Klub Dwójki z udziałem gościa specjalnego, panaMarka Jackowskiego to pewnie słyszałaś jego wypowiedź nt. dzieci kwiatów, związków, miłości i wierności. jeśli nie,radzę posłuchac. Wątpię aby w tamtych czasach wśród artystów ktokolwiek komukowliek był wierny. ;-) Tak się wydaje, że tylko dziś rozwiązłość i niewierność panuje a kiedyś to tacy porządni wszyscy byli. Akurat.

Gość gość
Synow Kory wzchowywali jej fani,bo ciagle byla nacpana. Dzieciaki walaly sie pod stolami,gdzie popadlo. Wspaniala Kora,kon by sie usmial.

Gość gość
takie czasy

Gość gość
here walila i to ostro ponoc za mlodu jej kariery

Gość gość
16:18 ok, wierności nie było, nie ma i nie będzie, każdy to wie. Natomiast tu chodzi już nie o to, ze go zdradziła, bo może i on też ją zdradzał. Chodzi o to, ze gdy sipowicz zerwał z nią gdy była z nim w ciąży, to wróciła do męża z podkulonym ogonem i wcisnęła mu kit o dziecku. Swoją drogą wychodzi na to, ze bzykał ją i mąż i kochanek. Potem gdy kamilowi się odmieniło i jednak znów zechciał z nią być, nagle w doopie miała uczucia Jackowskiego i oznajmia mu, że dzieciak sipowicza. Jak czytam teraz w różnych artykułach, ze była przykładem etyki i moralności, to myślę jacy ci ludzie są biedni

Gość gość
gosć 16:15 takie czasy?:O jeśli ktoś jest porządnym człowiekiem z minimalną moralnością, to żadne czasy nie zmuszą go do robienia takich rzeczy. Idąc twoim tokiem rozumowania, to dziś, gdzie narkotyki są na każdym kroku, to każdy powinien ćpać bo takie czasy. Każda niech sobie zrobi dzieciaka z innym, a mąż niech wychowuje, bo takie czasy. A idź w piz/du z takim postępowaniem.

Gość gość
Ja tam nie widzę w niej nic wspaniałego . Zasłużyła sobie na taka chorobę swoim egoizmem . Prosić obcych o kasę na leczenie to mogą biedni a nie ona . Zresztą nikt nie przyszedł na koncert kiedy zbierali kasę na jej leczenie Wiec chyba taka fajna nie była .

Gość gość
Leczenie raka jest pieruńsko drogie i prawie każdy chory "zbiera" czy to w taki sposób jak kora czy za pośrednictwem 1%. Szczęściarze, którzy wykryli wcześnie chorobę może nie muszą. To nie jest żadna wyjątkowa sytuacja, Kora jest sławna, więc o tym wiemy.

Gość gość
Zasłużyła sobie na chorobę. Ty się nie wstydzi sz za swoje słowa. Po za tym gdyby była egoistka to by nie zbierala tych pieniędzy tylko mogłaby te leki sobie po prostu kupić bo stać ja było, ale wówczas zinne kobiety mogły by tylko pomarzyć o tym bo nikt głośno jakoś o to nie walczył wcześniej.

Gość gość
gość dziś Nikt nie przyszedł na ten koncert zeby jej pomoc to jak to o niej świadczy?

Gość gość
A ja nie lubię Chylinskiej. Nigdy nie zapomnę jak kiedyś w jakimś wywiadzie w radiu śmiała się z 22 letnich dziewic. Że dla niej 22 letnia dziewica to jakieś dno, bo ona sama uprawia sex od 15 roku życia i nie pojmuje tego jak 22 latka może być dziewicą i śmiała się z takich. Po tej wypowiedzi przestalam ją lubić. Dawno to było bo chyba z 15 lat temu.