Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rekordy karmienia piersią. Bez hejtu

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio widziałam w tv przypadek, gdzie kobieta karmiła piersią 6 latkę przed wyjściem do szkoły. Ale to była Ameryka... ja jestem ciekawa jakie rekordy są w Polsce.

Gość gość
Karmiłam równe 2 lata

Gość gość
1.5 roku i nie umiem małego oduczyc. Wyje cała noc bez cyca. A ja dostaje szału.

Gość gość
Pierwsze 1,5 drugie 2 lata. I dla mnie to max. Zaczely sie wymuszenia,terroryzowanie mnie

Gość gość
20:43 oduczyc musi tata. W sensie klasc dziecko spac,w nocy juz nie powinno jesc. Podstawiac butelke z woda. 3 dni i nawet moj niloscik cycusia sie oduczyl,co wtedy uwqzalam za niemozliwe. Ps a w ciagu dnia odwracac uwage

Gość gość
Moja sąsiadka karmiła 3 lata. Jak odstawiala to młody darł się na cały blok. Najgorsze byly wieczory. Przepraszała i tłumaczyła co tam u nich się dzieje.

Gość gość
Kilka nocy z tatą , a ty w innym pokoju. Z moją córką tylko ta metoda się sprawdziła. Tata uzbrojony w butelkę z piciem na wypadek pobudki. W ciągu dnia odwracać uwagę i tłumaczyć, że w cycusiu już nie ma mleczka, albo coś w tym stylu.

Gość gość
Mój ma osiemnaście miesięcy i dobiera mi się do cyca nawet w tej chwili ;-( Podstawiam mu wodę...i ją wyrzuca. Nie chce niczego innego, nigdy nie akceptował smoczka, nie chciał mm ani nawet kaszki na mm...nawet mojego pokarmu w butelce nie chciał. Najgorsze jest w nocy. Nie uśnie bez cyca a w nocy tylko tego się domaga. Podawanie wody, smoka skutkuje rozbudzeniem i koncertem na cały dom. W dzień staram się odwrócić jego uwagę, zabawką, zabawą, czymkolwiek, podsuwam jedzenie ...i tak, działa to przez chwilę. Zjenp. naleśnik, zupkę, wypije wodę a za chwilę i tak musi ''pomemlać'' cyc, napić się i natychiast się uspokaja. Już naprawdę nie wiem co mam robić.

Gość gość
Ja. Trzy dni :D

Gość gość
znam to,te wymuszenia... Naklej plaster na cycusia powiedz ze jest ziazia,albo czerwona szminka i mowic ze boli.ja tez smarowalam cytryna lub pieprzem i byl placz ale jiz bylo zle skojarzenie. I noce z tatw. 3-4 dni i cycus jakby nie istanial wczesniej

Gość gość
3 lata i 8 miesięcy - odstawiłam bez problemu.

Gość gość
Co to jest "ziazia" ?????????

Gość gość
Karmiłam 2 lata i 11 miesięcy

Gość gość
Za 2 tyg beda 3lata. Pierwsze dziecko 2 lata.

Gość gość
Ja 4 lata jadlam cyca, 25 lat temu :P nawet pamietam to ciepelko i jak sie czulam bezpiecznie przy cycu :D

Gość gość
3 lata, 14 mc, 3 lata. Pierwszy poszedł na 2 noce do babci i zapomniał ;-) drugiego zbyłam w nocy raz, drugi, trzeci i sam się odstawił, ale te noce spał ze mną, przytulałam zamiast karmić, przy 3 zakleiłam plastrami i też zrozumiał :-)

Gość szczesliwamamadwojki
ja już karmię piersią prawie roczne dziecko:)i to uwielbiam! Będę karmić, dopóki będę mieć pokarm (na szczęście nie mam z tym problemów, a w kryzysowych sytuacjach biorę środki na laktację)

Gość gość
Oglądałam lata temu program o kobiecie, która starszą córkę karmiła piersią przez sześć lat, a młodszą przez osiem.

Gość gość
Prawie poltora roku.

Gość gość
Ja pamiętam że moja ciotka kuzyna w podstawówce dokarmiała. Jesteśmy z jednego roku, chodzilismy razem do klasy. Ciocia pracowała jako woźna w szkole, na długiej przerwie mój kuzyn leciał do dyżurki ciotki zawsze jak raz za nim pobiegłam to widziałam że ssie cyca. Chodzilismy razem nauczanie początkowe ale nie pamiętam która to była klasa.

Gość gość
Ja karmię już 3 lata+4,5 mca, 2-3 razy dziennie. Znam dziewczynę, która karmiła 3 lata+10 mcy oraz 2 dziewczyny obecnie karmiące dzieci z rocznika 2013.

Gość gość
22.49 nie wierzę

Gość gość
Nie są się nie hejtować. To jest po prostu obleśne karmić takie duże dziecko. Co sobie tym rekompensujecie? Matki, które tak długo karmią robią to, bo czują się chyba niezastąpione. Budowanie poczucia bezpieczeństwa na podstawie cyca też do zdrowych nie należy. Co na to wasi mężowie tak szczerze? Mój mąż też mówił, że karmienie takiego dziecka powyżej roku jest już jakieś obrzydliwe. Raz koleżanka w pracy mu się "pochwalila", że karmi już trzy lata to ja trochę wyśmiał. Ależ się zbulwersowała

Gość gość
Pierwsze 4 lata i 8 miesięcy. Drugie za dwa tygodnie skończy 5 i końca nie widać. :)

Gość gość
3.53 to chore :-0 do szkoły też z dzieckiem pójdziesz żeby na przerwach karmić? Jakie te baby są nienormalne :-0 jeszcze się tym szczycą

Gość gość
Nie da się nie hejtować? To pochwal się ile ty karmiłaś? Ja karmiłam rok i na to bym odstawiła, najbardziej naciskały te, które nie karmiły nawet pól roku, w tym moja mama, która karmiła mnie ''aż '' trzy tygodnie. Po roku obrzydliwe? Poczytaj lepiej hafiję jakie to ''obrzydliwe i niezdrowe''. 06:59 wypowiedź faceta? :-)

Gość gość
A ja nie karmiłam ani jednego dnia, bo nie chciałam. Położne w szpitalu coś tam gadały ale ja miałam to w nosie.

Gość gość
Karmiłam 2latai 2 miesiące. Odstawienie obyło się bez krzyków i histerii. Po prostu powiedziałam córce ze cycus jest chory i mnie boli jak oba mleko pije. Mąż mnie wspierał. Karmiłam tak długo pomimo ze wróciłam wcześnie do pracy. Uważam ze to była dobra decyzja. Syna karmiłam b. krótko i troche żałuje. A co do decyzji o tak długim karmieniu. To nie kwestia rekompensaty czegokolwiek. Skoro dziecko ma poć mleko to niby dlaczego mam mu dawac zamiennik w postaci mm?

Gość gość
Nigdzie nie napisałam, że to niezdrowe, więc nie wiem co tam zacytowałas w cudzysłowie :-D chociaż rzeczywiście,że zdrowiem ma to niewiele wspólnego w czasach gdy w jedzeniu jest sam syf i chemia. Także z cycków złoto nie płynie :-) a hafija nie jest dla mnie żadnym autorytetem, a ni ona ani jej "sekta". Bo jak ktoś robi z karmienia prawie religię to już chyba staje się nienormalne. I mam swoją prywatną teorie na temat kobiet które tak długo karmią. One nie robią tego dla dzieci, tylko dla siebie, w ten sposób się dowartościowują, że są niezastąpione. I to one mają problem żeby przestać karmić, a nie dzieci.

Gość gość
8.18 dziecko 2 lata to już powinno normalnie jeść :-0