Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś tu pracuje w Urzedzie?

Polecane posty

Gość gość

Ja już pracuje 4 rok w urzędzie miasta. Gdy dostałam tam staż, a potem zastępstwo myślałam, że złapałam Pana Boga za nogi bo ani jakaś wybitna nie jestem, zakompleksiona i wszystkiego się bojąca. Po pewnym czasie wygrałam konkurs (uczciwie, uczylam się bardzo długo ustaw itd.) I stwierdzam, że to pomyłka. Mecze się. Ciągle jedno i to samo, brak możliwości rozwoju i awansu. Podwyżki dostają lizusy albo ci że znajomościami. Przykładowo, ja dostałam 130 zł podwyżki ogólnej, a koleżanka z potężnymi plecami 700 zł. I o czym tu mówić?...

Gość gość
ja jestem wybitna i tez stwierdzam ze ta praca jest uja warta

Gość gość
Niestety, ale taka to jest wlasnie "prestiżowa" Praca. Nie na darmo nosi nazwe cieplej posadki.

Gość gość
W urzędzie jest dobrze pracować wtedy, gdy druga połówka dobrze zarabia. W urzędach zarabia się grosze. Jeśli nie masz pleców, zasobnej rodziny lub faceta z dobrą pensja, szału nie ma. Ot na jedzenie i rachunki.

Gość gość
w rzeczy samej, i nadgodziny za darmo.

Gość gość
Taka praca ma swoje plusy i minusy. Do plusów należą wolne weekendy oraz fajne godziny pracy ( z reguły do 15:00, czasem do 16:00), więc mamy czas popołudniu jeszcze zrobić zakupy, ugotować coś, ogarnąć mieszkanie itp. Weekendy wolne to dużo w dzisiejszych czasach i trybie życia. Natomiast minusy to zazwyczaj minimalna krajowa albo 100-200zł więcej i brak perspektyw na awans i rozwój,a co się z tym wiąże to brak możliwości negocjowania wyższej pensji. Do tego dochodzi rodzaj stanowiska bo to jest różnie - albo masz takie gdzie nikt nie chce bo zapieprz ogromny i ciężko jest się wyrobić albo monotonne, codzienne robienie tego samego az do porzygu i najgorsze to stanowisko gdzie nie robi się prawie nic - czyli nuda w cholerę! Czas się dłuży strasznie, a dodatkowo przymula konkretnie.

Gość gość
Też wydawało mi się już dwa razy,że złapałam Pana Boga za nogi jak udało mi się dostać z pozoru dobrą pracę biurową,ale szybko się przekonałam,że to nie taki miód - a dużo tu zależy od stanowiska i wykonywanych obowiązków. Ogólnie ciężko.

Gość gość
ja nawet nie oczekuje nie wiadomo jakich kokosów za taką pracę, ale żeby chociaż te 2000zł na rękę mieć:/ bo za najniższą to jest wegetacja

Gość gość
Ja mam 2 tys. I co z tego? Moj kierownik co roku na wakacje zagraniczne z rodziną jeździ, a ja nigdy poza Polską nawet nie byłam. Ciągle siedzi w internecie w czasie pracy i zamawia non stop jakieś rzeczy online. Ubrania, buty wszystko markowe. Poza tym nie umie zarządzać ludźmi. To co się dzieje u mnie to głowa mała, jaka atmosfera i zachowania panują toksyczne. A kierownik nic ... W*****a mnie to niesamowicie. Mam nadzieję, że długo taka idylla nie potrwa dla niej i jej podobnych bo to skandal. Poza tym nierówność w zarobkach jest ogromna. Szrzerze, płakać się chce jak o tej pracy myślę. Ale u mnie w mieście ciężko o pracę. I tak tkwię w tej chujni.