Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Macie chwile pomożecie bardzo ważne

Polecane posty

Gość gość
Rozumiem, że Twoje chore, czy też wyleczone, dziecko, poszloby później razem z Tobą pod most albo do brata Alberta

Gość gość
16:08 Nie, ja nie musiałabym sprzedawac mieszkania, tak samo jak nie musiałabym się żebrać. Myślę przysżłościowo i się ubezpieczam. PS. Rozumiem, ze po śmierci dziecka rodzice oddadzą każdemu z wpłacających pieniądze?

Gość gość
Wiesz co, obyś nigdy nie musiała poczuć tego, co czują rodzice chorych dzieci. Pokora i empatia- poczytaj o tym trochę, może coś zrozumiesz

Gość gość
P*****le nie trzy po trży gdyby gdyby gdyby. Nie każdy się ubezpiecza A masz już wykupione miejsce na cmentarzu ? Nie masz ?ojej no trzeba się zabezpieczyć !! Głupie gadanie. Nie chcesz nie pomagaj jedna z drugą. Widocznie należę do kwok które wolą pomoc złotówka niż dusić grosz do końca usranej śmierci "bo może zachoruje " Powiedz mi ile ludzi odkłada ?jaki odsetek ? Odkładasz to szanuje, super. Poklony. Ale nie każdy ma z czego . Ja jal rodziłam dziecko byłam biedna jak mysz kościelna . Dopiero później stanęliśmy na nogi. W razie czego będę miała na leczenie Ale nie sprzedam domu . Chore dziecko też musi miec warunki mieszkalne. Niektórzy nie mają miwszkania . Z resztą nie każdy jest bogaty. I nie każdy dobrze się ustawił czy to wiedza czy ciezka praca. Choćby skały sraly nie wyciągnę więcej niż 1800zl na miesiąc. A staram się wiele lat i gdyby nie mąż i jego zarobki to pewnie dziś przymieralabym z dzieckiem głodem . A teraz pomysl ze nie mam męża i swojego lokum ?co mam sprzedać nerkę? Najedzony nigdy głodnego nie zrozumie.

Gość gość
19 22 tu autorka. Rodzice po śmierci dziecka wpłacają uzbierana sumę na inne chore dziecko . I zbiórka kolejnego dziecka pomniejsza się o te sumę. Jak ktoś jest anty niech nie pomaga. Ja prosiłam chociaż o udostępnianie a nie o takie komentarze Każdy ma prawo wyrazić opinie ale bardzo proszę nie na tym temacie.. ponieważ miał on służyć pomocą a nie siać zamęt. Pozdrawiam

Gość gość
Kobieta z 16 04. Ja sobie wypraszam nie jestem kwoka. A jeśli dla Ciebie kwoka to osoba która stara się komuś pomóc too ktoś Twojego pokroju jest naprawdę dnem.

Gość gość
15.56 to niezawaze tak jest .Ma mam krew pepowinowa i ubezpieczalam dziecko.Syn zdiagnozowany po2 urodzinach.Zanik miesni a krew moge sobie w d**e wsadzic bo nie ma na to lekarstwa

Gość gość
15.56 to niezawaze tak jest .Ma mam krew pepowinowa i ubezpieczalam dziecko.Syn zdiagnozowany po2 urodzinach.Zanik miesni a krew moge sobie w d**e wsadzic bo nie ma na to lekarstwa

Gość gość
No właśnie . I to jest to . A wymadrzaja się i zaraz zjada bo się ubezpieczyly. Nie cierpię tej mentalności . Nie chcesz nie pomagaj ale nie zabraniaj pomagać innym .

Gość gość
Czytam czytam i nie wierzę. Dlaczego ktoś tam nazywa to zebractwem? Taka zbiórka pieniędzy to najlepszy sposób na zebranie pieniędzy . Jakby każdy w pl dał po złotówce to wszystkie dzieci z tego portalu miałyby na leczenie. Zbiedniejesz od tego ? Zaraz się zacznie.. Bo ona się ubezpieczyla, bo ona odkłada bo sprzeda dom . Nikt Ci pomagać nie każe przecież. Ale nie broń innym . Każdy daje ile jest w stanie i to się liczy . To jest gest ! I dobre serce. A Ty sobie trzymaj te swoje pieniądze z ubezpieczenia i krew pepowinowa zobaczymy czy będziesz mądra jak juz (odpukac) wszystkie możliwe opcje leczenia dla kogoś z Twojej rodziny się skoncza i zawiedzie ta Twoja krew jak i ubezpieczalnia. A kosztowne leczenie za granicą będzie ostatnią deska ratunku dla Twojego bliskiego zobaczymy czy wtedy też będziesz tak szczekac.

Gość gość
P*****le nie trzy po trży gdyby gdyby gdyby. Nie każdy się ubezpiecza xx ... bo nie każdy jest mądry. Niestety większość polskiego społeczeństwa to the bile, wg których lepiej żyć na hurra, bo na pewno nic się nie stanie, nie myśleć o niczym, a pózniej w razie tragedii lament i obwinianie wszystkich naokoło tylko nie siebie. Nasza narodowa specjalność. Patrz dzisiejsi emeryci, którzy składek nie płacili a teraz płaczą, że im mało.

Gość gość
A masz już wykupione miejsce na cmentarzu ? Nie masz ?ojej no trzeba się zabezpieczyć !! xx trzeba nie mieć mózgu, żeby porównywać ubezpieczenie w razie choroby z wykupywaniem miejsca na cmentarzu. Nie widzisz różnicy tępa łyżwo? Miejsce mi nie ucieknie, można wykupić po śmierci, ale choroby i przebiegu leczenia lub jego braku się nie cofnie.

Gość gość
Głupie gadanie. Nie chcesz nie pomagaj jedna z drugą xx niesamowite wnioski., haha. Gdyby głupota miała skrzydła latałabyś jak gołębica. To, że ktoś propaguje ubezpieczanie się lub pobieranie krwi pępowinowej nie jest jednoznaczne z tym, ze nie pomaga innym.

Gość gość
Powiedz mi ile ludzi odkłada ?jaki odsetek ? Odkładasz to szanuje, super. Poklony. Ale nie każdy ma z czego . Ja jal rodziłam dziecko byłam biedna jak mysz kościelna . xx no i to jest własnie problem, że w naszym poopiep/rzonym kraiku ludzie rozmnazają się nie mając grosza przy duszy na zasadzie, że jakoś to będzie. Jak nie masz kasy to nie rozkładaj nóg jedna z druga. A potem zamiast wychowywać to hodują i puszczają dziecko w świat z gołym tyłkiem i popsutymi zębami. A potem czytamy tu na forum lamenty tych, co zmarnowały zdrowie i młodość, bo sie musiały dorabiać od jednej łyżeczki i nienawidzą swoich starych z tego powodu. Albo powieliły ich żywot wisząc u klamki mopsu.

Gość gość
Ale nie sprzedam domu . Chore dziecko też musi miec warunki mieszkalne. Niektórzy nie mają miwszkania . Z resztą nie każdy jest bogaty xx było wcześniej podane, ze jak ktoś ma dom, to może sprzedać i kupić mieszkanie, analogicznie małe mieszkanie zamienić na kawalerkę. Albo sprzedać mieszkanie i iść na wynajem lub do rodziców. Nagle sie okazuje, ze wg was tylko biedni szukają pomocy dla chorych dzieci, a wcześniej niejednokrotnie pisałyście w wielu wątkach, ze patologia i biedacy rodzą zdrowe dzieci bez problemów, a bogate dziewczyny mają problemy z zajściem, donoszeniem i rodzą chore, to jak to jest? Tak samo jak przechwalanie jakich to bogatych mezów macie i jakie to domy wybudowałyście i jakie oszczędności, ile jest takich tematów, a teraz nagle sie okazuje, ze nawet mieszkać nie macie gdzie. Paranoja.

Gość gość
I znów ta sama trolica. Boże nie maja tego ubezpieczenia nie rozumiesz . Gdyby każdy miał nie byłoby ludzi biednych . Nigdzie. A są i to nie tylko w Polsce. I przestań pieprżyć ze się mnożą . Wielu z tych ludzi ma jedno wyczekane dziecko . Które zachorowało kilka kilkadziesiąt miesięcy po urodzeniu na raka np i chwytają się wszystkiego . Ty od razu wrzucasz wszystkich do jednego wora. Nikt Ci zeta dać nie każe. Trzymaj przy d***e i nie zabraniaj pomagać innym .

Gość gość
A jeśli dla Ciebie kwoka to osoba która stara się komuś pomóc too ktoś Twojego pokroju jest naprawdę dnem. xx następna kwoka co wysnuwa wnioski z tyłka, to ze ktoś komentuje sytuacje zbiórek na chore dzieci i podaje w wątpliwośc postępowanie rodziców to nie znaczy, ze nie wpłaca pieniędzy na zbiórki, a raczej stara sie pokazywać aspekty istotne w zapobieganiu aby takich sytuacji było mniej. Nic dziwnego, ze społeczeństwo takie tępe skoro nie rozumie podstawowych rzeczy.

Gość gość
Ma mam krew pepowinowa i ubezpieczalam dziecko.Syn zdiagnozowany po2 urodzinach.Zanik miesni a krew moge sobie w d**e wsadzic xx jeżeli ubezpieczałas to wiesz, ze mogłas przedłużyć po pierwszym roku nawet do 18tki za około 300 zł rocznie. Skoro to tak wiele pieniędzy dla ciebie to po co rodziłaś? Co by ci sie stało jakbyś przedłużyła ubezpieczenie zamiast pójść 2 razy do fryzjera czy na pazury? Poza tym zanik mięśni to nie jest choroba zagrażająca bezpośrednio życiu, a o takich tutaj piszemy, więc nie lamentuj. A krwi nie wkładaj w tyłek tylko przechowuj bo jeszcze nie wiadomo co was czeka.

Gość gość
A weź się schowaj z tym ku.wa Dawidkiem juz. Właśnie po to powinna być legalna aborcja, żeby potem odpadów na siłe nie trzymać przy życiu. Żeby kasę inwestować w badania nad czymś co można wyleczyć, przekazać na coś co ma szanse.

Gość gość
Nie chcesz nie pomagaj ale nie zabraniaj pomagać innym . xx widzisz gdzieś zabranianie? zacytuj! Skad wiesz, ze nie pomagam? Robię to ale nie szukam poklasku w necie w przeciwieństwie do ciebie :)

Gość gość
Przestan juz sie tak podniecać kobieto tym tematem . Bo jak dziś tu weszłam zaczęłam czytać te wypociny to głowa mnie boli Mops tez jest dla ludzi . Dorobilas się fajnie ciesz się. Obyś nigdy nie znalazła się w takiej sytuacji Co powiesz na tomieliśmy ubezpieczenie na wypadek choroby. Maż zachorował na raka . Ile wypłaciła ubezpieczalnia tyle wypłaciła .a reszta ? Lapalismy się wszystkiego . Sprzedalismy mieszkanie (o zgrozo uprzedziłas mnie ) a było ciagle za mało . Wiesz ile kosztowało nas leczenie ? Półtora miliona sama spec. terapia. Niestety rak wygrał Wyjazdy ciągle noclegi , za wszystkotrzbea placic nierefundowany lek którego jeden cykl to ok . 26 tysięcy Tego się nie liczy człowiek nie myśli racjonalnie. Gdy myślisz ze jest ok.... wznowa Kątem mieszkaliśmy u teściów . Dziś już stanęłam na nogi ale jak czytam takie brednie.. Po to są zbiórki ty nie zbiedniejesz od pięciu złotych . A grosz do grosza i ktoś nie będzie musiał przeżywać tego co ja mając małe dziecko sprzedając mieszkanie idąc na bruk rozpaczliwie walczyć o męża wtedy gdy mąż chorował nie było czegoś takiego . Dziś gdyby było nie wahalabym się z tego skorzystać może gdybyśmy mieli wtedy więcej pieniędzy o wykorzystali wszystkie szanse on by żył ..

Gość gość
Nikt Ci pomagać nie każe przecież. Ale nie broń innym . Każdy daje ile jest w stanie i to się liczy . To jest gest ! I dobre serce. xx nastepna zgrywa dobroduszną wielką paniusie bo złotówkę wpłaciła :) a wplacaj ile chcesz, nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, niktr ci nie zabrania, jakie toto tępe. haha dobre serce niby ma, a szczeka i obraża.

Gość gość
Gość 15 09 ty naprawdę jesteś żałosna. Jak można do kogoś napisać po co rodziłas? P*****lnij ty się w łeb bo naprawdę nie idzie czytac. Ja nie mam ubezpieczenia na dziecko i co po co rodziłam ?może co tysieczna osoba ma i co ?według cievie tylko Twój bachor ma rację bytu ??

Gość gość
Nie przejmujcie się trollem :) Takie są mądre tylko na necie a w zyciu prywatnym to się nawet nie umie odezwać.

Gość gość
Ty sobie trzymaj te swoje pieniądze z ubezpieczenia i krew pepowinowa zobaczymy czy będziesz mądra jak juz (odpukac) wszystkie możliwe opcje leczenia dla kogoś z Twojej rodziny się skoncza i zawiedzie ta Twoja krew jak i ubezpieczalnia. xx a moze i tak być, ale zawsze będę miała więcej szansy niż ci, co nie pobrali krwi i nie mają polisy :) akurat jedna z tych zbiórek dotyczy chłopca, który potrzebuje komórek macierzystych, a gdyby miał swoją krew pobraną to by nie musieli żebrać. Rodzice dali ciała bo są bezmyslni a teraz liczą na litosć innych, mi szkoda tego dziecka bo ma głupich rodziców.

Gość gość
Ja nie zauważyłam żeby ktoś tu się obnosil z pomocą. Ale jeśli ty robisz g****oburze bo jakaś kobieta założyła temat niosący pomoc i w co drugim poście podkreślasz ze pomagasz linczujac i wyzywajac wszystkie co ci odpisuja to naprawdę zamilcz juz .

Gość gość
Ale pomysl logicznie ze naprawdę minimalny odsetek ma pobrana krew pepowinowa. Swoje koleżanki tez tak j***esz głośno jak na forum ze nie maja ?czy wszystkie mają ?? :)

Gość gość
według cievie tylko Twój bachor ma rację bytu ?? xx sama masz bachora, w dodatku będzie głupi po tobie :)rodziłaś żeby mieć towarzystwo w niedoli?

Gość gość
Pytam się Ciebie cwaniaro czy w życiu realnym tez j***esz koleżanki i znajome głośno ujadajac jak tu ze nie maja pobranej krwi pepowinowej? Czy tylko tu cwaniakujesz?

Gość gość
15:18 współczuję ci meża. Sorry, ale faktycznie nie myśleliscie racjonalnie. Mój nie pozwoliłby wydawac tyle kasy na terapie swoją i skazywać rodziny (żony, dziecka) na biedę. Wzięlibyśmy z ubezpieczenia a potem kazałby się zawieźć do Holandii. Ja tak samo. Rozumiem walkę o dziecko, ale nie o jedno z rodziców.