Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

say-my-name

Wkładki domaciczne?

Polecane posty

Gość tysia8434
Witam, ja miałam założoną wkładkę miedzianą. Miała być na 5lat, ale po upływie tego czasu lekarz stwierdził, że spokojnie można ją jeszcze zostawić. Wszystko było ok, okres regularny, żadnych infekcji, plamień. I tak miałam ją 10lat. Zdecydowałam się na wyjęcie dopiero teraz gdyż chcemy mięć drugie dziecko, mam nadzieje że będzie OK. Okres dostałam normalnie, w terminie, 5dni po wyjęciu bo tak miał być. Mi lekarz powiedział, że możemy się starać o dziecko dopiero po następnym okresie, więc narazie uważamy :) Także jak widać , każdy organizm reaguje inaczej na wkładkę i na jej wyjęcie. Pozdrawiam :)

Gość gość
Co to za miedzianka na 10lat?Z tego widać ze jestes niepłodna.

Gość gość
Te przekazane wiadomości sa jakieś fałszywe.Co za lekarz co przedłuza działanie wkładki tak długo?

Gość Girka
Serio wkładka miedziana na 10 lat?! Przecież to jest niemożliwe. Ja mam wkładkę na 3 lata i po tym czasie wymienię ją na nową. Żaden lekarz mi nie wmówi i mnie nie przekona do tego,że jeszcze mogę ją nosić drugi raz tyle czasu.

Gość gość
Dziewczyny wypowiadajcie sie na tenat wkładki miedzianej.

Gość gość
Czy majac wkladke mozliwe jest zajście w ciaze ?

Gość gość
Nie ma 100% antykoncepcji.Przy bzykaniu na wiosnę zawsze może być zbiór kwiatka.

Gość gość
Miedziana jest odrobinę mniej pewnym zabezpieczeniem niż hormonalna, levosert w/g wskaźnika Pearla ma taką samą skuteczność jak sterylizacja więc można bzykać i spać spokojnie

Gość gość
Przy wkładce kobieta do bzykania jest stale dyspozycyjna.

Gość gośćufa
Mam wkładkę miedziana od 23 maja. Non stop krwawienia, 3 wizyty u ginekologa (różnych ginekologów ) wkładka siedzi normalnie a krwawienie może występować ... pytanie jak długo? Dostałam hormony Estrofem i provera na powstrzymanie pierwszego okresu po założeniu miedzianki. Krwotok ustał ale krwawienie pozostało. Teraz zbliża się termin 2 miesiączki, dziś odstawiam hormony i w ciągu 7 dni ma pojawić się okres ... tylko ze ja krwawię bez przerwy (mniej, więcej ale ciągle od momentu założenia ). Cykle na miedziance mi się skróciły do 21 dni ( tak sadze po intensywności krwawienia w tym czasie). Czy komuś skróciły się cykle? Czy to wróci do normy? Jeśli tak ( ginekolog każe czekać do września -4 miesiące) to jak długo walczyliście z krwawieniami, kiedy się uspokoiło?

Gość gość
Każdy organizm jest inny.Dla wygody trzeba pocierpieć.

Gość gośćufa
Pytanie tylko czy cierpienie będzie niekończąca się historia bo tu leży pies pogrzebany. Dlatego pytam kto miał podobnie, może zechciałby opisać swoje doświadczenia.

Gość gość
Kazda przyjmuje inaczej.

Gość gość
Do gośćiufa ja miałam podobnie po miedzianej po 5ms wyjęłam źle się czulam krwawiłam bóle podbrzusza obfite miesiączki i krwawienie między okresem niestety nie mogłam nic brać bo karmię piersią,no i zakładanie matko jak to mnie bolało no ale mam duże zrosty po cc niestety,na moje oko usuń wkładkę bo przyjmując leki nie powinnaś mieć takich dolegliwości no ale to moje prv zdanie , powodzenia

Gość gośćufa
Dzięki, jeśli to się nie zmieni to ja wyrzucę bo nie będzie sensu męczyć się i lecieć pół życia na hormonach. Na razie jestem 2 dzień po odstawieniu hormonów i czekam.... aż to się rozkręci bo krwawię ale mało i na pewno nie jest to miesiączka . Lipiec "przelecę" na cyklonaminie i zobaczymy czy pomoże jak tak to ok jak nie to we wrześniu pożegnam się z Gynefix bo on zachowuje się jak miedzianka za 300 a nie 1300 zł. Polak mądry po szkodzie. Przeczekać może dam radę, trzyma mnie przy niej tylko ta myśl, ze inna antykoncepcja odpada

Gość gość
My z moim ginem "wykombinowalismy" że spróbujemy założyć mniejszą wkładkę i na srebrze a wyszło że mam złotą

Gość gość
Jak się czujesz z tą złotą wkładką?

Gość gość
Czuję się bardzo dobrze nie ma porównania z miedzią tylko pytanie czy u mnie chodziło o miedź czy wielkość wkładki.Co prawda krwawienie około owulacyjne miałam ale trwało dobę ale samopoczucie doskonale a z tamtą było fatalnie serio źle się czułam teraz trzeci okres że złota wkładka i krwawienie też obfite ale jednak inne zobaczymy za dwa cykle dodam że zawsze były regularne tylko dziś @4 dni wcześniej no ale dam sobie czas do kilku cykli

Gość gość
W kazdej spirali mechanicznej jest miedź ,ale są też i inne dodatki w tym wypadku u ciebie złoto.

Gość gość
Wg ulotki jest siarczan baru wkładka dla kobiet uczulonych na miedź

U mnie miedziana(gynefix)sprawdza się dobrze,pierwszy okres po założeniu był dłuższy i obfitszy,teraz juz od 3 miesięcy jest normalny a wkładkę mam od stycznia.nie mam z nią żadnych problemów,to moja pierwsza wkładka,nigdy nie rodziłam.koszt 300e.zakładana w niemczech.jest na 5 lat.oby była skuteczna:)

Gość gość
U jednych lepiej sprawdza się ta wkładka u drugich inna, wszystko zależy od naszego organizmu . Osobiście założyłam tą wkładkę http://www.gameinfo.pl/profesjonalne-wkladki-domaciczne/ i nie mam żadnych problemów z bardziej obfitym okresem, żylakami ani innymi efektami ubocznymi.

Gość gość
Wkładka się przyjęła i masz wygodę nie myśląc o antykoncepcji.Po ilu jesteś ciążąch?

Gość gość
Dobra decyzja.O bezpieczne bzykanie nie musisz się martwić

Gość gość załamany
Pytanie do dziewczyn, które maja spirale MIEDZIANĄ ... czy spóźnił wam się okres lub w ogóle się nie pojawił? Wkładkę zakładałam pod koniec maja i ciagle cyrki mam z nią. Albo obfita miesiączka albo jej brak ( dziś jest 31 dzień cyklu), robiłam wczoraj test był negatywny.

Gość Iwona
Mam 46 lat biorę tabletki antykoncepcyjne lekarz na ostatniej wizycie oznajmił że muszę pomyśleć o składce w moim wieku bo zaprzestanie wypisywać tabletek nie wiem co zrobić proszę pomóżcie w decyzji.

Gość gość
Aj gościu załamany rzeczywiście cyrk ja znów w drugą stronę ciągle krwawiłam i po 5ms wyjęłam (miedz) :-( może jakieś zaburzenia? Daj znać

Gość gość
Iwona może byłoby wygodniej ale skoro chcesz tabsy ,a dlaczego wieku 46 nie wolno brać anty?

Gość gość
Mam miedziana lirene od pół roku. Mega zadowolona. Przy zakładaniu niewielki ból, potem już spoko. Miesiączki normalne.polecam

Gość gość
Czy byłaś po ciąży przy zakładaniu?