Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

say-my-name

Wkładki domaciczne?

Polecane posty

mam pytanie, ponieważ mam jedno dziecko, i już ponad rok czasu używam zastrzyków chormonalnych ale lekarz stwierdził że zbyt długi czas nie meić okresu jest nie za dobry dla organizmu, ponieważ przez 6 mieisęcy jak skończylam dziecko karmić miałam tylko 1 okres. Chcialam właśnie założyć taką wkładkę ale nie wiem czy wytrzymam coś takiego. Jakie to uczucie miec cos takiego w sobie i jak to wygląda przy stosunku czy przy seksie na pozycje np. 69 nie przeszkadza ten wystający sznureczek czy jakos takie coś.? Czy nie boli to przy stosunku i czy mąż nie będzie czuł tego we mnie w środku?

Gość Jagoda26
hahahah,kochana,jaki sznureczek?przecież on nie zwisa nie wiadomo jak,że go widać gołym okiem.My uprawiamy 6/9 bardzo często bo mąż uwielbia tą pozycję ale wszystko jest idealnie.Mąż nic nie wyczuwa a wiem,że wkładka jest dobrze ułożona bo chodzę na kontrolę.Powiem ci,że lepszej metody nigdy w życiu nie miałam.Nigdy!!!

Gość Maja1971
halo wszystkim, czy wkładka może podnosić ciśnienie tętnicze?

Gość zofa
Nie nie podnosi ciśnienia> Własnie ta metoda przy takim schorzeniu jest odpowiednia,znam to z autopsji

Gość Maja 1971
Po założeniu pojawiły mi się dość brzydkie upławy czy tak ma być? no i takie dziwne uczucie w brzuchu ni to ból nie wiem co. To minie? Robione miałam USG kontrolne i jest ok

Gość magdaa30
Witam drogie Panie..Ja właśnie dziś niedawno wróciłam z wizyty u gina,niestety z mega wściekłym nastrojem-otóż w styczniu założyłam wkładkę-nie wiem czy nie było lekarza błędem że zakładał mi ja jak nie miałam okresu ponieważ karmiłam piersią(wtedy jeszcze) i przypuszczam że źle mi ja założył,od 22 lipca plamiłam 5 dni potem 3 dni miesiączkę miałam a potem do dziś plamienia-poszłam więc do lekarza i po badaniu oraz usg okazało się że wkładla prawie wypadła(choć tego nie czułam jak się sama "badałam")i musiał mi ją wyjąć.300zł poszło... ale problem następny to taki że nie wiem co dalej-lekarz powiedział że drugiej takiej samej nie ma co zakładac,proponuje mi taką z jakby haczykami na końcach które wrastaja ponoć w macicę i lepiej się trzyma,ale ze względu na moje dwie cesarki mówił że jest ryzyko przy zakładaniu że może się przebić ściana macicy,plus że będzie musiał obciąć do końca niteczki(więc jak będe sprawdzała czy tam jest) nie wiem co robić...wydaje mi się że po części czuje się winny bo powiedział że za 100zł mi tą drugą założy...co Wy o tym wszystkim myślicie?kiepsko się czuję i psychicznie i fizycznie;(;( pozdrawiam...Magda

Gość do magda
twij gin to paproch, blagam, zrób to dla siebie i znień ginekologa!

Gość magdaa30
myślisz że to jego wina że wyleciała ?

Gość Maja 1971
Do Magdaa30 Magda nie widziałam gorszego felczera niż Twój gin ja Też jestem po dwóch cesarkach i założoną wkładką i jest wszystko ok. Tylko że ja za swoją wkładkę z wizytami i USG kontrolnym zapłaciłam 750 zł i jest to normalna wkładka bez jakiś haczyków, a później jak Ci to wyjmie? też mnie szlak trafia, bo już m-c mam jakieś upławy.... od założenia miną dopiero m-c właśnie spodziewam się okresu. Zmień lekarza, wszystko da się zrobić.

Gość magdaa30
Kurcze własnie też tak myślę że coś pokićkał i dlatego wypadła chyba nie powinien jej jednak zakładac bez miesiączki...tak czy siak własnie się zastanawiam dokładnie żeby pójść do innego lekarza,co prawda szczerze powiem że tez własnie jest to wszystko z kosztami związane..no ale co z tego jak mi weźmie w ramach rekompensaty 100zł za założenie nowej jak nie daj Boże mi przebije ścianę macicy...ale ogólnie wkurzona jestem...nie tak miało być..

Gość Maja 1971
tu chodzi o Twoje zdrowie( nie daj się złapać na żaden haczyk ) ):

Gość Maja 1971
Jak wyglądał Wasz pierwszy okres po założeniu wkładki ? U mnie pokazało się krwawienie lekkie o czasie, po załatwieniu, gdy się wycieram papier jest czerwony, natomiast podpaska jest czysta, okres jest w środku. Czy też tak miałyście, czy może jest coś nie tak ?

Gość @@xx********************
A przy zwykłej wkładce (nie mirena). co z libido?? jak to jest u was??

Gość Maja 1971
np ja nie widzę związku między jednym a drugim......

Tak, w pierwszych dniach krew miesiaczkowa "zostaje" tak jakby w środku. Dopiero potem, po kilku dniach wszystko się rozkręca. U mnie po raz pierwszy tak długo cykl, w 32 dniu dopiero zaczął się okres. Już się bałam, uff.Mam spiralę od listopada zeszłego roku, czas na kontrole..

Gość Maja 1971
dzięki za info, bo już miałam pełne gacie -)

Gość Maja 1971
lueva, te rdzawe plamy nazywasz okresem, jak to długo trwa kiedy jest właściwy?

Gość goska.m
Dziewczyny, gdzie w Wawie profesjonalnie zaloze i zdejme wkladki domaciczne? najbardziej interesuja mnie kliniki prywatne. dzieki z odp.

Gość poziomica7
heja, kiedyś też szukałam takich usług. trafiłam do Ober Clinic w śródmieściu. Wszystko przebiegło szybko i sprawnie, profesjonalna obsługa i miły personel. Ceny też przystępne. Ogólnie sama moe polecić to miejsce

Gość Maja 1971
wszystko jest już ok, teraz jest tylko przyjemnie.....

Maja1971, te rdzawe plamy to dla mnie początek, tzw. plamienie. I niestety, u mnie okres przy spirali trwa tydzień bez jedego dnia. Czyli ok 6 dni.

Gość KłęczMRI
hej Dziewczyny ! Wiem że ten temat przewija się przez fora internetowe tu i tam! jestem świeżo po rozmowie z moją Panią gin. w sprawie założenia wkładki domacicznej kobiecie nierodzącej- czyli mi! Z tego co się dowiedziałam szkopuł tkwi w tym że tzw nieródki mają wąską i dość twardą szyję macicy- a kobiety rodzące to dla lekarza zakładającego spiralę bułka z masłem. W przypadku nieródek zabieg przeprowadza się pod USG, lub za pomocą narzędzi rozszerza się szyjkę (tu właśnie tkwi niebezpieczeństwo będące przeciwwskazaniem do zakładania IUD) Na pytanie o późniejsze konsekwencje wkładki lekarz odpowiedział że nie ma takich, które realnie wpłynęłyby na moje życie (dzieci). Biorąc pod uwagę właściwości miedzi to rzeczywiście może być prawda :) Moje pytanie jest więc takie- czy są dziewczyny które mają taką wkładkę założoną i są nieródkami! Proszę nie odpisywać że wkładki są nie dla mnie, bo żadna inna metoda antykoncepcji oprócz prezerwatyw nie wchodzi u mnie w gre (a każda z nas wie że to metoda ograniczająca przede wszystkim swobodę ) Pozdrawiam, Pszczółka :)

Gość Maja 1971
cześć, Twoja pani dr chyba się troszkę wykręca. Mam dwóch synów, których urodziłam przez cięcia, więc moja szyjka też jest wąska, mimo to mam już trzecią wkładkę. Przy założeniu jest trochę bólu, ale idzie wytrzymać, no i mój gin to prawdziwy fachowiec. pozdrawiam

Gość KłęczMRI
hmm tylko że jak fizjologicznie rozpoczyna się poród, lub zbliża się poród zwiększa się rozwarcie... czyli cc ma tylko takie znaczenie że dziecko nie przeciska się przez drogi rodne. Wyjątkiem są tylko cc wykonywane nagle - wcześniaki.

Gość iwka.pl
Hej!Pierwszy raz tutaj pisze ale moze ktos mi pomoze.Miesiac temu zalozylam spirale miedziana i sie zaczelo!Krwawienia wlasciwie non-stop,dwa rodzaje hormonow na ustabilizowanie sytuacji i...nic!!! Szczerze mowiac mam juz dosc!!!Jestem zmeczona cala ta sytuacja,nie mam juz sily! Chetnie bym ja juz wyciagnela i mialabym swiety spokoj!Lekarz jednak przekonuje mnie,ze bedzie ok,ze wszystko wroci do normy gora do 3 miesiecy. Odstawilam tabletki anty,bo uznalam ze po 5 latach dosc juz lykania tabl. Ciezko przezylam odtawienie tabl,ogolnie zle znosze ingerencje w moje cialo ale nie myslalam,ze bedzie az tak zle! Czy ktoras z WAS miala podobne doswiadczenia,jak to sie skonczylo? Poradzcie juz!!!A moze jakas inna metoda antykoncepcji?Zastrzyk i prezerwatywy odpadaja-jestem uczulona!

Mogę Ci tylko powiedzieć, że lekarz ma rację, wszystko się ustabilizuje. Ja też początkowo miałam miesiączki wnet co trzy tyogodnie w dodatku mega obfite. Przeczekałam, przecierpiałam. Teraz wszystko się ułożyło. W listopadzie minie rok, jak mam wkladkę. Pozdrawiam Cię:)

Gość iwka.pl
Dziękuję, że odpisałaś!!!Wczoraj byłam u lekarza i przepisała mi jeszcze tabletki antykoncepcyjne,żeby dopomóc regulacje cyklu.Dziś jest lepiej,prawie nie krwawię.Mam nadzieję,że faktycznie cała męka wyjdzie mi na dobre.Pozdrawiam!!!

Gość Moli241
Witam was dziewczyny;Ja miałm założoną wkładke 2,5 roku temu tą zwykłą 500zł kosztuje i od tamtej pory czyli od założenia dopiero teraz byłam u ginekologa i powiedział ze ona zaraz wypadnie pokazał mi na usg jak sie przemieściła i usunął mi ją od razu bo powiedział że ona nie ma działania już i nie wie czemu tak sie stało.Ciekawa jestem czy ona była 2,5 roku temu zle założona czy np niedawno sie przemieściła? I jeszcze jedna ciekawa rzecz ja mi ją usuwał to sie bardzo zdziwił bo niteczki od wkładki zniknęły.I teraz sama nie wiem co sie z tymi niteczkami stało.

Gość MAINE CON 14
Witam Ja nosilam spiralki te zwykle miedziane od 20 roku życia i zawsze bylo ok w wieku 34l urodzilam pierwsze dziecko synka i lek gi polecił mi mirene przytylam 15 kg,ale nie powiązałam tego z mirenką uważaną prze zemnie za wspanialą.po 5 l założyłam nastepną i 5 kg po 3 miesiącach znów do przodu.dopiero zrozumialam skąd te kg i inne dolegliwości. z 60kg dziewczyny zrobilam sie 80kg baba. dlatego odradzam chormony a spiralki te zwykłe jak najbardziej POLECAM. Pozdrawiam.

Gość Szukajaca_
Hej dziewczyny ! Mam wkładkę Multiload od prawie 5 lat. Niedługo zbliża się termin wymiany. Zastanawiam się, czy wymienić na taka samą, czy są jakieś lepsze ? Raczej chce pozostac przy zwykłej, miedzianej. Szukałam troche w necie, ale sama nie wiem. Generalnie z mojej jestem bardzo zadowolona, ale może polecicie coś lepszego/nowszego ? Pozdrawiam V, gg:44583984