Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

say-my-name

Wkładki domaciczne?

Polecane posty

Gość leukonia
kurcze, nie wiem jak to jest z mireną, ale w sumie mam levosert a skład jest identyczny i u mnie nie ma problemów z okresem. wręcz problemy zniknęły, bo miałam i bardzo obfity i bolesny, a teraz jak ręką odjął

Gość leukonia
chyba to najlepsze rozwiązanie. taka prawda, że u każdej kobiety może się taka wkładka przyjąć inaczej, ale tez nie ma co dramatyzować po tygodniu, bo sama miałam bóle podbrzusza i plamienia przez jakiś czas po założeniu systemu, to normalne.

Gość grimes
mnie sam ginekolog na takie bóle i plamienia uczulił przy okazji, kiedy wkładkę omawialiśmy, więc wiedziałam doskonale, że coś takiego może mieć miejsce

wg mnie jest to całkiem normalna reakcja organizmu. z dwojga złego już chyba gorzej, żeby nie było totalnie żadnej zmiany po założeniu wkładki-wtedy można pomyśleć, że coś jest nie halo

Gość gość
Jak długo masz tę wkładkę i jaką sporo organizm jeszcze reaguje?

Gość gość
Po konsultacji z lekarzem ginekologiem, w momencie kiedy np. lekarz wykona nam wszystkie badania hormonalne mozne dobrać odpowiednią metode. Ja tak własnie wybrałam dla siebie wkładke hormonalną Levosert. I naprawdę uważam ze wybrałam najlepszą dla siebie form antykoncepcji.

Gość gość
Najważniejsza jest reakcja organizmu na wkładkę.Żadne badania nie potwierdzą która metoda jest dla organizmu najlepsza.Organizm jest przystosowany do ciązy.

Gość gość
Kobieta sama decyduje czy chce mieć wkładkę w sobie

Gość decomoreno
trochę się tu nie zgodzę, bo badania pozwalają na odrzucenie niektórych metod antykoncepcyjnych, a drogą eliminacji można dojść do tej najlepszej. kwestia reakcji organizmu zawsze jest niewiadoma. u mnie miały się sprawdzić pigułki, a jednak wątroba powiedziała stanowcze nie i skończyło sę na wkałdce

Gość gość
Sprawy psychiczne u kobiet z wkładką są rózne.

Gość gość
Wkładki są słabo reklamowane.Powinny być zakładane młodym dziewczymon aby nie miały problemu z antykoncepcją.

Gość gość
Hej dziewczyny założyłam wkładkę tydzień temu miedzianą zaplacilam 600 zł ale mam problem ,może któraś miała podobna sytuację.Po założeniu wkładki - spirali mam już 7 dzień plamienia i to dość obfite jak okres.Jestem w okresie wczesnej menopauzy i zastanawiam się czy to okres czy krwawienia miesiączkowe.Ile dni może trwać krwawienie po założeniu spirali?? wizytę mam za tydzień,ale się trochę martwię,nic mnie nie boli ,nie czuje wkładki także chyba jest dobrze założona.wczesniej przyjmowałam pigułki antykoncepcyjne i też zdarzało się że nieregularne miesiaczkowalam może to wina menopauzy.

Gość gość
Powinnaś założyć mirenę wkładlkę z hprmonen a nie miedziankę.Jak przekwitasz to potrzebne są hormony aby wyrównać ich brak

Gość gość
A co sie tak dziwicie ze miedzianka. Znam kilka osob z miedzianka,ja tez ja mam,nie moge pigułek ani mireny i w ogole hormonow bo miałam zakrzepice. Mam ja prawie 3 lata i spisuje sie super.

Gość gość
Zakładasz spiralę na przekwitanie czy ruchoanie?

Gość gość
Jak masz zakrzepicę to tylko Belara tutaj by Ci pasowała, te pigułki są bezpieczne włąsnie przy zakrzepicy i w ogóle sa bardzo popularne u nas a najbardziej w Niemczech

Gość gość
Głupia jakas jestes czy co ,ty od Belary!!! Po zakrzepicy zero hormonow,a belara to co twoim zdaniem zawiera. Chcesz wyslac dziewczyne na tamten swiat. Zdajesz sobie sprawe co to zakrzepica tępaku. Najwazniejsze zeby reklamowac to gooowno. Antykoncepcje lekarz dobiera a nie spamer na kafe. Swoja droga chyba cos nie tak z belara ze az trzeba ja tak wciskac na chama.

wracając do meritum-wydaje mi się, że nie są to jakieś dziwne objawy po założeniu wkładki. sama miałam ok dwóch tygodni plamienia i bólu podbrzusza, oczym przestrzegał mnie gin, jak zakładałam swój system i później wszystko się uregulowało.

Gość gość
Każdy organizm jest inny i macica róznie reaguje na obce ciało w niej

Gość gość
obrzydliwe

Gość gość
Antykoncepcję hormonalna ustala sie z lekarzem i skoro lekarz zalecił Belarę bo dziewczyna ma zakrzepicę to co w tym dziwnego?

Gość xennka2
Kazda antykoncepcja powinna byc dobrana po odpowiednich badaniach i wywiadzie z lekarzem i to on zadecyduje ostatecznie takiej formie antykoncepcji, która będzie dla nas najlepsza.

Gość gertruda45
nie rozumiem co niby jest w tym obrzydliwego? zakładanie wkładki to normalna sprawa. poza tym nie zakłada się jej codziennie tylko raz na kilka dobrych lat :)

Gość troublen
dla mnie wkładka hormonalna jest dużo bardziej przyjazna niż używanie prezerwatyw, to dopiero jest obrzydliwe. ale nie w tym rzecz, levosert mam w celach leczniczych, więc po co tu takie sentymenty

Gość gość
Z wkadką jest prawdziwe bzykanie,nie to co w obrzydkiwej gumie.

Gość gość
Jesli szukacie odpowiedniej metody dla siebie, to najlepiej jest iśc do lekarza, który podpowie nas, zrobi odpowiednie badania hormolane. Ja teraz poważnie mysle o takiej metodzie jaką jest wkładka hormonalna. Czy któraś z Was moze ma doświadczenie?

Gość gość
Dla mnie wkładka to mega wygoda przede wszytskim, nie muszę się zamartwiać o krwawienia, jakiś bóle czy cos w tym rodzaju. Levosert mam dwa lata i nie zrezygnuję z niego na pewno

Gość gość
Wkładka zależy od organizmu kobiety.Działanie psychiczne ma wielkie znaczenie.