Gość agatina Napisano Kwiecień 28, 2014 Cześc dziewczyny! Mam zalozona od 2 tygodni ut 380 cały czas plamie lekko ale jednak i caly czas odczuwam bole w dole brzucha wczoraj bralam nawet przeciwblowe bo bol towarzyszy mi caly czas. Jestem juz tym zmeczona i mam tego dosyc.Mialam robione usg i wszystko jest ok napiszcie czy tak moze byc i czy mi to przejdzie pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 28, 2014 Jest to normalne dla wkładki.Obce ciało zostało włożone do delikatnego narządu jakim jest macica.Trzeba wszystko znieść,aż macica się przystosuje.Dziecko,które w niej zamieszka rozwija się systematycznie,a tu taki naraz intruz.Jeżeli nie rodziłaś jest to większy problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agatina Napisano Kwiecień 28, 2014 Dzieki troche mnie uspokoilas rodzilam corke ponad 20lat temu moze dlatego moja macią potrzebuje wiecej czasu na przyzwyczajenie sie a ja juz martwilam sie. ze jest cos nie tak. Dzisiaj tez bralam ketonal i pomogl ale ogolnie czuje sie rozbita.10 maja ide na kontrowlne usg zobaczymy co dalej mam wspanialego lekarza jak bede cos wiecej wiedziala to sie odezwe pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 29, 2014 Pewnie córka namówiła cię na wkładkę..Ona też powinna w tym wieku już mieć założoną.To pewna antykoncepcja i młodym dziewczynom się przydaje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 29, 2014 Nie trzeba się martwić .W twoim wieku macica po tylu latach po porodzie musi się przystosować do obcego ciała.Najlepiej było ją założyć wcześniej.Jest to nie hormonalna to jest tania .Lepiej było hormonalną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agatina Napisano Kwiecień 29, 2014 Zalozylam nie dlatego źe tania ale dłatego ,ze nie moge hormonalnej bo mam chorobe wiencową i lekarz mi odradzil w moim przypadku nie wchodzą w grę ani pigułki ani żadne inne metody antykoncepcji hormonalnej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agatina Napisano Maj 3, 2014 codziennie mnie boli już od 3tygodni a dzisiaj pojawiła się coś jakby krew napiszcie czy którąś się tal czula pozdrawiam i czekam na odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 4, 2014 4 [zgłoś do usunięcia] gość Mirena -super sprawa. Skutecznosć 100%. Wcześniej stosowalam tabletki i zawsze trzeba było pamiętać o ich terminie przyjecia i o recepcie. Z Mireną pięć lat bezstresowo, tylko kontrolne wizyty u ginekologa +badania okresowe. Super. Polecam wszystkim kobietkom które mają już dzieci! Nie marnuje się czasu na pamiętacie o przyjęciu tabletki itp. Przecież i tak mamy dużo na głowie. Polecam 03.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość Jak zalozylam pierwszą mirene miałam 35lat i troje dzieci. Naczytalam się bogów na temat wkładki i miałam takiego stracha że szok. Doktorka wszystko mi wyjasnila i uspokoiła. Wszystko było dobrze. Zakładanie leciutko boli jak przy pobieraniu cytologii.Na początku trzeba się oszczędzać, nie dźwigać,nie uprawiać ostro sportów. Potem byłam już aktywna bardzo. Cwiczylam, biegalam. I wszystko ok. Same plusy. A jaki komfort psychiczny. Nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 4, 2014 Wkladka to dobrodziejstwo dla kobiet,nie muszą pamiętac o antykoncepcji,szczególnie na wakacjach.Matki powinny polecać córkom studentkom wtedy nie zaywały by escapelle.W dzisiejszych czasach dziewczyny oddają się chłopakom bez obaw. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćsilana11 Napisano Czerwiec 14, 2014 W grudniu 2012 r. założyłam po raz 1 wkładkę UT 380, przez 2 tyg. bardzo mnie bolał brzuch, ale jakoś wytrzymałam, pomyślałam, że to normalne, krwawiłam bardzo obficie przez 8 dni, potem minęło. Po upływie roku wystąpiły cuchnące upławy, o bardzo nieprzyjemnym zapachu. Po wizycie u mojej lekarki okazało się że jest to stan zapalny, wyjęła mi ja w szpitalu przy znieczuleniu miejscowym, 2 mieś. leczyłam to różnymi lekami, ale na szczęście cytologia była pomyślna. teraz mam założoną ponownie- ta samą, brzuch mnie nie bolał jak przy tej pierwszej, ale te upławy sa dziwnego nieprzyjemnego zapachu, nie wiem czy to może sprawa uczulenia na miedź?taka reakcja organizmu, za miesiąc idę do kontroli. Po wyjęciu tej 1 powiedziała, że za drugim razem założy mi inną- a tu patrzę ta sama, lekarze oszukują bo chcą zarobić na nas.Jeśli stan zapalny sie powtórzy, to ja wyjmę, trudno, nie każdemu taka wkładka jest pisana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alinka666 Napisano Wrzesień 8, 2014 hej.... ja 5 lat brałam tab. anty daylette, ale moja gin. namówiła mnie na wkładke TT380 tak więc od 4 tyg. chodze z wkładką i od 4 tyg. plamie i mam powoli tego dosyc. dodam jeszcze, że przez 3tyg. miałam skurcze takie jak przy miesiączce ale dużo silniejsze. pierwszą miesiączke miałam po 24 dniach. troche boje się że jest coś nie tak z tą wkładką i denerwują mnie te plamienia. niby na drugi dzień po założeniu miałam robione usg i było wszystko idealnie. moja gin. kazała przyjśc w grudniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 8, 2014 a ja załozyłam Nova T380 i wszystko było super az do pierwszego okresu, podczas którego spirala mi wyleciała :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 9, 2014 Czekaj,tak do pól roku.Organizm musi intruza przyjąć.Co do drugiej to ile razy rodziłaś co masz taką szeroką szyjkę co wypusciła wkładkę.Może wyleciała ci podczas stosunku i o tym nie wiedziałas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 23, 2014 Hej .Mam 35 lat.Mirene mam 4,5 roku.Jestem berdzo zadowolona.Miesiaczek nie mam wogóle,co mnie bardzo cieszy.Tylko od tygodnia zle sie czuje,mam zawroty głowy,złe samopoczucie.Przy szybszym ruchu robi mi sie ciemno przed oczami.Nawet dzisiaj jede do doktórki.Bo obawiam sie najdorszego.Takie objawy miałam zawsze na poczatku ciąży.Bardzo sie boje.Czyżby to była ciąża pozamaciczna?A może ciąza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 24, 2015 Witam chciałan włrzożyć wkładkę Mirene lekarz mi odradził poniewarz ja najlepiej stosuje się w w trzech przypadkach: obfite krwawienie, karmienie piersią, oraz w tej chorobie co się mocno krwawo nie pamiętam nazwy. włożenie boli ponieważ to tak jak byśmy chcieli wyłożyć manarynke w śliwke. Włożył mi tańszą wkładkę eurogine. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 24, 2015 Popytaj babcię jak to się nazywa,a potem pisz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 27, 2015 A jak wygląda sprawa z penetracją bez prezerwatywy i wytryskiem w pochwie. 100% bezpieczne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość michalkowska889 Napisano Grudzień 8, 2015 Dziewczyny na ostatniej wizycie moja ginekolog wspomniała mi o wkładce hormonalnej Levosert. Bardzo ją zachęcała, i poczytałam o niej troszkę w necie. Faktycznie laski pisza dobrze, są zadowolone i poprzechodził z tabletek na wkładkę. A czy moze któraś z Was ma taka wkładkę i moze coś wiecej powiedziec? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 8, 2015 To normalna wkładka wkładana przez pochwę do macicy.Najlepiej jak jesteś po ciąży to wtedy zakładanie nie boli.Nieródki nie znają bólu rodzenia i narzekają na zakładanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gosia000 Napisano Styczeń 17, 2016 Hej dziewczyny,spirale Levosert założyłam we wtorek czyli 5 dni temu,samo zakładanie nie zbyt bolesne,bardziej bym powiedziała nie komfortowe,ale nie ma się czego bać.Chciałam zapytać,jak się czułyście już po założeniu,bo ja odczuwam jakby ukłucia w jajnikach lekki dyskomfort jakbym trochę ją czuła,ale przede wszystkim jestem rozdrażniona,nerwowa i to mnie wkurza.Dajcie znać czy miałyscie podobnie,z tego co czytam to mija to wszystko po pierwszej miesiączce,ale czy do tego czasu się nie wykończę :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 17, 2016 Niech c***artner dobrze masuję pochwę i wszystko ci minie.Jesteś ciekawa jak to teraz wygląda bzykanie stad nerwowośc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gosia000 Napisano Marzec 4, 2016 Hej dziewczyny,mam pytanie,czy odczuwałyście jakiś dyskomfort a dokładnie swędzenie,podrażnienie stref intymnych?U mnie mija prawie 2 miesiące od założenia wkładki Levosert i mam obawy,że wystąpiły u mnie stany uczuleniowe :(,na początku myślałam,że może to od płynów do płukania,bądź po basenie,ale wczytałam się w ulotke i chyba to jednak od wkładki,we wtorek pójde do gina,oby nie trzebabyło jej wyciągać :(,dajcie proszę znać,z góry dzięki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość buzz Napisano Marzec 6, 2016 Jak to jest z bezpieczeństwem współżycia w pierwszym miesiącu od założenia wkladki z miedzia? Moja lekarz mówi, że bezpiecznie jest już po pierwszej kontroli, którą mam po tygodniu od założenia. W necie spotkałam sie z opiniami, że można od razu lub że cały pierwszy miesiąc jest niepewny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Olineaa Napisano Maj 28, 2016 Sama wkładka nie uczula, bo jest wykonana z materiału obojętnego dla organizmu - może to jakaś reakcja Twojego organizmu i zapalenie związane z jakąs infekcją? Ale infekcje przy wkładce rzeczywiście mogą być częstsze. Mam Levosert od prawie roku i odpukać nic takiego mnie nie spotkało... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gosia000 Napisano Maj 28, 2016 Hej jednak wyjęłam wkładkę teraz w środę,świąd oraz pieczenie nie ustępowało,a ponad 4 miesiące męki mnie wykończyły.Wczoraj dostałam miesiączkę i zaczełam 1 opak.tabsów,wczesniej tez je brałam i było ok.Na jednym z forów pisałam z dziewczną,która miała świąd i 3 tyg po wyjęciu powoli dochodzi do siebie,zobaczymy jak będzie u mnie.Dodam tylko,że odwiedziłam 4 razy gina,ale 2 różnych,byłam u dermatologa,myślałam o wenerologu i neurologu w końcu odpuściłam i ją wyjełam,wszystkie maści,kremy nic nie dawały maskara po prostu ,także cieszcie się dziewczyny,że was to nie dotyczy,bo ten stan odebrał mi całą chęć życia,pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 14, 2016 A co z rozpoczynaniem przygody z antykoncepcją? Czy myslicie ze zacząć po prostu tradycyjnie od przyjmowania tabletek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 14, 2016 W jakim wieku jesteś i czy już urodziłaś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 8, 2016 54654654654 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 8, 2016 no nie, znowu?????????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 1, 2016 Witam dziewczyny, czytam to forum już od dawna i zastanawia mnie skąd u was przekonanie ze po mirenie nie ma sie okresu.Mam wkładkę ósmy miesiąc i od samego początku mam problem z krwawieniami.Cykl trwa 28 dni z czego 14 to krwawienie.Lekarz po zbadaniu uznał że wszystko jest na miejscu i przepisał ziołowe tabletki na zmniejszenie obfitości krwawienia.Nie wiem dlaczego tak się dzieje jest to okropnie dokuczliwe szczególnie latem.Czy któraś z was też tak ma?Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach