Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

say-my-name

Wkładki domaciczne?

Polecane posty

Gość trelemorelekaramba
jako metodę antykoncepcji polecam KRĄŻKI DOPOCHWOWE. U nas w Polsce nie są za bardzo popularne. Ja stosuję je od roku i jest super. Z tabletkami był problem bo i pamiętać trzeba i obawiałam się o żołądek, nie wspominając o innych efektach ubocznych typu spadek libido. Krązki dopochwowe to takie kółko elastyczne które wkłada się do pochwy i tam sobie pozostaje przez trzy tygodnie. Potem jest tydzień przerwy w trakcie którego pojawia się miesiączka i znowu wkłada się nowy krążek. Jest to super sprawa, niczego się nie odczuwa, nie przeszkadza w stosunku i mój ginekolog stwierdził, ze w swojej karierze spotkał się z tylko jednym przypadkiem, że był on odczuwalny podczas stosunku. Nawet jeśli by tak było nie jest to problemem, bo można go wyjąć, a po stosunku umyty na nowo włożyć. No i ma tę zaletę, ze sama sobie go aplikujesz i możesz w każdej chwili go wyciągnąć, bez żadnych specjalnych zabiegów. Ceny to są różne. Ja używam NuvaRing i on kosztuje od 40-50zł. Jest to może droższe rozwiązanie od innych ale uwazam, że godne polecenia i jak dla mnie najlepsze.

Ja dziś robiłam usg jamy brzusznej bo coś mnie bolało w prawym boku od dłuższego czasu. Okazało się że mam fragment wkładki!! A wyciąganą miałam 2 lata temu.

Gość Maja 1971
do misiu, o boże, prawdziwy dramat i co teraz ?

Gość Maja 1971
słuchajcie, czy na początku po założeniu tej wkładki są takie skąpe okresy i w kratkę ? No i czuję się cała rozbita. Przed założeniem wkładki cały okres trwał trzy dni i nie czułam się tak podle. A teraz trwa to minimum tydzień i w pierwszych dniach na podpasce mam może ze trzy krople. To się rozkręci ? ;)

tak, to się rozkręci. Pierwszy dzień to takie plamienie, krew wypływa dopiero przy parciu. U mnie też prawie tydzień.

Gość Maja 1971
a rozkręciło się, rozkręciło już 7 dni i nie widać końca :(

Gość tekila212
Witam Czy macie namiary na ginekologa z Poznania? Czy któraś zakładała wkładke w ramach NFZ? Koszty są tak zróżnicowane że szok.... proszę o namiary, nie ukrywam że cena też jest dla mnie istotna :) Pozdrawiam

Gość antykoncpcja to ja
Witam Was Wszystkich!!!Słuchajcie mam 25 lat i dwie śliczne dziewczynki.Postanowiłam wraz z mężem że już nie chcemy więcej dzieci a najlepszą metodą będzie chyba założenie spirali.Stosowałam różne metody wcześniej różnica między dziewczynkami wynosi 3 lata, przerabiałam plastry anty konc, tabletki po których nie chciałam współżyć z mężem aż po drugim dziecku zdecydowałam spirala i już od znajomych słyszałam że działa super.założyłam TCu 380 A i uwierzcie jest zajebiście.Miesiączka jest normalna plamień zero i jest ochota na sex o czym wcześniej nie było mowy.Pozdrawiam serdecznie pa!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Alka76
Witam mam takie pytanie czy mozna chodzic z wkladka ktorej termin juz minal i powinna byc juz wyjeta czy ona dalej powiedzmy dziala i czy mozna w takiej sytuacjii zajsc w ciaze??

Witam wszystkich :) 3 tygodnie temu założyłam wkładkę domaciczną hormonalną "Mirena" ale nadal mam plamienie i to dość obfite czy jest to normalne ??

Gość małgosik32
Cześć dziewczyny ,czy któraś z was miała założoną wkładkę silverline cu 380 ag,bo coś mało informacji jest na jej temat.Trochę się niepokoję i stresuję i mam pytanie czy po założeniu to jest juz działanie takiej wkładki?Czy można do środka czy stosować dodatkowe zabezpieczenie pozdrawiam

Witam Jestem tu nowa. Idę dziś do ginekologa na założenie Mireny.Zobaczymy co będzie.Napisze jak przezycia :) pozdrawiam Ewa

Co niektóre nie kompletnie kumate kobiety na tym forum pytanie : czy wkładka po terminie działa???Boże kobieto nie nie działa!skoro ma ważność 5 lat to 5 i koniec!jak zakładałaś ją w grudniu to w 5tym roku ściągasz ją też w grudniu! albo nawet i wcześniej dla bezpieczeństwa o mies,dwa!Jak może działać coś co nie jest już ważne??!! hello! potem takie kobiety się dziwią,że zachodzą w ciąże z wkładką albo po spóźnionej tabletce anty! Ja wczoraj miałam założoną spirale Mirenę.Zabieg całkiem bezbolesny ale to zasługa świetnego wprawionego lekarza.Czuje się super ale to dopiero kilkanaście godzin po jej zamontowaniu jest.Zobaczymy dalej :) Dostałam ulotkę z informacjami,wszystko tam jest wyjasnione.Myślę,że wiel zależy od lekarza.Wkładka musi byc dobrze założona i sprawdzona na usg.Po zamontowaniu jej jest kontrola po pierwszej miesiączce w celu przycięcia jeszcze ewentualnie nitek.Potem kontrola raz do roku :) w razie pytań zapraszam na maila 27ewa1978@wp.pl

nie można straszyć ludzi swoimi historiami>ja wkładkę mam i nic mi nie jest,to lekarz decyduje jak cos jest nie tak od razu wyciąga.Ja mam dobrze założoną i na nic nie narzekam mimo,że wcześniej czytałam fora i byłam przerażona opiniami.Na 1000 założonych spirali 100 sie nie przyjmuje albo są jakies skutki uboczne.Trzeba byc pod kontrolą lekarza ja chodze co 3 mies i nie narzekam jak na razie .To,że komus nie udało sie to nie znaczy że nie przypadnie innej kobiecie i bedzie ok.To sprawa indywidualna każdej kobiety.Znam przypadek zgonu po tabletkach też nie mogę ich brac.Nie ma na rynku żadnej doskonałej metody antykoncepcji niestety.

Gość majka00017
witam,miesiąc temu założyłam 4 wkaldke ,do tej pory było wsyzkso ok ,wieksze okresy czasem plamienia pomiedzy (dni plodne) ,przychodizłam w 3-4 dniu okresu i automatycznie wyjetą i zaraz zalożoną .Tym razem po zalożeniu długo plamiłam ok 10-12 dni.Okres dostalam bardzo obfity ,co mnie zaniepokoiło ze coś jest nie tak ,wkładka wyslizgnela się .Zasówam do lekarza :) on do mnie iz pierwszy raz to mu sie zdazyło i wywyala ja do kosza ,Ja mu ze ją chce z powrotem ,wiec powiedizł mi ze niewie dokladnie dlaczego tak się stalo ,może on popelnił błąd albo mój organizm odrzuca ,zalozył mi druga ,usg itd było naprzemian ,dodtkow dał mi antykoncepcję na 1 miesiąc ,jestem po 10 tabletkach i fatalnie się czuje cigle jednak mam plamienia skąpe ale mam ,co sądzicie o tym utrzymie sie tym razem wkąłdka ? czy coś jest nie tak ze mną może

majka nie wiem, ja ma trzecią wkładke miedzianą i jestem zsuper zadowolona!!! Po załozeniu- jeszcze troche plamię - ale to i tak najlepsza antykoncepcja

Gość majka00017
wiem ze najlepsza do tej pory tak było ,sama juz niewiem co mi jest ze tak fatalnie się czuje

Gość zadowolona aan
witam Was Dziewczyny, mam 30 lat i jestem szczęśliwą mama dwóch dzieciaczków. Razem z mężem postanowiliśmy, że nie chcemy już więcej dzieci. Z uwagi na fakt, że nie posiadam już woreczka żółciowego, moja Pani ginekolog odradziła mi zastosowanie tabletek antykoncepcyjnych. Ustaliłyśmy że założę sobie wkładkę. Dostałam receptę, kupiłam Multiload cu 375 i w trzecim dniu miesiączki Pani Gin założyła mi wkładkę. Założenie nic mnie nie bolało. Co prawda minęło dopiero 24 godziny od założenia, nie odczuwam żadnych dolegliwości. Mam nadzieję ze będzie wszystko ok i nasz sex wreszcie nie będzie przyczyną niepotrzebnych stresów

Gość gość
Ja mialam kiedys miedziana ale moj organizm jej nietolerowal,dostalam silnych boli okazalo sie ze to stan zap.szyjki macicy,przyjmowalam antybiotyk.Pozniej bralam tabletki anty. az do drugiej ciazy po drugiej ciazy zalozylam znow wkladke na 5 lat hormonalna mirene,obecnie mam juz druga mirene,okresy sa przy niej rozne raz normalne ,raz skape,a czasami minimalne plamienie w ciagu jednego dnia

Gość goscq
jestem po trzech ciążach mamy dwojke dzieci chce się dowiedzieć na temat wkładki jestem zielona ktoś pomoze?

Gość goscq
proszę o opinie i pomoc czekam na info

Gość gość
Idź po p[oratę do lekarza a nie na forum i poczytaj literatury.Na forum nic sie nie dowiesz,gdyż niektóre rzeczy trzeba zobaczyć/

Gość gość
Witam:-) mam dwójkę dzieci i zastanawiam się nad wkładką.dowidziałam się że po wielu porodach wkładka może się przesuwać bo macica jest rozciągnięta:-( a lekarze mówią różnie więcej chwalą ,proszę napiszcie czy miałyście podobne przypadki czy to spekulacjie? Pozdrawiam

Gość gość
Jak zalożysz to wypróbujesz.Nikt nie zna rozmiaru twojej macicy.

Gość bajunia
hej ja mam tydzien zalozona wkładke mirene i bardzo cie ciesze na poczatku 2 dni mnie bardzo bolał brzych a teraz jest ok

Gość pawlaczka1
Witam wszystkie 21 zalozylam jaydess .ogolnie zabieg spoko. Na poczatku plamienie a od wczoraj krwawie -"zywa krew" ide jutro do lekarza .chcialam sie zapytac czy nastepnego dnia po zalazeniu mozna wykonywac interwalowe /cardiio cwiczenia?

Gość Pawlaczka1
Byłam u ginekologa -wszystko ok wczoraj wieczorem krwawienie troszkę zmniejszyło sie ale nadal brzuch wzdety boli i krwawie jednakże zaczynam od jutra ćwiczenia-jeśli nic sie nie stało z wkładka jak ćwiczyłem zaraz po założeniu to znowu ruszam! Jeśli macie jakieś spostrzeżenia odnośnie pierwszych tygodniu proszę piszcie Z góry dzieki

Gość kami85
dzisiaj założyłam Mirenę, a jestem po 3 cesarkach i trochę bolało ale bez tragedii. a brzuch bolał mnie może ze 3 godziny i to raczej były drobne skurcze. za 3 miesiące do kontroli

Gość gość
Jaki był strach przed załozeniem i kto ci ją polecił?