Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Debilćczók113

Dani chuda Irenka spod Grudziądza pojechała do Opola.

Polecane posty

1 minutę temu, Onaaaa napisał:

Wiadomo że wszystko naraz nie włączysz 😆

To nawet oszczędności prądu bo np wlaczysz ps2 to będzie według ai 36w a nie emulator pc i 360w

Im więcej dedykowane urządzenia np ps1 chce kupić to pobiera 6-10w a na rzutniku jak gram emulator z laptopem i 5.1 to tak z 500w

500w ja prdl, ja nie moglbym tyle zuzywac, zeby sobie grac w gierki.

Przeciez prad to zuzywanie zasobow planety. Ja rozumiem, ze do kopania bitcoin czy do serwerow google albo amazona spala sie tony CO2 i zuzywa mase pradu, ale ja jako biedak szarak moge starac sie zuzywac jak najmniej.

3 minuty temu, Fifofa napisał:

Cóż nie zapomnij czegoś. Nie umiesz gotować po pierwsze niemasz pojęcia o tym. Tyle na temat.

Poproszę cytat, w którym napisałam, że nie potrafię gotować. 

Myślę, że na poziomie tak prostym, jak podawane tu dania kuchni polskiej, gotować potrafi każdy. Ty nie? 

Wychodzi na to, ze nawet pisanie tutaj to marnowanie zasobow planety, bo przez kafe mi sie szybciej bateria w smartfonie zuzywa i trzeba codziennie ladowac.

Jak kazdy co ma smartfona laduje codziennie bo social media albo codziennie spalanie benzyny, bo samochody, to pleneta dostaje po doopie, niestety. 

9 minut temu, P0123 napisał:

A jak te panele sie montuje?

Kladzie sie na dach i co potem? Podlacza do licznika?

Na dach lub moze byc na ziemi i podłączasz do falownika. I masz program w telefonie i widzisz ile ci zrobiło dziś prądu.

Ale ja jestem przesladowany za brak samochodu, a ci co jezdza i spalaja benzyne = wygrywy

3 minuty temu, P0123 napisał:

500w ja prdl, ja nie moglbym tyle zuzywac, zeby sobie grac w gierki.

Przeciez prad to zuzywanie zasobow planety. Ja rozumiem, ze do kopania bitcoin czy do serwerow google albo amazona spala sie tony CO2 i zuzywa mase pradu, ale ja jako biedak szarak moge starac sie zuzywac jak najmniej.

To ps1 jak gram ps5 na rzutniku to gdzieś tak 630-670w ciągne

Edytowano przez Psychologii maszynowa tak

To niezla sprawa xD. Najfajniej takie panele sobie od razu zamontowac przy budowaniu chalupy i elegancko. Nie trzeba placic czynszu, bo dom. Prad, bo panele.

Jeszcze kwestia ogrzewania chaty w zime, bo na to tez duzo kasy idzie, jak grzejniki wlaczone cala dobe, heh

3 minuty temu, selkie napisał:

Poproszę cytat, w którym napisałam, że nie potrafię gotować. 

Myślę, że na poziomie tak prostym, jak podawane tu dania kuchni polskiej, gotować potrafi każdy. Ty nie? 

Podawania dania jak zamòwisz,  jak ugotują to co mają, nie to co chcesz.

Z Czego będzie danie git aby było.

Nadajesz do podawania i tylko.

Edytowano przez Fifofa

No duzo w chooy

Ja musialem przestac. To dla mnie playstation 3 i telewizja to tez bylo sporo. A kiedys prad byl duzo tanszy.

Zelensky dostaje za darmo miliardy dolarow na zbrojenie, to inni musza placic za to... Np. Za wyzsza cene pradu ;/ 

33 minuty temu, Fifofa napisał:

Serio nie pisz pogrążasz.  Online to jaka to żywność? Z restauracji czy firmy kartering?

Może sòl.tez kupujesz online jak zabraknie.

no ja czasem kupuje jak mi się nie chce do marketu jechać

Ja gram na tym retroid, ale na razie mam przerwe, bo siedze sam na chacie, ale dzisiaj sobie pogram.

Fajnie dzialaja emulatory do PS2. Gram na upscale multiplier tak do 3x i mam 60fps xD. Zadnych zawiech

To jak mialem laptopa z windowsem to masakra. Grzal sie procesor, gra sie zacinala... A jak dalem alt tab zeby obczaic przegladarke z gierki to mi sie zawieszalo wszystko XD

Jezdzenie do marketow to tez lenistwo, ja tam na piechote wszedzie chodze, ale to mnie jezdzacy samochodami ponizaja, ze len jestem xD

A oni maja isc problem do sklepu po jedzenie albo do supermarketu, trzeba samochod oczywiscie.

Moze dlatego mam zdrowy kregoslup ciagle, a ziemniaka boli xD

54 minuty temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Ja już swojemu staremu zabraniam zakręcać słoiki przy produkcji, bo to się potem kończy latającymi po kuchni urwami i kontuzjami nadgarstka.

Gotujesz prawdziwą wodzionkę?

Nie. Chyba nawet nie jadłam wodzionki. Ze słoikami mam identycznie. Mój mi pokazał jak delikatnie ostukać  nakrętkę żeby lekko puściła.

3 minuty temu, mr_Kumpir napisał:

no ja czasem kupuje jak mi się nie chce do marketu jechać

Kupować online włożą to co mają,  psa z buda zmieloną.

Trzeba widzieć produkt czy nie waniajet i jakiej  jakości jest. 

54 minuty temu, Pokraka napisał:

Mieso można zamarynować dzień wcześniej wieczorem, wtedy po pracy rzucasz sru na patelnie. Dusi sie i szykujesz warzywa, kasza się gotuje. 

Do ziemniaków trzeba coś jeszcze zrobić będzie dłużej jak nie patrzeć. 

Takie gotowanie to pikuś. Nawet dla mnie. 

38 minut temu, mr_Kumpir napisał:

musisz postukac w coś wieczkiem i nie używasz siły

Właśnie to pisałam wyżej. Mój mnie nauczył 😉

Chcialbym sie poswiecic i dla dobra ogolu stad odejsc, ale jak widze piszacych sobie kulturalnie ludzi tu, to ciezko

Za to hejtowanie i uzeranie sie z hejterami to dramat jakis jest. Lepiej wylaczyc kafe i isc spac xD

Edytowano przez P0123

5 minut temu, P0123 napisał:

No duzo w chooy

Ja musialem przestac. To dla mnie playstation 3 i telewizja to tez bylo sporo. A kiedys prad byl duzo tanszy.

Zelensky dostaje za darmo miliardy dolarow na zbrojenie, to inni musza placic za to... Np. Za wyzsza cene pradu ;/ 

Najgorsze jest prasa growa gamber kiedyś 2zł gazeta dzisiaj zostały dwie gazety po 35zl chyba 

3 minuty temu, P0123 napisał:

Jezdzenie do marketow to tez lenistwo, ja tam na piechote wszedzie chodze, ale to mnie jezdzacy samochodami ponizaja, ze len jestem xD

A oni maja isc problem do sklepu po jedzenie albo do supermarketu, trzeba samochod oczywiscie.

Moze dlatego mam zdrowy kregoslup ciagle, a ziemniaka boli xD

Jak masz cztery siaty zakupów i kawałek do marketu. Później to wnieść np na 4 piętro, to powodzenia na pieszo.

8 minut temu, Fifofa napisał:

Podawania dania jak zamòwisz,  jak ugotują to co mają, nie to co chcesz.

Z Czego będzie danie git aby było.

Nadajesz do podawania i tylko.

To nie jest cytat z żadnej mojej wypowiedzi. Poproszę cytat, w którym piszę, że nie potrafię gotować. 

Ty za to Ogór nie nadajesz się kompletnie do niczego. Ani do zarabiania, ani do gotowania, ani do podawania. Co też poszło aż tak źle w życiu Grażyny, że musiała się na ciebie skazać. 

1 minutę temu, Malowany napisał:

Jak masz cztery siaty zakupów i kawałek do marketu. Później to wnieść np na 4 piętro, to powodzenia na pieszo.

U mnie jeden pies bo musisz zaparkowac przed blokiem i tak 

Samochodem nie wjedziesz na 4 piętro i tak 

Ja tyle nie kupuje, bo jestem biedak, i wydac dla mnie kilkaset zlotych w supermarket na jedzenie to jakis surrealizm xD

Jak jedna siatke mam zapelniona albo pojemny plecak to jest ok xD

Zreszta ja nie lubie kupowac jedzenia w supermarketach, bo tam wszystko jakies sztuczne.

No wiem, ja za paleczki do perkusji kiedys placilem po 15-40zl a teraz 80zl albo 20 euro przez neta, masakra.

A troche tych paleczek mialem i rozjeebalem o blachy XD

Poza tym w czasach, gdy kulinaria były wiedzą tajemną, przekazywaną tylko kobietom, zapisywaną przez babcię kopiowym ołówkiem w pożółkłym zeszycie, można było mówisz, że gotowanie, pieczenie prostych potraw, to jakieś misterium. W dobie obecnej nauczyć się może każdy. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się