Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Obcokrajowiec544

Jestem facetem z Ukrainy. Chciałbym z kimś pogadać

Polecane posty

Znam nawet małżeństwo, on Ukrainiec a ona - krzymska tatarka. Chociaż według muzułmaństwa to niemożliwe, żeby kobieta wychodziła za mąż za prawosławnego. Więc, nie ma takiego wpływy religia na społeczeństwo. Jej rodzice zaakceptowali narzeczonego

Gość gość
Tak tylko że najbardziej radykalni muzułmanie są z bliskiego wschodu i północnej Afryki.

Gość gość
A dlaczego Ukraińcy nie lubią Piłsudskiego?

Gość Obcokrajowiec544
01:06: W pierwszy raz o tym słyszę. Mnie się wydaję że większość Ukraińców nie wiedzą kim on był)

Gość gość
Nie wiem czy wiesz ale Piłsudski chciał niepodległej Ukrainy. Nie z sympatii. Bardziej chodziło o zabezpieczenie przed Rosja. Warto też dodać że ukraińskie oddziały walczyły w bitwie warszawskiej w 1921 r.

Gość gość
Juszczenko kiedyś negatywnie o nim mówił i o armii krajowej

Gość gość
To był wielki bohater

Gość gość
A wiesz że Bandera był obywatelem Polski?

Gość gość
Zresztą kiedyś byliśmy jednym krajem tylko nas rozdzielono

Gość gość rozsądny
Mój były szef ( duża firma branży mięsnej obecnie SA ) zaczął Polaków wymieniać na Ukraińców i zawsze mówił wszystkich was pozwalniam i zatrudnię Ukraińców. Jak się poznał na nich poznał to chce Polaków z powrotem ale nikt u dziada już nie chce pracować nawet Ukraińcy. Nie życzę mu źle ale może jakby mu Ukraińcy łeb urwali to jego synowie by coś zrozumieli bo on już nie zdąży zrozumieć i wyciągnąć wniosków. Z całym szacunkiem dla autora oczywiście

Gość gość
Ja akurat mam dobre doświadzenia z Ukraińcami,

Gość gość
Pytanie do Obcokrajowca, dlaczego nie planujesz studiować w Polsce,?

Gość Obcokrajowiec544
Do 08:53: Studiowałem na prywatnym uczelni w Polsce przez rok, ale mi się tam nie podobało. Poziom studiów był zbyt niski, zajęcia miałem 3 dni w tygodniu( w dzień 2-3 zajęcia). Żadnej więdzy nie uzyskałem za cały rok, chociaż zaliczyłem wszystkie przedmioty za 1 rok. Ale rzuciłem studia i wróciłem na Ukrainę

Gość gość
Chyba jesteś z dość bogatej rodziny

Gość gość
łacińskie - facetus, co znaczy dworski, elegancki, a także - ucieszny, dowcipny facecje (żarty, dwoc**y) i jest facecjonista (żartowniś). facetus - delikatny, powabny, przyjazny, grzeczny, dowcipny, humorystyczny facio: czynić, robić, sporządzać, urządzać, sprawiać, , budować, zarabiać, bić pieniądze, , zdobywać, obrabiać, wykonywać do skutku, doprowadzić , zdziałać, urządzać, popełnić (zbrodnię), podnieść (krzyk), rzucić się (do ucieczki), wydać bitwę, załatwiać, prowadzić (interesy), doznać (szkody, rozbicia), sprawić, wywołać, spowodować (uczucia, stany duszy), zawrzeć (przyjaźń, przymierze), komuś czegoś dostarczyć, użyczyć, dać, z kimś coś zrobić, począć, postarać się o to, postanowić, , zrobić czymś, mianować, kazać działać, uczynić czyjąś własnością, cenić, zawinić, trzymać z kimś, stać po czyjeś stronie, składać ofiarę, ofiarować, za coś, służyć, zdatnym być.

Gość gość
Skoro Cię stać na prywatne uczelnie to chyba tak.a czy są w Ukrainie jakieś stereotypy o Polakach?

Do 12:59: Większość Ukraińców nie mieli styczności z Polakami. Tylko Ukraińcy z zachodniej Ukrainy( którzy najczęściej przyjeżdzają na prace i bywają w Polsce) uważają że chyba nie bardzo nas lubicie. To chyba jedyny stereotyp. Jeszcze może że pijecie dużo wódki

Gość gość
Czyli jak będziesz studiować na Ukrainie to znaczy że swoją przyszłość wiążesz z Ukrainą.

Gość gość
Masz rodzeństwo?