Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam problem z wiara w Boga, te wszystkie przypowiesci, cuda Chce ale nie potrafi

Polecane posty

Gość gość
Katolicy potepiaja wszystko co inne. Pluja na gejow czy osoby transplciowe. Ja uważam,ze jeśli człowiek nie robi nikomu swoim zachowaniem krzywdy to ma prawo zyc jak chce. Ci ludzie nie wybierali swojej orientacji i maja prawo by kochac tak jak każdy z nas. W czym jestescie lepsi skoro urodziliście się heteroseksualni, czy w jakiś sposób to wybieraliscie? Mieliscie na to wpływ? Szczegolne zakłamanie obserwowałam na wsiach gdzie stare przekupy z roznacami w rekach na mszy a potem obsmarowywuja na codzien innych.

Gość gość
Skoro Bóg zaprojektował człowieka, skoro go stworzył to stworzył również homoseksualistów. Ciekawe, więc, że jednocześnie kazał tych homoseksualistów karać śmiercią. Czyli, że co? Nie wyszło mu? Pomylił się? A skąd błędy genetyczne? Zwykła pomyłka idealnego stwórcy czy może zaplanowane działanie w celu dowalenia konkretnemu człowiekowi na starcie? A niech tam. Niech się męczy.

Gość gość
Poped otrzymaliśmy w pakiecie od Boga. Seks jest normalna potrzeba człowieka. Ale kosciol robi z tego wielkie zlo, cos czego trzeba się wstydzić. Ta religia wprowadza ludzi tylko w wyrzuty sumienia i strach przed wiecznym potępieniem. Czlowiek jest istota seksualna.

Gość gość
dziś bardzo to dołujące, pełne rezygnacji myślenie... ty w tym świecie też jesteś jaka jesteś... a w Bożym planie masz być doskonała, święta, jak On jest Święty otoczona chwałą...i cały świat duchowy i materialny ma wstrzymać oddech na Twój widok. Matka chwilę po porodzie nie pamieta już o bólu ale płacze ze szczęścia... Wiem, to tylko oksytocyna.

Gość gość
Bóg stworzył ludzi starych, chorych, niedołężnych, czyżby to zrobił na złość, czy nie umiał inaczej ich stworzyć

Gość gość
Matka chwilę po porodzie nie pamieta już o bólu ale płacze ze szczęścia... xxx A potem rozerwane krocze boli jak cholera... No i?

Gość gość
Nigdy nie zrozumiem tez tego, ze ludzie rodza się czy staja pedofilami. Nie jest to dokładnie zbadane. Nie potrafie się po prostu z tym pogodzić by Bog pozwolil by tacy ludzie się rodzili. I nie mowie tu o czynach pedofilskich, które sa wyborem człowieka tylko o czystej pedofilii, pociągu sexualnym do dziecka...

Gość gość
dziś No chyba, że jej dziecko umrze zaraz po porodzie czy w ogóle się urodzi martwe. Albo samej jej się zemrze. Wiem. W dzisiejszych czasach się to prawie nie zdarza, ale kiedyś nie było to nic nadzwyczajnego. Ach to miłosierdzie boskie...

Gość gość
gość dziś Bóg stworzył ludzi starych, chorych, niedołężnych, czyżby to zrobił na złość, czy nie umiał inaczej ich stworzyć xxx Nie umiał albo nie chciał. Może jest zwyczajnym sadystą i socjopatą?Albo najzwyczajniej w świecie nie ma żadnego stwórcy.

Gość gość
dziś dziś Co to znaczy ODRZUCIĆ BOGA? Żeby go odrzucić to najpierw on musi istnieć, trzeba w niego uwierzyć, trzeba go uznać? Czy odrzuciłaś latającego potwora spagetti czy wróżkę zębuszkę? x To udowodnij, że nie istnieje jeżeli jest ci to koniecznie do odrzucenia potrzebne. Ty zakładasz, że nie istnieje co nie przeszkadza ci na temat nieistniejącego boga dyskutować, i pewnie jeszcze się z nim spierać... Masz wolę i rozum. Wierz lub nie wierz w co chcesz. Ps. te przykłady z potworem czy wróżką są już zwyczajnie nudne

Gość gość
Także nigdy nie zrozumiem cierpienia dzieci w Afryce. Dlaczego cierpia tak okrutnie z głodu i braku wody ? Czy decyduje o tym przypadek,ze urodzily się w tej szerokości geograficznej? Spotkalam się tez ze stwierdzeniami,ze cierpia bo sa poganami..no proszę was, katolicy to wy rodzac się akurat tam przyjęlibyście chrzest? W jaki sposób? To zupełnie inna kultura!

Gość gość
dziś Matka chwilę po porodzie nie pamieta już o bólu ale płacze ze szczęścia... xxx A potem rozerwane krocze boli jak cholera... No i? x No i ta matka kocha swoje dziecko, normalna matka... No i nie przeszkadza to tej matce z rozerwanym kroczem dalej współżyć. No i decyduje się ta matka często na zostanie matką kolejny raz... No i miliony lat minęły a ludzie wspólżyją, rodzą, wychowują i są z tym szczęśliwi.

Gość gość
Ps. te przykłady z potworem czy wróżką są już zwyczajnie nudne xxx Ale trafne. Udowodnij mi, że potwór nie istnieje. Nie można udowodnić, że jakiś wymyślony przez kogoś byt nie istnieje! Nigdy mi nie udowodnisz, że wróżka zębuszka czy potwór nie istnieją. Tak samo jak nikt nie udowodni, że Zeus, Jahwe czy Shiva nie istnieją. To osoba mówiąca, że coś istnieje powinna dowieść tego, że tak jest. A istnienia boga (jakiegokolwiek) nikt nigdy NIE udowodnił.

Gość gość
a w Bożym planie masz być doskonała, święta, jak On jest Święty XXX A powiedz mi np. jak doskonały ma być homoseksualista, którego Bóg już na samym początku stworzył niedoskonałym (według Boga) i zasługującym na śmierć. Co to za plan?

Gość gość
" Księga Powtórzonego Prawa: syna, który jest nieposłuszny nawet po upomnieniach, należy oddać do ukamienowania (21, 18-21). Nie robiąc tego sprzeciwiamy się Bogu i narażamy na to, że za karę zmusi nas do zjedzenia naszych dzieci (Kpł 26, 29; Pwt 28, 53)." xxx A to przed czym miało chronić. Jak jest w tym mądrość boga?

Gość gość
Masakra podczas potopu też jest całkiem ciekaw. Bóg morduje całą ludzkość bo jest zepsuta. No OK. Źli ludzie się nie słuchali i grzeszyli. Ale co mu zawiniły dzieci, w tym niemowlęta i dzieci nienarodzone, że też i je musiał potopić? Jest na to jakaś odpowiedź? Czy to właśnie miłosierne karanie aż do 3 pokolenia?

Gość gość
Przemyslmy historie stworzenia ludzi. Zanim bog stworzyl ludzi to stworzyl rozne rosliny i zwierzeta. Prawie wszystkie zwierzeta sa stworzone w parach. Jedno zwierze jest rodzaju zenskiego i ma odpowiadajace narzady plciowe, a drugie do pary jest meskie i ma penisa. Jest kilka wyjatkow gdzie zwierze zmienia plec lub same siebie zapladnia i oczywiscie ma wtedy narzady obydwu plci. Teraz zadowolony bog postanowil stworzyc czlowieka, ale tylko jednego. Czy Adam byl hermafrodyta? Jezeli bog stworzyl jednego osobnika to jak inaczej mial sie ten osobnik rozmnazac? Jezeli natomiast przyjmiemy za fakt, ze Adam byl stwozony jako mezczyzna w takim razie Ewa musiala byc stworzona w tym samym czasie (jak wszystkie inne zwierzeta w parach) inaczej Adam nie potrzebowalby penisa. Penis ma funkcje biologiczna tylko w kontekscie pochwy. Wnioski: Jezeli Adam byl stworzony pierwszy jako jedyny to byl hermafrodyta. Jezeli Adam byl stworzony jako mezczyzna i bog nie chcial stworzyc jego pary w tym samym czasie to bog sadysta, ktory popelnil pomylke z penisem. Jezeli Adam zostal stworzony mezczyzna to st klamie, ze zostal stworzony sam, a Ewa pozniej dla towarzystwa z zebra. Wybierzcie sami w ktora wersj***ajki o Adamie i Ewie wierzycie.

Gość gość
miłosierne karanie do 3 pokolenia, ja nie mogę, w jakim głupim kraju ja żyję, no to muszę zrobić wywiad w rodzinie i po znajomych do trzech pokoleń wstecz kto był wredny a kto był dobry i będę się teraz znęcać na tym obecnym pokoleniu za to, że ich przodkowie byli źli a wielbić tych co byli dobrzy

Gość gość
INTERWENCJA - 04.12.2018 - Niepełnosprawność wyceniona na złotówkę

Gość gość
ciekawie za kogo z poprzednich pokoleń tak ciężką choroba ukarał Pan Bóg, tego reportażu nie da się oglądać przez zwykłego śmiertelnika, a już na pewno miłosierny Pan Bóg gdyby istniał pomógł by temu dziecku.

Gość gość
ale ktoś ma sprany mózg głupotami o karaniu przez Boga do trzech pokoleń wstecz

Gość gość
dziś Nikt tego sobie ot tak nie wymyślił. Tak jest napisane w Biblii i nota bene jest to część 10-ciu przykazań :-) A sprany mózg mają ci, którzy w te biblijne rzeczy wierzą.

Gość gosc
13 godzin temu, Gość gość napisał:

Przemyslmy historie stworzenia ludzi. Zanim bog stworzyl ludzi to stworzyl rozne rosliny i zwierzeta.

xx

Ewa to druga żona Adama.

Gość Iubire

Bóg nikogo nie karze. Ludzie są na ziemi by doświadczać i rozwijać się duchowo. Praca nad emocjami, praca nad sobą, wznoszenie się na wyższe poziomy świadomości. 

Dziedziczymy od przodków ich traumy i nieprzepracowane emocje, tak jak dziedziczymy kolor skóry czy kształt nosa. Nauka to nazywa piętnowaniem genomowym, mówi o tym epigenetyka, są badania naukowe na temat przekazu transgeneracyjnego. 

I są ludzie na świecie, tu i teraz, którzy mają wysokie wibracje, kreują swoją (I naszą zbiorową) rzeczywistość z poziomu serca, miłości i jedności, doświadczają Boga/Jaźni/Uważności.

Polecam książki Davida R. Hawkins, szczególnie pozycję Oko w oko z Jaźnią.

Gość Bog jest sprawiedliwy

ludzie grzesza, czcza te swoje balwany i idole, plugawia sie roznymi obrzydliwosciami jak homoseksualizm, transgender itp., niszcza ziemie ktora Bog dal waszym ojcom, poprostu sodoma i gomora, Bog sie gniewa.

ludzie o wszystko obwiniaja Boga tylko nie siebie

Udziałem zaś bojaźliwych i niewierzących, i skalanych, i zabójców, i wszeteczników, i czarowników, i bałwochwalców, i wszystkich kłamców będzie jezioro płonące ogniem i siarką. To jest śmierć druga.

Gość Nie ma mnie

Grzech to wymysł ludzi którzy chcą rządzić światem po to by takie bezmyślne ludzkie bydło jak niektórzy tutaj się wypowiadajacy trzymać za mordę krótko. Grzech jeśli już o nim mowa to po prostu szkodzenie umyślne istotom żywym i ogólnie działania szkodzace naszej planecie. To tyle. Homoseksualiści nikogo nie krzywdza. Tacy już są. Tak samo jak trans. Komu oni wyrzadzaja krzywdę? Nikomu. To że wy macie łby pełne uprzedzen to świadczy tylko i wyłącznie raz ze o waszym wychowaniu a dwa o waszej obrzydliwej ograniczonej duszy. Widocznie taka wasza karma bycia ignorantem i ciemnota umysłowa. 

Gość hej to ja

Gość Nie ma mnie

wez nie pisz bzdur bo pozniej w takie bzdury zaczynaja co poniektorzy wierzyc ze to normalne

Gość Racjonalistka
1 godzinę temu, Gość hej to ja napisał:

Gość Nie ma mnie

wez nie pisz bzdur bo pozniej w takie bzdury zaczynaja co poniektorzy wierzyc ze to normalne

Tylko, że to nie są bzdury :-D