Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ci za wiesniaki trzymaja wozek na klatce schodowej

Polecane posty

Gość gość
wiesz, pan agent nieruchomości im wmówił, że to luksusowe osiedle prestiż to uwierzyły naiwniaczki

Gość gość
Ale wy macie argumenty, normalnie nie do przebicia.

Gość gość
00:38 idz wytrzezwiej a potem sie wdawaj ze mna w dyskusje. I przestan pisac moj życiorys i dopowiadac sobie fakty. zadnego kredytu nie posiadam to raz a rodzice nie sa i nie byli moimi sponsorami. Pomylilas rodziny. To tobie zaspinsorowano mieszkanie w bloki dajac ci je w spadku, no chyba ze mieszkacie na kupie. Nie dociera do ciebie ze ktos mogl dorobic sie mieszkania wlasna praca, bo ty nie masz takich umiejetnosci, a raczej nie posiadasz zadnych szczególnych umiejętności. Najpewniej jesteś fryzjerka, sprzedawczynia albo pracujesz w innym maloplatnym zawodzie. No chyba ze jestes na utrzymaniu meza? Juz ci raz powiedzialam dlaczego jesteś nikim - bo nie posiadasz inteligencji. Cala filozofia. A jeszcze smiesz sie wdawac w dyskusje z osoba ktora nie musi liczyc na innych. Wszystko co potrafisz to dopisywanie sobie historii do cudzego życia i rżenie w internecie. W realnym zyciu dzioba bys do mnie nie otworzyla frustratko. Nieczego nie potrafiłas sie dorobic oprocz dzieci i nie dociera do ciebie ze ktos moze zyc inaczej.

Gość gość
gość dziś Nikt się moja droga nie gubi. Klatka schodowa to jest nieruchomość wspólna, a nie twoja prywatna. Gromadzenie tam gratów zagrażających życiu i zdrowiu mieszkańców czy choćby ograniczających innym korzystanie z tej przestrzeni jest niedozwolone. I można uznać te rzeczy za porzucone z zamiarem wyzbycia się własności (tak samo, jak można za takową uznać pozostawiony bez zabezpieczenia rower). Ty potem będziesz mogła oczywiście udowadniać, że nie zostawiłaś tego wózka, żeby godnie z art. 180 k.c wyzbyć się jego przez porzucenie :)

Gość gość
A u mnie w bloku na każdym piętrze jest specjalne pomieszczenie na wózki/rowery zamykane na klucz. Spokojnie mieszczą się tam trzy duże wózki i rower, nikt nie trzyma tego na klatce.

Gość gość
Twoj maz, prlowska mieszkanko, to mi czasem w piatek pizze dostacza. Daje mu nawet czasem napiwek. Nie musisz dziękować.

Gość gość
@00:47 BLA BLA BLA. Pani zaradna (inaczej), przecież to Ty jesteś uzależniona od innych. Wózek pozostawiony na klatce schodowej przez sąsiadów determinuje Twój komfort psychiczny. W dalszej perspektywie jego obecność przesądzi o Twoim być lub nie być, bo masz tak ciasno zarówno na klatce schodowej jak i rozumku. Już przestań się kompromitować niespełniona pani filozof.

Gość gość
gość dziś gość dziś Nikt się moja droga nie gubi. Klatka schodowa to jest nieruchomość wspólna, a nie twoja prywatna. Gromadzenie tam gratów zagrażających życiu i zdrowiu mieszkańców czy choćby ograniczających innym korzystanie z tej przestrzeni jest niedozwolone. I można uznać te rzeczy za porzucone z zamiarem wyzbycia się własności (tak samo, jak można za takową uznać pozostawiony bez zabezpieczenia rower). Ty potem będziesz mogła oczywiście udowadniać, że nie zostawiłaś tego wózka, żeby godnie z art. 180 k.c wyzbyć się jego przez porzucenie usmiech.gif xxx No widzisz jak sprawnie lawirujesz w przepisach aby uzasadnić pospolite złodziejstwo. Jednak jakieś doświadczenie w omawianej materii musisz mieć, miałam nosa co do lepkich rączek. Pierwsze słyszę by przy kradzieży rozporządzał kc, ale tu na kafe sama elita: domorosła pani filozof, prawniczka stosująca do spraw karnych kodeks cywilny (może jeszcze katechizm dorzuć do tego i langrecht pruski czy też kodeks Hammurabiego, będzie równie adekwatna kwalifikacja czynu). Tragedia jak jesteście tępe :)

Gość gość
gość dziś Daj spokój, to przerasta ich małe rozumki. Nie dotrze do takiej jednej z drugą, że nawet jeśli próbując uciec przed pożarem nie wywali się o taki wózek czy rowerek, rozbijając sobie głupią facjatę, to ten wózek zadymi klatkę i mieszkania tak, że np. strażacy będą mieli trudności z odnalezieniem w tym dymie ludzi. I jak jej dzieciaka nie dadzą rady na czas dostrzec i uratować, jak dzieciak się udusi dymem albo zatruje chemikaliami z płonących wózeczków i rowerków, to może coś tam do którejś dotrze. Na godzinę wózek schowa. A potem znowu wystawi, bo przecież "u nas pożarów nie ma"... :O

Gość gość
gość dziś Twoj maz, prlowska mieszkanko, to mi czasem w piatek pizze dostacza. Daje mu nawet czasem napiwek. Nie musisz dziękować. xxx To ciekawe, bo w piątki nie musi pracować we własnym biznesie. Ale skoro nie stać Cię na pizze to miło z jego strony, że podejmuje akcje społeczną na wzór Szlachetnej Paczki. Pochwale go w dniu jutrzejszym, wiedziałam, że wychodzę za porządnego człowieka i tylko mam potwierdzenie :)

Gość gość
Kompromitujesz sie ty od samego poczatku. I jeszcze sie chwali ze mieszka w dziupli PRLowskiej, ktora starzy dostali w przedziale bo sami byli mniej więcej zaradni jak ich corka. Biede sie dziedziczy. Mentalna rowniez. Gdyby nie komuna i rozdawanie mieszkan, to gdzie byscie mieszkali? W przytulku dla bezdomnych czy na wiecznym wynajmie?

Gość gość
Wystarczy zgłosić do spółdzielni lub zadzwonić na 112, straż pożarna i policja z pewnością wyjaśnią właścicielom wózków, że nie należy ich trzymać na klatce schodowej. Za pierwszy razem tylko pouczenie, potem mandat 50-200 zł. Sprawdzone w praktyce, polecam!

Gość gość
Biznes to twoj ma ma jak sobie wieczorem zagracie w Monopoly. Wielki buisnessman z koziej dopy. Buisnessman to mieszka w domu a nie w komunie, wiesniaro. Haha.

Gość gość
@00:54 Niezłą masz fantazje. Możesz się podzielić z S.Kingiem, może go to zainspiruje. "Nie śpie, bo wózek na klatce czatuje na moje życie" - taki tytuł dreszczowca. Opary od windy, opary od poręczy, opary od wycieraczek - nie, wszyscy zginą od wózka i rowerka. Tak będzie. To będzie hit na miarę rozczarowanych swym pożyciem seksualnym kurek domowych (czyt. Was anty-wózkowa opozycja, musiałam doprecyzować, gdyż nie załapiecie)

Gość gość
gość dziś Co ty wiesz o prawie, skoro nie potrafisz zrozumieć podstawowego i napisanego jak krowie na rowie przepisu, w którym wyraźnie zakazuje ci się zagracania dróg ewakuacji palnymi wózkami? Moralność Kalego. Jak Kali wbrew prawu postawić wózek to cacy, ale jak Kalemu ten wózek zabiorą to "złodzieje, ukradli!". Zacznij sama stosować się do przepisów, hipokrytko!

Gość gość
gość dziś Kompromitujesz sie ty od samego poczatku. I jeszcze sie chwali ze mieszka w dziupli PRLowskiej, ktora starzy dostali w przedziale bo sami byli mniej więcej zaradni jak ich corka. Biede sie dziedziczy. Mentalna rowniez. Gdyby nie komuna i rozdawanie mieszkan, to gdzie byscie mieszkali? W przytulku dla bezdomnych czy na wiecznym wynajmie? xxx Pewnie w Twoim mieszkaniu, które bank Ci wkrótce zlicytuje za mniejszą wydajność w robocie spowodowaną kłótniami do pierwszej w nocy na kafe :) 1000 zł cena wywoławcza :)

Gość gość
gość dziś Biznes to twoj ma ma jak sobie wieczorem zagracie w Monopoly. Wielki buisnessman z koziej dopy. Buisnessman to mieszka w domu a nie w komunie, wiesniaro. Haha. xxx Niektórzy nie mają presji na akcentowanie statusu społecznego. Jesteśmy ponad to. A nie pobudujecie się przy teściowych i później płacz i konflikty ze zgrzytaniem zębami naprzemiennie. No ale domek jest. Sztucznie napompowane ego również :)

Gość gość
Ide od Was, bo jesteście nawiedzone. Krucjata anty wózkową rozpocznijcie. Dawno już nikogo tak nie zaorałam jak Was, ale prawda jest taka, że poprzeczka nie była wysoko zawieszona. BYE :*

Gość gość
gość dziś "Lepiej jest się nie odzywać i udawać się głupim niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości." Właśnie te wątpliwości dosadnie rozwiałaś, gratulacje :)

Gość gość
A co ma bank do mojego mieszkanie ktore zostalo zakupione za gotowke? juz ci to raz napisalam ale jak widze dalej nie potrafisz uwierzyc ze ktos moze kupic mieszkanie za gotówkę bez kredytu. Bo sama obracasz sie w towarzystwie osob których miesięczny dochód wynosi gora 2 tys zl.. Ich pogadaj o tym z mezem biznesmenem.. Swoja droga jaki to biznes prowadzi? Handluje gaciami na bazarze? A potem wraca do swojego prlowskiego mieszkanka z psimi gownami na trawniku.

Gość gość
Tak, jesteście ponadto to. Haha. Za bardzo sie przyzwyczailiscie do swojej nory. Takie bajki to opowiadaj dzieciom na dobranoc, ze tatus biznesy kreci, a w rzeczywistośc***izze dostarcza i fuchy łapie zeby bylo na wakacje na Mazurach.

Gość gość
Hallo,. dzien dobry. Miala byc Hawajska czy Romana? hahahah.

Gość gość
Obie jesteście p*****lnięte.

Gość gość
Dziwię się że ludzie nie boją się czy tych wózków im ktoś nie zniszczy, nie zabrudzi. U znajomej w bloku ktoś im wózek stojący pod drzwiami osikał! A wy wsadzacie potem swoje dzieci do wózka który jakby nie patrzeć stał w publicznym miejscu, niepilnowany i mógł na niego pluć jakiś stary żul.

Gość gość
Ja to nie wiem gdzie Wy mieszkacie, że na klatkę schodową może się niepostrzeżenie przedostać żul i najzwyczajniej w świecie na nią zlać przy okazji dekorując wózek? Nie boicie się o swoje dzieci przy takich realiach życia?

Gość gość
09:13 na twoja tez sie moze dostac zul. chyba nie mieszkasz w pancernym zamku na wzgorzu z obwarowaniami wiec nie badz taka madra. Do klatki schodowej kady moze wejsc, mimo tego ze sa kody do domofonu czy inne wynalazki.

Gość gość
Naprawde przykro mi autorko. Smutny ten twoj los. Wszytko takie ujowe i fk****ajace. Nikt cie nie lubi, nie masz przyjaciol, nie masz znajomych, zycie jest ujowe. No przykro naprawde, a jeszcze te uje stawiaja te ujowe wozki na klatce no ojepane.

Gość gość
kolejna mitomanka z zamiłowaniem do bajkopisarstwa. Opisalas siebie czy swoja matke???

Gość gość
Jesssu, ta laska co ciągle pisze o słoikowych osiedlach i ojcu ze wsi co sprzedał ziemię, aby kupić mieszkanie w mieście, to jakaś piertolnięta. Zmień płytę, ćwierćinteligentko. Sama mieszka w prlowskim boku, sąsiad ma na klatce meblościankę ze słoikami (k******, jak to brzmi) i rżnie wielką damę. Aaaa, no i jeszcze mąż - rekin biznesu, który nie musi w piątki pracować. Weź się dziewucho otrząśnij, bo jesteś większą mentalną wieśniarą od tych, którym ojciec za ziemię, kupił mieszkanie w mieście.