Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ava1231234

In vitro 2019

Polecane posty

Gość Martu
18 godzin temu, Gość Justyśka000 napisał:

Nie potrafię sobie z tym poradzić, łzy same leją się do oczu, łeb pęka a serce jakby nigdy nic. Wszystko przez pierdo.... tarczyce zniszczyła moj jedyny piękny zarodek, nie mam pieniędzy na kolejne in vitro, jestem załamana, szefa żona wczoraj urodziła synka a ja dzisiaj dostaję taka wiadomość, w pracy roboty pełno bo szefa teraz więcej nie ma niż jest a jak to u fryzjera ruch jak na targu, nie mam głowy zaszyła bym się gdzieś, gdzie nikt mnie nie znajdzie, nie mam ochoty patrzeć na dzieci i słyszeć że o ktoś tam w ciąży a ja ciągle nie, już chyba zwariowałam. Spytałam lekarza czy są szanse żeby wyszedl większy wynik w piątek powiedział że małe ,wulgaryzmy się na język niosą a ja i tak nic nie mogę zrobić. Co tu wymyśleć żeby zebrać kase na kolejne in vitro. 😢😭😭😭😖

Bardzo sie utozsamiam z ogromna czescia tego co napisalas. Wyplacz wszystkie swoje emocje, zrzuc tu z siebie ten ciezar. Wszystkie rozumiemy i wysluchamy 

Gość Paulina
3 godziny temu, Gość Angelin napisał:

Dziękuję, to mnie uspokoiłaś😘 może jak to się zacznie tak naprawdę to wizyty będą wyglądać inaczej...

Dziękuję za wsparcie i Tobie też na pewno się uda,  oby w piątek już wszystko było wiadomo🙏✊✊✊😘

Kochana wizyty u lekarzy  w Gyncentrum niestety nie są zbyt długie. Jak na pewno zdążyłaś zauważyć przemiał osób jest ogromny i kolejki do lekarzy długie . A wizyty, no cóż... Trzeba pytać jak najwięcej bo sami lekarze często nie rozwijają swoich wypowiedzi jakoś szczególnie. Dla nich to chleb powszedni a dla nas czarna magia. Wiec tym sie nie denerwuj ze szybkie wizyty tylko siedź dopóki Ci lekarz nie odpowie na wszystkie pytania. Na pewno jesteś w dobrych rękach 🙂

Gość Martu
2 godziny temu, Gość Patrycja napisał:

Chodziło chyba o podwyższenie TSH 😉

Racja 

1 godzinę temu, Gość Patrycja napisał:

Ja już po USG, moja Kropeczka ma 5.5mm, wszystko jest ok, ciąża wewnatrzmaciczna, wizyta serduszkowa 23 grudnia 🙏

Bardzo się cieszę Kochana. To na samą wigilie uslyszycie serduszko. Niezapomniane święta bedą 😘

Gość Martu
2 godziny temu, malagosia napisał:

Marta, super wynik 8 pęcherzyków! 
trzymam kciuki! 
oj ja tez miałam straszne zmiany nastrojów przy tych zastrzykach. Ale je jeszcze jakoś zniosłam. Ale mam duzy wstręt do pobierania krwi już 😞 No ale czego się nie robi...

trzymam kciuki za Ciebie 🍀🍀🍀🙏🏼🙏🏼🙏🏼

1 godzinę temu, margareta napisał:

8 pęcherzyków to naprawdę sporo! 

Wizja ostatniego zastrzyku niesamowicie mnie cieszyła, super że zaraz będziesz mieć stymulacje za sobą.

Powodzenia w poniedziałek, mam nadzieję że uzyskacie piękne dojrzałe komórki ☺️ daj koniecznie znać !

56 minut temu, Gość Luna napisał:

8 to dobry wynik! ✊😊 A za tydzień będziesz miała już w brzuszku  malucha i o wszystkich zastrzykach zapomnisz 😜

Dziewczyny bardzo  Wam dziekuje. Czytam to, i bardzo sie wzruszam (1) to dlatego ze mam z LITR MENOPURU w sobie (2)  to bardzo mile, ze ktos przeczytal to co napisalam i zadal sobie 'trud' zeby napisac pare slow pocieszenia. Dziekuje Wam. Jestescie bardzo dobrymi ludzmi. Sama chcialabym byc Waszym dzieckiem :) Mialabym jak w raju !

Gość Martu
1 godzinę temu, Gość Patrycja napisał:

Ja już po USG, moja Kropeczka ma 5.5mm, wszystko jest ok, ciąża wewnatrzmaciczna, wizyta serduszkowa 23 grudnia 🙏

Wspaniale!!

Gość Lexy
55 minut temu, Gość Luna napisał:

Co raz więcej jest par z problemami z płodnością 😏 więc mam nadzieję, że niedługo dofinansowanie będzie dostępne w całej Polsce bo faktycznie jest to bardzo niesprawiedliwe 😖 inna sprawa, że finansowanie nie do końca finansuje in vitro. W wawie to raptem niecałe 6 tys. Nawet z tym my wydaliśmy już ponad  10 z własnej kieszeni 😏 jest to przykre, że ludzi po prostu na to nie stać 😔 no i wkurzyło mnie niesamowicie że wszędzie trąbią że niby dofinansowuje się 3 próby. A to ... prawda 🙄 finansują jedną a potem z własnej kieszeni trzeba przecież wyłożyć kasę na transfery wszystkich które się zamrozilo i dopiero po tych x próbach można ubiegać się o 2 dofinansowanie 😏 

Niestety przykre to jest ale dopóki bedzie rządzić PIS nie będzie dofinandowania...a jeszcze na dodatek chcą zakazać mrożenia zarodków i zrobić by in vitro było tylko dla małżeństw... oni mówią ze in vitro to dzieło szatana...masakra jakaś 😔😔 

Gość Agulla84

Witam dziewczyny jestem tu nowa. Mam do was pytanie czy robicie pierwsze test z moczu czy tylko beta hcg ?

1 godzinę temu, Gość Milka napisał:

Zgadzam się z Tobą, my na całą walkę z niepłodnościa, dojazdy, zabiegi (bo była histeroskopia, droznosc jajowodow, etc.wszysttko prywatnie ) do tego leki w pierwszej ciąży, teraz drugiej, plus procedura to u nas prawie 50 000 zł.. Rozłożone na 3 lata, ale tyle się nazbierało.. Mam koleżankę, dla której jedyna szansa na dziecko jest in vitro, nawet zaczęła wizyty i konsultacje, ale z procedury musiala zrezygnować ze względu na koszty.. Jest to bardzo, bardzo przykre.. Bo jak ktoś już się decyduje to pragnie tego dziecka jak niczego innego na świecie ❤️ale dalej niestety to temat tabu, dziwnego zainteresowania, dla niektórych wstydliwy. . Gorzej jak w średniowieczu, no cóż... Może dozyjemy takich czasów, że społeczeństwo będzie inaczej podchodzić do tej sprawy, a procedura będzie na kieszeń każdego... 

U nas dwa podejścia też coś koło tej sumy wyniosły. Ja i tak miałam szczęście, że mój ginekolog przyjmował mnie na NFZ i wszelkie badania też mi robił na fundusz (drożność jajowodow, ocena cyklu, badania krwi). Twierdził, że jeszcze wydam kasę, jeśli jednak trzeba będzie korzystać z in vitro. No, ale wiem, że takich lekarzy niewielu niestety.

7 minut temu, Gość Agulla84 napisał:

Witam dziewczyny jestem tu nowa. Mam do was pytanie czy robicie pierwsze test z moczu czy tylko beta hcg ?

Ja nie robilam testów z moczu przed betą. W sumie zrobiłam jeden test, jak już wiedziałam, że jestem w ciąży. Też chciałam doświadczyć słynnych dwóch kresek 😉

8 minut temu, Gość Agulla84 napisał:

Ja osobiście już tylko beta. Sikańce czasami zawodzą 😉 

11 minut temu, Gość Lexy napisał:

Niestety przykre to jest ale dopóki bedzie rządzić PIS nie będzie dofinandowania...a jeszcze na dodatek chcą zakazać mrożenia zarodków i zrobić by in vitro było tylko dla małżeństw... oni mówią ze in vitro to dzieło szatana...masakra jakaś 

A rządzić będą, bo przecież "dają"... Najgorsze jest to, że najbardziej uderza to wszystko w osoby biedniejsze, bo pozostali jakoś sobie poradzą, mimo, że będzie ciężko. Wiele kobiet wyjeżdża z Polski na in vitro czy aborcję. I te, które będzie na to stać będą to robić. Reszta będzie miała smutne życie.

Gość Agulla84
6 minut temu, malagosia napisał:

Ja osobiście już tylko beta. Sikańce czasami zawodzą 😉 

Wlasnie zrobiłam we wtorek to był 10dpt trzy dniowych  zarodków i jedna kreska trochę mnie to załamało jutro beta 😔

5 minut temu, Gość Agulla84 napisał:

Wlasnie zrobiłam we wtorek to był 10dpt trzy dniowych  zarodków i jedna kreska trochę mnie to załamało jutro beta 😔

Może jeszcze za wcześnie 🙂 na spokojnie zrób betę 🍀 będziesz miała pewność. Trzymam kciuki!!!! ✊🏼✊🏼✊🏼
to pierwsze Twoje podejście??

Gość Lexy
10 minut temu, Kasia83.1 napisał:

A rządzić będą, bo przecież "dają"... Najgorsze jest to, że najbardziej uderza to wszystko w osoby biedniejsze, bo pozostali jakoś sobie poradzą, mimo, że będzie ciężko. Wiele kobiet wyjeżdża z Polski na in vitro czy aborcję. I te, które będzie na to stać będą to robić. Reszta będzie miała smutne życie.

Taka wlasnie jest smutna prawda😔... Kasiu a powiedz mi czy bralas acard po tranferze, jeżeli tak to do kiedy?? Chodzi mi o to do którego tyg. ciąży 😊

Gość Luna
8 minut temu, Gość Agulla84 napisał:

Pamiętaj że sikańce mają różną czułoś mi scen wyszedł drugi nie 😜 nie stresuj się na zapas 😉 beta Ci wszystko pokaże a do jutra niedaleko 😉

Gość Milka
2 minuty temu, Gość Lexy napisał:

Taka wlasnie jest smutna prawda😔... Kasiu a powiedz mi czy bralas acard po tranferze, jeżeli tak to do kiedy?? Chodzi mi o to do którego tyg. ciąży 😊

Ja biorę cały czas accard

CU DO WNIE! 😍😍😍 Najlepszy prezent pod choinkę 

Gość Angelin
1 godzinę temu, Gość Paulina napisał:

Kochana wizyty u lekarzy  w Gyncentrum niestety nie są zbyt długie. Jak na pewno zdążyłaś zauważyć przemiał osób jest ogromny i kolejki do lekarzy długie . A wizyty, no cóż... Trzeba pytać jak najwięcej bo sami lekarze często nie rozwijają swoich wypowiedzi jakoś szczególnie. Dla nich to chleb powszedni a dla nas czarna magia. Wiec tym sie nie denerwuj ze szybkie wizyty tylko siedź dopóki Ci lekarz nie odpowie na wszystkie pytania. Na pewno jesteś w dobrych rękach 🙂

Dziękuję 😘 oby to była Nasza szczęśliwa klinika 😉

A jeszcze pytanie co do programów- jesteście lub proponowali Wam program 2+1 albo program dla obniżonych rezerw ? 

Gość Angelin

Cudownie 🥰🥰🥰🥰

20 minut temu, Gość Lexy napisał:

Acard brałam przy pierwszym podejściu, a że okazało się nieudane to brałam do wyników bety. Teraz tylko Estrofem, Lutinus i Prolutex.

Gość Lexy
26 minut temu, Gość Milka napisał:

Ja biorę cały czas accard

Ja tez biorę, a do kiedy masz brac?? Mi lekarz mowil ze do 12tyg.

Gość Lexy
15 minut temu, Kasia83.1 napisał:

Acard brałam przy pierwszym podejściu, a że okazało się nieudane to brałam do wyników bety. Teraz tylko Estrofem, Lutinus i Prolutex.

Dzięki za info. Ja z estrofemu właśnie "schodzę" teraz biore po 1tab. Wcześniej bylo x2 . Luteine i duphaston tez narazie do 12tyg a potem to nie wiem🙄...

Gość Agulla84
47 minut temu, malagosia napisał:

Może jeszcze za wcześnie 🙂 na spokojnie zrób betę 🍀 będziesz miała pewność. Trzymam kciuki!!!! ✊🏼✊🏼✊🏼
to pierwsze Twoje podejście??

To była moja 4 pełna procedura. Miałam przerwe 5 lat .Mam juz wiele za sobą. Trzy ciążę pozamaciczne  jedno poronienie. 4 podejścia do in vitro. Książkę szło by napisać! Zawsze bieglam na bete szybciutko Ale teraz zmieniłam klinikę i chciałam do tego tak podejść jak oni chcą 

10 minut temu, Gość Lexy napisał:

Dzięki za info. Ja z estrofemu właśnie "schodzę" teraz biore po 1tab. Wcześniej bylo x2 . Luteine i duphaston tez narazie do 12tyg a potem to nie wiem🙄...

Ja swoje leki do 14tc brałam, potem mój lekarz dmuchajac na zimne zalecił duphaston, dopiero z niego zrezygnował

3 minuty temu, Gość Agulla84 napisał:

To była moja 4 pełna procedura. Miałam przerwe 5 lat .Mam juz wiele za sobą. Trzy ciążę pozamaciczne  jedno poronienie. 4 podejścia do in vitro. Książkę szło by napisać! Zawsze bieglam na bete szybciutko Ale teraz zmieniłam klinikę i chciałam do tego tak podejść jak oni chcą 

Silna kobieta z Ciebie!!! Ja miałam dwa bardzo wczesne poronienia na swojej drodze. Na spokojnie rob jutro betę i dawaj znać 😘🍀✊🏼🙏🏼

Gość Agulla84
25 minut temu, malagosia napisał:

Silna kobieta z Ciebie!!! Ja miałam dwa bardzo wczesne poronienia na swojej drodze. Na spokojnie rob jutro betę i dawaj znać 😘🍀✊🏼🙏🏼

Straciłam wiarę we wszytko!

32 minuty temu, Gość Agulla84 napisał:

Straciłam wiarę we wszytko!

Myśl pozytywnie 🍀🍀🍀

4 godziny temu, Gość Patrycja napisał:

Super Kochana bardzo się cieszę i gratuluję. Dzień pezed wigilią usłyszycie serduszko 🙂 , to będą niezapomniane swieta:-* . Co mowił lekarz napewno był dumny że sie tak super szybko udało 🙂 . Bo wizyte u naszego miałaś? Bierzesz dalej leki?

Gość Agulla84

Czy któraś z Was leczy się w klinice B...an Katowice?