Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna33

Wredna koleżanka w pracy

Polecane posty

Gość Anna33

Cześć, pracuje jak się okazało z fałszywą koleżanką ktora udawała moją przyjaciółkę tylko po to żeby zająć moje stanowisko. Podczas mojego urlopu macierzyńskiego w pracy zaszły istotne zmiany bo szefowie są źle do mnie nastawieni! Wiem że fałszywa koleżanja nagadała bzur co teraz zrobić? 

Gość pyky

Pod sąd polowy! 

4 minuty temu, Gość Anna33 napisał:

Wiem że fałszywa koleżanja nagadała bzur co teraz zrobić? 

Przede wszystkim uświadomić sobie, że w pracy nie ma 'koleżeństwa', są tylko znajomości zawodowe, współpraca i rywalizacja. Dlatego warto zachowywać dystans i nie ''odkrywać się'' zbytnio, ani nie schodzić na stopę prywatną. W zależności od tego, co wspomniana osoba o Tobie naopowiadała, możesz jej słowa odpowiednio zdementować. Albo bezpośrednio u przełożonych (tym bardziej, jeśli plotki ocierają się o poważne pomówienia i zniszczenie wizerunku), albo poprzez pośrednie ukazanie nieprawdziwości plotek (np. postawą, zachowaniem, profesjonalizmem itd). Ciężko doradzić konkretnie nie znając szczegółów. Powodzenia.

Gość Anna33

Dzięki. Ciężko dowiedzieć się co mogła powiedzieć, nie spytam się przełożonych bo z pewnością mi nie powiedzą. 

Urwala kontakt ze mną następnego dnia po tym jak odeszłam na urlop. Nie odbierała telefonów, nie odpisywała. Miałyśmy wspólna koleżankę. Próbowałam się do niej odezwać, odpisała ale była nieuprzejmą i zdystansowana. Nie wiem czy powinnam ja spytać? 

Jestem bezpośrednia przełożona wrednej koleżanki w naszym kilkuosobowym dziale. Niestety moja naiwność spowodowała zaufanie takiej osobie. Jej mottem życiowym jest przyjaźnij się z kimś na kim możesz skorzystać. Myślałam ze żartuje ;/