Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 552211

Praca Rossmann cz 12

Polecane posty

Gość Domol

Dzisiaj będą przelewy 

Gość Premia

To pytanie czy stwierdzenie 

Gość Kot

Fajnie by było to dajcie info jak PKO będzie mieć 

Gość Gość 5

Tyle czasu czekamy to i półtorej tygodnia wytrzymamy. 

Gość Gość

A ktoś się dowiadywal wogole w kadrach? 

Gość Ann

Kasa w piątek

Gość Eeewa

A ktoś się dowiadywal wogole w kadrach? 

Gość Eeewa

To potwierdzone info,? 

Gość Gość

Dajcie znać jak dostaniecie 🙂

Gość Eeewa

Na razie PKO nie ma więc pewnie dziś już nie będzie 

Gość Daria

Santander też nie 

Gość Mmmmm

Jak tak czasem poczytam co piszecie to aż nie wierzę że gora nic nie robi. Jak można tak traktować pracowników? Mam bardzo dużo koleżanek które pracują lub pracowały w Ross i pomimo tego że może macie dodatki wyższe czy niższe to nie zazdroszczę pracy w Ross. Nocki, dziwne zmiany, więcej popoludniowek, brak czasu na przerwy a wymagania Ogromne. A tak ładnie Wasz prezes o Was mówił w tv, albo udaje że nie wie o Waszych problemach albo udaje głupiego i kasa najwazniejsza

Gość Gość
3 godziny temu, Gość Mmmmm napisał:

Jak tak czasem poczytam co piszecie to aż nie wierzę że gora nic nie robi. Jak można tak traktować pracowników? Mam bardzo dużo koleżanek które pracują lub pracowały w Ross i pomimo tego że może macie dodatki wyższe czy niższe to nie zazdroszczę pracy w Ross. Nocki, dziwne zmiany, więcej popoludniowek, brak czasu na przerwy a wymagania Ogromne. A tak ładnie Wasz prezes o Was mówił w tv, albo udaje że nie wie o Waszych problemach albo udaje głupiego i kasa najwazniejsza

Wiecie, że w każdej sieci handlowej działają związki zawodowe (lepiej lub gorzej ale nigdy pracownicy nie pozostają sami z problemem, mogą poprosić o pomoc, sprawdzenie regulaminów pracy czy zasięgnąć porady prawnej). W Rossmann ich brak. 

Stworzyli instytucje HR, która jest strażnikiem by nie było na tym tle problemów dla właściciela. Tyle, że tak na prawdę w jakimkolwiek  sporze  działa wspólnie z kr na korzyść pracodawcy  a nie pracownika. Nie można wykluczyć, że niepokorni, zgłaszający uwagi na przełożonych są po pewnym czasie zwalniani.

Gość Pracownik sklepu

U nas na sklepie pracownik zwolniony po rozmowie z HR. Dobry pracownik. A kierownik obibok dalej pracuje. Żenada ten kr hr. Kto ma plecy jest nie do ruszenia. Nić w tej kwestii się nie zmieniło i nie zmieni. Przykre ale prawdziwe. 

Gość Gość
2 godziny temu, Gość Pracownik sklepu napisał:

U nas na sklepie pracownik zwolniony po rozmowie z HR. Dobry pracownik. A kierownik obibok dalej pracuje. Żenada ten kr hr. Kto ma plecy jest nie do ruszenia. Nić w tej kwestii się nie zmieniło i nie zmieni. Przykre ale prawdziwe. 

Ponieważ do rozmowy z HR trzeba mieć dowody że mówisz prawdę albo potwierdzenie wśród współpracowników. Inaczej wiesz jak będziesz postrzegana 😉

Gość Gość

Co do związków.Jeśli firma boi się związków ,nie pozwala ich założyć.Co to za firma,z góry wiadomo że coś jest nie tak.Gdzie Wy pracujecie😄😄😄Dziś to nawet strażecy,ratownicy medyczni mają związki.A waszych HR i ich działania należało by zgłosić do pip.Zapytajcie również o związki.Można zrobić to anonimowo.Źebrzecie o własną kasę,zapieprzacie jak murarze w ukropie no nic tylko pogratulować Kariery zawodowej 😂😂😂Czysty cyrk😄😄A przed Wami inwenteryzacje to dopiero humanitarny wyzysk.Już możecie organizować sobie śpiwory,Ketonal,i opiekę nad dziećmi.

Gość Gośśśśśćććć

Pracowałam w Ross 10 lat. Przeszłam przez stanowiska takie jak kasjer, asystent i doradca. Przez jakiś czas uważałam, że płaca w Ross jest naprawdę dobra, a praca sama w sobie bardzo mi się podobała, bo lubię ludzi i pracę z nimi 🙂 Jednak od jakiegoś czasu zaczęto nas oszukiwać. Zabrano nam premie za sklepy wysokoobrotowe dając w zamian parę gorszy na godzinę więcej, przy czym wyszłam miesięcznie około 50 zł mniej na tej podwyżce. Później zabawa z premią inwentaryzacyjną... Przecież każda z nas, która ma dziecko nigdy tej premii nie ujrzy, bo przy dziecku w takim wieku w jakim jest moje, czyli 8 lat to choroby są co chwilę. Więc dla mnie premii już nie było. Później ja jako doradca dostawałam upomnienia od kierownika za doradzanie, bo nie ma na to czasu i mam wykładać towar. Siadając na kasę dostawałam cel sprzedaży impulsów, z którego nic nie wynikało. Zero motywacji, bardzo dużo pracy, a kasa jak się okazało nie warta tego biegania po sklepie. Od czterech miesięcy pracuję w innej firmie. Też handel. Ale tutaj za w zależności od tego ile sprzedam mam liczoną prowizję. I kiedy opowiadałam kierownikowi jak to wyglądało w Ross w sprawie premii to był w szoku, że za nic nie miałyśmy dodatkowo płacone. Jestem zła na siebie, że dopiero po 10 latach odważyłam się na zmianę pracy i Wam dziewczyny również polecam zastanowić się nad tym, czy Ross jest faktycznie takim pracodawcą dla, którego chcecie niszczyć swoje zdrowie. Pozdrawiam.

Gość Gosc

Też o wiele za późno uciekam z tego bagna. Teraz czuję że żyje. 

Gość Lucy

Ma ktoś premię? 

Gość Premia

Wątpliwe by dziś były przelewy

Gość Katarine

PKO jest premia. Jestem zadowolona 

Gość Gość

Jest premia

Gość Gość 1
Dnia 25.07.2019 o 09:10, Gość Gość napisał:

Jakie kwoty? 

Gość Ile
28 minut temu, Gość Katarine napisał:

PKO jest premia. Jestem zadowolona 

Można wiedzieć ile w przybliżeniu dostanie asystent 

Gość Daria

Mam konto w santanderze i jeszcze nie mam 😕

Gość Nati

Może po południu będzie. Ale jakie kwoty macie? Większe niż rok temu? 

Gość Lucy

Podobno szału nie ma, jakieś 200 zł więcej niż w zeszłym roku, kasjer

Gość Gość

Dalej brak

Gość Gosc

Miały być większe premie że względu na zabranie nam w marcu??? 

Gość Gosc

Z tego co pamiętam to według aneksu do tej premii powinna byc premia mniej więcej podwojona jak ta co była w grudniu np. Oczywiście to wszystko zależy od przepracowanych godzin w ostatnim pół roczu.