Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
ines1

Włosy kręcone -kobitki z kreconymi włosami łączmy sie!!!

Polecane posty

Gość Aligator
Cześć. Strasznie podobają mi się tego typu włosy jak ma ten chłopak - Corbin Bleu - on ma takie naturalnie ?! Wogóle lubię takie "rozwichrzone", szalone fryzury, które przyciągają wzrok swoją objętością. Jest jakiś sposób, ażeby zrobić sobie takie afro-mini-loczki jak ma Corbin ? (mam włosy podatne na kręcenie, chociaż nie aż tak bardzo jak opisuję powyżej, no, ale sposób jest jakiś ?) Czekam na czyjąś rychłą odpowiedź :)

Gość Aligator
Cześć. Strasznie podobają mi się tego typu włosy jak ma ten chłopak - Corbin Bleu - on ma takie naturalnie ?! Wogóle lubię takie "rozwichrzone", szalone fryzury, które przyciągają wzrok swoją objętością. Jest jakiś sposób, ażeby zrobić sobie takie afro-mini-loczki jak ma Corbin ? (mam włosy podatne na kręcenie, chociaż nie aż tak bardzo jak opisuję powyżej, no, ale sposób jest jakiś ?) Czekam na czyjąś rychłą odpowiedź :)

Gość eewcia
Szczerze mówiąc nie sądzę żeby się dało zrobić takie włosy jak ma ten cały Corbin. Chyba, że trwała... Ale takie naturalne, rozwichrzone i pełne objętości mogą być też zwykłe (troche większe) loki, które wystarczy zrobić na wałki (wyjdzie naturalniej niz lokówką).

Gość eewcia
Szczerze mówiąc nie sądzę żeby się dało zrobić takie włosy jak ma ten cały Corbin. Chyba, że trwała... Ale takie naturalne, rozwichrzone i pełne objętości mogą być też zwykłe (troche większe) loki, które wystarczy zrobić na wałki (wyjdzie naturalniej niz lokówką).

On jest czarny, a jak wiadomo czarni maja wlosy kedzierzawe, jezeli masz wlosy podatne to i tak takie cos Ci nie wyjdzie. Trwala tez tego nie otrzymasz. Taka ich natura;p

On jest czarny, a jak wiadomo czarni maja wlosy kedzierzawe, jezeli masz wlosy podatne to i tak takie cos Ci nie wyjdzie. Trwala tez tego nie otrzymasz. Taka ich natura;p

Gość polskamiguella
Należy zadbać o gładkość, blask, czystość oraz zdolność odbijania światła. Gładkie włosy są jednym z najważniejszych czynników warunkujących powstawanie blasku. Jest to wygładzona łuska włosa bez żadnych chropowatych powierzchni i bez postrzępionych końcówek. Światło, które napotyka nierówności na włosach rozprasza się powodując załamanie się promieni, a co jest efektem utraty blasku. Włosy powinny być zawsze czyste, by mogły uzyskać najlepszą głębię blasku. Jakiekolwiek zanieczyszczenie na naszych włosach negatywnie oddziaływuje na intensywność blasku. Efekt ten uwarunkowany jest również od regularnego ułożenia fryzury. Aby zwiększyć równomierne odbijanie promieni słonecznych od naszych włosów poszczególne pasma powinny być równo ułożone. Światło nie tylko odbija się od naszych włosów ale przenika również do jego wnętrza by odbić się od jego pigmentu. ze strony http://www.handsomemen.pl/Tag_porady,G%C5%82adkie%20w%C5%82osy,0.html

Gość ewcioleq
hej kręciołki,jak fajnie tu poczytac troche o kobitkach ktore maja taki sam problem jak ja,wszystkie "moje" laski sa proste (ale ze włosy :P) wiec z zadna nie moge o tym pogadac,tu znalazłam sie jak w swoim swiecie,cokolwiek o czym piszecie dotyczy tez i mnie.miłoo... Tez mam totalny problem jak scias krecone włosy,nie mam pojecia jak oni szkola tych fryzjerów ale za cholere nie potrafia fajnie sciac kreciołków...:( za kazdym razem jak wyjde z salonu to.... masakra,nie chce wychodzic z domu,ale cóz poczac... Pozdrawiam wszystkie zakrecone loczki :*:*:*

Gość ewcioleq
hej kręciołki,jak fajnie tu poczytac troche o kobitkach ktore maja taki sam problem jak ja,wszystkie "moje" laski sa proste (ale ze włosy :P) wiec z zadna nie moge o tym pogadac,tu znalazłam sie jak w swoim swiecie,cokolwiek o czym piszecie dotyczy tez i mnie.miłoo... Tez mam totalny problem jak scias krecone włosy,nie mam pojecia jak oni szkola tych fryzjerów ale za cholere nie potrafia fajnie sciac kreciołków...:( za kazdym razem jak wyjde z salonu to.... masakra,nie chce wychodzic z domu,ale cóz poczac... Pozdrawiam wszystkie zakrecone loczki :*:*:*

Gość lolka007
Witam lokowane:) Mam problem,mam śliczne ciemne spiralki typu miedzy 3B-3C.-do ramion. Pielęgnacja moich włoskow to moj konik-uwielbiam kosmetyki do włosów,potrafie wydac naprawde fortune na wyprobowanie nowego kosmetyku.Napisze w innym poscie co testowałam i jak oceniam wyniki. Ale ostatnio pojawił sie problem-załwazymam ostatnio brak w skrecie i spraezystosci musze sie naprawde napracowac nad skretem i włosy znacznie szybciej opadaja i o zgrozo prostuja-podejrzewam o to tabsy anty.ktore biore od 2 miesiecy?czy to moze byc prawda?prosze o komentarze ,mialyscie podobne objawy...jestem przerażona:(

Gość lolka007
Witam lokowane:) Mam problem,mam śliczne ciemne spiralki typu miedzy 3B-3C.-do ramion. Pielęgnacja moich włoskow to moj konik-uwielbiam kosmetyki do włosów,potrafie wydac naprawde fortune na wyprobowanie nowego kosmetyku.Napisze w innym poscie co testowałam i jak oceniam wyniki. Ale ostatnio pojawił sie problem-załwazymam ostatnio brak w skrecie i spraezystosci musze sie naprawde napracowac nad skretem i włosy znacznie szybciej opadaja i o zgrozo prostuja-podejrzewam o to tabsy anty.ktore biore od 2 miesiecy?czy to moze byc prawda?prosze o komentarze ,mialyscie podobne objawy...jestem przerażona:(

Gość lolka007007
czy to mozliwe ze włosy po tablach anty.sie prostuja... moje 3c robia sie proste jestem przerazona:(

Gość Kalada
Niestety. Hormony mają ogromny wpływ na włosy. W ciąży miałam piękne loki, pół roku po urodzeniu dziecka wyglądałam, jak po źle zrobionej trwałej. Później włosy zaczęły się lepiej kręcić, ale nigdy nie wróciły do stanu przed urodzeniem mojego kochanego synka.

Gość lolka007
Loczkowane:) napisze na szybko co probowałam jak oceniam itp.cześć 1:) Moj faworyt GUMA DL WŁOSÓW KRECONYCH firma Hydrapact-nakladana po umyciu na wysuszonych recznikim włosach...skret regularny trzyma sie do 3dni bez puszenia-firma Holenderska albo Duńska-dostepna zadko na allegro ODZYWKA bezspłukiwania-obowiazek dla moich 3B trudnodostepna ja mam jeden sklep we Wrocławiu-w internecie nie znalazłam a wytrwale szukałam-firma INTRECOSMO-EKINOS -Włoska specjalna dla włosów kreconych i kedzierzawych od 3 lat nie potrafie sie z nia rozstac ,a raczej moje włosy jest boska -lekka i mulit odzywcza-podbudza skret MASECZKA-tu ostatnio koróluje KERASTASE,ale KADUS niczego sobie. Dziewczeta przywiozłam z Anglii suszarke specjalnie dla nas Dyfuzor z gumowymi bolcami-nie ciagnie włosów!!! ze specjalan odzywka w kostce która uwalnia swoje wlasciwosci pod wplywem ciepła-nie niszczy włosów-specjalnie dla kreconych-sliczna cudowna maszyna-koszt ok 60 badz 70 funtów-warto:) Jakby któraś miała okazje odwiedzić deszczowa Anglie w sieciówkach tybu Boots-sa kosmetyki TONY&GUY seria rówowa,tam kosztuje po kilka funtów u nas w Sophorze ok 100-120zl. balsam,pasta,odzywka,szampon,spray-chyba juz ktos o nim wspominał. Na razie tyle...reszta w kolejnym odcinku:)

Gość lolka007
Loczkowane:) napisze na szybko co probowałam jak oceniam itp.cześć 1:) Moj faworyt GUMA DL WŁOSÓW KRECONYCH firma Hydrapact-nakladana po umyciu na wysuszonych recznikim włosach...skret regularny trzyma sie do 3dni bez puszenia-firma Holenderska albo Duńska-dostepna zadko na allegro ODZYWKA bezspłukiwania-obowiazek dla moich 3B trudnodostepna ja mam jeden sklep we Wrocławiu-w internecie nie znalazłam a wytrwale szukałam-firma INTRECOSMO-EKINOS -Włoska specjalna dla włosów kreconych i kedzierzawych od 3 lat nie potrafie sie z nia rozstac ,a raczej moje włosy jest boska -lekka i mulit odzywcza-podbudza skret MASECZKA-tu ostatnio koróluje KERASTASE,ale KADUS niczego sobie. Dziewczeta przywiozłam z Anglii suszarke specjalnie dla nas Dyfuzor z gumowymi bolcami-nie ciagnie włosów!!! ze specjalan odzywka w kostce która uwalnia swoje wlasciwosci pod wplywem ciepła-nie niszczy włosów-specjalnie dla kreconych-sliczna cudowna maszyna-koszt ok 60 badz 70 funtów-warto:) Jakby któraś miała okazje odwiedzić deszczowa Anglie w sieciówkach tybu Boots-sa kosmetyki TONY&GUY seria rówowa,tam kosztuje po kilka funtów u nas w Sophorze ok 100-120zl. balsam,pasta,odzywka,szampon,spray-chyba juz ktos o nim wspominał. Na razie tyle...reszta w kolejnym odcinku:)

Gość lolka007

Gość zakręcona kasiula
ja mam 20 lat i kręcone włosy i przyznam szczerze że prostuje tylko na specjalne okazje bo nawet jestem dumna że mam taki włosy choc śa trudne w pielęgnacij ciągle przesuszone ale daje rade pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakręconych

Gość kadzia22
Mam problem !! Moje włosy są kręcone między 3b a 3c. Mam z nimi problem, bo z góry sa wysuszone i momentami wygladaja jak sianko ;( Mam tego dość czego używać, aby dobrze je nawilżyć ...? ** Nie wiem jak wy, ale ja nosze włosy spiete w kucyk .. bo nie mam czasu sie z nimi cackać ... Denerwuje mnie to, bo chciałabym móc nosic rozpuszczone, ale gdy wyschna to mam busz na głowie xDD Niektórzy mówią mi, że wygladam jak ten no Corbin Bleu'a ;] Macie jakies sposoby, żeby włosy nie były takie rozwichrzone .. xD aha i mam jeszcze jedno pytanie jak spac z takimi włosami ... Nie piszcie, ze na brzuchu, albo nie wiem jak jeszcze, ale próbwałam juz wszystkiego i zawsze jak się położe spać z rozpuszczonymi włosami to rano wygladam jak .... Prosze pomózcie !! ;D

Gość kadzia22
Mam problem !! Moje włosy są kręcone między 3b a 3c. Mam z nimi problem, bo z góry sa wysuszone i momentami wygladaja jak sianko ;( Mam tego dość czego używać, aby dobrze je nawilżyć ...? ** Nie wiem jak wy, ale ja nosze włosy spiete w kucyk .. bo nie mam czasu sie z nimi cackać ... Denerwuje mnie to, bo chciałabym móc nosic rozpuszczone, ale gdy wyschna to mam busz na głowie xDD Niektórzy mówią mi, że wygladam jak ten no Corbin Bleu'a ;] Macie jakies sposoby, żeby włosy nie były takie rozwichrzone .. xD aha i mam jeszcze jedno pytanie jak spac z takimi włosami ... Nie piszcie, ze na brzuchu, albo nie wiem jak jeszcze, ale próbwałam juz wszystkiego i zawsze jak się położe spać z rozpuszczonymi włosami to rano wygladam jak .... Prosze pomózcie !! ;D

Gość kadzia22

Gość kadzia22

Gość renia15
hejka:D nawet nie wiecie jak się ciesze,ze trafiłam na to forum :D Mój problem jeszcze do niedawna był taki sam jak Wasz-nienawidziłam swoich loków.Bywały momenty,ze chciałam stanąć przed lustrem i wszystkie je sobie wytargać.I nic nie pomagały zapewnienia przyjaciół i rodziny,ze są przeboskie!!!Moje największe marzenie to widzieć siebie we wspaniałych,lśniący prostych jak druty włosach ;( Z czasem jednak zrozumiałam,ze w tym okropnym świecie za nic nie można pokazać,że coś ci się w sobie nie podoba,bo ludzie to wykorzystają i wpędzą Cię w kompleksy. Od tego czasu z mojego dotychczasowego utrapienia zrobiłam ogromny atut!!Zaraz po umyciu włosów nakładam piankę,by podkręcić skręt a potem w ciągu dnia z dwa razy nałożę kilka kropel żelu,by były bardziej błyszczące...efekt powala :) Pamiętajcie dziewczyny kręcone włosy są najpiękniejsze na świecie-bo oryginalne i zjawiskowe!! Trzymajcie się cieplutko :*

Gość eewcia
do kadzia22: co do twoich napuszonych włosów to musisz je po prostu nawilżyć. Jest mnóstwo kosmetyków do tego więc spoko:) Ja polecam maskę nawilżającą Dove (granatową). Jest bardzo fajna. (kupiłam w Superpharm za 18zł). W lokach najlepiej spać z jakimś wałkiem pod głową a włosy wyjąć spod głowy i rozłożyć za sobą(ja tak robię). Możesz też spiąć je luźno gumką na czubku głowy. Mam nadzieję, że pomogłam:)

Gość eewcia
do kadzia22: co do twoich napuszonych włosów to musisz je po prostu nawilżyć. Jest mnóstwo kosmetyków do tego więc spoko:) Ja polecam maskę nawilżającą Dove (granatową). Jest bardzo fajna. (kupiłam w Superpharm za 18zł). W lokach najlepiej spać z jakimś wałkiem pod głową a włosy wyjąć spod głowy i rozłożyć za sobą(ja tak robię). Możesz też spiąć je luźno gumką na czubku głowy. Mam nadzieję, że pomogłam:)

Gość paula333
Cześć dziewczyny... Ja też mam włosy kręcone. Takie spirale... Końcówki są najbardziej kręcone...Chciałabym sobie zrobić grzywke na bok,ale nie wiem czy to dobry pomysł...Jak myslicie? Dodam jeszcze że mam wysokie czoło... I jeszcze jedno pytanie: jaka odżywka do włosów kręconych jest najlepsza? Bo na drugi dzień po umyciu włosy strasznie mi się elektryzują i stoja na wszystkie strony.. ;/

Gość Skręt
hej kręciołki!! Wwłosy kręcone mam od dzieciństwa wiec przyzwyczailam sie do nich, co nie znaczy że je lubię. Są strasznie suche i nie bardzo mi chcą rosnąć ;/ możecie coś poradzić? Chę się wybrac do fryzjera ale boje się co z tego wyjdzie;/ znacie dobrego fryzjera w Lublinie?

Gość Afromanka
Hej :) Piszę do Was jak do wyroczni ;P Otóż mam kręcone włosy średnio od 3 lat (mam 19 ;]), są piękne...ale nie całkiem ;/ Otóż miałam bardzo długie kudły (za łopatki w skręcie), ale ze względu na trudności, kołtuny, chęci zmiany itp. ścięłam je dosyć krótko (w skręcie ledwo sięgają ramion). Zrobiłam błąd, bo najpierw podłożyłam się pod nożyczki koleżance...narobiła mi schodów i...krzywdy :( Potem jak poszłam do jednej Pani fryzjerki-wyprowadziła mi te włosy...teraz są w miarę lepsze, ale to i tak jeszcze nie to :( Polećcie coś do stylizacji itp. Ja mam tego naprawdę dużo-mogłabym Wam podać całą listę, hihihi ;] ale ta Pani fryzjerka (swoja drogą świetna jeśli chodzi o loki ;]) zabroniła mi suszarki...no i staram się stosować ;] Ale i tak liczę na jakieś Wasze rady odnośnie stylizacji ;] Żeby było bez suszarki, włoski miały ładny skręt, ale nie były też obciążone i suche od nadmiernej ilości kosmetyków... Możecie coś polecić? ;) Tak na marginesie-chciało się to komuś czytać? ;PP

Gość nikola5256
hej.. tez mam krecone wloski moim zdaniem super do ich poskromienia jest SCHWARZKOPF OSIS+ TWIN CURL KREM DO LOKÓW albo MATRIX CURL LIFE CONTOURING MILK MLECZKO PODKREŚL w polaczeniu z MATRIX CURL LIFE ŻEL W SPRAYU SPIRALING SPRAY GEL, ja robie tak myje wlosy szamponem LOREAL SZAMPON SHINE CURL LOKI WLOSY KRECONE 9jest naprawde fajny ) pozniej nakladam odzywke/maske LOREAL SZAMPON SHINE CURL LOKI WLOSY KRECONE (pozostawiam na 5 min i potem bardzo dokladnie splukuje ,to bardzo wazne ,bo inaczej wlos nieodycha zawsze po kazdej masce tak nalezy) osuszam recznikiem i nakladam/wgniatam wnie osis + albo matrix i spryskuje MATRIX CURL LIFE ŻEL (o ktorych wspominalam na wstepie) na koniec podsuszam suszarka z dyfuzorem z glowa opuszczana w dol. i jesli sa naddto popuszona wcieram wnie /lup w poszczegolne loczki jescze raz to mleczko z matrixa. oczywiscie zanim trafilam nate kosmetyki probowalam wielu i moim zdaniem te sa naj lepsze. p pozdrawiam wszystkie 'zakrecone' kobietki ;)) ps. a czy ktoras z was miala szampon z GOLDWELL CURLY TWIST( ogolnie kosmetykow do stylizacji tej firmy niepolecam ,ale moze szampon moze by byl ok ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować