Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Wyprawka dla chłopca majowego-co kupić?

Polecane posty

Gość Gość

Witajcie,

Mam dzieci jesienno-zimowe i do tego duże, więc praktycznie już nic dla dziecka z ubrań nie mam. Co kupić z wyprawki dla chłopczyka, który ma przyjść na świat na przełomie kwietnia/mają.

Jaki kombinezon, pajacyk, body. Po ile w rozmiarze?

Gość gosc

moj syn jest z maja.Mial pluszowy kombinezon rozmiar 62 na poczatek.URodził sie 51 cm,wiec byl w nim dosłownie kilka razy,bo były wtedy upaly i trafił na kilka deszczowych dni.  Wszystko zalezy od pogody,ale kupilabym na poczatek z 5 bodziakow z krotkim rekawem, 5 z dlugim, 3 pary spodni dresowych, 3 bluzy, kilka rampersow, kilka spiochow z dlugim rekawem, wiosenne czapeczki, skarpety i tyle. W miare jak bedzie rosł dokupisz co potrzebne.Na poczatek kupilabym ten rozmiar 62. Na poczatku podwiniesz rekawki,a po miesiacu lub dwoch beda juz przyciasne :D

Gość Gosc

Na pierwsze tygodnie to dla większości dzieci rozmiar 56. W 62 będą pływać i bedzie niewygodnie. Kup body z dlugim, krótkim i bez rękawów. Rampersy, śpiochy i polspiochy. Oprocz kocyka duze pieluszki np bambusowe do przykrycia na drzemki. 

Nie kupuj spodenek, te sie przydaja dopiero później.body na 56 kopertowe, od 62 można juz zakladane przez glowe

Gość gosc
5 minut temu, Gość Gosc napisał:

Na pierwsze tygodnie to dla większości dzieci rozmiar 56. W 62 będą pływać i bedzie niewygodnie. Kup body z dlugim, krótkim i bez rękawów. Rampersy, śpiochy i polspiochy. Oprocz kocyka duze pieluszki np bambusowe do przykrycia na drzemki. 

Nie kupuj spodenek, te sie przydaja dopiero później.body na 56 kopertowe, od 62 można juz zakladane przez glowe

a dlaczego nie mozna wczesniej?:D rozmiar 56 bedzie ok jesli dziecko urodzi sie male. Moj syn urodzil sie majac 54 cm, ja głupia kupilam 56 i wszystko było w sam raz

Gość Gosc
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

a dlaczego nie mozna wczesniej?:D rozmiar 56 bedzie ok jesli dziecko urodzi sie male. Moj syn urodzil sie majac 54 cm, ja głupia kupilam 56 i wszystko było w sam raz

Czego nie mozna wcześniej?

Gość Gosc
3 minuty temu, Gość gosc napisał:

To chyba doborze, że ciuchy były w sam raz. Po co ubierać w za duże?

Gość Onkosfera

Na pewno nie trzeba żadnych skarpet ani grubych polarowych kocykow. Kocyki muslinowe i bambus. Body 56 i 62 tylko krótki rękaw plus dwie cienkie bluzki z dlugim rekawem np wiązane kopertowo. Dopiero 68 przyda się z długim rękawem. Ja spodenki kupowalam na lato, również z dlugimi nogawkami, ale malec był zawsze boso 

Gość gosc
12 minut temu, Gość Gosc napisał:

Czego nie mozna wcześniej?

tych body  przez glowke

Gość Gosc
7 minut temu, Gość gosc napisał:

tych body  przez glowke

Można ale maleńkie dziecko jest tak delikatne, ze wygodniej koprtowe

Gość Gość

W maju kombinezon? Ja miałam termin na maj, ostatecznie urodziłam na początku kwietnia i miałam jedynie grubszy sweterek w razie czego, żadnych kurtek ani kombinezonów. Co potrzebne? Początkowo bodziaki i pajace, latem już tylko bodziaki z krótkim rękawem albo rampersy, jakas czapeczka na słońce. Niewiele.

Gość Gość

Dziękuję bardzo:).

Co do body, to tak, wiem, że kopertówka na początek najwygodniejszy. Dzięki serdeczne za pomysły i podpowiedzi. Dla dzieci zimowych tego wszystkiego trzeba sporo więcej. Poza tym też wtedy pajace welurowe, a tu wiadomo, sama bawełenka.

Dzięki, pozdrawiam!

Gość Gosc

Krem z dużym filtrem.

Gość Gość
6 godzin temu, Gość Gosc napisał:

Krem z dużym filtrem.

A niby po co?

Gość Gosc
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

A niby po co?

Serio pytasz?

Gość gtregrdg

mój majowy miał kombinezon na wyjście ze szpitala taki dresowy z hm kupywalam za niewielkie pieniądze, rzaden ociplany, zwykły jednoczesciowy dresowy kombinezon z kapturem, do tego bodziak na dlugi rękaw i spodenki i cieplejsze skarpety,na to kocyk , choć po drodze do domu autem kocyk zdjełąm bo to był cieply majowy dzień,  oczywiście maly mial i czaeczke i niedrapki bo to wymóg, poza tym w domu już nie zakladalam , no chyba ,ze rzeczywiście łapki były zimne to zalozylam niedrapki. pajace miałam wiekszosc na długi rękaw . kombinezon rozmiar 62, bodziaki 56, głownie długi rękaw do tego spodenki, pierwszy rozmiar 68 dopiero krótki rękawek kupywałam, oczywiściedługi tez miałam bo pogoda rózna..  poki co bodziaki, rozki miękkie co najmniej 2, kocyki, skarpety, niedraoki, czapeczki, bluza na cieplejsze dni zamiast kombinezonu, cieplejsze spodnie dresowe zamiast kombinezonu . ja rodziłam male dzieci, ze do miesiąca pływały w rozmiarze 56. wiec kupuj głownie 56 kilka sztuk i więcej na 62 najwyżej podwiniesz rękawy, nie ,a co kupywac krótki rękawek bo niestety skoro masz już dzieci to wiesz ze takie male w domu szybko ma zimne raczki, a jak trafi się pogoda w maju 30 stopni to i tak nie rozgrzeje ci domu tak jak codzienne temperatury 30 stopni w lipcu. w lipcu sierpniu to nym miała dopiero dylemat jakie te ubranka kupic ale maj to wiosna wiec spokojnie dlugi rękawek jeszcze. poza tym każdy ubiera dzieci inaczej , ja corke ubierałam do 3 miesiąca w bodziaki a potem tylko koszulki i spodnie, znajome ubierają po dziś dzień 2 latki w jakies pajace rampersy itp. cuda.. zdaj się na siebie

Gość Gość

Dzięki serdeczne!

Ja akurat lubię body, bo super trzymają pieluchy ;). No i właśnie córkę jak urodziłam jesienią,  to na drugi rok, przełom kwietnia i maja 2012 był upalny, temperatury po 30 stopni, to akurat miała body z krotkim rękawem, bez rękawów i ...enkobody, ale to już inny rozmiar, który też posłużył na lato. Ten najmniejszy bobas w lot wyrasta. Moje też urodziły się małe, a później rosły jak na drożdżach:)

Gość Gość

Rozmiar to chyba sama dopasujesz, jak rodziłaś drobne dzieci poniżej 3kg to teraz też prawdopodobnie może być takie małe a jak w rodzinie rodzą się większe ok 4kg to wtedy  postawisz na rozmiar 68.Ja też miałam taki kombinezon, śpiworek.Może długo nie posłużył ale mimo wszystko przydał się.