Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boże drogi, jak mi się nie chce iść jutro do roboty

Polecane posty

Gość marawstala

Tzn znam osobe która ma trochę większe gospodarstwo, ma krowy i trochę pola ale willi z basenem raczej sie nie dorobił : ) a pracować musi od świtu do zmierzchu...

Gość marawstala
2 minuty temu, Leżaczek napisał:

3 minuty temu, marawstala napisał: Jaki socjal? : ) Na wsi chcesz mieć ciepło to tez ze dwa tys trzeba wydać na opal, żywność tez kosztuje... Jest drozej niż w mieście no i do pracy zwykle trzeba jakoś dojechać co wiąże sie z dodatkowym kosztem... X ta a w mieście wlanczasz grzejnik a on zimny bo na dworze było 2 stopnie i nie puscili a płacisz w czynszu 4300 😵

To ile placisz miesięcznie za ogrzewanie? U nas żeby bylo ciepło trzeba sobie najpierw napalic : )

Gość gosc
Przed chwilą, Leżaczek napisał:

I zielona jak zużyte za dużo to trzeba dopłacić. W jednym roku grzalismy z mamą tylko mój pokój i nie codziennie i dopłata 50. Mojej mamy koleżanka doplaca tysiąc złotych 😵 także nawet 5300 

Chłopie masz już 30 lat. Mógłbyś sie już w końcu wyprowadzić od matki😂

Gość gosc
1 minutę temu, Leżaczek napisał:

I zielona jak zużyte za dużo to trzeba dopłacić. W jednym roku grzalismy z mamą tylko mój pokój i nie codziennie i dopłata 50. Mojej mamy koleżanka doplaca tysiąc złotych 😵 także nawet 5300 

Ja mam jeszcze ogrzewanie w czynszu. Ale mają w przyszłości zakładać podzielniki hehe

Gość marawstala

Czyli ponad 400 (nie chce mi sie liczyć) wydajecie co miesiąc?

Gość marawstala

Jesli chodzi o opal to w sumie wychodzi podobnie... Nigdy tego nie przeliczalam bo co jakis czas do kupuje sie nowy za jakis tysiac... A przed kupuje sie drewno 

Gość gosc
1 minutę temu, marawstala napisał:

Jesli chodzi o opal to w sumie wychodzi podobnie... Nigdy tego nie przeliczalam bo co jakis czas do kupuje sie nowy za jakis tysiac... A przed kupuje sie drewno 

Jesteś dziewica?

Gość marawstala

Wiem, ze mieszkanie w mieście tez kosztuje i ten czynsz jest minusem bo razie gdyby nie był płacony mogą je odebrać... Ale mieszkanie na wsi tez pochłania nie małe koszty 

Gość marawstala
2 minuty temu, Leżaczek napisał:

Grzejnik też trochę trwa zanim nagrzeje pomieszczenie, bo to są te stare takie brzydkie 😕

: ) dobra trzynasty... myślę, ze grzejniki mogą byc całkiem do siebie podobne : ) 

Gość gosc
Przed chwilą, marawstala napisał:

Wiem, ze mieszkanie w mieście tez kosztuje i ten czynsz jest minusem bo razie gdyby nie był płacony mogą je odebrać... Ale mieszkanie na wsi tez pochłania nie małe koszty 

Wy tam na wsi pewnie palicie śmieciami rożnymi czy plastikiem to dlatego wychodzi tanio

Gość marawstala
Przed chwilą, Gość gosc napisał:

Wy tam na wsi pewnie palicie śmieciami rożnymi czy plastikiem to dlatego wychodzi tanio

Nie wiem czym pala wszyscy, ale raczej segreguje sie śmieci : ) pprzeciez nie od dziś wiadomo, ze na wsi mamy czystsze powietrze...

Gość marawstala

2 minuty temu, marawstala napisał: Wiem, ze mieszkanie w mieście tez kosztuje i ten czynsz jest minusem bo razie gdyby nie był płacony mogą je odebrać... Ale mieszkanie na wsi tez pochłania nie małe koszty  X ale założysz sweter i przeżyjesz a tutaj Ci zabiorą po paru latach i pod most lub socjalne bez kibla slamsy 

Jak ktoś narobi długów to i dom mogą mu odebrać a wtedy moze sobie pójść w ścinke pod lasem : ) wybudowac szałas 

Gość marawstala

Uciekam spać, dobranoc : )

Gość gosc

I całe życie w stresie czy masz na czynsz taka własność psia mac 😑

Idz do pracy co nie będziesz sie tak stresował. Ludzie mają kredyty hipoteczne po ponad 2tyś na miesiąc to sie chyba bardziej stresują

Gość gosc
1 minutę temu, marawstala napisał:

Uciekam spać, dobranoc : )

Niech ci sie przyśni moj ...

Gość gosc

3 minuty temu, Gość gosc napisał: Idz do pracy co nie będziesz sie tak stresował. Ludzie mają kredyty hipoteczne po ponad 2tyś na miesiąc to sie chyba bardziej stresują X to nie da nic bo stres zostanie gdyż nie zawsze może być zdrowie i dobra decyzja zus a renty są śmiesznie niskie, pracę można stracić, stresu nigdy się człowiek nie pozbędzie chyba że odłoży do 100 lat życia 😕

Co ty w wieku 30 lat o rencie myślisz jak kaleka jakaś😃

Gość gosc

W mieście też można mieć domek prywatny a nie mieszkać jak szczur na kupie w blokowisku

Gość gosc

Na sam czynsz trzeba by odłożyć ze 300tysięcy, za nic się to nie kalkuluje 😕

Nie musisz znowu robić zapasów na 20 lat, nie jesteśmy na wojnie. Zwolnią cie z jednej pracy to szukasz innej

Gość gosc

Przed chwilą, Gość gosc napisał: W mieście też można mieć domek prywatny a nie mieszkać jak szczur na kupie w blokowisku X i sama ziemia ćwierć miliona 😂

To zależy jakie miasto. Z Warszawy jesteś?

Gość gosc

Lezaczek, o której chodzisz spać i wstajesz?