Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga b

Jestem utrzymanką o dobrze mi z tym

Polecane posty

Gość Gość
3 minuty temu, Rescator555 napisał:

Mam świetny pomysł jak się bronić przed jazgotem głupich bab: olewać je cienkim sikiem ciepłego moczu 😀.

Ładnie sobie "baby" poradziły z jazgotem głupiego chłopa. W końcu się zamkniesz.

Gość Gość
7 minut temu, Rescator555 napisał:

To napisze któraś wreszcie coś konkretnego, jaki pożytek ma facet z uczonej żony? Bo to co pisaliście dotychczas to bełkot nie na temat.

Szkoda czasu. I tak nie potrafisz czytać postów, tylko "rzucasz na nie okiem" :-D :-D :-D

Gość

No i proszę, jak Rescator poradził sobie z jazgotem głupiej baby. Zaraz się zamknęła 😀😀. Tak je trzeba traktować.

Gość Gość
2 minuty temu, Rescator555 napisał:

No i proszę, jak Rescator poradził sobie z jazgotem głupiej baby. Zaraz się zamknęła 😀😀. Tak je trzeba traktować.

A Resiu, głupi chłop jazgocze dalej, i jako "bałwan", tępota" i "matoł" nie daje sobie rady z żartami, aluzjami i czytaniem w ogóle. Ale co sobie pojazgocze to jego :-D :-D :-D

Tylko sobie gaci nie zaszczyj bo żona z praniem nie nadąży.

Gość gość
1 godzinę temu, Rescator555 napisał:

No, ktoś pisal, że mąż może mieć taki sam pożytek z dobrze wykształconej i zarabiającej żony, jak żona z takiego męża.  A niepracującą żona może być jak najbardziej zdolna do pracy. Wiec ta analogia i powiedzenie, że "taki sam pożytek", jest wzięta mocno z d....

Skoro nie może podjąć pracy, to chyba jednak jest niezdolna.

Gość
8 minut temu, Gość gość napisał:

No jeśli nie może, to pewnie jest niezdolna. Ale jest dosyć poważna możliwość, że może ale nie potrzebuje. 

Gość
9 minut temu, Gość gość napisał:

No jeśli nie może, to pewnie jest niezdolna. Ale jest dosyć poważna możliwość, że może ale nie potrzebuje. 

Gość gość

Racja, ZUS lubi oszczędzać i często uzdrawia ludzi.

Gość
14 minut temu, Gość gość napisał:

Racja, ZUS lubi oszczędzać i często uzdrawia ludzi.

Myślisz, że kobiety w sytuacji takiej jak autorka tematu, zostały "uzdrowione" przez ZUS? A tym bardziej, że ta instytucja potrafi sprawić, że ktoś nie potrzebuje pracować? To może zdradź sposób jak ja skłonić, by tak potraktowała mnie 😀.

Gość Gość
8 minut temu, Rescator555 napisał:

Myślisz, że kobiety w sytuacji takiej jak autorka tematu, zostały "uzdrowione" przez ZUS? A tym bardziej, że ta instytucja potrafi sprawić, że ktoś nie potrzebuje pracować? To może zdradź sposób jak ja skłonić, by tak potraktowała mnie 😀.

Gdybyś miał ciut bardziej rozgarniętą żonę tomoże być nie potrzebował pracować? A tak to nie masz wyjścia.

Gość
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Gdybyś miał ciut bardziej rozgarniętą żonę tomoże być nie potrzebował pracować? A tak to nie masz wyjścia.

A ty jesteś na tyle rozgarnięta, że twój mąż nie potrzebuje pracować?

Gość Gość

Ja nie mam męża.

Gość gość
12 minut temu, Rescator555 napisał:

Zakładam, że nie pracują dzieci, albo osoby niezdolne do pracy. Sprawić, że  ktoś nie potrzebuje pracować może MOPS i inne tego typu instytucje. Ewentualnie można nie musieć pracować tyle, ile się pracuje, mając a) żonę, której pensja może nawet wyrównać podatek, zawsze to kilka stów w kieszeni, albo b) żyć samemu i przy tych samych potrzebach, pracować mniej, bo odpada co najmniej jedna osoba do wyżywienia. 

Gość gość
5 minut temu, Rescator555 napisał:

Skoro czuje taką potrzebę, to po co mu bronić? Gorzej, jakby czuł przymus. 

Gość gość
23 minuty temu, Rescator555 napisał:

Żarty żartami, ale samo jeżdżenie na komisje jest upokarzające, więc nie zdziwiłoby mnie, gdyby ktoś postanowił wciskać kit otoczeniu, że nie pracuje, bo go stać, w końcu na papierze jest zdrowy. Nie mówię, że któraś z pań miała taką motywację, po prostu nie zdziwiłoby mnie to. 

Gość
5 minut temu, Gość gość napisał:

Skoro czuje taką potrzebę, to po co mu bronić? Gorzej, jakby czuł przymus. 

A czy stać go na to, by mógł przestać czuć taką potrzebę?

Gość
15 minut temu, Gość gość napisał:

Zakładam, że nie pracują dzieci, albo osoby niezdolne do pracy. Sprawić, że  ktoś nie potrzebuje pracować może MOPS i inne tego typu instytucje. Ewentualnie można nie musieć pracować tyle, ile się pracuje, mając a) żonę, której pensja może nawet wyrównać podatek, zawsze to kilka stów w kieszeni, albo b) żyć samemu i przy tych samych potrzebach, pracować mniej, bo odpada co najmniej jedna osoba do wyżywienia. 

Żona mająca dobrze zarabiającego męża może nie pracować w ogóle. Więc twierdzenie, że mąż ma taki sam pożytek z wykształconej i dzięki temu dobrze zarabiającej żony, jak żona z męża o tych samych cechach, jest wzięte z d...

Gość gość
4 minuty temu, Rescator555 napisał:

Nawet, jak kogoś stać i czuje potrzebę, to to wtedy żaden argument. Jak ktoś czuje potrzebę rozmnożenia się i mu mówisz, że to głupie, to tak samo Cię oleje, na tym polega potrzeba. Bez danej rzeczy nie czujesz się dobrze i tyle. Gorzej, jak nie masz co jeść, albo w przypadku dziecka, za rok wytną Ci macicę, to wtedy po prostu musisz. 

Gość Gość
5 minut temu, Rescator555 napisał:

Rozmawiacie o moim mężu, który nie istnieje :-D

Gość
8 minut temu, Gość gość napisał:

Żarty żartami, ale samo jeżdżenie na komisje jest upokarzające, więc nie zdziwiłoby mnie, gdyby ktoś postanowił wciskać kit otoczeniu, że nie pracuje, bo go stać, w końcu na papierze jest zdrowy. Nie mówię, że któraś z pań miała taką motywację, po prostu nie zdziwiłoby mnie to. 

Coś ty się czepia tego ZUS, niepełnosprawnych i teraz jeszcze komisji? Jaki to ma związek z tematem?

Gość gość

Żona mająca dobrze zarabiającego męża może nie pracować w ogóle. Więc twierdzenie, że mąż ma taki sam pożytek z wykształconej i dzięki temu dobrze zarabiającej żony, jak żona z męża o tych samych cechach, jest wzięte z d...

Aha, czyli jak można z czyjąś pomocą pracować mniej, niż się pracuje, to to żaden pożytek, racja. Walić własne zdrowie! 

Gość
1 minutę temu, Gość gość napisał:

Nawet, jak kogoś stać i czuje potrzebę, to to wtedy żaden argument. Jak ktoś czuje potrzebę rozmnożenia się i mu mówisz, że to głupie, to tak samo Cię oleje, na tym polega potrzeba. Bez danej rzeczy nie czujesz się dobrze i tyle. Gorzej, jak nie masz co jeść, albo w przypadku dziecka, za rok wytną Ci macicę, to wtedy po prostu musisz. 

Żaden argumentów na co? Potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie: czy go stać na to, by przestać pracować? Tak czy nie?

Gość gość
4 minuty temu, Rescator555 napisał:

Coś ty się czepia tego ZUS, niepełnosprawnych i teraz jeszcze komisji? Jaki to ma związek z tematem?

Po prostu stwierdzam, że nawet, jak sobie robicie jaja, to jakby się zastanowić, to w tych żartach ziarno prawdy może być. 

Gość
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Aha, czyli jak można z czyjąś pomocą pracować mniej, niż się pracuje, to to żaden pożytek, racja. Walić własne zdrowie! 

Gość
6 minut temu, Gość gość napisał:

Z pewnością moc nie pracować w ogóle, to większy pożytek niż moc pracować mniej. 

Gość gość

Żaden argumentów na co? Potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie: czy go stać na to, by przestać pracować? Tak czy nie?

Jak kogoś nie stać, to widocznie musi pracować, nie? Są jednak osoby, które i stać i dalej czują potrzebę, np. jakiś transplantolog. 

Gość
11 minut temu, Gość Gość napisał:

Rozmawiacie o moim mężu, który nie istnieje 😄

A gdybyś miała tego męża, to czy jesteś na tyle rozgarnięta, by nie musiał pracować? Tak jak piszesz nie musiał bym ją, gdybym miał bardziej bystrą żonę?

Gość gość
7 minut temu, Rescator555 napisał:

Z pewnością moc nie pracować w ogóle, to większy pożytek niż moc pracować mniej. 

Jasne, ale człowiek to nadal wygodne i leniwe stworzenie, więc jak można olać chociaż parę godzin roboty, to grzech nie skorzystać.