Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

strasznystraszak

TYLKO NIE MÓW NIKOMU

Polecane posty

Gość gościowa
14 godzin temu, StaryLewak napisał:

Obejrzałem. Nic nowego ale dobre dla normictwa aby im uświadomić co kościół od wielu lat w tym kraju wyprawia.

Zadziwiające twoje podejście do sprawy pedofilii w kk. Księża pedofile, ktorzy "za karę" idą do innej parafii i nadal krzywdzą dzieci to wg ciebie nic nowego? A co będzie jak akurat taki ksiądz pedofil zainteresuje się twoim dzieckiem?!!

Pedofilia to przestępstwo i ukrywanie pedofilów przez polskich biskupów nie może pozostać bezkarne, tacy biskupi powinni być wydaleni ze stanu kapłańskiego i odpowiadać również karnie oraz finansowo!!!!!!

Gość gość

KK nie jest wstrząśnięty pedofilia w kościele, ale tym, że ktoś śmie się wtrącać w jego sprawy

ps

Ciekawe czy TVP poka że ten film dokumentalny "Tylko nie mow nikomu" ? Byłoby to miarą niezależności TVP ?!!!

Gość gość  Gość

to nie "lewactwo" atakuje kk, ale hierarchowie polskiego kk zabijają kościół  w Polsce,  chrześcijaństwo oraz  miłosierdzie i szacunek do drugiego człowieka.

Gość gość Gość

Wstrząsający i smutny film. Czy zmieni podejście polskiego Kościoła do problemu pedofilii ( po przeczytaniu listy biskupów, którzy odmówili komentarza i stanowiska episkopatu, )?  Wątpię... Wierzę w Boga, ale nie wierzę od dawna w instytucję Kościoła. Film tylko mnie w tym utwierdza!!!

Gość go ść

Kaczyński krzyczał "wara od naszych dzieci"

Analizując logicznie wypowiedź p.Kaczyńskiego, to powiedział "ręka podniesiona na pedofili w KK to ręka podniesiona na Polskę".

Gość Gość

Kościół brata się z PiSem, aby mieć zapewnioną ochronę dla księży pedofilów przed państwowymi służbami... PiS brata się z kościołem, aby księża na mszach szantażowali emocjonalnie wiernych, żądaniem głosowania na PiSowców. I tak oto mamy UKŁAD ZAMKNIĘTY czyli mafię. Czas zmienić to w wyborach. Mówimy NIE PEDOFILII

Gość goscik

Ile dzieci można było uchronić przed księżmi-pedofilami gdyby polski kościół właściwie i natychmiast zareagował?

"Oto wielką tajemnica wiary - władza i dolary".

https://demotywatory.pl/4869895/Oto-wielka-tajemnica-wiary--Zloto-i-dolary

Gość gość   Gość

Czy film braci Sekielskich spowoduje dymisję biskupa Tyrawy???  Kościelny hierarcha z Bydgoszczy biorący udział w ukrywaniu księdza - pedofila Pawła Kani od 2005 r. do dzisiaj nie poniósł żadnej odpowiedzialności! Biskup powinien byc ukarany za ukrywanie przed wymiarem sprawiedliwości pedofila i wyrzucony z kościoła katolickiego

ps

Biskup to zwolennik Rydzyka :(

Gość gość  Gość

Jest lista hierarchów, którzy "ukrywali" księży pedofilów. Fundacja "Nie lękajcie się" opublikowała raport

https://wiadomosci.wp.pl/jest-lista-hierarchow-ktorzy-ukrywali-ksiezy-pedofilow-fundacja-nie-lekajcie-sie-opublikowala-raport-6351891448514177a

Gość gość  Gość
39 minut temu, akimuszki napisał:

filmu jescze nie widzialem i jak podoba sie wam?

To twoja sprawa, nie ma przymusu

Gość gosc
2 godziny temu, Gość gość Gość napisał:

Czy film braci Sekielskich spowoduje dymisję biskupa Tyrawy???  Kościelny hierarcha z Bydgoszczy biorący udział w ukrywaniu księdza - pedofila Pawła Kani od 2005 r. do dzisiaj nie poniósł żadnej odpowiedzialności! Biskup powinien byc ukarany za ukrywanie przed wymiarem sprawiedliwości pedofila i wyrzucony z kościoła katolickiego

ps

Biskup to zwolennik Rydzyka :(

a mnie ten gnój Tyrawa bierzmował :/ 15 lat temu ale jednak

Gość gosc
3 godziny temu, Gość gość napisał:

KK nie jest wstrząśnięty pedofilia w kościele, ale tym, że ktoś śmie się wtrącać w jego sprawy

ps

Ciekawe czy TVP poka że ten film dokumentalny "Tylko nie mow nikomu" ? Byłoby to miarą niezależności TVP ?!!!

prędzej TVN puści ten materiał żeby zrobić na złość klerowi, PiSowi i TVP

zresztą przecież sekielski zawsze był w TVN dziennikarzem

Gość gościówa

KK ma linie programową wywodzącą się z Targowicy. Wchodzi w układ z każdym kto im da władzę i pieniądze oraz przywileje. Wiodą życie wygodne, luksusowe, pełne przepychu, o ktorym owieczkom nawet się nie śnilo.

ps

A tak swoją droga co to za matka, ktora wysyła swoje 7-letnie dziecko do księdza żeby mu posprzątało mieszkanie?! :(

Gość gościówa
3 godziny temu, Gość gosc napisał:

prędzej TVN puści ten materiał żeby zrobić na złość klerowi, PiSowi i TVP

zresztą przecież sekielski zawsze był w TVN dziennikarzem

Co ty pie/przysz? Za zlość to możesz sobie odmrozić uszy

Gość Gość

Czemu oni nie siedzą w więzieniach ?

czemu policja nie robi nalotów na plebanie ?

Czemu teraz wszyscy znowu przepraszają tak jakby nie wiedzieli co się dzieje na ich własnym podwórku ?

Gość gość

Na które plebanie policja ma robić naloty? Czy ktokolwiek poszedł na policję i powiedział, że ksiądz X go zgwałcił, molestował, czy jakiś rodzic to zrobił teraz? Nie. Dlatego policja nie robi nalotów na plebanie. Przepraszają owszem, bo co innego mają zrobić? Przecież nikt się nie przyzna do winy, a winą jest nawet to, że wiedział, a nic z tym nie zrobił. Ja mam inne pytanie: dlaczego tak wiele osób dowiaduje się dopiero teraz o tym jak była tuszowana pedofilia wśród księży? Potrzeba było więcej ofiar, którzy mieli odwagę powiedzieć o swojej tragedii? Gdzie wy wszyscy oburzeni, telewizja, politycy byliście gdy ta sprawa była nagłaśniana wcześniej? Naprawdę trzeba było wam wszystkim chyba zobaczyć ofiary by uwiwerzyć. Smutne. 

Gość gość

A co może proletariat zrobić? Co mogłam zrobić ja gdy się o tym dowiedziałam? Nic. O tym, jak postępuje się w sprawie posądzenia o pedofilię księdza wiem od dawna, a mam 30 lat. Wiedziałam, ze ich przenoszą, że unikają kar, że dalej robią to co chcą. I co z tego? Książka byłego księdza wydana w latach 90 przeszła bez echa chyba. A ja ją czytałam mając 15 lat.

Gość gość

Ja do kościołów chodzę, są piękne niektóre- jako zabytki. Na tzw. tacę nie daję, księdza w moim mieszkaniu nigdy nie było, ale sakramenty typu chrzest, komunia, bierzmowanie przyjęłam, bo byłam dzieckiem wtedy. Na dzień dzisiejszy moi rodzice nie są praktykującymi katolikami. Także kościoła też finansowo nie wspierają. I co z tego? W filmie masz czarno na białym wypowiedź jakiejś durnej baby, że czego dziennikarze szujakają i czepiają się księdza. Wiesz ile jest takich bab? Moim zdaniem za dużo.

Gość gosc
Cytat

Kiedyś łotrów wieszano na krzyżach, dzisiaj krzyże wiszą na łotrach...

Gość gosc

Księże kanoniku... jabłuszko dla księdza...

tacy to se pożyją pedofile cholerne

Gość nadal nie rozumiem

ale ja nadal nie rozumiem jednego. Jak ktoś kto tyle lat studiuje Biblie, wierzy w Boga, ma powołanie. Wie że Pan Bóg patrzy i wszystko widzi, to jak oni mogą dopuszczać się takich rzeczy??? ja wiem, że to są tylko ludzie, tak samo grzeszni jak każdy, no ale bez przesady, no niech by mu się grzech lenistwa zdażał, czy obżarstwa bo jak wiadomo większość księży lubi zjeść, czy nawet ta zachłannośc na kase, ale żeby pedofilia a przez to krzywdzenie bliźniego! i to niewinnego małego bliźniego jakimi są dziećmi?!!! a powtarzam, przecież księża doskonale wiedzą, że Bóg widzi... zatem czemu oni mimo to robię takie coś? Czyżby po prostu nie wierzyli w Boga? a może są aż tak przekonani o Jego dobroci i miłosierdziu, że wierzą że Bóg wybaczy im każde k,u,r,e,s,t,w,o ???

@martyna 33 @merkaba

Gość gosc

Jabłuszko🍎 jabłuszko🍎 księże👴 kanoniku...

🤦‍♀️

38 minut temu, Gość nadal nie rozumiem napisał:

ale ja nadal nie rozumiem jednego. Jak ktoś kto tyle lat studiuje Biblie, wierzy w Boga, ma powołanie. Wie że Pan Bóg patrzy i wszystko widzi, to jak oni mogą dopuszczać się takich rzeczy??? ja wiem, że to są tylko ludzie, tak samo grzeszni jak każdy, no ale bez przesady, no niech by mu się grzech lenistwa zdażał, czy obżarstwa bo jak wiadomo większość księży lubi zjeść, czy nawet ta zachłannośc na kase, ale żeby pedofilia a przez to krzywdzenie bliźniego! i to niewinnego małego bliźniego jakimi są dziećmi?!!! a powtarzam, przecież księża doskonale wiedzą, że Bóg widzi... zatem czemu oni mimo to robię takie coś? Czyżby po prostu nie wierzyli w Boga? a może są aż tak przekonani o Jego dobroci i miłosierdziu, że wierzą że Bóg wybaczy im każde k,u,r,e,s,t,w,o ???

@martyna 33 @merkaba

nie dziwę się...ponieważ organizm produkuje hormony  ..które aktywują w sposób naprawdę silny do parowana...no tak natura to stworzyła.....ludzie ze słabą psychika nie wytrzymują tego....no nie potrafią wstrzymać swojego popędu...hormony buzują...a tu psycha słaba..oglądałaś film kler...bardzo dobry film..jestem wierząca i bardzo podobał mi się ten film..pokazywał prawdę o ramiach ludzi  NA PSYCHICE..RANIA, CI CO BYLI ZRANIENI.....natomiast nie zachwiało to mojej wary...ja wydzielam ze  nie tylko księża ale i ojcowie wykorzystują swoje dzieci....wiec dla mnie nie było to nic dziwnego..psycha ..poraniona ...i ranił....chore ..i tyle na psychice..

Gość gość

A kto powiedział, że oni wierzą, ci którzy krzywdzili? Może to są osoby niewierzące, ja np. mówiłam, że żałuję, że nie jestem mężczyzną, bo zostałabym księdzem. I gdy to mówiłam byłam dzieckiem. Chciałam być księdzem, bo wiedziałam już jako dziecko, że sporo kasy ksiądz zarabia. Normalny ksiądz albo znajdzie sobie kobietę albo pójdzie na .... Taka prawda. Pedofil jest i będzie pedofilem. Nic go nie tłumaczy. Człowiek, którego pociągają dzieci nie powinien istnieć.

bo to sa  byli agenci sb  czy to jes trudne do zrozumienioa

Jeśli Ci paniwie zostali sprowadzeni przez SB do seminarium , i byli zarejestrowani jako SB współpracownicy to kiedy SB i służby przeproszą ofiary tych zbrodni, zostaną skazani i zostanie zasądzone odszkodowanie ???

Kiedy SB przeprosi ?

nie wszyscy  ida na ksiezy  bo wierzy   chciwcy i złodzieje ida dla kasy   pedofile dla dzieci 

tak samo i nie wszyscy  lekaze  czy nauczyciele sa z powołania zwłaszcza ci nauczyciele to sa odpady po studiach łatwe kierunki

i jeszcze jedna przyczyna  Bella Dodd, wieloletnia członkini Komunistycznej Partii Stanów Zjednoczonych, po nawróceniu na katolicyzm wyznała (również przed specjalną komisją w Senacie), jak komuniści infiltrowali instytucje społeczne i polityczne w kraju. Wysyłali również swoich agentów do Kościoła, aby niszczyć go skandalami obyczajowymi. Ugrupowanie było finansowane przez Związek Sowiecki.

Gość GOSC

KSIĄDZ KOMENTUJE FILM SEKIELSKIEGO:

https://www.youtube.com/watch?v=RGtKKyiuXAQ

Gość gość 666

Podobno to sb klechy oczywiście to są oszustwa bo nie tylko to działo sie kiedyś mam nadzieję że po tym filmie odezwą się ofiary które sa dziś molestowane to byłoby mistrzostwo świata ,jeśli takie są a myśle że na pewno.