Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Użytkowniczka

Dziecko w drodze a my pomagamy?!

Polecane posty

28 minut temu, Gość gość napisał:

Ja bym pomogła, ale zaznaczyła przy tym, że pożyczam. 

A kiedy by miała oddać. W jej sytuacji spłacała by to przez kilka kolejnych lat 😂😂

Gość Gość

Spłaciłabym jej tę kartę jak już obiecałaś, ale grosza bym jej nie dała więcej. Już sam fakt, że z wami mieszka jest olbrzymim wsparciem. W związek ich też bym się nie wtrącała, niech sobie robią co chcą. A na każdą prośbę o kasę odpowiadałabym, że nie mam, bo mam własne wydatki (dziecko). Krótko i na temat.

Gość ...

Minimalna stawka to w tej chwili 8.21 /h gdzie niby zarabia 7 z kawałkiem?

Gość ...

A jeśli Ty nie pracujesz I macie 2000f miesięcznie to też bez rewelacji. Nie koloryzuj dziewczyno. Nie powodzi sie wam wcsle dobrze, chyba że żyjecie jak Rumuni.

Siostra kreci Ciebie, Ty tutaj wypisujesz bajki... z igły widły. 

Jeśli nie stać jej na spłatę tej karty odrazu to morrisons ma fajne pożyczki na procent niższy niż banki oprocentowanie karty kredytowej. Niech ustawi niską ratę i sama ds rade. Myslcie troche ludzie...

Gość ...

Uzupelnie swoja wypowiedz... niech weźmie tam pożyczkę , splaci kartę kredytową, ustawi  sobie niskie raty I niech sobie sama spłaca. 

Gość Gość Ewa
12 minut temu, Gość ... napisał:

A jeśli Ty nie pracujesz I macie 2000f miesięcznie to też bez rewelacji. Nie koloryzuj dziewczyno. Nie powodzi sie wam wcsle dobrze, chyba że żyjecie jak Rumuni.

Jeśli nie stać jej na spłatę tej karty odrazu to morrisons ma fajne pożyczki na procent niższy niż banki oprocentowanie karty kredytowej. Niech ustawi niską ratę i sama ds rade. Myslcie troche ludzie...

Szału moim zdaniem też nie ma. Oni za jedną wypłatę będą kupować niezbędne rzeczy dla dziecka, za drugą coś tam, czyli nawet nie mają oszczędności. Żyją z miesiąca na miesiąc i jeszcze zastanawiają się czy pomóc komuś kto jest młody i ma dwie ręce.  

Ona zresztą tak samo zaradna jak siostra jej partnera. Dziecko w drodze, a Nawet pracy nie ma tylko chcą żerować na jednej wypłacie. 

Gość Anglik

Dziewczyna chyba zapomniała,  że nie tylko ona mieszka za granicą. Myślisz że strzelasz kwota 2000f I ludziom szczęki opadną? Toc to na 3 osobowa przyszła rodzi e jest nic! Wręcz klepanie biedy. Małe mozdzki macie autorko,  chyba rodzinnie u Was. 

Gość Sylwia

Autorko,

po pierwsze super, ze juz nie piszesz kursywa. Irytowalo okropnie.

Po drugie, siostra zupelnie niezaradna. Rozumiem chorobe lub jakies sytuacje losowe, ale zrobic tyle konsumpcyjnych dlugow?

Nie rozumiem za bardzo dlaczego jej chlopak mialby jej pomagac splacac. Owszem, trzeba sobie pomagac, ale nie w takiej sytuacji.

Poki brat bedzie jej dawal Kase, nie dojrzeje.

I zgadzam sie z poprzedniczkami. 2000 to taki luksus? Na jednego owszem, Ale na dwie osoby? A wkrotce 3.

Piszesz caly czas pomagamy, mamy itd. Nie "my" tylko raczej twoj chlopak. Swoja droga ma  przekichane, finansowac siostre i partnerke.

Gość Bimba
6 minut temu, Gość Sylwia napisał:

Nie rozumiem za bardzo dlaczego jej chlopak mialby jej pomagac splacac. Owszem, trzeba sobie pomagac, ale nie w takiej sytuacji.

Dlatego chociażby że te pieniądze przefikali razem o czym autorka wspominała w pierwszych postach.

Gość Aja

Powtarza sie tu tez caly czas watek mieszkaniowy, ze ja wzieliscie pod swoj Dach itd. Ale dziewczyna placi przeciez czynsz.

Gość Gość

Mnie rozwaliła jedna rzecz. Autorko, piszesz, że was stać spłacić jej kartę. No cóż. Macie 2000 funtów na dwoje, czyli po 1000 na osobę, a twoja szwagierka ma 990 funtów też na jedną osobę. Ciebie stać spłacić jej kartę, a ona sama jest biedna? Nie bądź śmieszna! Powinnaś ze swoim chłopem wziąć młotek i nawzajem walnąć się nim w głowy, żeby się wam klepki ustawiły. Niech przestanie szwagiereczka rozpie/rdalać swoją kasę, to ją będzie stać na spłatę karty. Ja bym jej powiedziała, że przemyślałam sprawę i spłacę połowę, bo jednak mnie nie stać. Dziecko mam w drodze. Ale podejrzewam, że kartę chcesz spłacić, bo jak ona mieszka z wami, to będziesz ją mieć czym szantażować, żeby ci z dzieckiem została, jak będziesz potrzebować się rozerwać. 

Gość Gość

Jeszcze jedno autorko. Jakbyś mogła nie ściemniać, to byłoby dobrze. Jej chłopak wydaje 550 funtów na siebie. Siostra twojego faceta ma dokładnie takie same wydatki, tylko dodatkowo ma ratę za auto i ubezpieczenie. Auto pisałaś 50 funtów. Jakie ubezpieczenie? Bo jak za samochód, to chyba tego co miesiąc nie placi, a jak już to pewnie więcej jak 50 funtów nie płaci. Dołożyć jeszcze coś i ona ma góra 150 funtów więcej niż jej facet. Czyli wyje góra 700. Chyba, że, ona go karmi, to wtedy on wydaje mniej, a ona się zadłuża. Sama napisałaś, że on też korzystał z tej karty. Nic dziwnego, że on pracy zmieniać nie chce, skoro ku sporo zostaje, bo na dziewczynie żeruje. Wy się cała trójka dobrze zastanówcie, gdzie tak naprawdę ta kasa jej ucieka. 

Gość mam swoje zdanie

Autorko mieszkasz (prawdopodobnie) bez slubu z facetem który cie utrzymuje. Natomiast twoja siostra mieszka z facetem, równiez bez slubu i ona nie bierze od niego żadnych pieniędzy? Czym róznia się wasze związki?

Gość Bimba

Ha ha.

W punkt!

Gość Bimba
16 godzin temu, Użytkowniczka napisał:

Jej partner zarabia więcej od niej i nie ma żadnych wydatków oprócz swojej części czynszu, jedzenia i council tax. To razem może £550 z czego zarabia £1200. Siostra zarabia £990 a wszystkie wydatki (ubezpieczenie, spłata auta na raty, jedzenie, czynsz .....) £1015.

Napisałaś że jej partner opłaca council tax, jedzenie i SWOJĄ CZĘŚĆ CZYNSZU i jest to ok 550f.

To jaką SWOJĄ CZĘŚĆ CZYNSZU popierasz od siostry skoro przeje ona najwyżej ze 200f a ok 100f wydaje siostra na auto?

Bierzesz od niej na czynsz prawie 600 funtów??? Tylko za jej część???

1 minutę temu, Gość Bimba napisał:

Napisałaś że jej partner opłaca council tax, jedzenie i SWOJĄ CZĘŚĆ CZYNSZU i jest to ok 550f.

To jaką SWOJĄ CZĘŚĆ CZYNSZU popierasz od siostry skoro przeje ona najwyżej ze 200f a ok 100f wydaje siostra na auto?

Bierzesz od niej na czynsz prawie 600 funtów??? Tylko za jej część???

Oboje płacą czynsz po £325. Oboje płacą swoją część council tax £50. I oboje płacą za jedzenie po £100.

My płacimy za czynsz £650. Za council tax £100 I za jedzenie £200

20 minut temu, Gość mam swoje zdanie napisał:

Autorko mieszkasz (prawdopodobnie) bez slubu z facetem który cie utrzymuje. Natomiast twoja siostra mieszka z facetem, równiez bez slubu i ona nie bierze od niego żadnych pieniędzy? Czym róznia się wasze związki?

Tak jak pisałam. To jest jej chłopak. Nie są razem i nie mieszkają ze sobą nawet rok. Tak. Jej brat nie jest moim mężem ale jest moim narzeczonym. Jesteśmy i mieszkamy ze sobą znacznie dłużej i będziemy mieć dziecko. 

Poza tym też już założyłam wątek. "Dlaczego wszyscy mają taki wielki problem gdy kobieta w ciąży nie pracuje". Więc akurat coś dla ciebie. 

Gość Bimba
5 minut temu, Użytkowniczka napisał:

Oboje płacą czynsz po £325. Oboje płacą swoją część council tax £50. I oboje płacą za jedzenie po £100.

To jakim cudem jej wydatki obliczyłaś a 1015f?

325 czynsz

50 council tax

100 jedzenie

100 za auto

w żadną stronę nie robi 1015 funtów?

Gość Bimba
1 minutę temu, Użytkowniczka napisał:

Tak jak pisałam. To jest jej chłopak. Nie są razem i nie mieszkają ze sobą nawet rok.

To ile trzeba ze sobą mieszkać żeby można było powiedzieć że "jest się w związku"???

11 godzin temu, Gość ... napisał:

Minimalna stawka to w tej chwili 8.21 /h gdzie niby zarabia 7 z kawałkiem?

Tak. Mówię że jest to nie fair ponieważ jej kolega zarabia o funta więcej robiąc ta sama robotę. 

Oni robią różnie kursy czy coś na różne sektory w pracy. Rybki, króliki, szczury, sprzedawanie zwierząt i takie tam. Podobno manager właśnie ja przepisuje do kolejnego sektoru i będzie zarabiała o funta więcej.

11 godzin temu, Gość ... napisał:

Dlaczego bez rewelacji. Po wszystkich spłatach zostaje nam na koniec ponad £700. My nie mamy tyle ile ona do spłacenia. Jak nie wiesz to nie komentuj 

10 godzin temu, Gość Gość Ewa napisał:

Szału moim zdaniem też nie ma. Oni za jedną wypłatę będą kupować niezbędne rzeczy dla dziecka, za drugą coś tam, czyli nawet nie mają oszczędności. Żyją z miesiąca na miesiąc i jeszcze zastanawiają się czy pomóc komuś kto jest młody i ma dwie ręce.  

Ona zresztą tak samo zaradna jak siostra jej partnera. Dziecko w drodze, a Nawet pracy nie ma tylko chcą żerować na jednej wypłacie. 

Czemu ludzie mają taki problem? Nie żeruje. Postanowiliśmy że nie będę już pracowała. I później aż dziecko będzie miało 3 latka. Już napisałam że zostaje nam na koniec miesiąca ponad £700 więc co z miesiąca na miesiąc? 

Gość Gość Ewa

Niech autorka modli się, żeby z nią zostali, bo jak się wyprowadzą to dopiero biedę będą klepać:

£1300-czynsz

£200-concil tax

Co daje  tylko £500 na życie. 

Pewnie chcesz spłacić ją, żeby została z Wami. Czemu taki problem jak kobieta nie pracuje- jak Brexit przyjdzie to wtedy się zastanowisz jak nie będziesz miała żadnych praw nabytych mieszkając tam. 

3 godziny temu, Gość Anglik napisał:

Dziewczyna chyba zapomniała,  że nie tylko ona mieszka za granicą. Myślisz że strzelasz kwota 2000f I ludziom szczęki opadną? Toc to na 3 osobowa przyszła rodzi e jest nic! Wręcz klepanie biedy. Małe mozdzki macie autorko,  chyba rodzinnie u Was. 

Nie napisałam tego aby ludziom szczęka opadła. Napisałam ile zarabia i tyle. Wiem że inni zarabiają o wieeeele wieeeele więcej. My nie wydajemy dużo. Zostaje nam na koniec miesiąca i możemy to albo wydać albo zaoszczędzić zależy jak ktoś obchodzi się z pieniędzmi. Albo trzyma przy dupie albo przepierdziela na zielsko i słodycze jak no.: Chłopak siostry

Gość Bimba
Przed chwilą, Gość Gość Ewa napisał:

Niech autorka modli się, żeby z nią zostali, bo jak się wyprowadzą to dopiero biedę będą klepać:

£1300-czynsz

£200-concil tax

Co daje  tylko £500 na życie. 

Aaaaaaaaa!

I stąd to splacanie karty siostrze!

Gość Gość Ewa
3 minuty temu, Użytkowniczka napisał:

Czemu ludzie mają taki problem? Nie żeruje. Postanowiliśmy że nie będę już pracowała. I później aż dziecko będzie miało 3 latka. Już napisałam że zostaje nam na koniec miesiąca ponad £700 więc co z miesiąca na miesiąc? 

Postanowiliście, a co macierzyńskim gardzisz?i latami do emerytury?

2 godziny temu, Gość Sylwia napisał:

Autorko,

po pierwsze super, ze juz nie piszesz kursywa. Irytowalo okropnie.

Po drugie, siostra zupelnie niezaradna. Rozumiem chorobe lub jakies sytuacje losowe, ale zrobic tyle konsumpcyjnych dlugow?

Poki brat bedzie jej dawal Kase, nie dojrzeje.

I zgadzam sie z poprzedniczkami. 2000 to taki luksus? Na jednego owszem, Ale na dwie osoby? A wkrotce 3.

Piszesz caly czas pomagamy, mamy itd. Nie "my" tylko raczej twoj chlopak. Swoja droga ma  przekichane, finansowac siostre i partnerke.

2000 to mało? To ty chyba nie wiesz co to jest mało. Spokojnie zostaje nam każdego miesiąca dlatego powiedzieliśmy że możemy jej pomóc spłacić tą kartę kredytową. 

Mało to była moja wypłata jak byłam na 0hour contrakt i czasami zarobiłam niecałe £700 pracując jak głupia. TO BYŁO MAŁO

Gość Bimba
1 minutę temu, Użytkowniczka napisał:

Albo trzyma przy dupie albo przepierdziela na zielsko i słodycze jak no.: Chłopak siostry

To po co trzymacie narkomania w domu???

Żeby dokładał do czynszu???

I nie macie nic przeciwko żeby siostra spała pod waszym dachem z narkomanem???

Gość Gość Ewa

Jak tam cudownie Wam sie powodzi to czemu domu sobie nie kupicie?tylko spłacie komuś kredyt £1300 miesięcznie?

2 godziny temu, Gość Aja napisał:

Powtarza sie tu tez caly czas watek mieszkaniowy, ze ja wzieliscie pod swoj Dach itd. Ale dziewczyna placi przeciez czynsz.

Nie wzięliśmy jej pod swoj dach. Zgodziliśmy się razem z nią zamieszkać aby inną siostra z którą mieszkała już od niej niepotrzebnej kasy nie ciągnęła. Tak, płaci czynsz. Prawda. Spłaca wszystko co musi i nie mamy do tego problemu bo ona wie jakie są jej priorytety.