Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..........................

Jak myślicie czy za takie zachowanie tak jak się postępuje to naprawdę się idzie po śmierci do piekła ?

Polecane posty

Gość ..........................

Czy naprawdę jak ktoś się masturbuje przez kilka lat bo nie ma dziewczyny nie jest w związku jest samotny nie ma z kim uprawiać seksu nie posiada stałej partnerki powinien po śmierci być w piekle bo robił sobie dobrze i się sam zaspokajał ? poważnie pytam nie że robię sobie jaja jakieś bo mnie to nie jest miło być w piekle po śmierci bo sobie tam przez pare lat ruszałem tam ręką żeby sobie ulżyć i mnie się dobrze zrobiło że spuszczę sobie  z kija ;/ to potem będę za to pokutował po śmierci jak moja dusza już opuści ciało ? rzeczywiście to taki grzech jest jak ktoś wali sobie konia i potem to jest karane że będę smażył się w ogniu ?

Gość Istota

Że też ktoś wierzy w takie zabobony...

Gość ........

nigdy nic nie wiadomo co się stanie z kim po śmierci i co będzie z duszą a jak by tak było i potem cierpienie i katusze ? moim zdaniem lepiej na zimne chuchac nigdy nie wiadomo co będzie jak nadejdzie śmierć ;/ może być tak że będzie to gorsze albo lepsze ja tam wolę nie robić czegoś co się nie podoba panu Bogu jak  tego nie chce żeby ludzie czynili .

Gość ............

jakby były takie jak ty Gosiu to bym się im oddał bym je jepał między te cyce stale na hiszpana xd jakby tam tak było a nie katusze nie cierpienie nie płacz i zgrzytanie zębów ale niestety to nie jest tak że się bawią 😉 ale bym jak mógł tak mieć żeby mnie jakaś niedobra diablica trzymała za członka to nawet by było miłe lepsze niż  mówią w kościołach księża xd  

3 godziny temu, Gość .......................... napisał:

Czy naprawdę jak ktoś się masturbuje przez kilka lat bo nie ma dziewczyny nie jest w związku jest samotny nie ma z kim uprawiać seksu nie posiada stałej partnerki powinien po śmierci być w piekle bo robił sobie dobrze i się sam zaspokajał ? poważnie pytam nie że robię sobie jaja jakieś bo mnie to nie jest miło być w piekle po śmierci bo sobie tam przez pare lat ruszałem tam ręką żeby sobie ulżyć i mnie się dobrze zrobiło że spuszczę sobie  z kija ;/ to potem będę za to pokutował po śmierci jak moja dusza już opuści ciało ? rzeczywiście to taki grzech jest jak ktoś wali sobie konia i potem to jest karane że będę smażył się w ogniu ?

Zawsze możesz iść do spowiedzi i wyznać swoje grzechy 🙂

Gość ......

Radek wyznawało się byłem ostatnio w zeszłym tygodniu w piątek i się mówi wszystko księdzu ja tam nie wstydzę się ani nie krępuje przecież co w tym złego jak mu takie coś powiem przez kratki ? no ale co z tego jak się dalej robi to samo i nadal się powraca do tego samego ;/ jak człowieka nadal szatan kusi i się chce tej masturbacji i mnie nosi że muszę sobie zwalić bo inaczej jestem nie do życia i ciągle mam w głowie że nie mogę się opamiętać to jest silniejsze ode mnie i ciągle tylko myślę o tym żeby zwalić jednak sobie tego penisa i wtedy jest lepiej jak ręką odjął .

Gość ......

Radek wyznawało się byłem ostatnio w zeszłym tygodniu w piątek i się mówi wszystko księdzu ja tam nie wstydzę się ani nie krępuje przecież co w tym złego jak mu takie coś powiem przez kratki ? no ale co z tego jak się dalej robi to samo i nadal się powraca do tego samego ;/ 

Gość ......
23 minuty temu, Gosia2 napisał:

😍😍😍😍😍

z tobą jakbyś była wolna to bym wziął ciebie od tyłu w tyłeczek zapakował anala zrobił ostro albo 69 lub minetkę by się zrobiło na jeźdzca albo orala by się zrobiło jakbyś nie była już zajęta i była wolna do wzięcia sama bez chłopa przy boku .

Gość ....................
3 minuty temu, Gosia2 napisał:

Nie grozi. Ty jestes ...😘

ALE że co nie grozi ? no jakbym miał taką kobietę z takim biustem jak ty masz takie dorodne piersi to bym starał się żeby jej dać  przyjemność na pewno bym zrobił wszystko żeby miała ze mną rozkosz cielesną i jak najlepsze doznania .No jak spust do ust wytrysk to nie ma sprawy bo pisałaś że lubisz takie coś akurat .

Gość .....................
2 minuty temu, Gosia2 napisał:

Dobraaa, nie wysilaj sie🤔

no ok już tak tylko mówię szczerze przecież . Przecież co w tym złego powiedzieć że komuś się podobają takie piersi i by chciał mieć partnerkę z takim biustem dużym ? albo jak napisałem co bym robił z taką kobietą jakbym miał taką to co w tym złego wyznać swoje odczucia albo marzenia erotyczne swoją potrzebę ?

Gość Nie wiesz?

Z Twoją dusza stanie się dokładnie to w co wierzysz 😉

Gość Kaki

Od kilku lat nie chodze do Kosciola i do spowiedzi. I czuje sie lepiej niz chodzilam. Nie wierze w to co glosza ksieza i Kosciol. Mam swoja wlasna wiare. A co do piekla to stan umyslu. Mozesz sie w piekle znalezc juz za zycia. Ja przez mentalne pieklo przeszlam. I od tej pory nie boje sie smierci. Bardzo mozliwe jest ze jesli wierzysz w pieklo i sie go boisz i uwazasz ze zaslugujesz na pieklo to tam sie znajdziesz. Jednak ja nie wierze w wieczne potepienie. Moj Bog kocha miloscia bezwarunkowa i nie skazuje nikogo na pieklo. Ludzie sami siebie na nie skazuja juz za zycia bojac sie wlasnie. Polecam ci ksiazke N.D.Walscha "Rozmowy z Bogiem" jesli interesuje cie ten temat.

Gość .................

Na pewno to nie jest tak kaki że pieklo to zaraz diabły co palą w kotle i że tam ludzie się gotują i one mają rogi albo są czerwone i mają widły xd no cóż różne tam wizje i objawienia czytałem to coś tam chyba jednak jest .Ja tam też przez jakiś czas nie chodziłem do spowiedzi bo czemu niby człowiek grzeszny co sam ma sumienie nieczyste ma mnie pokutę dawać albo odpuszczać grzechy ? no ale jednak teraz chodzę  .Tak wiem że człowiek też robi piekło na ziemi morderstwa jakieś albo wojny tak jak teraz mamy irak czeczenia afganistan jakieś tam terrorystyczne ataki albo choroby i głód i jak są kataklizmy to też jest piekło na ziemi lub przemoc w szkołach czy narkomania lub agresja w domu że mąż bije żonę i dzieci to jest piekło ich na ziemi .No a co więcej jak tak już mamy ze trzeba chodzić do spowiedzi w innych odłamach nie ma że trzeba chodzić się spowiadać przykładowo  u zielonoświątkowców nie trzeba .No co dalej jeszcze trzeba jednak nie wykluczać że piekła nie ma jest na pewno niebo dla dobrych i kara dla potępieńców .Na pewno to co robimy tutaj na ziemi jakimi jesteśmy ludźmi na co dzień jak postępujemy to świadczy o tym gdzie się znajdziemy po śmierci .No a kto żyje sobie jak chce nie martwi go to czy jego dusza będzie w niebie czy piekle to potem może być za późno jak już umrze .No bo wielu ludzi nie myśli o tym co będzie z ich duszą jak opuszczą ciało i będą na tamtym świecie .Ja tam też nie wiem czy piekło jest takie że to męka ale jednak na pewno kara dla takich co mordowali albo kradli lub jak ktoś całe życie był narkomanem albo bił żonę swoją i dziecko to jakaś kara dla takich musi być i muszą jakoś odnieść konsekwencje swoich czynów tutaj za życia ziemskiego .Na pewno jakoś tam będą cierpieć katusze ale czy będą ich tam demony jakieś dźgały albo cięły i kroiły to kto to wie przecież nikt nie powie nam co tam jest po śmierci jak człowiek już jest na tamtym świecie .Ja tam myślę że lepiej nie chcieć być w tym piekle bo to jest najgorszy na pewno koszmar jakiegobysmy nie chcieli przeżyć tutaj  za życia ziemskiego .Ale każdego na pewno wyrok jakiś tam z góry czeka i będzie osądzony wedle swoich uczynków jak postępował za życia .Na pewno będzie mu wszystko powiedziane na sądzie bożym 

Gość Kaki
23 godziny temu, Gość ................. napisał:

Na pewno to nie jest tak kaki że pieklo to zaraz diabły co palą w kotle i że tam ludzie się gotują i one mają rogi albo są czerwone i mają widły xd no cóż różne tam wizje i objawienia czytałem to coś tam chyba jednak jest .Ja tam też przez jakiś czas nie chodziłem do spowiedzi bo czemu niby człowiek grzeszny co sam ma sumienie nieczyste ma mnie pokutę dawać albo odpuszczać grzechy ? no ale jednak teraz chodzę  .Tak wiem że człowiek też robi piekło na ziemi morderstwa jakieś albo wojny tak jak teraz mamy irak czeczenia afganistan jakieś tam terrorystyczne ataki albo choroby i głód i jak są kataklizmy to też jest piekło na ziemi lub przemoc w szkołach czy narkomania lub agresja w domu że mąż bije żonę i dzieci to jest piekło ich na ziemi .No a co więcej jak tak już mamy ze trzeba chodzić do spowiedzi w innych odłamach nie ma że trzeba chodzić się spowiadać przykładowo  u zielonoświątkowców nie trzeba .No co dalej jeszcze trzeba jednak nie wykluczać że piekła nie ma jest na pewno niebo dla dobrych i kara dla potępieńców .Na pewno to co robimy tutaj na ziemi jakimi jesteśmy ludźmi na co dzień jak postępujemy to świadczy o tym gdzie się znajdziemy po śmierci .No a kto żyje sobie jak chce nie martwi go to czy jego dusza będzie w niebie czy piekle to potem może być za późno jak już umrze .No bo wielu ludzi nie myśli o tym co będzie z ich duszą jak opuszczą ciało i będą na tamtym świecie .Ja tam też nie wiem czy piekło jest takie że to męka ale jednak na pewno kara dla takich co mordowali albo kradli lub jak ktoś całe życie był narkomanem albo bił żonę swoją i dziecko to jakaś kara dla takich musi być i muszą jakoś odnieść konsekwencje swoich czynów tutaj za życia ziemskiego .Na pewno jakoś tam będą cierpieć katusze ale czy będą ich tam demony jakieś dźgały albo cięły i kroiły to kto to wie przecież nikt nie powie nam co tam jest po śmierci jak człowiek już jest na tamtym świecie .Ja tam myślę że lepiej nie chcieć być w tym piekle bo to jest najgorszy na pewno koszmar jakiegobysmy nie chcieli przeżyć tutaj  za życia ziemskiego .Ale każdego na pewno wyrok jakiś tam z góry czeka i będzie osądzony wedle swoich uczynków jak postępował za życia .Na pewno będzie mu wszystko powiedziane na sądzie bożym 

To co piszesz swiadczy tylko o twojej nieznajomosci psychologii. Z jej punktu widzenia tzw. zly czlowiek postepuje w taki a nie inny sposob poniewaz w zyciu nie zaznal wystarczajaco duzo milosci i w gruncie rzeczy sam jest nieszczesliwy popelniajac zlo. Nie musi tego nieszczescia pokazywac ale tylko on wie co czuje. Druga kwestia to sa uwarunkowania genetyczne, dzialanie mozgu itp. Badania wykazuja ze niektore negatywne zachowania sa spowodowane  niepoprawnie dzialajacymi obszarami w mozgu. Skoro Bog tak stworzyl czlowieka to czemu mialby go potem karac? Opowiadasz sredniowieczne bzdury. Otoz widzisz wcale nie musi byc nagroda i kara za dobre czy zle postepowanie. Taki obraz Boga jaki ty przedstawiasz odzwierciedla plytkie zachowanie czlowieka. A  Bog to nie jakis kaprysny stwor ktory jednym daje innym zabiera. To tez nie jakas postac siedzaca w chmurach tylko Zrodlo-Energia milosci ktora z siebie stworzyla wszystko. Dusza ludzka to czesc Boga i czlowiek przychodzi na ziemie po to by doswiadczac dobra i zla i by zrozumiec co jedt dobre i w ktora strone w zyciu ma sie kierowac. Dusza wciela sie w cialo poniewaz chce doswiadczac takich przyjemnosci jak sex. Nic w tym zlego nie ma. Robisz dobrze sobie i drugiej osobie wiec nikogo nie krszywdzisz. Co innego mozna powiedziec o ksiezach ktorzy molestuja dzieci. To zostawia staly slad na ich psychice. I po to wlasnie jest ludzkie prawo by robic z takimi porzadek. Nie ma natomiast czegos takiego jak boza sprawiedliwosc bo Bog to po prostu Zycie ktore doswiadcza samego siebie w cialach innych wszelkich istot. Gdyby karal karal by tez samego siebie. Po to dal czlowiekowi wolna wole zeby ten mogl doswiadczac roznych konsekwencji swoich czynow. A co do wizji na temat piekla to prosta rzecz zazwyczaj ma sie takie wizje w jakie wierzy podswiadomy umysl. Jesli wierzysz w ogien piekielny i diably mozesz tego doswiadczyc np. w smierci klinicznej albo miec wizje jak Faustyna. To efekt zbyt dlugiego umartwiania sie nad lodami swiata.