Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak myślicie (nie mówię że to pierwsze to coś złego ale) ile procent kobiet od cesarki na życzenie robi sobie ją z obawy o siebie, a ile o dziecko? Bo mi się wydaje że to nie ma wiele wspólnego ze starchem o dziecko. One się boją o siebie, by nie bolało

Polecane posty

Gość gość
1 minutę temu, Gość Blabla napisał:

A ja mysle ze o wiele powazniejszym problemem od "wiadra" powinny byc te zwiazane z waszymi dziecmi. Np to, ze dzieci po cc maja slabsze miesnie i wolniej rozwijaja sie ruchowo. Ale jesli chcecie miec nieruchome lalki w lozeczkach to prosze bardzo.

podaj jeszcze jakieś źródło tych rewelacji 😅 tylko nie, że sąsiadka mówiła, że córka jej kuzynki....

Gość Gooosc
4 minuty temu, Gość haha napisał:

nie może być wpisany jako matka dziecka, bo mu przy porodzie nie rozerwało du.py tak jak tobie 🤣

Mimo wszystko wole miec rozerwana du.pe i urodzic wlasne dziecko, niz nawet tego nie potrafic zrobic.

Gość Gosc
1 minutę temu, Gość gość napisał:

podaj jeszcze jakieś źródło tych rewelacji 😅 tylko nie, że sąsiadka mówiła, że córka jej kuzynki....

Poczytaj sobie na pierwszej lepszej stronie jakie zalety ma porod to bedziesz wiedziala

Gość ggg
16 minut temu, Gość Gosc napisał:

Ja to widzę odwrotnie, nikt nie jest przeciwko CC, bo ono jest potrzebne, gdy są wskazania, widzę wyraźnie naganiaczy do CC, ktore naciągają na niedotlenienie, nietrzymanie moczu, rozklapciu..., co ewidentnie jest zmyślone i dowodzi interesu w namawianiu na CC na życzenie.Poziom we jest żenujący, nie ma co z tymi indywidualni dyskutować, każdy robi co uwaxa, przynajmniej zabrały głos nie tylko.naciagaczki.

tylko ze polskie standardy opieki okoloporodowej juz sa "wskazaniem"

Gość Gosc

Mozecie sie wyklocac ze jestescie tak samo dobrymi matkami jak te po sn, ale to gow.no prawda. Sn to poswiecenie, ktore przynosi korzysci dla dziecka. To tak jak kobieta rzuca palenie dla zdrowia swojego dziecka, a inna pali dalej. Ktora jest w tym przypadku lepsza matka? Chyba ta, ktora myslala o dziecku a nie o sobie, nie? Panny po cc na zyczenie, ktore boja sie wiader i nietrzymania moczu nie powinny nawet porownywac sie do tych po sn.

Gość ggg
5 minut temu, Gość Gosc napisał:

Poczytaj sobie na pierwszej lepszej stronie jakie zalety ma porod to bedziesz wiedziala

nie ma naukowych podstaw, jesli podajesz sobie jako zrodlo kafeterie to zle wroze wynikom iq

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Gosc napisał:

No to piszesz o zaletach a jakie są wady? 

I szczerze nie wiedziałam, że w dzieci po cc rozwijają się wolniej ruchowo bo moja córka pierwsze kroki zrobiła mając 10 msc. 

Gość ggg
1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

Mozecie sie wyklocac ze jestescie tak samo dobrymi matkami jak te po sn, ale to gow.no prawda. Sn to poswiecenie, ktore przynosi korzysci dla dziecka. To tak jak kobieta rzuca palenie dla zdrowia swojego dziecka, a inna pali dalej. Ktora jest w tym przypadku lepsza matka? Chyba ta, ktora myslala o dziecku a nie o sobie, nie? Panny po cc na zyczenie, ktore boja sie wiader i nietrzymania moczu nie powinny nawet porownywac sie do tych po sn.

ale to cc jest bezpieczniejsze dla dziecka, niezaleznie od powodek jakie kierowaly matka

Gość ggg

ja mysle ze te wszystkie zwolenniczki sn tak sie goraczkuja i wyklocaja bo zwyczajnie zazdrosc je zzera albo maja kompleks herosa i uwazaja sie za nie wiadomo kogo.

Gość Ewa

Jestem dzieckiem po cesarce, podobnie jak moje rodzeństwo i mamy się dobrze, moje dzieci również. 🙂 Niech każdy rodzi jak chce, co wam do tego.

Gość Gość

Mnie jeszcze jedna kwestia nurtuje. Bo jeżeli cc to nie poród, tzn że moje dziecko się nie urodziło. Zatem czy ma wg Was prawo obchodzic urodziny? Zadałam kiedyś takie pytanie mojej fryzjerce która właśnie twierdzi, że kobiety po cc nie mogą mówić, że urodziły, ale nie umiała mi odpowiedzieć. 

Gość Hxkxjz
1 minutę temu, Gość ggg napisał:

ja mysle ze te wszystkie zwolenniczki sn tak sie goraczkuja i wyklocaja bo zwyczajnie zazdrosc je zzera albo maja kompleks herosa i uwazaja sie za nie wiadomo kogo.

Bo sa nie wiadomo kim. Kobiety, ktore URODZILY mozna porownac do glownych bohaterow filmu, a te po cc do statystow na planie 😂

Gość wera

ja tam nie uważam się za herosa. Raczej cieszę się że nie obsrałam się ze strachu, w nagrodę miałam 2 porody sn ze znieczuleniem bez żadnych powikłań i zero blizn 😀 po prostu boje się od zawsze szpitali i operacji wszelkich.

Gość gośc
5 minut temu, Gość ggg napisał:

tylko ze polskie standardy opieki okoloporodowej juz sa "wskazaniem"

Polskie standarty opieki szpitalnej są za słabe do porodu, a widać dobre do operacji 🙂 !!!

Gość gosc

7 minut temu, Gość Gosc napisał:

na 100% dziecko ci kiedyś podziękuje za korzyść zdrowotną w postaci niedotlenienia 🤣 powiesz mu wtedy, że przecież się poświęciłaś i miałaś rozerwaną dup/ę więc przecież powinno być zadowolone

Gość wera
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Mnie jeszcze jedna kwestia nurtuje. Bo jeżeli cc to nie poród, tzn że moje dziecko się nie urodziło. Zatem czy ma wg Was prawo obchodzic urodziny? Zadałam kiedyś takie pytanie mojej fryzjerce która właśnie twierdzi, że kobiety po cc nie mogą mówić, że urodziły, ale nie umiała mi odpowiedzieć. 

ono się urodziło - przy sn matka wykonała pracę przy cc lekarz. Urodziło się poprzez wyjęcie z brzucha i tyle, jak najbardziej ma prawo do urodzin, dziwne rozkminy.

Gość Hxkxjz
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Dziecko sie urodzilo, ale ty nie wiesz co to porod, zrobil to za ciebie ktos inny

Gość ggg
2 minuty temu, Gość wera napisał:

ja tam nie uważam się za herosa. Raczej cieszę się że nie obsrałam się ze strachu, w nagrodę miałam 2 porody sn ze znieczuleniem bez żadnych powikłań i zero blizn 😀 po prostu boje się od zawsze szpitali i operacji wszelkich.

brawo dla ciebie, uniknelas powiklan, ale nie wszyscy chca ryzykowac bo to glupota 🙂 

Gość gosc
4 minuty temu, Gość Hxkxjz napisał:

Bo sa nie wiadomo kim. Kobiety, ktore URODZILY mozna porownac do glownych bohaterow filmu, a te po cc do statystow na planie 😂

no tak to właśnie jest, jak się nie ma innych osiągnięć w życiu tylko rozerwane dupsko i praca w mama 24/7

Gość ggg
Przed chwilą, Gość Hxkxjz napisał:

Dziecko sie urodzilo, ale ty nie wiesz co to porod, zrobil to za ciebie ktos inny

no to teraz tylko umierac XDDDDDDDDDDDDD i co z tego? wazne ze jest mama i dziecko zdrowe i uniknelo sie ryzyka powiklan po sn

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Hxkxjz napisał:

Ja tam mogę być statystką, nie przeszkadza mi to zupełnie. Grunt, że ja i moje dziecko żyjemy i jesteśmy zdrowe 😜

Gość ggg
3 minuty temu, Gość gośc napisał:

Polskie standarty opieki szpitalnej są za słabe do porodu, a widać dobre do operacji 🙂 !!!

mniejsze ryzyko 😉 

Gość Gosc
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

na 100% dziecko ci kiedyś podziękuje za korzyść zdrowotną w postaci niedotlenienia 🤣 powiesz mu wtedy, że przecież się poświęciłaś i miałaś rozerwaną dup/ę więc przecież powinno być zadowolone

Moje dziecko jest w pelni zdrowe i inteligentne.

Gość Hxkxjz

Gość gosc
3 minuty temu, Gość gośc napisał:

podczas operacji ryzykujesz swoim zdrowiem, podczas sn- dziecka. Co z ciebie za matka, że swoje zdrowie cenisz wyżej od dziecka, wstydź się 😅

Gość gośc
10 minut temu, Gość ggg napisał:

ale to cc jest bezpieczniejsze dla dziecka, niezaleznie od powodek jakie kierowaly matka

Każda operacja to większe ryzyko od porodu; mozliwe sepsa, zrosty, uszkodzenie kręgosłupa od znieczulenia, zakrzepy, uszkodzenie narządów, zakażenie rany, zostawienie chusty, nozyczek......O wiadrach sensacji nikt tutaj nie poparł

Gość gosc
Przed chwilą, Gość gosc napisał:

podczas operacji ryzykujesz swoim zdrowiem, podczas sn- dziecka. Co z ciebie za matka, że swoje zdrowie cenisz wyżej od dziecka, wstydź się 😅

dokladnie tak!

Gość Gosc
6 minut temu, Gość Ewa napisał:

Jestem dzieckiem po cesarce, podobnie jak moje rodzeństwo i mamy się dobrze, moje dzieci również. 🙂 Niech każdy rodzi jak chce, co wam do tego.

Kiedy zrozumiecie, ze nie ma czegos takiego jak "rodzic jak sie chce"? Droga porodu jest tylko jedna.

Gość gośc
4 minuty temu, Gość gosc napisał:

Ale jesli tego niedotlenienia nie ma to co?Martwić się? 😞

Gość Ewa
1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

Kiedy zrozumiecie, ze nie ma czegos takiego jak "rodzic jak sie chce"? Droga porodu jest tylko jedna.

Tylko wg chorych fanatykow. Jakbys chciala rodzic naprawde naturalnie to i bez lekarza.