Bimba 2827 Napisano Marzec 25, 2020 Każde życie jest darem i radością .. z każdego dziecka trzeba się cieszyć ... To się ciesz i utrzymuj z tatusiem za to co zarobisz. 1 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sówka1313 105 Napisano Marzec 25, 2020 Moja droga a znasz przypowieść o synu marnotrawnym i reakcję starszego brata na to jak ojciec wyprawił ucztę gdy ten marnotrawny powrócił ? Jak już szukasz tego co jest sprawiedliwe to nie próbuj swoim umysłem zrozumieć czegoś co przekracza Twoje możliwości ... a może znasz powiedzenie że " Miarą człowieczeństwa, miarą dojrzałości każdego społeczeństwa jest to, jak traktuje ono najsłabszych ..." Czy jest to może zasada przekraczająca Wasze zwiarzęce standardy ... ? Ciesz się że masz lepszą sytuację i nie próbuj odbierać drugiemu, zwłaszcza słabszemu człowiekowi prawa do w miarę spokojnego finansowo życia ... Czemu doopodajkę nazywasz najsłabszą i wymagającą pomocy? Najsłabsi to są starsi schorowani ludzie co nie mają na leki, a nie panienki lekkich obyczajów co używają życia ile wlezie, a rozumu juz niekoniecznie 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sówka1313 105 Napisano Marzec 25, 2020 Ta Anna 05 musi być trollem, innej możliwości nie ma 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bimba 2827 Napisano Marzec 25, 2020 Czemu doopodajkę nazywasz najsłabszą i wymagającą pomocy? Najsłabsi to są starsi schorowani ludzie co nie mają na leki, a nie panienki lekkich obyczajów co używają życia ile wlezie, a rozumu juz niekoniecznie 10/10 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anna05 2 Napisano Marzec 25, 2020 (edytowany) Czemu doopodajkę nazywasz najsłabszą i wymagającą pomocy? Najsłabsi to są starsi schorowani ludzie co nie mają na leki, a nie panienki lekkich obyczajów co używają życia ile wlezie, a rozumu juz niekoniecznie Bo jej nie znasz ... i nie obrażąj po raz kolejny ...jest słabą jednostką społeczeństwa a zwłaszcza jej dziecko !!! A że może kiedyś dała dupci bez pomyślunku to jest przeszłośc ... teraz sie liczy jej obecna sytuacja jej i jej dziecka ! Edytowano Marzec 25, 2020 przez Anna05 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anna05 2 Napisano Marzec 25, 2020 To się ciesz i utrzymuj z tatusiem za to co zarobisz. no ja jak wspomniałam nie mam jeszcze z czego się cieszyć ,,, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anna05 2 Napisano Marzec 25, 2020 Kolejny raz hamy przyklaskują hamom którzy obarżają kogoś w trudnej sutuacji ::::.. żygać się chce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malwa 93 Napisano Marzec 25, 2020 Bo jej nie znasz ... i nie obrażąj po raz kolejny ...jest słabą jednostką społeczeństwa a zwłaszcza jej dziecko !!! Moje też jest słabe, więc czemu mam płacić za cudze dziecko, a nie wydawać na swoje własne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Optymistka Napisano Marzec 25, 2020 Ta Anna 05 musi być trollem, innej możliwości nie ma Pewnie, że troll, jak jest normalny temat i ludzie wypowiadają się w miarę normalnie, to dyskusja się kończy na jednej, dwóch, góra trzech stronach. A tu zobacz jaki rozwój akcji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bimba 2827 Napisano Marzec 25, 2020 To się ciesz i utrzymuj z tatusiem za to co zarobisz. no ja jak wspomniałam nie mam jeszcze z czego się cieszyć ,,, To jak już będziesz miała i wychowasz za swoje wtedy wróć i będziesz mogła się wymądrzać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anna05 2 Napisano Marzec 25, 2020 Moje też jest słabe, więc czemu mam płacić za cudze dziecko, a nie wydawać na swoje własne? ..... a jaki procent Twojego dochodu idzie na ogół dzieci niechcianych ? umiesz liczyć ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anna05 2 Napisano Marzec 25, 2020 (edytowany) To jak już będziesz miała i wychowasz za swoje wtedy wróć i będziesz mogła się wymądrzać. JA mam rozum i język nie od parady i będe mówić co mi się podoba , przynajmniej nie musze siedzeić jak mysz pod miotłą i powtarzać słowa swojego starego albo proposzcza z kazania Edytowano Marzec 25, 2020 przez Anna05 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bimba 2827 Napisano Marzec 25, 2020 JA mam rozum i język nie od parady i będe mówić co mi się podoba , przynajmniej nie musze siedzeić jak mysz pod miotłą i powtarzać słowa swojego starego albo proposzcza z kazania Ha ha ha ha ha ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malwa 93 Napisano Marzec 25, 2020 ..... a jaki procent Twojego dochodu idzie na ogół dzieci niechcianych ? umiesz liczyć ? Zapytaj autorki, bo jak to mówią, " Umiesz liczyć? Licz na siebie! Polecam każdemu nauczyć się liczyć na siebie, a nie na innych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anna05 2 Napisano Marzec 25, 2020 Ha ha ha ha ha ha To ma byc Twój argument .. chyba już języka w gębie się zapomniało prawda ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anna05 2 Napisano Marzec 25, 2020 Zapytaj autorki, bo jak to mówią, " Umiesz liczyć? Licz na siebie! Polecam każdemu nauczyć się liczyć na siebie, a nie na innych. To jako przykładnie pracuący ojciec zrzekłeś się 500+ mam rozumieć ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anna05 2 Napisano Marzec 25, 2020 Ja dziękuję miłym Paniom i Panom za dyskusję , mam wrażenie że tarfiłam prosto w stado wściekłych krów ... jak się dziś tu zarejestrowałam tak dziś stąd się wyrejestrowuję , w życiu nie spotkałąm się z tak prostackim podejściem do czyjejś trudnej sytuacji ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bimba 2827 Napisano Marzec 25, 2020 Bezdzietna panienka będzie decydowała kto ma prawo A kto nie pobierać 500+ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bimba 2827 Napisano Marzec 25, 2020 Ja dziękuję miłym Paniom i Panom za dyskusję , mam wrażenie że tarfiłam prosto w stado wściekłych krów ... jak się dziś tu zarejestrowałam tak dziś stąd się wyrejestrowuję , Będziemy Ci bardzo wdzięczni! Nara i bez odbioru! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malwa 93 Napisano Marzec 25, 2020 To jako przykładnie pracuący ojciec zrzekłeś się 500+ mam rozumieć ? Co ty ćpasz chłopie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anna05 2 Napisano Marzec 25, 2020 Bezdzietna panienka będzie decydowała kto ma prawo A kto nie pobierać 500+ Jasne bo też płacę podatki ....choćby dlatego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anna05 2 Napisano Marzec 25, 2020 Będziemy Ci bardzo wdzięczni! Nara i bez odbioru! No z milłą chęcia SPIE RDA LAM BO D E B I L I Z M jest zakaźny bardziej niż korona wirus ... życzę miłego dalszego W P I E RDAlania się w czyjeś życie .. wpomnijcie moje słowa jak Wam córka przyjdzie z brzuchem np .. KARMA WRACA , wróci też do WAszego Pacankowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bimba 2827 Napisano Marzec 25, 2020 Pa! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sansey 116 Napisano Marzec 25, 2020 (edytowany) Kurde, dziewczyny, ja rozumiem, że ktoś na własne zdanie ale wyrażajmy je w sposób kulturalny i szanujmy się. Kopara mi opadła jak przeczytałam niektóre komentarze. Edytowano Marzec 25, 2020 przez Sansey Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NaugthyBitch 180 Napisano Marzec 25, 2020 Nie sztuka dla sztuki , tylko dla wypowiedzenia się ... mam wrazenie że ugrzężłam w stadzei baranów , które uzurpują sobie spychać słabsze sztuki w przepaść odmawiajać im pomocy nawet ze strony Państwa .. ile jest małżeństw które zarabiają grube pieniądzę i wydają te 500+ na markowego ciucha ...wy tutaj kwestionujecie podstawowe potrzeby samotnej matki ... H..u..j wam do tego jak to sie stało , faktem zę tu chodzi o byt dziecka a ona będąc sama być może nie ma nikogo kto zaopiekuję się dzieckiem jak pójdzie pracowac na cały etat ... T E M P A K I Z tą różnicą, że Ci pracujący i zarabiający dobrze traktują 500+ jako dodatek. Takie osoby jak autorka traktują jako główne źródło dochodu i pasożytują na tych pracujących właśnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wirtualna księżniczka 74 Napisano Marzec 25, 2020 Już nie gadajcie że to 500+ to takie cuda,w innych państwach europejskich też są zasiłki i nie pitolą tam jak u nas,nie obrażają ludzi pobierających zasiłki ..po pierwsze powinno się odszukać ojca żeby się nie bujał bezkarnie tylko płacił na dziecko a po drugie kobiecie należy się pomoc bo zdecydowała się urodzić dziecko ..po co te chamskie komentarze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wirtualna księżniczka 74 Napisano Marzec 25, 2020 NayghtyBitch może zbyt dosadnie napisała ale ma rację,pomoc należy się autorce bez łaski jak psu zupa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bimba 2827 Napisano Marzec 25, 2020 Już niedlugo to wszystko co "się należy" odejdzie w zapomnienie - zobaczymy jak wtedy ci co im się ciągle należy będą sobie radzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sansey 116 Napisano Marzec 25, 2020 (edytowany) W sumie też te 500 plus traktuje jako dodatek. Jak zabiorą to płakać nie będę. I totalnie mam gdzieś to, że dla kogoś te pieniądze są głównym źródłem utrzymania (choć ciężko mi uwierzyć, że można z tego wyżyć) Bardziej mnie wkurza, że 2 mld na TVP poszło. Edytowano Marzec 25, 2020 przez Sansey Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sansey 116 Napisano Marzec 25, 2020 Już niedlugo to wszystko co "się należy" odejdzie w zapomnienie - zobaczymy jak wtedy ci co im się ciągle należy będą sobie radzić. A to już chyba nie nasze zmartwienie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach