Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia

Ułożenie miednicowe

Polecane posty

Właśnie kończę 35 tc. Moja dzidzia od 29 tc jest w położeniu miednicowym. Myślicie, że jest jeszcze szansa, że się odwróci główką w dół? Czy dzidziuś, którejś z Was odwrócił się tak późno?

19 minut temu, Gość Kasia napisał:

Właśnie kończę 35 tc. Moja dzidzia od 29 tc jest w położeniu miednicowym. Myślicie, że jest jeszcze szansa, że się odwróci główką w dół? Czy dzidziuś, którejś z Was odwrócił się tak późno?

Moja córka się nie odwróciła, pomimo prób odwrócenia jej przez lekarza z zewnątrz, ale znam przypadki gdzie dziecko odwróciło się dzień, a inne tydzień przed porodem. 

moja obrocila sie w 37 tyg,była ułożona w poprzek. Czułam gdy się obroniła. ur w 40 tyś z wagą 3.7kg. cuda się zdarzają. 

Moja córka obrocila się w na początku 36 tyg. A też się bałam że będzie cesarką ale na szczęście się udalo

U mnie się nie udało, nawet 2 próby obrotu zewnętrznego miałam. Ciąża zakończona cesarką

Moje dziecko obróciło się dość późno. Okazało się na usg ok. 35 tyg. i nawet nie wiem kiedy to było, a ginekolog mówiła, że na tak zaawansowanym etapie ciąży to już będę wyraźnie czuć takie gwałtowne ruchy.