Kamilkas 0 Napisano Czerwiec 10, 2021 Chcialabym się dowiedzieć jak działa to że cukry rosną po jedzeniu. Chodzi o to że np mam jeść o 18 i mierzyć cukier godzine po jedzeniu a jeśli podjem coś np o 17:30 a później zjem posilek o 18 to cukier o 19 będzie wskazywal poziom po tym posiłku o 18? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kliop 44 Napisano Czerwiec 10, 2021 O 19 będzie wskazanie poziomu po obu posiłkach, ponieważ oba były zjedzone w krótkim czasie i oba się trawią. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patisonek1990 5 Napisano Czerwiec 13, 2021 Najlepiej idź do diabetologa,zbyt wysoki cukier w ciąży może być niebezpieczny dla rozwoju dziecka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rzczej_gosc 84 Napisano Czerwiec 13, 2021 Nie podjadasz. Jesli nie mozesz juz wytrzymać, to jesz posilek o 17.30 i mierzysz godzinę po nim. Cukrzyca ciążowa jest uciążliwa, ale da się wytrzymac. U mnie plus byl taki, ze dobrze się czulam, przybrałam 9kg i nie musialam nic zrzucac po. Oczywiscie najwazniejsze, ze syn zdrowy. Pamietam tylko, ze logistycznie bylo trudno ogarnąć odpowiednie posiłki, czas na ich zjedzenie, dopasowac to do rytmu dnia i posiłków 2latka i 7latka , zakupow itd. Nie raz zdarzylo mi się mierzyć cukier na ulicy. Ludzie dziwnie się patrzyli, jak na narkomankę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach