Filasska 0 Napisano Listopad 3, 2021 Cześć, mam problem z zaakceptowaniem swojego zeza, lewe oko leci mi strasznie w na lewą stronę, boje sie patrzeć konus w oczy, albo zblizac sie do ludzi, czesto zakrywam oczy udawajac ze je przecieram. Jak patrzę w lustro prawie zawsze lecą mi lzy, jestem brzydka a ten zez wszystko pogarsza, jestem juz po 10-roku zycia więc nie da sie wyleczyć zeza cwiczeniami.. mam tez problemy z strasznie wypadającymi wlosami i one tez pogarszają mój wygląd wiec jezeli ma ktos jakies domowe sposoby na łysienie to prosze napisać:) wróćmy do tematu zeza, jestem zamknieta w sobie i co noc placze, nie mam sily na nic, boje sie ze niedlugo to oko będzie totalnie przesunięte na lewo, przez zeza mam jedną brew wyżej a drugą niżej, z oczami też tak jest, mam ogromny problem z zaakceptowaniem siebie, mam tylko jedną koleżankę, zerio przyjaciół, mam wrażenie ze to przez mój wygląd, z zachowania jestem mila i nietoksyczna (tak mi się wydaje) ale z wygladu okropna, przyszlam tu po to żeby poprosic kogos o dobrą rade jak akceptować tego zeza i wygląd ogólny.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Filasska 0 Napisano Listopad 3, 2021 PRZEPRASZAM ze pisze tak niedokładnie ale sie strasznie stresuje i jestem przyzwyczajona to pisania w taki sposob. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylwia1991 1158 Napisano Listopad 3, 2021 Prowo? Zeza się da wyleczyć. Do okulisty marsz po okulary, na ćwiczenia i zasłonka na zdrowe oko. Gdzie są rodzice? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Filasska 0 Napisano Listopad 16, 2021 (edytowany) Dnia 3.11.2021 o 21:28, Sylwia1991 napisał: Prowo? Zeza się da wyleczyć. Do okulisty marsz po okulary, na ćwiczenia i zasłonka na zdrowe oko. Gdzie są rodzice? Nie da się wyleczyć zeza powyżej 10-roku zycia;) okulary nosze, a zasłonka nic nie da, tatę straciłam w wypadku samochodowym, a Mama już zwątpiła w te leczenie zeza bo juz nic nie pomoże Edytowano Listopad 16, 2021 przez Filasska Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Filasska 0 Napisano Listopad 16, 2021 21 minut temu, Filasska napisał: Nie da się wyleczyć zeza zasłanianiem powyżej 10-roku zycia;) okulary nosze, a zasłonka nic nie da, rodzice już zwątpili w te leczenie zeza bo juz nic nie pomoże Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylwia1991 1158 Napisano Listopad 16, 2021 3 godziny temu, Filasska napisał: Nie da się wyleczyć zeza powyżej 10-roku zycia;) okulary nosze, a zasłonka nic nie da, tatę straciłam w wypadku samochodowym, a Mama już zwątpiła w te leczenie zeza bo juz nic nie pomoże Kto cię tak nakłamał że nic nie pomoże? Wspolczesna okulistyka jest na wysokim poziomie, a zeza można usunąć operacyjnie. W dorosłym wieku też. Teraz skoro jesteś zbyt młoda i nie masz własnych pieniędzy, to skup się na poprawie pewności siebie. Nos te okulary wraz z zasłonka, ćwicz oczy-to ważne. Uskladasz sobie hajs i zoperujesz. Poki co nie zazdroszczę=) Nie mówię tego złośliwie, po prosty sama miałam zeza i jeszcze za czasów mojej młodości byłam z tego powodu wyśmiewana. Rozumiem że ci ciężko 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Filasska 0 Napisano Listopad 16, 2021 Mam dopiero 13 lat (niedlugo 14) , trudno będzie mi uzbierać pieniądze bo nie dostaje kieszonkowych, i nie pracuje:// Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Filasska 0 Napisano Listopad 17, 2021 Ale to nie jest lekki zez tylko strasznie widoczny, zresztą nie bede juz o tym pisać skoro to forum dla dorosłych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach