Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Filasska

Pomóżcie mi zaakceptować siebie😐 (zez)

Polecane posty

Cześć, mam problem z zaakceptowaniem swojego zeza, lewe oko leci mi strasznie w na lewą stronę, boje sie patrzeć konus w oczy, albo zblizac sie do ludzi, czesto zakrywam oczy udawajac ze je przecieram. Jak patrzę w lustro prawie zawsze lecą mi lzy, jestem brzydka a ten zez wszystko pogarsza, jestem juz po 10-roku zycia więc nie da sie wyleczyć zeza cwiczeniami.. mam tez problemy z strasznie wypadającymi wlosami i one tez pogarszają mój wygląd wiec jezeli ma ktos jakies domowe sposoby na łysienie to prosze napisać:) wróćmy do tematu zeza, jestem zamknieta w sobie i co noc placze, nie mam sily na nic, boje sie ze niedlugo to oko będzie totalnie przesunięte na lewo, przez zeza mam jedną brew wyżej a drugą niżej, z oczami też tak jest, mam ogromny problem z zaakceptowaniem siebie, mam tylko jedną koleżankę, zerio przyjaciół, mam wrażenie ze to przez mój wygląd, z zachowania jestem mila i nietoksyczna (tak mi się wydaje) ale z wygladu okropna, przyszlam tu po to żeby poprosic kogos o dobrą rade jak akceptować tego zeza i wygląd ogólny.. 

PRZEPRASZAM ze pisze tak niedokładnie ale sie strasznie stresuje i jestem przyzwyczajona to pisania w taki sposob.

Prowo? 

Zeza się da wyleczyć. Do okulisty marsz po okulary, na ćwiczenia i zasłonka na zdrowe oko. Gdzie są rodzice?

Dnia 3.11.2021 o 21:28, Sylwia1991 napisał:

Prowo? 

Zeza się da wyleczyć. Do okulisty marsz po okulary, na ćwiczenia i zasłonka na zdrowe oko. Gdzie są rodzice?

Nie da się wyleczyć zeza powyżej 10-roku zycia;) okulary nosze, a zasłonka nic nie da, tatę straciłam w wypadku samochodowym, a Mama już zwątpiła w te leczenie zeza bo juz nic nie pomoże

Edytowano przez Filasska

21 minut temu, Filasska napisał:

Nie da się wyleczyć zeza zasłanianiem powyżej 10-roku zycia;) okulary nosze, a zasłonka nic nie da, rodzice już zwątpili w te leczenie zeza bo juz nic nie pomoże

3 godziny temu, Filasska napisał:

Nie da się wyleczyć zeza powyżej 10-roku zycia;) okulary nosze, a zasłonka nic nie da, tatę straciłam w wypadku samochodowym, a Mama już zwątpiła w te leczenie zeza bo juz nic nie pomoże

Kto cię tak nakłamał że nic nie pomoże? 

Wspolczesna okulistyka jest na wysokim poziomie, a zeza można usunąć operacyjnie. W dorosłym wieku też. 

Teraz skoro jesteś zbyt młoda i nie masz własnych pieniędzy, to skup się na poprawie pewności siebie. Nos te okulary wraz z zasłonka, ćwicz oczy-to ważne. Uskladasz sobie hajs i zoperujesz. 

Poki co nie zazdroszczę=) Nie mówię tego złośliwie, po prosty sama miałam zeza i jeszcze za czasów mojej młodości byłam z tego powodu wyśmiewana. Rozumiem że ci ciężko

• Like 1

Mam dopiero 13 lat (niedlugo 14) , trudno będzie mi uzbierać pieniądze bo nie dostaje kieszonkowych, i nie pracuje://

Ale to nie jest lekki zez tylko strasznie widoczny, zresztą nie bede juz o tym pisać skoro to forum dla dorosłych.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się