Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Rym Cym +

Tak czysto po ludzku martwi mnie sytuacja leżaka, znanego też na nieistniejącym już forum kowbojki.pl jako "trzynasty"

Polecane posty

i bez złośliwości czy uszczypliwości autentycznie mnie to frapuje, bo tak: z jednej strony pisał, że ma ok. 130 tys oszczędności, ale coraz więcej pojawia się tematów w których co prawda pośrednio, ale bardzo wyraźnie daje do zrozumienia, że zaraz bankrutuje, a nawet snuje wizje, gdzie wyłączy korki, odetnie sobie wodę... alarmujące.

mam nadzieję, że się przełamie i pójdzie gdzieś do pracy, bo szkoda, by skończył jak przemek...

• Haha 1

nie wspomniałem też, że sygnalizował nocą coś o długach i komorniku czyhającym, oraz o braku możliwości sprzedania mieszkania przez najbliższe lata... a w następnym temacie rozważał już sprzedaż swoich najukochańszych płyt o których tak namiętnie się tu rozpisuje... czyli wygląda na to, że sytuacja jawi się niepokojąco

2 minuty temu, Vlad Srakula napisał:

Jest mi autentycznie obojętny.

no, w sumie zapracował sobie mozolnie na to u ciebie, ale przyznasz, że jego ostatnie tematy nocne mają desperacki ton

Edytowano przez Rym Cym +

11 minut temu, Rym Cym + napisał:

no, w sumie zapracował sobie mozolnie na to u ciebie, ale przyznasz, że jego ostatnie tematy nocne mają desperacki ton

DUTCH JESTEŚ JEGO PRZYJACIELEM POMÓŻ MU

Nie da sie komus pomoc na sile. Lezak woli zyc w swojej wymyslonej rzeczywistosci niz stanac twarza w twarz z zyciem i wlasnymi slabosciami. Nic sie z tym nie zrobi, nie wiem nawet czy go zycie kiedys zmusi do zmiany.

Tak, ale wystarczy że pójdzie do pracy nawet dorywczej... jakiejkolwiek i już jego problem przestanie być problemem. To jest tylko i wyłącznie jego wybór.

Edytowano przez marawstala

1 minutę temu, Żaba Monìka napisał:

nie wiem nawet czy go zycie kiedys zmusi do zmiany.

myślę, że wtedy będzie ostateczna weryfikacja... albo się przemoże i pójdzie do pracy, albo los przemka nieuchronny.

pojscie do pracy to problem, niekazdy lubi wychodzic z domu do ludzi i miec szefa i byc dyrygowanym, wy teog nie rozumiecie

Przed chwilą, Rym Cym + napisał:

myślę, że wtedy będzie ostateczna weryfikacja... albo się przemoże i pójdzie do pracy, albo los przemka nieuchronny.

Przemek ma jeszcze matke wiec jak na razie jest w lepszej sytuacji.

ja jestem od 9 lat bezrobotny ale zyje bo mi rodzina i przyjaciele wszystko funduja, a lezak jest sam jak palec, w Polsce ciezko takich dobrych ludzi spotkac, tylko kazdy ci mowi ze masz isc do pracy

1 godzinę temu, Pokraka napisał:

29 minut temu, Śliwka Jukońska napisał:

Dziewczyny, co mi napisałyście na temacie o zbieraniu słodyczy po domach? Ktoś bardzo szybko posprzątał 😉

jak w namiocie mieszkalem w lesie to bylem zdany sam na siebie dluzszy czas i tez przezylem xD

Można się litować nad kimś kto nie ma realnego wpływu na swoją sytuację, ale on ma... 

1 minutę temu, BSDF0RALL napisał:

pojscie do pracy to problem, niekazdy lubi wychodzic z domu do ludzi i miec szefa i byc dyrygowanym, wy teog nie rozumiecie

Do pracy chodzi sie po kase, a nie ze lubisz czy nie lubisz. Co Ty jestes, dziecko 5-letnie?

Co do tematu - on nie budzi mojego ludzkiego współczucia (czasem mam przebłyski, ale szybko bardzo skutecznie je gasi swoją postawą i zachowaniem).

to fobia, owszem, ale najlepszy sposób na przemożenie fobii to konfrontacja i stopniowe oswajanie się. istnieje autentyczna fobia która objawia się lękiem przed chodzeniem do szkoły... psycholodzy i pedagodzy oczywiście nie zalecają wagarować takim dzieciom... podobnie jeśli chodzi o pracę i usamodzielnianie się. dobrym przykładem niech będzie, że istnieją specjalne grupy usamodzielniające dla osób cierpiących na schizofrenię w różnych stopniach jej nasilenia i objawów.

Przed chwilą, Żaba Monìka napisał:

Do pracy chodzi sie po kase, a nie ze lubisz czy nie lubisz. Co Ty jestes, dziecko 5-letnie?

Mentalnie tak, skoro to sernik.

Pewnie, że problem ale jak nie ma pieniędzy to jest to jeszcze większy problem.

Przed chwilą, Żaba Monìka napisał:

ja nie chce miec kasy i w duupie mam pieniadze dlatego nie pracuje lezak moze jest tym samym przypadkiem, i tak jestem dziecko 5-letnie... problem?

2 minuty temu, Żaba Monìka napisał:

Przemek ma jeszcze matke wiec jak na razie jest w lepszej sytuacji.

matki zabraknie to ulica z automatu... leżak już rok bez matki egzystuje, w tym sensie sytuacja szczerbatego jest nie do pozazdroszczenia, jeśli nie zacznie się leczyć psychologicznie - typ nawet dowodu osobistego nie posiada, listonoszowi boi się drzwi otworzyć... wyjazd poza wioskę to lęk nie do przezwyciężenia dla niego

Edytowano przez Rym Cym +

Przed chwilą, marawstala napisał:

Pewnie, że problem ale jak nie ma pieniędzy to jest to jeszcze większy problem.

zawsze zostaje skok pod pociag albo samoboojswto po co sie meczyc, ja bym tak zrobil jakbym jak lezak straicl tutaj lata zycia na pisanie i zabawianie innych a nagle wyladowal na ulicy

Przemek ma prace i jest kierowca tirow i ma pieniadze, poza tym on ma bogate przyjaciolki, ktore mu pomoga

• Thanks 1

Nie da się komuś pomóc na siłę. Każdy ma prawo do marniwania własnego życia. Myślę,  że nie jest zdolny do samodzielnego ogarnięcia się, gdyby dał radę to już by się ogarnął. 

Ale fakt nocami zazwyczaj pęka i nie ma już milionera, z rana można poczytać jak pół nocy pisał sam ze sobą. 

Przemek ma prace i jest kierowca tirow i ma pieniadze, poza tym on ma bogate przyjaciolki, ktore mu pomoga

🤣

lezak ma wlasne mieszkanie a to ze musi placic czynsz 550zl to nie jego wina tylko zjeebanego polskiego rzadu

dlatego ja wole namiot w lesie niz praca i placenie 550zl na czynsz a potem pieniadze na ukraine ida a polacy zdychaja na ulicy, bo nie idzie do pracy, jak lezak

wy tego nie rozumiecie

• Haha 1

4 minuty temu, selkie napisał:

Dziewczyny, co mi napisałyście na temacie o zbieraniu słodyczy po domach? Ktoś bardzo szybko posprzątał 😉

Pisałam, że mamy nawet jak na chrześcijan mało radosnych świąt dlatego halloween jest tak atrakcyjne dla młodych ludzi. 

• Thanks 1

Przed chwilą, BSDF0RALL napisał:

zawsze zostaje skok pod pociag albo samoboojswto po co sie meczyc, ja bym tak zrobil jakbym jak lezak straicl tutaj lata zycia na pisanie i zabawianie innych a nagle wyladowal na ulicy

Ja bym jednak wolała nie skakać pod pociąg... tym bardziej, że na jego problem są inne rozwiazania. Każdy piszę z własnej perspektywy. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się