Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
newbie97

Spotkanie i spacer i złapanie za rękę

Polecane posty

7 minut temu, Żaba Monìka napisał:

A co to za lakier?

Nie wiem, ale zanim przeszłam na hybrydy to używałam kinetics solargel użyty  z topem bardzo trwały i z pięknym połyskiem. Mieli piękna czerwień sugestywnie nazwaną One Night Girl. 😁

3 minuty temu, Pokraka napisał:

Nie wiem, ale zanim przeszłam na hybrydy to używałam kinetics solargel użyty  z topem bardzo trwały i z pięknym połyskiem. Mieli piękna czerwień sugestywnie nazwaną One Night Girl. 😁

Ha ha, dzieki Pokrako.

I tak pewnie nie kupie, bo gdy kupie to mi lezy w szufladzie az nie wyrzuce. Ostatnio kupilam 2, glupi pomysl, dalam sie nabrac marketingowo, bo drugi byl tanszy, ale oczywiscie nie uzywam zadnego. Tzn. jednego uzylam w wakacje do paznokci u nog raz, do tego byl mi potrzebny i tego moglam sie trzymac.

1 minutę temu, Żaba Monìka napisał:

Ha ha, dzieki Pokrako.

I tak pewnie nie kupie, bo gdy kupie to mi lezy w szufladzie az nie wyrzuce. Ostatnio kupilam 2, glupi pomysl, dalam sie nabrac marketingowo, bo drugi byl tanszy, ale oczywiscie nie uzywam zadnego. Tzn. jednego uzylam w wakacje do paznokci u nog raz, do tego byl mi potrzebny i tego moglam sie trzymac.

Ja tak mam z suplementami diety kupuję i myślę, że to wystarczy, a to trzeba jeszcze łykać. Zazwyczaj leża tydzień w domu, po czym zabieram do pracy z myślą, że w pracy będę pamiętać i leża w szufladzie w pracy. Właśnie łyknę sobie z garstkę czegoś 😜

• Haha 1

5 minut temu, Pokraka napisał:

Ja tak mam z suplementami diety kupuję i myślę, że to wystarczy, a to trzeba jeszcze łykać. Zazwyczaj leża tydzień w domu, po czym zabieram do pracy z myślą, że w pracy będę pamiętać i leża w szufladzie w pracy. Właśnie łyknę sobie z garstkę czegoś 😜

Moje smętnie kurzą się na parapecie kuchennym 😄

hybrydy to siedlisko zarazków mozna od tego dostać grzybicy paznokci, tam jest takie środowisko pod tym że bakterie i grzyby się namnażają bardzo szybko

nie lepiej mieć własne paznokcie ?

2 minuty temu, libedowsky napisał:

hybrydy to siedlisko zarazków mozna od tego dostać grzybicy paznokci, tam jest takie środowisko pod tym że bakterie i grzyby się namnażają bardzo szybko

Przestań głupoty powtarzac...Nie wiedzialam ze nawet od hybryd jesteś ekspertem xD

Przed chwilą, libedowsky napisał:

Jeśli są źle zrobione, rozszczelnią się albo coś takiego. Przygotowanie płytki obejmuje jej dezynfekcje i odtłuszczenie, wiec pod hybrydą nie powinno nic być.

Ja mam własne paznokcie, hybryda, to nie żele czy akryle. 

Przed chwilą, PacjętkaChoroszczy napisał:

Przestań głupoty powtarzac...Nie wiedzialam ze nawet od hybryd jesteś ekspertem xD

nie powtarzam lekarki w szpitalu np. maja zakaz tego bo juz ci napisalem tam sie grzyby zbieraja pod tym sa swietne warunki do namnzazania

5 minut temu, Caryca z czubrycą napisał:

Moje smętnie kurzą się na parapecie kuchennym 😄

Wypij sobie a co tam 😜

9 minut temu, Pokraka napisał:

Niby czlowiek wie a i tak da sie nabrac. Tez kiedys kupowalam jakies witaminy i tez mi lezaly, teraz nie kupuje, bo to i tak w wiekszosci sciema, wystarczy zdrowo jesc.

Pod hybrydą zbiera się wilgoc woda i tłuszcze która nie może się normalnie ulotnić jakby paznokieć nie był pomalowany hybrydowym. Dlatego po zdjęciu paznokcie są takie miękkie i mokre. Libed ma rację 

1 minutę temu, libedowsky napisał:

nie powtarzam lekarki w szpitalu np. maja zakaz tego bo juz ci napisalem tam sie grzyby zbieraja pod tym sa swietne warunki do namnzazania

No wiem że mają. Zabezpieczają się bo to szpital i tam łatwo o wszystko. Natomiast zadna kobieta która je nosi nie ma grzyba pod. Skoncz pjerdolic bo to żałosne.

Przed chwilą, Żaba Monìka napisał:

Niby czlowiek wie a i tak da sie nabrac. Tez kiedys kupowalam jakies witaminy i tez mi lezaly, teraz nie kupuje, bo to i tak w wiekszosci sciema, wystarczy zdrowo jesc.

Ja tam się ciągle samooszukuje 😜 a z jedzeniem to jestem na bakier 😜

Poza tym uv z lampy jest szkodliwe - rak, starzenie skóry na dłoni. Alergie które mogą się objawić nie wiadoomo kiedy od tych lakierów i są b nieprzyjemne. Moim zdaniem nie powinno się tego nadużywać ale oczywiście każdy robi jak chce 🙂

1 minutę temu, aaaaaaaaa napisał:

Pod hybrydą zbiera się wilgoc woda i tłuszcze która nie może się normalnie ulotnić jakby paznokieć nie był pomalowany hybrydowym. Dlatego po zdjęciu paznokcie są takie miękkie i mokre. Libed ma rację 

Nie powinna się zbierać, jeśli się zbiera to hybryda jest źle zrobiona.  Moje po zdjęci nie są miękkie i mokre, wręcz przeciwnie hybryda strasznie wysusza płytkę. 

3 minuty temu, PacjętkaChoroszczy napisał:

No wiem że mają. Zabezpieczają się bo to szpital i tam łatwo o wszystko. Natomiast zadna kobieta która je nosi nie ma grzyba pod. Skoncz pjerdolic bo to żałosne.

jedna nie ma inna ma grzybica paznokci jest ciezka w leczeniu to podobno antybiotyki przez kilka miesiecy chcesz to nos ja ci tzn. nie tobie a komus innemu - bo ty to wiem ze wierzysz w zjawiska parnormalne a nie logike wiec nawet bym ci tego nie pisal  - napsialem co wiedzialem i tyle, przekonywac nie zamierzam nikogo.

Edytowano przez libedowsky

Przed chwilą, Pokraka napisał:

Nie powinna się zbierać, jeśli się zbiera to hybryda jest źle zrobiona.  Moje po zdjęci nie są miękkie i mokre, wręcz przeciwnie hybryda strasznie wysusza płytkę. 

Powinna bo to naturalny proces tylko przez to że jest przykryte pokrywą hybrydową wodą zostaje między płytką a paznokciem. Woda i tłuszcze z organizmu a nie skądś bo hybryda źle zrobiona. 

3 minuty temu, aaaaaaaaa napisał:

Poza tym uv z lampy jest szkodliwe - rak, starzenie skóry na dłoni. Alergie które mogą się objawić nie wiadoomo kiedy od tych lakierów i są b nieprzyjemne. Moim zdaniem nie powinno się tego nadużywać ale oczywiście każdy robi jak chce 🙂

3 minuty ekspozycji na promienie raz na 2-3 tygodnie, codziennie wchłaniasz więcej 🤨

2 minuty temu, libedowsky napisał:

jedna nie ma inna ma grzybica paznokci jest ciezka w leczeniu to podobno antybiotyki przez kilka miesiecy chcesz to nos ja ci tzn. nie tobie a komus innemu - bo ty to wiem ze wierzysz w zjawiska parnormalne a nie logike wiec nawet bym ci tego nie pisal  - napsialem co wiedzialem i tyle, przekonywac nie zamierzam nikogo.

To tak o wszystkim można powiedzieć.  Jeden jest chory a drugi nie i czego to ma dowodzić? No wierze bo one istnieją. Człowiek inteligentny nie odrzuca pewnych zjawisk tylko dlatego że nauka ich nie potrafi a raczej nie chce wyjaśnić. Tylko dzban trzyma się kurczowo wyjaśnień naukowych. Taka jest prawda dzbanku. 

2 minuty temu, aaaaaaaaa napisał:

Powinna bo to naturalny proces tylko przez to że jest przykryte pokrywą hybrydową wodą zostaje między płytką a paznokciem. Woda i tłuszcze z organizmu a nie skądś bo hybryda źle zrobiona. 

Nie, płytka paznokcia jest martwym rogowym wytworem naszego organizmu. Nie oddycha, nie jest ukrwiona ani unerwiona. Nie poci się i nie tłuści bo nie ma porów łojotokowych.

6 minut temu, Pokraka napisał:

przeciwnie hybryda strasznie wysusza płytkę. 

se zbadaj nerki jak masz suche paznokcie jeszcze pod warstwa farby

1 minutę temu, PacjętkaChoroszczy napisał:

To tak o wszystkim można powiedzieć.  Jeden jest chory a drugi nie i czego to ma dowodzić? No wierze bo one istnieją. Człowiek inteligentny nie odrzuca pewnych zjawisk tylko dlatego że nauka ich nie potrafi a raczej nie chce wyjaśnić. Tylko dzban trzyma się kurczowo wyjaśnień naukowych. Taka jest prawda dzbanku. 

Czlowiek inteligentny wie, ze nauka wszystkiego nie wyjasnia, ale nie to nie znaczy, ze wierzy w wyjasnienia nienaukowe.

Przed chwilą, Żaba Monìka napisał:

Czlowiek inteligentny wie, ze nauka wszystkiego nie wyjasnia, ale nie to nie znaczy, ze wierzy w wyjasnienia nienaukowe.

W wyjaśnienia nie ale są ludzie którzy doświadczają rzeczy paranormalnych i jeśli ktoś usilnie temu zaprzecza bo jest ograniczony to dla mnie inteligentny nie jest. Tyle na temat.

6 minut temu, aaaaaaaaa napisał:

Po to są primery kwasowe. Pazokiec jest martwy wiec żadnych tłuszczy nie wytwarza. Niektórzy jeszcze wierzą ze pazokiec pod lakierem nie oddycha...

• Like 1

2 minuty temu, PacjętkaChoroszczy napisał:

zgadza sie jeden jest chory inny nie po prostu mnie odrzyca swiadomosc ze nosze wylegarnie grzybow na rekach i tyle chodzi o sama swiadomosc a nie o to ze moze mi sie uda nie miec grzybic.

lezak sie nie myje i tez mu nie przeszkadzaja grzyby na calym ciele ktore smierdza ludzie sa rozni

zwlaszcza ze nie wiem jaki jest pozytyw tych sztuycznych paznokci bo ja go nie widze.

z dwojga zlego wole byc dzbanem niz schizofrenikiem

se zbadaj nerki jak masz suche paznokcie jeszcze pod warstwa farby

se głowę zbadaj 😜

Jest sucha od środków do dezynfekcji i odtłuszczacza bo zawierają alkohol wysokoprocentowy 😁

Przed nałożeniem bazy paznokieć powinien być odtłuszczony takim specjalnym płynem wtedy przyczepność bazy powinna być wyższa i jeśli kosmetyki są dobrej jakości to powietrze nie powinno tam się dostać... ale jak już się dostanie to powstaje idealny mikroklimat dla różnego dziadostwa. 

Też raczej odradzam przez wzgląd na lampy, ale pomijając je to płytka paznokci będzie osłabiona przez aceton lub piłowanie.

zgadza sie jeden jest chory inny nie po prostu mnie odrzyca swiadomosc ze nosze wylegarnie grzybow na rekach i tyle chodzi o sama swiadomosc a nie o to ze moze mi sie uda nie miec grzybic.

lezak sie nie myje i tez mu nie przeszkadzaja grzyby na calym ciele ktore smierdza ludzie sa rozni

zwlaszcza ze nie wiem jaki jest pozytyw tych sztuycznych paznokci bo ja go nie widze.

z dwojga zlego wole byc dzbanem niz schizofrenikiem

Hybryda nie jest sztucznym paznokciem. To jedynie lakier. Więc doucz się. Najbardziej demonizuja wszystkie urodowe kwestie u kobiet te pseudonaturalne ludzie. Szare myszy tak zwane.

2 minuty temu, PacjętkaChoroszczy napisał:

Niektórzy jeszcze wierzą ze pazokiec pod lakierem nie oddycha...

Wierzyć, nie wierzyć, ale odczucie paskudne.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się