Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Maryyyś_/

Temat na czwartek

Polecane posty

1 minutę temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał:

Leżę. 😂

powstan bo iskra przepowiedziala koniec swiata niebawem trzeba albo uciekac albo sie modlic 😄

ona chyba ostatnio chadza tymi samymi drogami co miecz mam takie wrazenie.

Edytowano przez libedowsky

3 minuty temu, Żaba Monìka napisał:

Ide spac i Wam tez radze. Dobranoc!

dobranoc

8 minut temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał:

I nie tylko tymi drogami chadza.

Dragami tez? Dobre fazki

7 godzin temu, libedowsky napisał:

ale przecież libido nie powoduje tego że zdejmujesz majty i rzucasz sie na kasjera w biedrze.

libido to jedno a to czy ci sie ktos podoba to drugie przeciez impotencja nie powoduej braku zainteresowania plcia przeciwna.

to musi byc jakas nieprzepracowana trauma byc moze po prababce

To może byłam wcześniej nimfomanka. Myślałam że każdy tak ma

15 minut temu, Qwerty88 napisał:

To może byłam wcześniej nimfomanka. Myślałam że każdy tak ma

Po prostu bylas wyposzczona. A teraz w ogole nie uprawiasz seksu czy od czasu do czasu to robisz?

21 godzin temu, ZłyKróliczek napisał:

A związek Ci się nie rozpadnie?

Wtedy będzie skok libido 😜

18 minut temu, Żaba Monìka napisał:

Po prostu bylas wyposzczona. A teraz w ogole nie uprawiasz seksu czy od czasu do czasu to robisz?

Raz na 2 tygodnie coś się dzieje mniej więcej. W porównaniu z tym co kiedyś to wcale

Przed chwilą, Qwerty88 napisał:

Raz na 2 tygodnie coś się dzieje mniej więcej. W porównaniu z tym co kiedyś to wcale

Moze jestes po prostu zaspokojona seksualnie. Ja tez gdy bylam singlem to ciagle mi sie chcialo, a gdy dlugo w zwiazku to mniej, ot, taka ironia losu 🤣

1 minutę temu, Śliwka Jukońska napisał:

🙂

Nie rozumiem tego uśmiechu. Podejrzewam, że wynika z nieprzeczytania wątku 😊

Przed chwilą, Żaba Monìka napisał:

Moze jestes po prostu zaspokojona seksualnie. Ja tez gdy bylam singlem to ciagle mi sie chcialo, a gdy dlugo w zwiazku to mniej, ot, taka ironia losu 🤣

Ja mam porównanie z małżeństwem i wtedy miałam stały poziom wysoki. Wiem że zaraz złośliwi napiszą że to wina partnera, ale Janusz jest dużo lepszym partnerem niż mój mąż i nasz związek też jest dużo lepszy. Więc to nie to

3 minuty temu, Żaba Monìka napisał:

To się nazywa efekt Coolidge'a. Zjawisko jest dość dobrze przebadanie.

2 minuty temu, Qwerty88 napisał:

Ja mam porównanie z małżeństwem i wtedy miałam stały poziom wysoki. Wiem że zaraz złośliwi napiszą że to wina partnera, ale Janusz jest dużo lepszym partnerem niż mój mąż i nasz związek też jest dużo lepszy. Więc to nie to

To moze srodki anty albo poziom hormonow? W sumie jesli obu Wam to nie przeszkadza to nie problem, gorzej jesli jemu sie chce, a Tobie nie.

1 minutę temu, Pokraka napisał:

To się nazywa efekt Coolidge'a. Zjawisko jest dość dobrze przebadanie.

O, dzięki, nie znalam tego.

4 minuty temu, Żaba Monìka napisał:

O, dzięki, nie znalam tego.

Początkowo termin był tylko używany tylko do wzrostu libido w przypadku pojawienia się nowego partnera. Potem wskutek różnych badań okazało się, że też rozstania powodują wzrost libido motywujący do poszukiwania nowego partnera.

Edytowano przez Pokraka

17 minut temu, Pokraka napisał:

Nie rozumiem tego uśmiechu. Podejrzewam, że wynika z nieprzeczytania wątku 😊

Uśmiechnęłam się bo to samo pomyślałam 🙂

1 minutę temu, Śliwka Jukońska napisał:

Uśmiechnęłam się bo to samo pomyślałam 🙂

A to ok 😜

32 minuty temu, Pokraka napisał:

Wtedy będzie skok libido 😜

Może i tak być. Ja bym jednak najpierw wykluczyła przyczyny somatyczne - poziom hormonów, a może bierze leki, które wchodzą w negatywną interakcje z libido. Jak na poziomie bio-chemicznym coś szwankuje, to nawet największe zakochanie i uważanie partnera za seksownego, może nie pomóc. Także najpierw somatyka, potem psychika. 

Zabawne jest, że bardzo długo uważano, że efekt Coolidge'a nie występuje u kobiet. Jeszcze można trafić na takie interpretacje 😏

• Haha 1

25 minut temu, Qwerty88 napisał:

Ale dzieje się, ponieważ Ty masz ochotę, czujesz "ciśnienie", czy dla partnera to robisz? Bo jeśli Ci się chce, to pewnie w niejednym stałym związku taka częstotliwość jest, choć wasz związek jest mocno świeży jeszcze. 

Przed chwilą, Pokraka napisał:

Zabawne jest, że bardzo długo uważano, że efekt Coolidge'a nie występuje u kobiet. Jeszcze można trafić na takie interpretacje 😏

Niektórzy nadal uważają, że kobiety jako cały "gatunek" w ogóle nie lubią seksu 😉

3 minuty temu, ZłyKróliczek napisał:

Może i tak być. Ja bym jednak najpierw wykluczyła przyczyny somatyczne - poziom hormonów, a może bierze leki, które wchodzą w negatywną interakcje z libido. Jak na poziomie bio-chemicznym coś szwankuje, to nawet największe zakochanie i uważanie partnera za seksownego, może nie pomóc. Także najpierw somatyka, potem psychika. 

To powinno być podstawą, mnie osobiście taka częstotliwość by zaniepokoiła. Szanuję jednak, że ktoś może mieć odmienne zdanie na ten temat. 

• Like 1

4 minuty temu, ZłyKróliczek napisał:

Niektórzy nadal uważają, że kobiety jako cały "gatunek" w ogóle nie lubią seksu 😉

Ewa a ty lubisz

4 minuty temu, ZłyKróliczek napisał:

Ale dzieje się, ponieważ Ty masz ochotę, czujesz "ciśnienie", czy dla partnera to robisz? Bo jeśli Ci się chce, to pewnie w niejednym stałym związku taka częstotliwość jest, choć wasz związek jest mocno świeży jeszcze. 

samej z siebie mi sie już nie chce, ale jak jest odpowiedni moment, nie zasypiam na stojąco, jest miła atmosfera to jak Janusz mnie posmyra to mi sie już zaczyna chcieć

3 minuty temu, ZłyKróliczek napisał:

Jeszcze z ciekawym badaniem na temat seksualności się spotkałam. Wiadomo, że podniecenie i pożądanie to nie to samo. Tu też bardzo długo panował pogląd, że kobiety nie są zdolne do odczuwania podniecenia bez pożądania.  Podobno tylko mężczyźni byli do tego zdolni.  

5 minut temu, Pokraka napisał:

Pewnie dlatego, ze kobietom nie wypadalo sie przyznawac do zwiekszonego apetytu seksualnego, zwlaszcza gdy nie mialy partnera.

4 minuty temu, Qwerty88 napisał:

samej z siebie mi sie już nie chce, ale jak jest odpowiedni moment, nie zasypiam na stojąco, jest miła atmosfera to jak Janusz mnie posmyra to mi sie już zaczyna chcieć

Może zwyczajnie jesteś wyczerpana, wiecznie przemęczona i padasz na przysłowiowy "pysk".

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się