Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Oliloli

Czy mogę do niego napisać

Polecane posty

9 minut temu, Pokraka napisał:

W tym wypadku akurat nie, to zmartwienie pracodawcy nie moje bym miała te badania aktualne. Tyle dobrego, że się umówiłam na 11.40 i bez względu na to ile będą trwały badania nie wracam do pracy 😁 

I tak trzeba zyc.

W Anglii nie ma takich badan. Moze na niektore stanowiska sa, nie wiem, nigdy sie z tym nie spotkalam w kazdym razie.

12 minut temu, Let_me_touch_you napisał:

W sumie to dziwne ze ero padlo po wojnach Polsko-Polskich. 

I praktycznie bojownicy przeniesli sie na uczuciowy i tu dzieje sie to samo( + dwa trzy swiry , ktore na tym dziale zawsze byly), i po takim dlugim czasie dzial nadal funkcjonuje.

:classic_wink:

Ero finalnie padło z powodu autentycznie chorej psychicznie osoby moderatorskiej, która tam urzęduje i kasuje każdy, absolutnie każdy nowy temat z normalnymi użytkownikami. 

6 minut temu, Żaba Monìka napisał:

I tak trzeba zyc.

W Anglii nie ma takich badan. Moze na niektore stanowiska sa, nie wiem, nigdy sie z tym nie spotkalam w kazdym razie.

Te badania to ściema, zmierzą mi ciśnienie i zapytają czy się czuję zdrowa, okulista podpisze mi że mam pracować przy kompie w okularach i tyle. To drugie jest najważniejsze bo na podstawie tego zaświadczenia dostanę refundację na okulary od pracodawcy. 😂

1 minutę temu, Pokraka napisał:

Te badania to ściema, zmierzą mi ciśnienie i zapytają czy się czuję zdrowa, okulista podpisze mi że mam pracować przy kompie w okularach i tyle. To drugie jest najważniejsze bo na podstawie tego zaświadczenia dostanę refundację na okulary od pracodawcy. 😂

Ha ha, no my tez mamy doplate na okuliste i okulary, ale nie trzeba isc do lekarza tylko pracodawca daje kazdemu, kto pracuje przy komputerze.

4 minuty temu, ZłyKróliczek napisał:

Ero finalnie padło z powodu autentycznie chorej psychicznie osoby moderatorskiej, która tam urzęduje i kasuje każdy, absolutnie każdy nowy temat z normalnymi użytkownikami. 

O! Widze, że już opanowujesz język inkluzywny osobo forumowa, niedługo zatęsknimy za feminatywami w sferze publicznej. 😜 

• Haha 3

1 godzinę temu, ZłyKróliczek napisał:

Żebyś wiedziała 😉 Zrobiłaś wykład o empatii, a jesteś po prostu suchą su.ką 😉 Musisz wincyj pracować z kołczami z jutuba 😉 

Jeszcze ci mało ? 😉 

1 minutę temu, Pokraka napisał:

O! Widze, że już opanowujesz język inkluzywny osobo forumowa, niedługo zatęsknimy za feminatywami w sferze publicznej. 😜 

No mnie to bardzo śmieszy te "osoby", użyłam, bo raz, że to zabawne, a dwa nie wiem, jakiej płci jest ten moderatorski szkodnik (choć przypuszczam, że pewnie baba ;)). 

2 minuty temu, Żaba Monìka napisał:

Ha ha, no my tez mamy doplate na okuliste i okulary, ale nie trzeba isc do lekarza tylko pracodawca daje kazdemu, kto pracuje przy komputerze.

No, u nas jest brak zaufania do ludzi. Boją się, że ludzie którzy nie potrzebują okularów będą robić okulary z refundacją dla członków rodziny.  😜

1 minutę temu, ZłyKróliczek napisał:

No mnie to bardzo śmieszy te "osoby", użyłam, bo raz, że to zabawne, a dwa nie wiem, jakiej płci jest ten moderatorski szkodnik (choć przypuszczam, że pewnie baba ;)). 

Słyszałam, że przygotowują się by wprowadzić wymógł by premiować wszystkie szkolenia prowadzone za pomocą języka inkluzywnego 😄 oczywiście w przypadku finansowania publicznego. 

1 godzinę temu, ZłyKróliczek napisał:

Przepraszam Cię (zresztą już wiesz ;)). Za to, że to forum tak zryło mi głowę, że nie pomyślałam, że ktoś, kto tym nie żyje, może po prostu stracić czujność o kreaturach jak widmok. Że z intencji ciepły i żartobliwy post o relacjach damsko-męskich, tutaj zmiesza się z szambem. 

A co do sedna, o ile pamiętam sytuację, było to powiedziane w konkretnym celu 😴 Lubię Cię wkurzyć wypominaniem😉

Przynajmniej spełniłem dobry uczynek i jak ktoś lubi będzie mógł kolejną dekadę wspominać 27 listopada 2024. Dziękuję za wyrozumiałość, Ewuś 😉

• Like 1

4 minuty temu, ZłyKróliczek napisał:

Powiem to, co libedowi: spjer... 😉

Ale to ty dzwonisz 🤷

6 minut temu, Pokraka napisał:

Wygląda na to, że ogólny i okulista, to jedyne badania okresowe nie tylko u nas.

Chociaż jest jedna różnica. Wszystkie badania miałam wyznaczone z samego rana w razie pobierania krwi. Musieliśmy się zgłosić na czczo, zero kawy, tylko woda w małych ilościach. Nie pobrali mi nigdy, ale prikaz był wyraźny. Nic nie żreć 🤣 

4 minuty temu, Pokraka napisał:

Słyszałam, że przygotowują się by wprowadzić wymógł by premiować wszystkie szkolenia prowadzone za pomocą języka inkluzywnego 😄 oczywiście w przypadku finansowania publicznego. 

Wierzę, że może być taki projekt lewactwa, ale mam nadzieję, że nie jesteśmy na takie odmóżdżenie jeszcze gotowi jako naród wiadomo uwsteczniony, więc pewnie się skończy na niczym 😎

Ciekawe, jakby ten język zafunkcjonował na przykład w komendach wojskowych, zamiast na przyklad: "Panie, panowie oficerowie, baczność!", to "Osoby oficerskie, baczność!" 😎

Edytowano przez ZłyKróliczek

Przed chwilą, przewr(l)otna napisał:

Wygląda na to, że ogólny i okulista, to jedyne badania okresowe nie tylko u nas.

Chociaż jest jedna różnica. Wszystkie badania miałam wyznaczone z samego rana w razie pobierania krwi. Musieliśmy się zgłosić na czczo, zero kawy, tylko woda w małych ilościach. Nie pobrali mi nigdy, ale prikaz był wyraźny. Nic nie żreć 🤣 

Mój kolega dzięki tym badaniom dowiedział się o wadzie serca więc nie są tak do końca glupie

2 minuty temu, Pokraka napisał:

No, u nas jest brak zaufania do ludzi. Boją się, że ludzie którzy nie potrzebują okularów będą robić okulary z refundacją dla członków rodziny.  😜

Ja mam kupon z moim imieniem, w sumie moze i jakas osoba moglaby sie pode mnie podszyc, bo nie sprawdzaja dowodu tozsamosci. Z drugiej strony optyk ma w komputerze moje dane wiec by sie zdziwil gdyby wzrok mi sie drastycznie zmienil. A kupon mozna wykotrzystac tylko u jednego optyka, tzn. jest to siec tej samej firmy.

2 minuty temu, przewr(l)otna napisał:

Na szczęście nikt nawet nie oszukuje, że zamierza pobierać krew i mogę pójśc normalnie. 

3 minuty temu, Hugh Hefner napisał:

Przynajmniej spełniłem dobry uczynek i jak ktoś lubi będzie mógł kolejną dekadę wspominać 27 listopada 2024. Dziękuję za wyrozumiałość, Ewuś 😉

A wiesz, że widmok w ogóle "ukradł kociaka" i stosuje to do swoich amantek 😄

5 minut temu, Qwerty88 napisał:

Ale to ty dzwonisz 🤷

Odpowiedziałam Ci na post z wczoraj. Więcej nie zamierzam inicjować bez powodu. 

3 minuty temu, ZłyKróliczek napisał:

Wierzę, że może być taki projekt lewactwa, ale mam nadzieję, że nie jesteśmy na takie odmóżdżenie jeszcze gotowi jako naród wiadomo uwsteczniony, więc pewnie się skończy na niczym 😎

Ciekawe, jakby ten język zafunkcjonował na przykład w komendach wojskowych, zamiast na przyklad: "Panie, panowie oficerowie, baczność!", to "Osoby oficerskie, baczność!" 😎

Wcale nie takie abstrakcyjne w przypadku w przypadku kasy publicznej,  prywatnie nie mogą nikogo zmusić ale jak będzie wymógł do uzyskania dofinansowania to będziemy osobować😜 

• Haha 1

2 minuty temu, ZłyKróliczek napisał:

Odpowiedziałam Ci na post z wczoraj. Więcej nie zamierzam inicjować bez powodu. 

To całe szczęście bo jestem trochę zajęta 😁

4 minuty temu, Qwerty88 napisał:

Mój kolega dzięki tym badaniom dowiedział się o wadzie serca więc nie są tak do końca glupie

Gdzie napisałam, że są głupie? Moim zdaniem, to pic na wodę. Nawet krwi nie pobiorą tylko zważą, zmierzą ciśnienie i do okulisty wysyłają. Okulistę odwiedzam systematycznie prywatnie i mówię to pielęgniarce podczas wywiadu.

7 minut temu, Żaba Monìka napisał:

Ja mam kupon z moim imieniem, w sumie moze i jakas osoba moglaby sie pode mnie podszyc, bo nie sprawdzaja dowodu tozsamosci. Z drugiej strony optyk ma w komputerze moje dane wiec by sie zdziwil gdyby wzrok mi sie drastycznie zmienil. A kupon mozna wykotrzystac tylko u jednego optyka, tzn. jest to siec tej samej firmy.

Aha, to nawet lepiej pilnują. U nas wystarczy mieć fakturę na siebie wystawioną, wiec "prosi się" o nadużycia. 

1 minutę temu, przewr(l)otna napisał:

Gdzie napisałam, że są głupie? Moim zdaniem, to pic na wodę. Nawet krwi nie pobiorą tylko zważą, zmierzą ciśnienie i do okulisty wysyłają. Okulistę odwiedzam systematycznie prywatnie i mówię to pielęgniarce podczas wywiadu.

Po moim trupie 😜 mnie nawet nigdy nie ważyli tyko ciśnienie wywiad i faktycznie osłu...ą, okulista i koniec imprezy.

17 minut temu, ZłyKróliczek napisał:

A wiesz, że widmok w ogóle "ukradł kociaka" i stosuje to do swoich amantek 😄

Najlepsze właśnie jest to, że jedyne co może Widmok to sobie popisać 😉

• Like 1

1 minutę temu, Hugh Hefner napisał:

Najlepsze właśnie jest to, że jedyne co może Widmok to sobie popisać 😉

😘

Zamierzam dziś popracować ;) 

26 minut temu, Pokraka napisał:

Po moim trupie 😜 mnie nawet nigdy nie ważyli tyko ciśnienie wywiad i faktycznie osłu...ą, okulista i koniec imprezy.

Waga (podobno) jest ważna w razie  ewentualnego leczenia. Dawka leku jest od tego uzależniona. I powiedz po cholerę  mi wizyta u okulisty, skoro mówię, że jestem pod stałą opieką "swojego" lekarza? Bardziej by mi zależało na badaniach chirurga ogólnego i takie sobie sama załatwiłam. 

28 minut temu, Żaba Monìka napisał:

Po co maja za kazdym razem pobierac krew jesli nic sie nie dzieje?

U nas badania okresowe są co kilka lat i jak w/w, pobieranie krwi zdarza się raz na 20 lat 😉

2 godziny temu, Żaba Monìka napisał:

I tak trzeba zyc.

W Polsce to i tak jest pic na wodę.

Okulista już nawet nie jest obowiązkowy (kiedyś był). Ostatnio jak byłem na takim badaniu to najważniejszym narzędziem lekarza był stempel z napisem 'lekarz medycyny pracy'.

Facet mi powiedział, że musiałyby mi oczy wypaść żeby mi tego kwitu nie dał bo ludzie z różnymi chorobami i tak pracują.

(czynniki szkodliwe: praca przy monitorze)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się