Szara mysz 587 Napisano 2 godziny temu Z łódzkiego... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szara mysz 587 Napisano 2 godziny temu Nie moge się doczekać z czym cesarzowa polaczy tę aztecką płachtę ? 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ta_z_1_ 3865 Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Szara mysz napisał: Nie moge się doczekać z czym cesarzowa polaczy tę aztecką płachtę ? Płachta pojawiła się na filmie pierwszy i ostatni raz. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madziuszek 2357 Napisano 1 godzinę temu Wera nastawiała tych wystaw, flakonów, pier*ołów, bibelotów, lustrzanych szafek, frezów, sztukaterii, kamieni, kotów, kwiatów i teraz zaskoczona, że to trzeba odkurzać! 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Busz3131 3456 Napisano 1 godzinę temu -Wece kupilam te buty 5 lat temu, w Wiedniu. Cekawe, czy za piec lat tez je bedzie pokazywala i mowila gdzie je kupila? Chyba jom gniecie, ze sie skonczyly wypady do outletow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wsedno 2238 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Busz3131 napisał: -Wece kupilam te buty 5 lat temu, w Wiedniu. Cekawe, czy za piec lat tez je bedzie pokazywala i mowila gdzie je kupila? Chyba jom gniecie, ze sie skonczyly wypady do outletow. Jakby pojawil się szofer, w te pędy jechałaby na szoping do outletu. Jestem tego pewna jak bym cyk cyk 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Busz3131 3456 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Wsedno napisał: Jakby pojawil się szofer, w te pędy jechałaby na szoping do outletu. Jestem tego pewna jak bym cyk cyk To tez, ale kto normalny pamieta gdzie kupil buty piec lat temu? 1 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GabrielaNowicki 1064 Napisano 1 godzinę temu Teraz nasza cesarzowa 20tys tygodniowo czeka na promki, bo proszki i płyny som drogie No szusz to śnie są tanie rzeczy !!! 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ta_z_1_ 3865 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Busz3131 napisał: To tez, ale kto normalny pamieta gdzie kupil buty piec lat temu? Normalny? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madziuszek 2357 Napisano 1 godzinę temu Ach, ta niezachwiana wiara, że przy jedzeniu ogromnych porcji burgerów, drwali, nuggetsów, słodzonego mleka, batonów, gotowców i innych fast foodów, żadnej aktywności fizycznej wystarczy zalać "pempuszek" olejem rycynowym i zrobi się płaski... 1 5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madziuszek 2357 Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, Busz3131 napisał: To tez, ale kto normalny pamieta gdzie kupil buty piec lat temu? Akurat takie rzeczy ja pamiętam, kupiłam ze dwie pary kiedyś w Paryżu i mimo, że jednych już nie mam, to sam fakt, że to była pamiątka z wyjazdu sprawia, że będę to pamiętać. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylka856 4421 Napisano 1 godzinę temu 25 minut temu, madziuszek napisał: Wera nastawiała tych wystaw, flakonów, pier*ołów, bibelotów, lustrzanych szafek, frezów, sztukaterii, kamieni, kotów, kwiatów i teraz zaskoczona, że to trzeba odkurzać! Ona nie wystawiła tych pudelek dla lansu 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylka856 4421 Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, GabrielaNowicki napisał: Teraz nasza cesarzowa 20tys tygodniowo czeka na promki, bo proszki i płyny som drogie No szusz to śnie są tanie rzeczy !!! Bez 100 zł nie wychodź z domu Kupiła buty za grosze, 200 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GabrielaNowicki 1064 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Sylka856 napisał: Ona nie wystawiła tych pudelek dla lansu Relikty starego, dobrego życia. Teraz oczekiwania na promocję w Lidlu czas start 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylka856 4421 Napisano 1 godzinę temu 8 minut temu, Busz3131 napisał: To tez, ale kto normalny pamieta gdzie kupil buty piec lat temu? Ja pamiętam, ale nie mam 100 par kolekcji butow, dlatego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylka856 4421 Napisano 1 godzinę temu Czyżby się wzięła za porządki, bo pisałam, że warto to zrobić, żeby wynieść stare brudy z życia? (jeśli ktoś w to wierzy) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GabrielaNowicki 1064 Napisano 1 godzinę temu I pół roku czekała na przecenę swetra. Padłam ze śmiechu 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PandaCzerowna 2267 Napisano 1 godzinę temu Oglądam właśnie program Kolekcjomania, o nałogowych zbieraczach, i myślę że ona jest na prostej drodze do takiej sytuacji w jakiej oni tam są. Zaczyna się niewinnie, nawet nie zauważają tego że mają coraz więcej rzeczy, później już widać że dom jest pełen niepotrzebnych rzeczy ale oni na wszystko mają wytłumaczenie, bo promocja, bo się przyda, bo szkoda wyrzucić itd aż w końcu osiągają patologiczny stan że nie da się już poruszać po domu. 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GabrielaNowicki 1064 Napisano 1 godzinę temu 8 minut temu, Sylka856 napisał: Bez 100 zł nie wychodź z domu Kupiła buty za grosze, 200 zł Niech się cieszy, że tak malo wydaje na spożywke, jest sama..a ona przeżywa i demonizuje jak zawsze. Jakby miała do utrzymania trójkę dzieci to by zawału dostała. Baba nie zna życia, serio. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ta_z_1_ 3865 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, GabrielaNowicki napisał: Niech się cieszy, że tak malo wydaje na spożywke, jest sama..a ona przeżywa i demonizuje jak zawsze. Jakby miała do utrzymania trójkę dzieci to by zawału dostała. Baba nie zna życia, serio. Za to co ona wydaje na spozywke to spokojnie by się 3 osobowa rodzina żywiła przez miesiąc 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hellena.De.Vil 2182 Napisano 1 godzinę temu 19 minut temu, Busz3131 napisał: To tez, ale kto normalny pamieta gdzie kupil buty piec lat temu? To wzieło panią w średnim wieku na wspominki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GabrielaNowicki 1064 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Ta_z_1_ napisał: Za to co ona wydaje na spozywke to spokojnie by się 3 osobowa rodzina żywiła przez miesiąc Przyznam,.że ja wydaje znacznie więcej niż pancia, ale też wydaje na zupełnie inne produkty. Wy też kupujecie dwa razy większe buty tylko dlatego że są na promocji?? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hellena.De.Vil 2182 Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, Ta_z_1_ napisał: Za to co ona wydaje na spozywke to spokojnie by się 3 osobowa rodzina żywiła przez miesiąc a ile wydaje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Syreni śpiew 6921 Napisano 1 godzinę temu 8 minut temu, Ta_z_1_ napisał: Czekam aż dama zacznie skarby ze śmietnika do domu przynosić. Jedną z przyczyn zbieractwa może być współwystępowanie innego zaburzenia. Na przykład osoba z demencją czasem może być niezdolna do segregowania i porządkowania swoich rzeczy. W konsekwencji prowadzi do nagromadzenia dużej ilości niepotrzebnych przedmiotów. Różne zaburzenia psychiczne, takie jak depresja, schizofrenia, zaburzenia obsesyjno- kompulsywne mogą wpływać na rozwój patologicznego zbieractwa. Możliwe jest jednak także, że zaburzenie to rozwinie się jako odrębna jednostka chorobowa. Zwykle połączona jest ona z zaniedbaniem swojej osoby i stanu fizycznego. Bardzo często patologiczne zbieractwo dotyczy osób, które mieszkają samotnie, bez partnera, miały dzieciństwo pozbawione dóbr materialnych i cierpiały na brak bliskich relacji z członkami swojej rodziny. W przypadku wystąpienia patologicznego zbieractwa u rodziców, jest większa szansa na rozwinięcie tego zaburzenia u dziecka (czynnik genetyczny i behawioralny). Dziecko, które dorastało w otoczeniu „zbieraczy”, samo nigdy nie nauczyło się segregacji i oceny przedmiotów. Nie potrafi dzielić ich na te, które są potrzebne, a które zbędne. Bardzo często osoby cierpiące na to zaburzenie twierdzą, że każda z rzeczy, którą posiadają, “może im się kiedyś przydać”, lub “jeśli będą to mieć, poczują się lepiej”. Niektórzy w ten sposób próbują także radzić sobie z trudnymi przeżyciami, np. śmiercią bliskiej osoby. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hellena.De.Vil 2182 Napisano 1 godzinę temu 11 minut temu, Ta_z_1_ napisał: Czekam aż dama zacznie skarby ze śmietnika do domu przynosić. paleta warmińska 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wsedno 2238 Napisano 58 minut temu 33 minuty temu, madziuszek napisał: Akurat takie rzeczy ja pamiętam, kupiłam ze dwie pary kiedyś w Paryżu i mimo, że jednych już nie mam, to sam fakt, że to była pamiątka z wyjazdu sprawia, że będę to pamiętać. Busza tez pamięta, bo przecież jeździła do Wiednia czy Berlina SPECJALNIE na zakupy i pewnie wiąże się z tym cała historia - zbierania kasy, wybierania modelu, researchu cen w necie, szukania noclegu w miejscu blisko sklepów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylka856 4421 Napisano 56 minut temu 23 minuty temu, GabrielaNowicki napisał: Niech się cieszy, że tak malo wydaje na spożywke, jest sama..a ona przeżywa i demonizuje jak zawsze. Jakby miała do utrzymania trójkę dzieci to by zawału dostała. Baba nie zna życia, serio. Wg mnie i tak dużo, ja za 100 150 bym się wyzywila na tydzień spokojnie, zaznaczam, że nie jem z koryta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylka856 4421 Napisano 54 minuty temu 20 minut temu, GabrielaNowicki napisał: Przyznam,.że ja wydaje znacznie więcej niż pancia, ale też wydaje na zupełnie inne produkty. Wy też kupujecie dwa razy większe buty tylko dlatego że są na promocji?? Zauważyłam to dopiero u influ, że nie trzymają się swoich rozmiarów 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ta_z_1_ 3865 Napisano 53 minuty temu 15 minut temu, Hellena.De.Vil napisał: a ile wydaje? Tak na 100% to nie wiadomo. Ale jak tak sobie popatrzeć na to co kupuje słodycze mcdonaldsy to raczej wszystko z tej półki dość drogiego a mało pożywnego... Założę się że niejedna rodzina by za to żyła miesiąc kupując warzywa mięso itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylka856 4421 Napisano 51 minut temu Mnie uderzyło, że trzyma oryginalne opakowania, styropian, chociażby z talerzy, kubka. Rozumiem logikę, napewno te rzeczy będą się lepiej przechowywać, ale dla mnie dziwne od razu wywalam, żeby miejsca nie zajmowało . A może za rok da to w prezencie jako nowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach